Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Η Σαμάνθα Κάμερον κυκλοφορεί με το... πατίνι της.


***** 
Έχουνε τουμπάρει τόσο πολύ τά πράματα, κατά 'δώ μεριά, πού άμα καμιά δικιά μας καταργούσε τό "τουτού" καί πάγαινε είτε στό Μαξίμου είτε, έστω, στό Βοϊνοβιτς μέ πατίνι, θά λέανε οι άλλες καί οι άλλοι (οι ...γνωστικές καί οι ...γνωστικοί!!!) πώς είναι λωλή!... 
(Αλλά, γιά νά λέμε καί τού στραβού τό δίκιο, τό πατίνι δέν είναι καί τόσο εύκολη δουλειά!
Χρειάζεται νά έχεις κοινωνική αντίληψη καί ευθύνη γιά τό χώρο στόν οποίο κινείσαι...
Κι όταν, κάποια στιγμή, μπορέσεις νά πάρεις τή "μεγάλη απόφαση", πρέπει νά ξέρεις καί νά έχεις ισορροπίες,
..."Έσω-έξω")
Δ.Ν.Α.

*********************************************************************************************************
Η Σαμάνθα Κάμερον (σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον) ντυμένη απλά και φορώντας αθλητικά παπούτσια άφησε τους πάντες άφωνους όταν εθεάθη να κυκλοφορεί με το... πατίνι της πηγαίνοντας στον αριθμό 10 της Downing Street πάνω σε...
δυο... ρόδες.

  (από τή Daily Mail)
********************************************************************************************************* *

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του οπλισμένου αστυνομικού όταν είδε τη σύζυγο του Πρωθυπουργού της Βρετανίας πάνω στο πατίνι της.
 (ΠΗΓΗ φωτογραφιών : Daily Mail)

Μάς έχουνε "περιλάβει" οι εφημερίδες...

Οι... άστεγοι της Μυκόνουundefined
Οι δημόσιοι υπάλληλοι στο Νησί των Ανέμων αντιμετωπίζουν δυσεπίλυτο στεγαστικό πρόβλημα, καθώς οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων τα προορίζουν για τους τουρίστες, σε τιμές που καίνε |
 
Μπήκε ο Μάης και ήδη το νησί της Μυκόνου κατακλύζεται από τουρίστες που απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα. Ενώ το καλοκαίρι για τους περισσότερους είναι συνδεδεμένο με διακοπές και ξεκούραση, υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι κάθε άλλο παρά το ευχαριστιούνται.
Ο λόγος για τους μόνιμους υπαλλήλους του νησιού, οι οποίοι κάνουν κούρσα με τον χρόνο προκειμένου να μπορέσουν να βρουν ένα σπίτι να μείνουν, αφού οι ιδιοκτήτες αρνούνται να τους νοικιάσουν χώρο καθώς κρατούν τα σπίτια για την καλοκαιρινή σεζόν. Πίσω λοιπόν από την ξεγνοιασιά των καλοκαιρινών διακοπών υπάρχει μια καθημερινότητα η οποία δεν παύει να υφίσταται, πόσο μάλλον που εντατικοποιείται λόγω του πλήθους του κόσμου που συρρέει μαζικά στο κοσμοπολίτικο νησί.
Οι μόνιμοι υπάλληλοι που απασχολούνται στις διάφορες υπηρεσίες του νησιού αντιμετωπίζουν εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα με τη διαμονή τους, καθώς οι ιδιοκτήτες ακινήτων αρνούνται να τους νοικιάσουν ένα σπίτι ή έστω ένα δωμάτιο και, στην περίπτωση που το κάνουν, τους ζητούν αστρονομικά ποσά για πολύ λίγα τετραγωνικά, ενώ τα καταλύματα σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και κρίνονται μη κατοικήσιμα.
Κόβουν το ρεύμα
Πολλοί εργαζόμενοι αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια που νοικιάζουν ύστερα από αίτημα των ιδιοκτητών, οι οποίοι μάλιστα δεν διστάζουν να προβούν και σε ακραία μέτρα, όπως να διακόψουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να εξαναγκάσουν τους ενοικιαστές να φύγουν μια ώρα αρχύτερα, όπως μας λέει ο Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ Μυκόνου.
«Οταν με έδιωξαν από το σπίτι που νοίκιαζα αναγκάστηκα να κοιμηθώ, η γυναίκα μου κι εγώ, δύο μέρες στο ΕΚΑΒ. Υστερα από τρεις μήνες που έψαχνα μέρα-νύχτα βρήκα ένα δωμάτιο 45 τ.μ. για το οποίο δίνω 500 ευρώ. Αν υπολογίσεις το ρεύμα, το τηλέφωνο κτλ., φτάνω να πληρώνω περίπου 650 ευρώ κάθε μήνα. Πώς να βγεις με 950 ευρώ μισθό και να θρέψεις τέσσερα παιδιά;», δηλώνει στην «Εφ.Συν.».
Για τους παραπάνω λόγους, η Μύκονος είναι «απαγορευτική» για πολλούς δημόσιους υπαλλήλους, που πλέον δεν την προτιμούν, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες που λειτουργούν στο νησί να αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. Το ΕΚΑΒ, μόνο για τον μήνα Μάιο, έχει 42 κενές βάρδιες, πράγμα το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι το νησί μένει χωρίς ασθενοφόρο για 14 ολόκληρες μέρες, σύμφωνα με όσα μας είπε ο Αλ. Τσαχουρίδης. «Από το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ η Μύκονος δεν έχει ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας λειτουργεί με έναν αγροτικό γιατρό, χωρίς νοσηλευτή».
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Κυριακή Βασιλειάδου, που εργάζεται στο ΙΚΑ Μυκόνου από το 2005. Παρά το γεγονός ότι πληρώνει κανονικά το ενοίκιο και δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια, της ζητούν να αδειάσει το σπίτι μέχρι το τέλος του μήνα. «Δεν βρίσκω τίποτα. Ολα τα νοικιάζουν με τη σεζόν, η οποία όμως δεν συμφέρει καθόλου καθώς ένα μικρό σπίτι μπορεί να φτάσει και τα 1.000 ευρώ τον μήνα. Δυστυχώς δεν με αντιμετωπίζουν ως κάτοικο Μυκόνου, αν και δουλεύω σχεδόν δέκα χρόνια εδώ. Τους μόνους που υπολογίζουν είναι οι τουρίστες και η τσέπη τους», μας λέει η Κ. Βασιλειάδου.
Τροχόσπιτο
Παρόμοια εμπειρία καταθέτει και ο Α. (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας), λιμενικός στη Μύκονο εδώ και πέντε χρόνια. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοίκιαζε του ζήτησε να φύγει προφασιζόμενος ιδιοκατοίκηση. Επί δύο μήνες δεν έβρισκε τίποτα, ούτε σε λογική τιμή αλλά ούτε και σε καλή κατάσταση. «Είχα απελπιστεί. Μέχρι που σκεφτόμουν να πάρω ένα τροχόσπιτο και να το βάλω στο λιμάνι να μένω», μας λέει.
«Από τις αρχές Δεκέμβρη, πηγαίνοντας πόρτα πόρτα, μπόρεσα να βρω σπίτι στα μέσα Φλεβάρη. Είναι όμως μακριά από τη δουλειά και ουσιαστικά ό,τι γλίτωσα από το ενοίκιο τα δίνω στη μετακίνηση και στις βενζίνες. Ασε που είναι καλοκαιρινό σπίτι και τον χειμώνα θα πρέπει να βρω άλλο...», μας λέει, ενώ αφήνει αιχμές και κατά των κατοίκων οι οποίοι δεν διευκολύνουν καθόλου την κατάσταση: «Τους το έχω πει χίλιες φορές. “Το νησί θα μείνει με έναν γιατρό, έναν δάσκαλο και έναν αστυνομικό. Δεν σας συμφέρει”».
Ο δήμαρχος του νησιού είναι ενήμερος για την κατάσταση και έχει ζητήσει από τους κατοίκους να βοηθήσουν, δημοσιοποιώντας μια λίστα διαθέσιμων οικημάτων, τα οποία όμως είναι σε άθλια κατάσταση και σε υψηλή τιμή, όπως καταγγέλλουν οι υπάλληλοι, ενώ θεωρούν ότι ο χειρισμός αυτός δεν είναι ούτε σωστός αλλά ούτε και επαρκής.
                    efsyn.gr
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Σημείωση "Ν.Μ."Δημοσιεύθηκε Παρασκευή 8/5/2015

Αίσχος Μυκόνου

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
undefined
Οι συγκεκριμένοι αυτοί Μυκονιάτες δυσφημίζουν το ωραίο νησί τους, διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή και ισορροπία, εξωθούν την ηθική σε βαθιά σκοτάδια |

Ανατριχιάζει κανείς από την ανήθικη, τουλάχιστον, στάση των ιδιοκτητών οικιών στη νήσο Μύκονο, οι οποίοι αρνούνται να ενοικιάσουν τις οικίες τους σε δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να τα «κονομήσουν» από τους παραθεριστές του θέρους (τρομάρα τους). Δεν μπορεί να το πιστέψει κανείς διαβάζοντας πως αναγκάζουν σε έξωση υπαλλήλους νοσοκομείων, καθηγητές κ.ά., κόβοντας το ρεύμα της ΔΕΗ και αρνούμενοι γενικώς να τους δεχτούν στα σπίτια τους. Και ας μείνουν αγράμματα τα τέκνα τους; Ας μην υπάρχουν νοσοκομειακά αυτοκίνητα, με φόβο άνθρωποι να κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους; Τι όνειδος για τον άνθρωπο, τι θλίψη για τη χώρα. Οι άθλιοι νεόπλουτοι, οι άπληστοι, οι αισχροί τούτοι ιδιοκτήτες δεν ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό, την υγεία, την Παιδεία; Τόσος πια ρεαλισμός; Τέτοια ξετσιπωσιά; Τόσος αμοραλισμός προκειμένου να αβγατίσουν τα εισοδήματά τους;
Αυτή η «κουλτούρα» δυστυχώς έχει εισχωρήσει στην ελληνική κοινωνία (ειδικά εκεί όπου επικρατεί η αγλαΐα του Lifestyle, η επιδειξιομανία, ο νεοπλουτισμός, το κέρδος παντί τρόπω και σθένει μπλα... μπλα). Μέρα με τη μέρα, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε τη μικρότητά μας, παρά τις γερές ρίζες των κοινοτήτων και της αλληλεγγύης. Ο πραγματισμός τα ‘χει σαρώσει όλα (ανθρωπιστικά αισθήματα, φιλία, ειρηνική συνύπαρξη...). Βλέπουμε, εκτός εάν έχουμε στραβωθεί τελείως, ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι πολιτισμικό (ας μην πούμε ηθικό διότι η τρέχουσα ηθική είναι όρος που τον εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι· δεν είναι όρος συνύπαρξης).
Οι συγκεκριμένοι αυτοί Μυκονιάτες (διότι δεν φέρονται μ’ αυτόν τον τρόπο όλοι οι κάτοικοι, προς Θεού) δυσφημίζουν το ωραίο νησί τους, διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή και ισορροπία, εξωθούν την ηθική σε βαθιά σκοτάδια. Σφαδάζει το Αιγαίο από την ντροπή του, βουίζουν οι αγέρηδες μεταφέροντας την αισχύνη της απληστίας στον κορμό της επικοινωνίας και της χώρας ολάκερης...
Επισκέφθηκα το νησί το 1976 με φίλη μου Αμερικανιδούλα. Ενα φτωχό νησί με ανεμόμυλους και τα στενά δρομάκια του. Εντυπωσιάστηκε η φίλη μου από τη φιλοξενία των κατοίκων, τους χορούς μες στα σοκάκια, τις παρέες που μαζεύονταν και έπιναν φιλικά. Κυκλαδίτικο φως παντού· ο ήλιος της Μεσογείου σε μεγάλα κέφια, εισχωρούσαν βαθιά μέσα μας οι αχτίδες του. Ενα ωραίο συναίσθημα ανάβλυζε από όλους και σκορπιζόταν στο νησί σαν ενυλωμένη ομορφιά.
Πέρασαν έκτοτε καιροί πολλοί. Ακουγα... και τι δεν άκουγα για τη μετάλλαξη τούτου του νησιού, για τη χυδαιότητα των μαζών που το επισκέπτονταν τάχα μου ως κοσμοπολίτικο, μες στη μόδα και λοιπά. Ουδέποτε το ξαναεπισκέφτηκα, αρνούμενος όλο αυτό το γλοιώδες δήθεν των «αναγνωρίσιμων» μαριονετών του πλούτου και του θεάματος. Και να τώρα μερικοί κάτοικοί του το εξευτελίζουν. Τι κατάντια αλλά και τι θυμός για όσους διάβασαν το ρεπορτάζ· αίσχος Μυκόνου, ναι· ας το διαψεύσουν οι εγκαλούμενοι, εάν η υλοφροσύνη δεν είναι η υπέρτατη αξία τους. Να πάψει η ανατριχίλα όλων, να λάμψει ο πολιτισμός, ο αρχαιότατος πολιτισμός του Αιγαίου.
                 efsyn.gr 
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

 Σημείωση "Ν.Μ." : Δημοσιεύθηκε Παρασκευή 9/5/2015

Στόχος Ε.Ε., η μείωση της πλαστικής σακούλας



ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ  
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ
 Η συζήτηση στη χώρα μας άνοιξε για πρώτη φορά την προηγούμενη δεκαετία, αρκετά πριν από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης. Ο διάλογος που γινόταν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάγκη μείωσης της πλαστικής σακούλας, με κύριο μέσο τη χρέωσή της στον καταναλωτή, προκάλεσε πραγματικό πανικό στη χώρα μας. Για αρκετές ημέρες, τα τηλεοπτικά συνεργεία έστησαν καρτέρι στις εξόδους των σούπερ μάρκετ και μετέδιδαν δηλώσεις πολιτών, που ήταν έξαλλοι με το νέο ευρωπαϊκό «χαράτσι», αφαιρώντας από την τότε ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος οποιαδήποτε διάθεση να ανοίξουν ακόμα ένα ζήτημα. Eτσι, η συζήτηση δεν πέρασε ποτέ στην ουσία.

Μόνο που σήμερα, μια δεκαετία αργότερα, το θέμα επανέρχεται (σε μια διαφορετική Ελλάδα) με τρόπο επιτακτικό: την προηγούμενη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε Οδηγία για τη μείωση της χρήσης της «ελαφριάς» πλαστικής σακούλας (τύπου σούπερ μάρκετ), με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιάγραμμα. Τα κράτη-μέλη καλούνται να μειώσουν την κατανάλωση στις 90 σακούλες ανά άτομο ετησίως μέχρι το τέλος του 2019 και στις 40 μέχρι το 2025 (ενδεικτικά, σήμερα στη χώρα μας καταναλώνονται 242 σακούλες/άτομο ετησίως). Ή να διασφαλίσουν ότι μέχρι το τέλος του 2018 οι πλαστικές σακούλες θα χρεώνονται.

«Κάθε χρόνο στην Ε.Ε. καταναλώνονται 100 δισ. ελαφριές πλαστικές σακούλες. Ενα μεγάλο τμήμα καταλήγει στη φύση», ανέφερε στους δημοσιογράφους η κ. Margrete Auken, ευρωβουλευτής των Πρασίνων από τη Δανία και εισηγήτρια της νομοθετικής πρότασης στην Ευρωβουλή. «Το 70% των σκουπιδιών στη θάλασσα είναι πλαστικά και το 70% αυτών είναι πλαστικές σακούλες. Λόγω μεγέθους, ο όγκος που καταλαμβάνουν σε σχέση με άλλα απόβλητα είναι μικρός, ωστόσο η ζημιά που προκαλούν είναι πολύ σημαντική».

Απαντώντας σε ερώτηση της «Κ» σχετικά με το κόστος και τα οφέλη της μείωσης, η κ. Auken δήλωσε αισιόδοξη για την αποτελεσματικότητα της πρότασης. «Δεν απαγορεύουμε την πλαστική σακούλα, δεν τιμωρούμε τη βιομηχανία πλαστικού. Oμως, πρέπει να προωθήσουμε μια πιο υπεύθυνη καταναλωτική συμπεριφορά. Η χρέωση της πλαστικής σακούλας είναι μια “win-win” κατάσταση, όλοι κερδίζουν: το περιβάλλον, η κοινωνία, οι έμποροι λιανικής, τα κράτη. Το όφελος από την επίτευξη των στόχων της νέας Οδηγίας υπολογίζεται στα 740 εκατ. ευρώ».

Κάθε νόμισμα, βέβαια, έχει δύο όψεις. Της ψήφισης της πρότασης προηγήθηκε μια μακρά διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η συναίνεση της Μεγάλης Βρετανίας, από τους στόχους της Οδηγίας εξαιρέθηκαν οι αποκαλούμενες οξο-βιοαποδομήσιμες (oxo-biodegradable) σακούλες, οι οποίες σύμφωνα με την κ. Auken θρυμματίζονται μεν, αλλά δεν διαλύονται, μεταφέροντας επικίνδυνες ουσίες στην τροφική αλυσίδα. Υπό την πίεση της Βρετανίας, αποφασίστηκε αντ’ αυτού να μελετηθούν οι επιπτώσεις από τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, προκειμένου το 2018 να επανεξεταστεί η χρήση τους. Η Βρετανία, από την πλευρά της, θεωρεί ότι η πρόταση της Ευρωβουλής ευνοεί συγκεκριμένα συμφέροντα άλλης χώρας (συγκεκριμένα της Ιταλίας, στην οποία παράγονται κομποστοποιήσιμες σακούλες). Κομβικό ρόλο στην προώθηση της Οδηγίας έπαιξε η ιταλική προεδρία (σε αντίθεση με την ελληνική προεδρία, που έλαμψε διά της απραξίας της σε όλα τα περιβαλλοντικά θέματα).

Γιά νά διαβάσετε ολόκληρο τό άρθρο τού Γιώργου Λιάλιου πιέστε :  ΕΔΩ

Τα Λάθη του Αντώνη Σαμαρά


Σωκράτης ΤσιχλιάςΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΧΛΙΑΣ
 Παρακολουθώ με προσοχή τις δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού, μου φαίνεται ότι είναι αδύνατον να αποδεχθεί την ήττα του και ότι δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία για να αναλύσει τις αιτίες που την προκάλεσαν. Καταφεύγει επομένως στο απλουστευτικό σχήμα: ο αντίπαλος έταξε λαγούς με πετραχήλια, είπε ψέματα στους πολίτες, υφάρπασε την ψήφο τους. Με αυτήν την ανάλυση πορεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η... προεδρική φρουρά φέρονται ως εάν η παρούσα κυβέρνηση θα αποτελέσει μια «σύντομη αριστερή παρένθεση». Ας γυρίσουμε όμως λίγους μήνες πριν και ας αναστοχαστούμε γιατί άραγε συνετρίβη η Ν.Δ. από μια ομάδα άπειρων νεαρών που γκρέμιζαν και έχτιζαν με την αριστερή ρητορική τους κάθε μέρα την Ευρώπη; Και μάλιστα γιατί έχασε από ένα εκλογικό σώμα, τα χαρακτηριστικά του οποίου περισσότερο ταίριαζαν με τη δική της φυσιογνωμία; Πέντε θεμελιώδη λάθη διέπραξε ο Αντώνης Σαμαράς: α. Δέχτηκε ως μεταρρύθμιση τη χωρίς λογική καρατόμηση δημοσίων υπαλλήλων. Η ολιγάριθμη μεν αλλά με ισχυρό συμβολισμό θυσία μέσα στην κρίση κλόνισε ένα σημαντικό μέρος ψηφοφόρων, έπληξε ηθικά τη Ν.Δ. β. Ούτε μία στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς δεν έδειξε ότι συναισθάνεται το πρόβλημα των συμπολιτών του που η ζωή τους ξεθεμελιώθηκε από την κρίση. Απορροφημένος από το success story του, ενοχικός με τη δική του τούμπα και το μνημόνιο που υπέγραψε, αφηγείτο διαρκώς επιτεύγματα που κανείς δεν ένιωθε, καμάρωνε για επιτυχίες που κανείς ακόμη δεν ζούσε. Επλεκε εγκώμια στον ΕΝΦΙΑ, την ώρα που η χώρα καταριόταν. γ. Συνέχισε την εξοργιστικά άδικη κατανομή των βαρών της χρεοκοπίας. δ. Αντί να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, να αναλύσει τις αιτίες της χρεοκοπίας, να εξηγήσει την τακτική του, να πείσει δηλαδή με ένα σχέδιο, προτίμησε να γίνει ο ίδιος κυβέρνηση και αντιπολίτευση ταυτοχρόνως. Εφάρμοζε και «έσκιζε» τα μνημόνια... Ετσι όμως έπαιξε στην έδρα του ΣΥΡΙΖΑ όπου τον περίμενε ο Τσίπρας και τον διέλυσε. ε. Δεν παραδέχτηκε ποτέ κανένα λάθος του.

Το θέμα είναι ότι η δημοκρατία έχει ανάγκη από μία ισχυρή και όχι μοχθηρή αντιπολίτευση, και ότι η χώρα χρειάζεται πάντα ένα στέρεο σχέδιο για το μέλλον.
Έντυπη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

ΕΝΦΙΑ και το 2015 με μείωση 20% στις αντικειμενικές...


Από την 1η Ιουλίου αναμένεται να τεθούν σε ισχύ οι νέες μειωμένες αντικειμενικές αξίες, με βάση τις οποίες θα υπολογιστεί ο φόρος ακινήτων.
Το ατομικό αφορολόγητο εκτιμάται ότι θα τεθεί στα...
50.000 ευρώ, για το φόρο ακίνητης περιουσίας, σύμφωνα με σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου που αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Ημερησία».Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. 

Συγκεκριμένα σχεδιάζεται:
Mείωση 20% κατά μέσο όρο των αντικειμενικών αξιών στις περιοχές που οι τιμές ζώνης που εφαρμόζει η εφορία είναι υψηλότερες από τις εμπορικές αξίες. Σε περιοχές με πολύ υψηλές αντικειμενικές σε σχέση με την αγοραία αξία οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες.

«Πάγωμα» στα σημερινά επίπεδα των τιμών για τις περιοχές με τιμή ζώνης έως 500 ή 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Aύξηση τιμών σε περιοχές όπου οι τιμές πώλησης νεόδμητων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Η διαδικασία είσπραξης αναμένεται να καθυστερήσει, προκειμένου να ολοκληρωθούν αυτές οι προσαρμογές και εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Επίσης, εάν ο ΕΝΦΙΑ παραμείνει, αντίστοιχα, η διαδικασία βεβαίωσης του φόρου θα ξεκινήσει τον Aύγουστο.
real.gr

Τι απαντά η Λίνα Αλεξίου για την «μονταζιέρα» περί ΕΣΡ...


Με ανοιχτή επιστολή της η Λίνα Αλεξίου, αντιπρόεδρος του ΕΣΡ,  δίνει την απάντηση της στα όσα γράφτηκαν για τη...
θέση στην οποία υπηρετεί σε σχέση με τη θέση της κόρης της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ως Προέδρου της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών δημοσιεύματα ήθελαν την Λινα Αλεξίου να ορίζεται αντιπρόεδρος του ΕΣΡ λόγω Ζωής, ωστόσο η Κα Αλεξίου είχε επελεγή στη θέση που υπηρετεί πριν από 4 χρόνια.

Ολόκληρη η επιστολή:

Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τον καταιγισμό της παραπληροφόρησης από κάποια λεγόμενα social media αλλά και από κάποιες εφημερίδες σε μια εναντίον μου εκστρατεία που κορυφώθηκε με κάποια ερώτηση κάποιου βουλευτή.
Επιτρέψτε μου να θυμίσω ότι επελέγην ομοφώνως για τη θέση της Αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης πριν από τέσσερα χρόνια. Προφανώς δεν επελέγην ως μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που τότε δεν ήταν ούτε βουλευτής, ούτε καν υποψήφια. 
Επελέγην με βάση μια βραβευμένη επαγγελματική σταδιοδρομία δεκαετιών, που στην διάρκειά τους, πιστεύω, ετίμησα τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της έντιμης ενημέρωσης.
Για όσους είναι εθισμένοι στη διαπλοκή αυτές οι αρχές είναι άγνωστες, αν όχι περιφρονητέες.  Γι΄ αυτό και δεν διστάζουν να κάνουν δήθεν καταγγελίες πιστεύοντας ότι πλήττοντας με κακότητα θεσμούς ή πρόσωπα εκφέρουν πολιτικό λόγο ή ασκούν πολιτική κριτική.
Για εκείνους που προσπάθησαν και αυτή τη φορά να υπηρετήσουν εκ του πλαγίου ευδιάκριτα συμφέροντα, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουν πως ούτε εγώ επελέγην (προ τετραετίας) στο ΕΣΡ ως μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ούτε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήκε στην πολιτική και εξελέγη βουλευτής ως κόρη της Λίνας Αλεξίου.
Πονάει, βέβαια, ορισμένους να ξέρουν ότι στη δημόσια ζωή υπάρχουν και αυτόνομα πρόσωπα με αδιαπραγμάτευτες αυτόνομες πορείες.
Γι΄αυτό και η τόση αήθεια.
Γι΄αυτό και το τάχατες μπέρδεμα – από ένα καθαρά υπηρεσιακό έγγραφο – της αντιπροέδρου (που προεδρεύει, ελλείψει προέδρου, στο υπηρεσιακό συμβούλιο) με το αξίωμα του προέδρου του ΕΣΡ.  
Εκτός και αν δεν είναι μόνο η αήθεια που περισσεύει, αλλά και η ευήθεια.
                                   
Λίνα Αλεξίου

Αντιπρόεδρος ΕΣΡ

tvxs.gr

Ο Τσίπρας ζητάει «πολιτικό θάρρος» από τους εταίρους...


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πια τεχνικοί λόγοι να παρακρατείται η βοήθεια προς την Ελλάδα. Οι πιστωτές ωστόσο δεν έχουν...
πειστεί αναφέρει δημοσίευμα στο Bloomberg.
Ωστόσο λίγες ώρες μετά από τη στιγμή που ο Ελληνας Πρωθυπουργός είπε στους νομοθέτες στην Αθήνα πως η Ευρωζώνη χρειάζεται πολιτικό θάρρος ώστε να ξεμπλοκάρει η οικονομική βοήθεια ένας ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν  ακόμα τεχνικές εργασίες που πρέπει να γίνουν πριν πάρουν περισσότερα χρήματα τα πιο χρεωμένα κράτη της Ευρώπης.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδριάζουν τη Δευτέρα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιδιώκοντας πρόοδο ώστε να δικαιολογήσουν τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης ώστε να μπορέσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να… επιπλέει.
Στο δημοσίευμα του Bloomberg τονίζεται πως έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες και ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε πως η δομή και η οργάνωση των διαπραγματεύσεων έχουν βελτιωθεί αλλά εκτιμά πως η πρόοδος υπολείπεται του ‘Ελληνα ηγέτη.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά στη Βουλή πως: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι κάνει ό, τι μπορεί για να φτάσει μια έντιμη συμφωνία εντός της ΕΕ, μια ειλικρινή και αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους πιστωτές της. Δεν υπάρχει τεχνικό ζήτημα πια για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, υπάρχει μόνο θέμα πολιτικής βούλησης.».
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε μια πιθανή έλλειψη ρευστότητας στην Ελλάδα μπορεί να επιταχύνει το ρυθμό των διαπραγματεύσεων.
"Πολιτικά υπάρχει μόνο μία καταληκτική ημερομηνία - αυτό είναι το τέλος Ιουνίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ…
thepressproject.gr

Μπαγιόκο γιοκ...

Δηλαδή, έτσι όπως μας έχουν ζαλίσει, μόνο η πλάκα μας μένει. Δεν ξεκλειδώνει η ρευστότητα χωρίς ορατή συμφωνία, μας λένε και μας ξαναλένε καθημερινά  στα κανάλια οι ανταποκριτές των Βρυξελλών κι όχι μόνο. 
Ο...
Σπινθουράκης του MEGA, μας είπε πως αναμένεται δήλωση του Ντάισελμπλουμ που θα λέει οτι πάει καλά η διαπραγμάτευση, αλλά συμφωνία δεν υπάρχει. 
Ολα αυτά επαναλαμβανόμενα καθημερινά, δεν τρομάζουν πια τον κόσμο. Απλώς, τον κάνουν να εξοργίζεται ακόμη περισσότερο και να αηδιάζει... 
 

Τσακαλώτος: Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία...

Την εκτίμηση ότι κυβέρνηση και Ευρωπαίοι εταίροι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, διατυπώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην "Αυγή".
 Στέλνει το μήνυμα ότι...
η συμφωνία θα πρέπει να αξιολογηθεί "με βάση τη συνολική εικόνα και να μην χαθούμε στις λεπτομέρειες, ή σε μία λογιστική ανάλυση του κόστους-οφέλους".

«Θεωρώ ότι έπειτα από εβδομάδες επίπονων διαπραγματεύσεων, αν υπάρχει η πραγματική βούληση από την άλλη πλευρά θα φανεί ότι η συζήτηση έχει φτάσει σε ένα στάδιο που η συμφωνία είναι πολύ κοντά και στο προσεχές διάστημα θα κλείσει», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός και σημειώνει ότι η όποια καθυστέρηση στην επίτευξη αυτού του συμβιβασμού έχει να κάνει με έναν και μόνο λόγο και αυτός είναι οι πολιτικές διαφορές μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Αναφερόμενος στις επικρίσεις που κατά καιρούς έχει δεχτεί η ελληνική πλευρά περί έλλειψης προτάσεων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποδίδει τους ισχυρισμούς αυτούς τσο γεγονός ότι «υπάρχουν σημεία συμφωνίας με τους θεσμούς όπως πχ η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σημεία όπου υπάρχει συμφωνία για το στόχο αλλά διαφορά ως προς τα μέσα-π.χ. πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και σημεία όπου υπάρχει πολιτική απόκλιση, όπως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό».

«Νομίζω πως η αξιολόγηση της τελικής συμφωνίας από όλα τα μέρη -κυβέρνηση, κόμμα αλλά πρωτίστως από την κοινωνία- οφείλει να έχει ένα βασικό κριτήριο: Δεν πρέπει να χαθούμε στις λεπτομέρειες, ούτε σε μια λογιστική ανάλυση του κόστους-οφέλους, αλλά να δούμε τη συνολική εικόνα», τονίζει.