Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Σε βαθιά κρίση η Ισπανία


Πιθανόν τη Δευτέρα η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας
Πιθανόν τη Δευτέρα η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας

Η Καταλονία ενδέχεται να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της την προσεχή Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κοινοβουλίου που συγκάλεσε η ηγεσία της περιφέρειας μετά το δημοψήφισμα που απαγόρευσε η Μαδρίτη, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή από τους κόλπους της περιφερειακής κυβέρνησης.
«Σε συνάρτηση με το πώς θα εξελιχθεί η συνεδρίαση, η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας ενδέχεται να γίνει» εκείνη τη στιγμή, επισήμανε αυτή η πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί κι ενώ το μπραντ ντε φερ μεταξύ Καταλονίας και της κεντρικής κυβέρνησης έχει βυθίσει την Ισπανία σε μία από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις των τελευταίων 40 ετών.
Σύμφωνα με τον νόμο σχετικά με την οργάνωση του δημοψηφίσματος, που ενέκρινε το καταλανικό κοινοβούλιο και την ισχύ του ανέστειλε το Συνταγματικό Δικαστηρίο, η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας πρέπει να γίνει εντός των δύο ημερών που θα ακολουθήσουν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, εφόσον έχει επικρατήσει το «ναι».
Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν επιβεβαίωσε χθες σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC ότι θα ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία κι ότι ανακήρυξη θα γίνει «στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης».
Σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε σήμερα η καταλανική κυβέρνηση, το «ναι» στην ανεξαρτησία έχει συγκεντρώσει το 90% των ψήφων και η συμμετοχή ανήλθε σε λίγο παραπάνω από 42%.
Newsbeast

Όμορφα τοπία στήν Ελλάδα...

Από τή σειρά αναρτήσεων : "Γιά όσους ξέρουν"
Στο δρόμο προς Αρκαλοχώρι...
 ...και Γαρίπα. Ηράκλειο Κρήτης
Πανοραμική φωτογραφία μεγάλου μέρους τού νησιού τής Πάτμου. 
Από τά ψηλά τής Χώρας.

«Στα ΜΜΕ μπήκαν άνθρωποι από το δρόμο, απαίδευτοι και διψασμένοι για λεφτά, προβολή και εξουσία, χωρίς ενδοιασμό. Μπήκαν, ακόμη και σούργελα και σαλταρισμένοι...»

  Να αρχίσουμε με θεωρία. Οι δημοσιογράφοι είναι κατά βάση πνευματικοί άνθρωποι, ή εν πάση περιπτώσει ανήκουν στον πνευματικό κόσμο της χώρας, με τη ευρεία έννοια.  Έχουν σπουδές και προσόντα,  ξέρουν να γράφουν  και να μιλάνε . Ασπάζονται ανώτερες ιδέες για τον άνθρωπο  και την κοινωνία. Πρωτίστως έχουν ήθος  και σέβονται την αλήθεια στην αναζήτηση της οποίας αναλαμβάνουν ρίσκα.  Είναι ταγμένοι στην υπηρεσία της ενημέρωσης και της  Δημοκρατίας. Τα αναφέρει και το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ.

Πράγματι στην ελληνική δημοσιογραφία διαχρονικά συναντούμε πρόσωπα με ανάλογα χαρακτηριστικά. Ευπρεπείς άνθρωποι, ολοκληρωμένοι επαγγελματίες, λειτουργοί που διακρίνονται εύκολα και δεν θέλουν συστάσεις.
Ας  κρυβόμαστε πίσω τους. Αυτό το  είδος δημοσιογράφου σταδιακά υποχωρεί στα ελληνικά ΜΜΕ.  Αν κοιτάξουμε γύρω μας, στον Τύπο και τη  Ραδιοτηλεόρασηή το Διαδίκτυο -όσο είναι εφικτό-  πόσους από όσους θα  δούμε θα τους χαρακτηρίζαμε πνευματικούς ανθρώπους;
Για πόσους θα πιστεύαμε ότι έχουν κατανοήσει τις αρχές  της δημοσιογραφίας, πασχίζουν για την αλήθεια και  την πραγματική ενημέρωση,  έχουν ουμανιστική αντίληψη για τον κόσμο και είναι έντιμοι και ανιδιοτελείς; Για πόσους θα παίρναμε όρκο ότι υπηρετούν την αλήθεια, όσο  είναι εφικτό, τηρούν τη δεοντολογία και  ζουν μόνο με το μισθό τους;
Πόσοι έχουν τη βούληση, να κινηθούν πέρα από  τον εκμαυλισμό από  κόμματα, πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες; Πόσοι  συναναστρέφονται ανθρώπους με  ακεραιότητα,  έντιμη  δραστηριότητα και ευαισθησίες;
Κακά τα ψέματα. Το μέτρημα θα σταματήσει νωρίς. Και θα αρχίσουμε να απαριθμούμε πρόσωπα που δίνουν την εντύπωση του `λαχανογορίτη`, του ανθρώπου αμφιβόλου ηθικής, του λαμόγιο, του άξεστου, του θαμώνα  γηπέδων και καταγωγίων, του καταφερτζή, του αδέσποτου συνοικιακού διακινητή κουτσομπολιού και κακοήθειας. Αποκρουστικά πρόσωπα ενίοτε. Αλλά με  δύναμη.
Για κάποιους  κάνει μπαμ ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟY ΜΥΚΟΝΟΥ : Γιά πρώτη φορά οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου στή Μύκονο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                                   Μύκονος, 29-09-2017
  ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ    
                                                                          
Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΚΑΙ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, ο Δήμος Μυκόνου ανέλαβε φέτος - για πρώτη φορά - να φιλοξενήσει τους ιστορικούς Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, κατά το διήμερο 7 και 8 του μηνός Οκτωβρίου 2017. 
 Πρόκειται για μια άκρως σημαντική αθλητική διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ, με ιστορία πολλών δεκαετιών, από την οποία έχουν ξεπηδήσει σημαντικοί Έλληνες αθλητές όπως ο Κώστας Κεντέρης, η Νίκη Ξάνθου, η Νικόλ Κυριακοπούλου και πολλοί άλλοι.
O Δήμος Μυκόνου προκειμένου να ανταποκριθεί επάξια στις ανάγκες της διοργάνωσης, κρίθηκε απαραίτητη η υλοποίηση σημαντικών έργων στις αθλητικές υποδομές του νησιού και κυρίως στο Δημοτικό Στάδιο του Κόρφου.
Για την ακρίβεια, ο Δήμος Μυκόνου έχει δαπανήσει από ίδιους πόρους, περίπου το ποσό των 450.000 ευρώ, προκειμένου να αναβαθμιστούν ποιοτικά οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Μυκόνου τα τελευταία χρόνια.
Με αφορμή τους 29ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες 2017 οι οποίοι θα λάβουν χώρα στη Μύκονο σε λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ στην Αθήνα, παρουσία όλων των συναρμόδιων φορέων, ενώ παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα των αγώνων.
Στη συνέντευξη Τύπου, το παρόν έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου Γιάννης Γιαννέλης - Θεοδοσιάδης, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Στέλιος Μπρίγγος, η πρωταθλήτρια του επί κοντώ και αθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, Νικόλ Κυριακοπούλου, η πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων Καλλιόπη Δακτυλίδη, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Κυκλάδων Δημήτρης Πάππας και ο οικοδεσπότης και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής. 
Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μυκόνου τόνισε στη συνέντευξη τύπου του ΣΕΓΑΣ ότι: "Είναι γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις στο νησί δεν ήταν αυτές που έπρεπε, την ώρα που εκατοντάδες παιδιά συμμετέχουν στον αθλητισμό. Ήταν κάτι που δεν μας άφηνε ασυγκίνητους, σταθερή μας αρχή είναι το τρίπτυχο παιδεία, αθλητισμός και πολιτισμός.
Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε τους Αιγαιοπελαγίτικους δεν είχα αντιληφθεί το μέγεθος των αγώνων, ωστόσο το πιστέψαμε. Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαθέσει για τις εγκαταστάσεις 450.000 ευρώ από δικούς μας πόρους. Επενδύουμε στον αθλητισμό και τη νέα γενιά. Δε θεωρούμε ότι κάνουμε λάθος, κάνουμε το σωστό. Οι Αιγαιοπελαγίτικοι είναι ένα εξαιρετικό γεγονός που θα φέρει κοντά παιδιά από όλα τα νησιά". 

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ