Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

«Εμετός» στο Παρίσι για την άνοδο της ακροδεξιάς...


Με αυτό το γκραφίτι οι «καλλιτέχνες του δρόμου» απαντούν στην άνοδο του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία και αποτυπώνει την «αηδία» των Γάλλων για...
το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στο γκράφιτι σε τοίχο του Παρισιού απεικονίζεται μια νέα κοπέλα να κάνει εμετό στο πεζοδρόμιο και να βγάζει από τα σωθικά της το σήμα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Λεπέν.

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα


Μενει εκτός, η Καϊλή...

Εκτός ευρωβουλής η Καϊλή - Δίνει μάχη με τον Καψή, μακράν πρώτος ξαφνικά ο Ανδρουλάκης

Συνεχίζονται οι -δυσάρεστες, για μερικούς- ανατροπές. Μπορεί τη Δευτέρα το πρωί το όνομα της Εύας Καϊλή να εμφανιζόταν στην πρώτη θέση (των υποψηφίων της "Ελιάς" που μπαίνουν στην ευρωβουλή), σήμερα, οι σταυροί δείχνουν...
ανατροπή που αφήνουν την πολιτικό εκτός...

Συγκεκριμένα, γύρω στις 12 το μεσημέρι, στην πρώτη θέση είχε περάσει με 50.831 σταυρούς ο Νϊκος Ανδρουλάκης, στην δεύτερη ο Παντελής Καψής με 49.990 και στην τρίτη η Εύα Καϊλή με 48.992.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί καταμετρούνται οι σταυροί στην Κρήτη, γεγονός που ενδεχομένως δικαιολογεί τη σημαντική αύξηση σταυρών του κυρίου Ανδρουλάκη...
 

Έκπληξη δημιούργησε τό εκλογικό αποτέλεσμα σέ ορισμένους κύκλους...

dinfo.gr - 30 συγκλονιστικές φωτογραφίες που διηγούνται ολόκληρες ιστορίες..
                                                                                                      (Αποστολή φωτογραφίας Μιχάλης Γ. Γρυπάρης)

ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ

Σκληρό μήνυμα Σόιμπλε: Οι Ελληνες μην περιμένουν το τέλος της λιτότητας
Σκληρό μήνυμα Σόιμπλε: Οι Ελληνες μην περιμένουν το τέλος της λιτότητας«Οι χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα προσαρμογής έχουν τις υψηλότερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά προειδοποίησε τις χώρες που ολοκληρώνουν τα προγράμματα να μην επαναπαυτούν και να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις.
«Θα ήταν καταστροφικό να πούμε ότι έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο, παρά την πρόοδο που έχουμε επιτύχει. Οι χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος δεν σημαίνει το τέλος των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας νωρίτερα σε συνέδριο για την Ευρώπη που διοργάνωσε η "Hertie School of Governance" στο Βερολίνο, στο οποίο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.
Ο Γερμανός υπουργός χαρακτήρισε «ανοησίες» τις εικασίες περί «γερμανικής Ευρώπης» και ανέδειξε την ανάγκη μεγαλύτερης συνοχής και ανάπτυξης της ΕΕ. Τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των διατλαντικών αγορών και των στοχευμένων επενδύσεων στην καινοτομία, και τόνισε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τη νομισματική πολιτική, η οποία, όπως είπε, «δεν αποτελεί υποκατάστατο μεταρρυθμίσεων» και μπορεί να υπονομεύσει την πρόθεση των πολιτικών να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε ακόμη...

Έκλεισε το Πρακτορείο Διανομής Ξένου Τύπου...



Το Πρακτορείου Διανομής Ξένου Τύπου στην Ελλάδα ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών του και ζήτησε από τους συνεργάτες του ιδιοκτήτες των σημείων, στα οποία πωλείται ο ξένος Tύπος, να προχωρήσουν σε...
εκκαθάριση.
Στην Ελλάδα διακινούνται 4.000 τίτλοι ξένων περιοδικών και 20 τίτλοι εφημερίδων.
Για πολλούς επαγγελματίες η θερινή σαιζόν θεωρείται «χαμένη», και υποστηρίζουν ότι πολλά περιοδικά δεν θα τα ξαναδούμε πριν.. από τον Σεπτέμβριο. Φημολογείται ότι ενδιαφέρον για την διανομή του ξένου τύπου στην Ελλάδα έχει δείξει Κύπριος επιχειρηματίας. (zougla)

zoornalistas.blogspot

Σε «επανεξέταση προτεραιοτήτων» η ΕΕ μετά τον σεισμό των ευρωεκλογών...

Σε «επανεξέταση προτεραιοτήτων» η ΕΕ μετά τον σεισμό των ευρωεκλογών
Οι ηγέτες των «28» ξεκινούν την επανεξέταση των προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι μετά την πρώτη Σύνοδο Κορυφής στον απόηχο των...
ευρωεκλογών που κατέγραψαν την άνοδο ευρωσκεπτικισμού.

«Χρειάζεται συνεννόηση για τι μπορεί να γίνει καλύτερα σε ευρωπαϊκό και τι σε εθνικό επίπεδο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕ. Σχετικά με το ζήτημα του νέου προέδρου της Κομισιόν, ο Ρομπάι ανέλαβε τις διαβουλεύσεις με τις πολιτικές ομάδες στην Ευρωβουλή.

Οι επικεφαλής των 28 κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ε που συναντήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών την Τρίτη, εξέτασαν το ζήτημα της διαδοχής του Ζ. Μπαρόζο στην προεδρία της Κομισιόν και παράλληλα άρχισαν μια διαδικασία ενδοσκόπησης μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών. Οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να επανεξετάσουν...

Αυτό που είδαν τα ξένα ΜΜΕ κι όχι τα ελληνικά κανάλια στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών


 

«Το τηλεοπτικό μενού απόψε έχει αποχή και άνοδος Χ.Α. Για τα πεσμένα ποσοστά της ΝΔ, απευθυνθείτε σε ΜΜΕ άλλης χώρας» σημείωνε χθες το απόγευμα η Παραπολιτική στο Facebook, κάτι που επιβεβαιώθηκε πλήρως.

Ενώ λοιπόν στην Ελλάδα με διάφορες περίεργες μαθηματικές αναλογίες μας λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κέρδισε αλλά πρέπει να προβληματιστεί κιόλας, τα ξένα ΜΜΕ καταλήγουν στο ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θριάμβευσε.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ των Financial Times και εδώ το ρεπορτάζ του Guardian. Ας κατανοήσουν επιτέλους κάποιοι ότι το να αναγνωρίσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε, δεν τους καθιστά αυτόματα και...μέλη του ΣΥΡΙΖΑ!