Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά Χρυσής Αυγής: Έχουμε πολεμήσει και στο παρελθόν φασίστες και ναζί

Η Απάντηση


15:34 | 19 Φεβ. 2016
tvxs.gr
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, απαντώντας στις προκλήσεις και τις ύβρεις της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής την περασμένη Τρίτη, σημειώνει με νόημα πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι υπερήφανες για την αποστολή που τους έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός και - αν χρειαστεί - θα πράξουν το καθήκον τους με την ίδια αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση που οι πατεράδες τους πολέμησαν τον φασιστικό και ναζιστικό εισβολέα, αποσπώντας τον παγκόσμιο σεβασμό και αναγνώριση».
 Οι εκπρόσωποι της νεοναζιστικής οργάνωσης έστησαν την Τετάρτη ένα ακόμη από τα γνωστά τους σόου αυτή τη φορά στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα επειδή κανάλια δεν υπήρχαν, καθώς η συνεδρίαση που αφορούσε θέματα ασφαλείας ήταν «κλειστή», ο Ηλίας Κασιδιάρης βιντεοσκόπησε τον εαυτό του «ωρυόμενο» με κινητό και το δημοσιοποίησε. Μόλις η εγγραφή ξεκίνησε οι χρυσαγίτες άρχισαν να φωνάζουν και να βρίζουν τους πάντες, κυβέρνηση, εκπροσώπους ενόπλων δυνάμεων και πρόσφυγες.
Στο ναζιστικό σόου αντέδρασαν όλα τα κόμματα και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αλλά και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Η συνεδρίαση διεκόπη και ζητήθηκε η αποχώρηση της Χρυσής Αυγής. Επειδή οι εκπρόσωποί της δεν αποχωρούσαν κλήθηκε ο φρούραρχος, ο οποίος - παρουσία του Προέδρου της Βουλής - τους έδωσε το έγγραφο με το οποίο ζητούσε την αποχώρησή τους βάση του άρθρου 81 του Κανονισμού της Βουλής.
Λόγω του απορρήτου της συνεδρίασης, η απάντηση αποδεσμεύθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ. Σε αυτήν, ο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης επισημαίνει ότι κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ευθεία βολή εναντίον του δημοκρατικού Πολιτεύματος. «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλήρη συνείδηση και απόλυτη προσήλωση στην αποστολή τους, όπως αυτή ορίζεται, αποκλειστικά και μόνο, από το σύνταγμα και τους νόμους. Ως εκ τούτου αποτελούν δομικό στοιχείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και κάθε προσπάθεια υπονόμευσης τους είναι ευθεία βολή εναντίον του», ανέφερε ο κ. Αποστολάκης, απαντώντας στις βρισιές των χρυσαυγιτών και πρόσθεσε με νόημα:
«Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είναι υπερήφανοι για την αποστολή που τους έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός και -αν χρειαστεί- θα πράξουν το καθήκον τους με την ίδια αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση που οι πατεράδες τους πολέμησαν τον φασιστικό και ναζιστικό εισβολέα, αποσπώντας τον παγκόσμιο σεβασμό και αναγνώριση».
Τη στάση της Χρυσής Αυγής καταδίκασε και η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.) με ανακοίνωση της. «Η με κάθε μέσο προσπάθεια της Χ.Α. για προβολή μιας δήθεν πατριωτικής στάσης, στοχεύει άμεσα στη συσκότιση της ιταμής πρόθεσης για διάχυση του ναζιστικού δηλητηρίου στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της στην κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής είναι αποκαλυπτική», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Αποστράτων, προσθέτοντας πως τα στελέχη της Χρυσής Αυγής ως ιδεολογικούς απογόνους των συνεργατών των κατακτητών στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Ρυπαίνοντας το κοινό


Τάκης Θεοδωρόπουλος ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Οταν είσαι μόνος σου με τον εαυτό σου, μπορείς να σκέφτεσαι ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Μπορείς να μισείς τις γυναίκες, όπως εκείνος ο ήρωας του χορικού της «Λυσιστράτης», που πήρε τα βουνά για να μην τις βλέπει. Μπορείς να μισείς τους άνδρες, αντιστοίχως. Εχει και η μοναξιά τα προνόμιά της. Οταν βρίσκεσαι εκεί που και ο βασιλιάς πάει χωρίς συνοδεία, μπορείς να απολαμβάνεις ακόμη και τη δυσοσμία που παράγει το σώμα σου για να ανακουφισθείς. Τα προβλήματα αρχίζουν από τη στιγμή που θελήσεις να μοιρασθείς την απόλαυση της δυσοσμίας σου με κάποιον άλλον, ακόμη και με πρόσωπα που σε αγαπούν.
Ζητώ συγγνώμη για τη «δύσοσμη» εισαγωγή, όμως αποδίδει με ακρίβεια αυτό που αισθάνθηκα όταν άκουσα το τελευταίο επίτευγμα του κ. Λαζόπουλου. Συσχέτισε, ως γνωστόν, την καθήλωση στην αναπηρική πολυθρόνα με το «καθηλωμένο» μυαλό. Εννοούσε, φυσικά, τον κ. Σόιμπλε. Ηταν σαν κάποιος, ανενδοίαστα, να πλημμύρισε την ατμόσφαιρα του κλειστού δωματίου που ακούει στο όνομα Ελλάς με ένα από τα δύσοσμα παράγωγα του σώματός του. Κι αυτό θα ήταν το λιγότερο, ανάξιο σχολιασμού, συμβαίνουν και ατυχήματα θα μου πείτε. Θα ήταν το λιγότερο αν ο κ. Λαζόπουλος δεν ήταν ο εθνικός Λάκης.
Αν ο κ. Λάκης δεν είχε το ακροατήριο που του προσφέρει η μεγάλη τηλεθέαση, αν δεν απολάμβανε τη δημοτικότητα του τέλειου προϊόντος της δημοκρατίας μας. Αν η δυσοσμία της σκέψης του δεν ξεσήκωνε χάχανα ανακούφισης και δεν δικαίωνε την ατμόσφαιρα αποχωρητηρίου που έχει καταλάβει τον δημόσιο χώρο – στο κέντρο της Αθήνας κατά κυριολεξία. Αν δεν καταλάβατε μέχρι τώρα για ποιον λόγο βασανίζεται ο υπέροχος λαός μας, ήρθε η ώρα να το καταλάβετε. Επειδή ο αρχιβασανιστής του είναι καταδικασμένος να κυκλοφορεί σε αναπηρική πολυθρόνα. Δεν φτάνει που είναι Γερμανός, είναι και παράφρων επειδή είναι ανάπηρος.
Δεν ξέρω αν με αντιλαμβάνεστε. Το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Λαζόπουλος. Το πρόβλημα είναι ο κ. Λαζόπουλος και το κοινό του. Μην ξεχνάτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τού είχε προτείνει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ο κ. Τσίπρας τον κάλεσε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο Ολάντ. Προφανώς για να συστήσει στον υψηλό προσκεκλημένο του έναν γνήσιο εκφραστή της λαϊκής μας ψυχής. Ξέρω πως θα μου προσάψετε δημοκρατικό έλλειμμα και ασέβεια προς τα λαϊκά αισθήματα. Τα ίδια θα μου λέγατε αν φρικιούσα με τον ενθουσιασμό του ιταλικού λαού απέναντι στον Μουσολίνι; Λαός εδώ, λαός κι εκεί.
Και μην μου πείτε ότι το κοινό του έχει δίκιο, διότι αυτά του έδειχναν τόσα χρόνια κι αυτά έμαθε. Ενήλικες είναι, και έχουν ευθύνη και για τις πράξεις τους και για το γούστο τους και για το γέλιο τους ακόμη. Τι θα γινόταν αν τον γιουχάιζαν και άδειαζαν την αίθουσα, όταν τον άκουγαν να ασχημονεί δημοσία εκ του ασφαλούς; – εκ του ασφαλούς βεβαίως, διότι ξέρει ότι το θύμα του δεν πρόκειται να αντιδράσει.
Μα αν γινόταν αυτό, τότε η Ελλάδα δεν θα ήταν η χώρα που είναι σήμερα. Εκεί ακριβώς ήθελα να καταλήξω. Αν ο δημόσιος βίος των Ελλήνων έχει μετατραπεί σε χωματερή κακοφορμισμένων αισθημάτων, αυτό το χρωστάμε εν πολλοίς στο είδος κ. Λάκης.
Κατά τα λοιπά μπορούμε να εξαντλούμε όλα μας τα ευγενή αισθήματα στους ασχημονούντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

από τήν Έντυπη έκδοση
τής εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 

Παρατείνεται η αποχή των δικηγόρων σε όλη την χώρα

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
 Παράταση της αποχής από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν για μία ακόμα εβδομάδα οι δικηγόροι όλης της χώρας. Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε την παράταση της αποχής ως και τις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα.
Παράλληλα αποφασίστηκε ο αποκλεισμός σε ένδειξη διαμαρτυρίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την προσεχή Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου. Ο αποκλεισμός του υπουργείου ορίστηκε να ξεκινήσει στις 11 το πρωί.
kathimerini.gr

Ναυμαχία Grimaldi - Πειραιώς με τρόπαιο τον έλεγχο της HSW

Μερίδια: Σε εξέλιξη η μάχη για το ποιος θα αποκτήσει το 51% των μετοχών της εταιρείας
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 08:17
UPD:08:17
Η ακτή Τζελέπη, όπου είναι η έδρα της HSW, τονίζει ότι παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα τα δύο τελευταία χρόνια και συνεπώς μεγεθύνεται και η αξία της.
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis
Από την έντυπη έκδοση τής εφημερίδας "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"
Του Λάμπρου Καραγεώργου
 lkar@naftemporiki.gr

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα σχέδια τόσο του ιταλικού ομίλου Grimaldi όσο και του «ελληνικού μετώπου» με στόχο τον έλεγχο της Hellenic Seaways.
Ο ιταλικός όμιλος μέσω των Μινωικών Γραμμών ΜΙΝΟΑ αφού εξαγόρασε τις μετοχές της Hellenic Seaways που κατείχε η Interamerican επιχειρεί τώρα να πλησιάσει τους περίπου 2.000 μικρομετόχους προκειμένου να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερες μετοχές, με στόχο να αποκτήσει την πλειοψηφία και προφανώς να ελέγξει και τη διοίκηση.
Από την άλλη πλευρά, το υφιστάμενο management της HSW έχει ταχθεί κατά της προσπάθειας του ιταλικού ομίλου και με τη συνδρομή «συμμάχων» αγοράζει μετοχές από τους μικρομετόχους τις οποίες «αθροίζει» στο 39,61% που ελέγχει ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, ΠΕΙΡ η οποία παρακολουθεί «ενεργά» τις εξελίξεις, καθώς ενδιαφέρεται για την υγιή αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας και την ενίσχυση της αξίας των μετόχων.
Στο νεοκλασικό της Ακτής Τζελέπη, όπου και η έδρα της HSW, εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην καταλήξει η εταιρεία σε ιταλικά χέρια και καλούν τους μικρομετόχους σε επαγρύπνηση, για να μην αφελληνιστεί πλήρως η ελληνική ακτοπλοΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει πλέον κάποιος μικρομέτοχος που να έχει ποσοστό υψηλότερο του 0,5% της εταιρείας και ως εκ τούτου η συγκέντρωση μετοχών από τη μία ή την άλλη πλευρά μοιάζει μία πολύ δύσκολη υπόθεση. Πάντως, κάποιες πληροφορίες έκαναν, χθες, λόγο για την ελληνική πλευρά να έχει συγκεντρώσει ένα ποσοστό λίγο κάτω από το 50% των μετοχών και αναμένει δυο - τρεις απαντήσεις ακόμη από μικρομετόχους.
Στο μεταξύ, η HSW με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το 2015 πέτυχε πωλήσεις 130 εκατ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη 25 εκατ. ευρώ, 25% αύξηση αριθμού εισιτηρίων στα 3.500.000, αναδιάρθρωση των δανείων, αγορά ενός πλοίου και ριζική ανακατασκευή ακόμα δύο που δρομολογούνται το καλοκαίρι του 2016, καθώς και ανάπτυξη νέων δρομολογίων. Η HSW απασχολεί περισσότερα από 900 άτομα, ενώ τονίζει ότι οι προοπτικές της για το 2016 είναι εξαιρετικές λόγω της αναμενόμενης αύξησης του εξωτερικού τουρισμού, της χαμηλότερης τιμής του πετρελαίου αλλά και της δρομολόγησης νέων πλοίων σε περισσότερα δρομολόγια.
Οι Μινωικές Γραμμές από την άλλη πλευρά δηλώνουν ότι θέλουν να αποκτήσουν το 100% της Hellenic Seaways και με επίσημες ανακοινώσεις επιδιώκουν να διασκεδάσουν τους όποιους φόβους εκφράζονται από μία ενδεχόμενη «ιταλική επικράτηση».
 

H "ΜΑΡΙΝΑ Φ." στό νερό γιά πρόβα τών πανιών







Αλλαγή σκηνικού στη Σύνοδο Κορυφής

Η αιφνιδιαστική απόφαση της Αυστρίας να ανακοινώσει ότι θα υποδέχεται μόλις 80 πρόσφυγες την ημέρα, η απουσία του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου και η περιθωριοποίηση των τεσσάρων χωρών της ομάδας Βίζεγκραντ (Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία) διαμόρφωσαν νέα δεδομένα στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, μετατοπίζοντας σε σημαντικό βαθμό το ενδιαφέρον από την Ελλάδα, μειώνοντας την πίεση που η Αθήνα ανέμενε ότι θα υποστεί από τους εταίρους. Πάντως, με δεδομένο ότι το ζήτημα των συνόρων παραμένει εκ των πραγμάτων «ανοικτό» από ορισμένα κράτη-μέλη, ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας θα έχει σήμερα συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, με αντικείμενο το προσφυγικό, αλλά στη διάρκεια της οποίας θα τεθεί επί τάπητος και η διαπραγμάτευση για την πρώτη αξιολόγηση.
Ο κ. Αλ. Τσίπρας, έχοντας να παρουσιάσει την πρόοδο στις εργασίες για τα κέντρα καταγραφής, υποδοχής και φιλοξενίας, προσήλθε στη Σύνοδο έχοντας προαναγγείλει ότι θα πρέπει τα συμφωνηθέντα να τηρηθούν από όλες τις πλευρές. Υπό τη βάσιμη ανησυχία, δε, ότι οι εξελίξεις στην Τουρκία, μετά την προχθεσινή πολύνεκρη βομβιστική επίθεση μπορεί να τροποποιήσουν τη στάση της Αγκυρας και να αυξήσουν την πίεση προς την Αθήνα για συγκράτηση των ροών, η ελληνική αντιπροσωπεία επιχείρησε να επαναφέρει διαρκώς τη συζήτηση στην ευρωπαϊκή διαχείριση του ζητήματος σε μία συνεδρίαση που ανέδειξε τις πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις και τη δυσκολία να γεφυρωθούν.

Ακόμα και στη συζήτηση για τη συμφωνία της Ε.Ε. με τη Βρετανία, που απασχόλησε το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής συνεδρίασης, ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε βάζοντας την παράμετρο του προσφυγικού. Ειδικότερα, επισήμανε ότι στην περίπτωση της Βρετανίας η Ε.Ε. αγωνίζεται για να ενισχύσει την ενότητα στο Βορρά, ενώ την ίδια στιγμή η ευρωπαϊκή ενότητα πλήττεται στον Νότο. Επιπλέον, ανέφερε ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα πρέπει να προστατευθεί παράλληλα με τη συνδρομή προς τη Βρετανία, αλλά και ότι το να ανοίγουν συζητήσεις για επιμέρους θέματα με βάση αυτό που κάθε φορά συμφέρει τους εμπλεκόμενους και όχι στη βάση αξιών, θα οδηγήσει μαθηματικά σε αδιέξοδο. Απευθυνόμενος προς τις χώρες της ομάδας Βίζεγκραντ, που διαμαρτύρονται για την πρόθεση της Βρετανίας να προχωρήσει σε αναστολή της παροχής επιδομάτων για προερχόμενους από την Ε.Ε. μετανάστες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος φράχτη, σαν τους φράχτες που οι χώρες αυτές προτείνουν για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε πριν από την έναρξη της Συνόδου με τον Τσέχο ομόλογό του, Μπόχουσλαβ Σόμποτκα, στον οποίο σε υψηλούς τόνους διαμαρτυρήθηκε, αναφέροντας ότι είναι «μη φιλική ενέργεια να στέλνεις στρατό και χωροφυλακή στα σύνορά μας με άλλες χώρες». Επιπλέον, αναφερόμενος στις τοποθετήσεις της ομάδας Βίζεγκραντ, είπε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να υλοποιήσει πολιτικές που δεν είναι συμβατές με το Διεθνές Δίκαιο.
kathimerini.gr

Tριμερής συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ...

Έκτακτη τριμερής Μέρκελ–Ολάντ–Τσίπρα την Παρασκευή - Media

Έκτακτη τριμερής συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό, την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο αναμένεται να...
πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Το θέμα της συνάντησης, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, όμως πιθανότατα οι τρεις ηγέτες θα ασχοληθούν με το προσφυγικό ζήτημα.
 

Στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα το Παράλληλο Πρόγραμμα...


Όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής το σχέδιο νόμου για το Παράλληλο Πρόγραμμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Σώματος σήμερα Παρασκευή και...
αύριο Σάββατο.

Πλήρης και χωρίς προϋποθέσεις ασφαλιστική κάλυψη για τους πολίτες που η κρίση και η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων άφησαν χωρίς νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Αύξηση χρηματοδότησης των νοσοκομείων κατά 300 εκατ. ευρώ και του ΕΟΠΥΥ κατά 700 εκατ.

Με το νομοσχέδιο καθιερώνεται η πλήρης δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων, ρυθμίζονται θέματα για τη στελέχωση των ΜΕΘ και των απομακρυσμένων και παραμεθόριων αγροτικών ιατρείων, κέντρων υγείας και νοσοκομείων...

Το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου», περιλαμβάνει κυρίως διατάξεις που άπτονται στον χώρο της Υγείας.

Ειδικότερα αφορά: ...

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους
21:45 | 18 Φεβ. 2016
tvxs.gr
1Τσίπρας: Οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν είναι α λα καρτ. «Όχι» στην Ευρώπη των τειχών και των κλειστών συνόρων και «όχι» στην εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων α λα καρτ ήταν το διπλό μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. Σαφής ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός και προς τον Τσέχο πρωθυπουργό: Αν θέλετε να πνίγουμε τους πρόσφυγες, ξεχάστε το. Πώς Τσίπρας και Μέρκελ βρίσκονται κόντρα στους «σκληρούς» του Visegrad.

2Νέα βομβιστική επίθεση με νεκρούς στην Τουρκία, μετά το χθεσινό μακελειό στην Άγκυρα. Ερντογάν: Θέλουν να διαμελίσουν την Τουρκία, θα ανταποδώσουμε εντός και εκτός συνόρωνΝταβούτογλου: Οι Κούρδοι της Συρίας πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα. 
3. Οι «τριγμοί»: Υπόθεση Παναγιώτη Σγουρίδη: Μια παραίτηση για το ηθικό πλεονέκτημα, το παρασκήνιο της παραίτησης του υφυπουργού Υποδομών μετά τις χθεσινές δηλώσεις «Εάν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζουν». Υπόθεση Μανώλη Σφακιανάκη: Η χθεσινή μετάθεσή του από τη διεύθυνση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον κλάδο διοικητικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛΑΣ., η σημερινή ανάκληση της απόφασης μετά την προσφυγή του και η -εν τέλει- μετακίνηση του στη θέση του βοηθού επιτελάρχη
4Mε 3,7 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MRB. Η έρευνα απεικονίζει τις τάσεις Φεβρουαρίου.
5. Στις Βρυξέλλες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πρώτη συνάντηση του με την Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε: Δεν ψηφίζω το ασφαλιστικό. Όσον αφορά στο προσφυγικό δήλωσε ότι, η Ελλάδα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης
6Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης. O δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης σκοτώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε τροχαίο.
7Ιστορικό ταξίδι: Ο Ομπάμα πάει στην Κούβα τον Μάρτιο
8Κι αν κλείσει η ΠΓΔΜ τα σύνορα; Οι πρόσφυγες δεν σταματούν, απλά αλλάζουν δρόμο [ΧΑΡΤΗΣ]. Από ποιες όμως χώρες θα περάσουν οι πρόσφυγες προκειμένου να φθάσουν την δυτική Ευρώπη, αν η ΠΓΔΜ κλείσει τα σύνορά της με την Ελλάδα. 
9Η εικόνα που στοιχειώνει: Αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς. World Press Photo 2016. Ο διαγωνισμός περιελάμβανε 82.951 φωτογραφίες 5.775 φωτορεπόρτερ από 128 χώρες. Πρώτη, η φωτογραφία ενός πατέρα που περνάει το μωρό μου μέσα από συρμπατοπλέγματα στα σύνορα Ουγγαρίας - Σερβίας. 
10. Πάμε σινεμά. To Τvxs προτείνει: Οι τρεις καλύτερες ταινίες της εβδομάδας. Ξεχωρίζει το «Χαίρε, Καίσαρ!», η νέα ταινία των αδερφών Κοέν.

Τό σκίτσο τής Έφης Ξένου

(από ¨ΤΑ ΝΕΑ")

Κάθε κρίση γεννά ένα μεγάλο φασίστα, σ'εμάς έλαχε ο Λαζόπουλος



Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2008 και πολύ πιο έντονα στα χρόνια της κρίσης, ο Λάκης Λαζόπουλος αναδείχθηκε σταδιακά στην γνήσια φωνή των πιο σκοτεινών ενστίκτων της ελληνικής κοινωνίας.

Ακραία συντηρητικός πίσω από ένα ψευτοπροοδευτικό μανδύα, εθνικιστής, μισαλλόδοξος και συνωμοσιολόγος, ο Λαζόπουλος έστρωσε τον δρόμο για την ανάδειξη του περίφημου αντιμνημονιακού μετώπου, φροντίζοντας σε αυτό να χωράει εξίσου ο αγαπημένος του Αλέξης Τσίπρας αλλά και η Χρυσή Αυγή (την οποία έχει απαλλάξει από την ευθύνη δολοφονίας του Φύσσα).
Πριν χλευάσει μαζικά τα άτομα με αναπηρία, είχε παρουσιάσει κάθε ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ως εν δυνάμει Τσοχατζόπουλο, είχε χλευάσει επανειλημμένως τους ομοφυλόφιλους με αστεία της δεκαετίας του 1960, είχε ταυτίσει τη σημερινή Γερμανία με το Γ' Ράιχ και φυσικά είχε αναγάγει σε πρότυπο Έλληνα πολίτη τον κάθε ηλικιωμένο που έριχνε μπινελίκια στους πολιτικούς, την ώρα που ψώνιζε στη λαϊκή.

Το σχόλιο του για την αναπηρία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απλώς βοήθησε αρκετούς περισσότερους Έλληνες να συνειδητοποιήσουν ότι ο ταλαντούχος κωμικός Λαζόπουλος δολοφονήθηκε από τον κυβερνητικό προπαγανδιστή Λαζόπουλο. Αν κάποια στιγμή βρουν το χρόνο να δουν ξανά με μεγαλύτερη προσοχή παλαιότερες εκπομπές του, θα διαπιστώσουν ότι λίγο-πολύ πάντοτε υπήρχαν τέτοια σχόλια, απλά δεν τα είχαν προσέξει ή δεν ήθελαν να τα προσέξουν.

Κάθε μεγάλη κρίση γεννά ένα μεγάλο φασίστα και σε εμάς έλαχε ο Λαζόπουλος. Ίσως και καλύτερα, δεν είναι δα και ο πιο χαρισματικός αντίπαλος. Σε πείσμα του ιδίου και των υστερικών συμμάχων του, η Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα αφήσει πίσω της την άθλια εποχή που μεσουράνησαν οι Λαζόπουλοι.
parapolitiki.com

Σάλος στο διαδίκτυο…



για την απόπειρα απομάκρυνσης του Σφακιανάκη…

Γνωστές και μεγάλες ιστοσελίδες πέρασαν στα πρώτα θέματά τους την απόπειρα απομάκρυνσης – που είχε έναν τόνο προσωπικής αντιπάθειας, για λόγους που εξηγήσαμε – του προϊστάμενου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, από το νέο αρχηγό της Αστυνομίας, Τσουβάλα.

Χαρακτηριστικό...
είναι και το κείμενο από το peiratikoreportaz.blogspot.gr:


Ξυδάκης: Ακροδεξιές φωνές καθορίζουν την πολιτική ταυτότητα της Ευρώπης...



«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, όπως εμφανίστηκε μετά το καλοκαίρι, συνιστά μια υπαρξιακή κρίση για την Ευρώπη και από την αντιμετώπισή του θα εξαρτηθεί η ίδια η ύπαρξή της»
                                                                                               ***  
Ακροδεξιές και ξενοφοβικές φωνές στην Ευρώπη εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι πολλές χώρες βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο και καθορίζουν την πολιτική ταυτότητα της Ευρώπης στο προσφυγική ζήτημα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο σήμερα, Πέμπτη.

«Έχουμε φτάσει σε σημείο την πολιτική ταυτότητα της Ευρώπης να την ορίζει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Όρμπαν, το πιο ξενοφοβικό και ακροδεξιό κόμμα από τα κυβερνώντα κόμματα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή» επισήμανε ο κ. Ξυδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε θύελλα στην «καρδιά» της Ευρώπης το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, εκτιμώντας ότι αν δεν δοθούν πολιτικές απαντήσεις, κινδυνεύει η συνοχή της Ευρώπης.

Ο κ. Ξυδάκης είπε ακόμη ότι ορισμένες χώρες που βρίσκονται σε προεκλογική τροχιά, όπως η Αυστρία, υποκύπτουν στην πίεση μιας ακροδεξιάς ρητορικής και οι ηγέτες τους, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, αλλάζουν την ευρωπαϊκή ατζέντα και ταυτότητα.

Αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις πιέσεις που δέχονται ακόμα και σοσιαλδημοκράτες ηγέτες και εκτίμησε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα ακουστούν σώφρονες φωνές.

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, όπως εμφανίστηκε μετά το καλοκαίρι, συνιστά μια υπαρξιακή κρίση για την Ευρώπη και από την αντιμετώπισή του θα εξαρτηθεί η ίδια η ύπαρξή της» είπε.

Χαρακτήρισε αδυναμία της Ευρώπης τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη φύλαξη των συνόρων, ενώ σχολιάζοντας τη ματαίωση της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας – Γερμανίας – Τουρκίας, είπε ότι εκ των πραγμάτων η Άγκυρα έχει αναχθεί σε παίκτη – κλειδί, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αλλά και των προσφυγικών ροών που ξεκινούν από εκεί.

«Χωρίς την Τουρκία στο τραπέζι και χωρίς να πράττει αυτά που έχει συμφωνήσει και έχει ζητήσει τεράστια πολιτικά ανταλλάγματα και δεν αναφέρομαι στο οικονομικό, δύσκολα θα βρεθεί μια λύση στο προσφυγικό» κατέληξε ο κ. Ξυδάκης.
 

48ωρη απεργία (με ανοιχτή ημερομηνία) στον ΔΟΛ

Εντός της ημέρας οι αλλαγές στον ΔΟΛ - Ο Μητρόπουλος διευθυντής στα «Νέα»;

Την κήρυξη 48ωρης απεργίας, με ανοιχτή ημερομηνία, στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ). Στη χθεσινή συνεδρίαση...
του ΔΣ συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις εφημερίδες «Βήμα» και «ΝΕΑ», ενώ ο εκπρόσωπος από το «ΒΗΜΑ FM», που δεν κατέστη δυνατόν να παρευρίσκεται, επικοινώνησε τηλεφωνικά.

Η ιδιοκτησία του Οργανισμού με ανακοίνωση της υπόσχεται επαναφορά της μισθοδοσίας του προσωπικού σε κανονικές συνθήκες από τις 29.2.2016.

Σε ό,τι αφορά, όμως, την καταβολή των δεδουλευμένων των μηνών Δεκεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, η γενική αναφορά της διοίκησης του ΔΟΛ περί εξόφλησής τους «εντός του επόμενου εννεαμήνου, ανάλογα με τις ταμειακές ροές της επιχείρησης», δεν αποτελεί αξιόπιστη δέσμευση για τους εργαζόμενους.

Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από τη Διοίκηση του ΔΟΛ, εντός 15 ημερών, να.. προσδιορίσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τον τρόπο και το χρόνο εξόφλησης των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών, καταθέτοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, παράλληλα με την επαναφορά της κανονικότητας στη μισθοδοσία.

Με δεδομένη την ομόφωνη βούληση του συνόλου των εργαζομένων του ΔΟΛ για απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως μάλιστα εκφράστηκε στις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις στον Οργανισμό (Νοέμβριος 2015, Φεβρουάριος 2016), η ΕΣΗΕΑ θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση της συγκεκριμένης δέσμευσης της Διοίκησης του ΔΟΛ και, σε συνεργασία με τις Ενώσεις των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, θα κηρύσσει άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις, κάθε φορά που αυτή θα παραβιάζεται.

zoornalistas.blogspot.gr