Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Το δικαίωμα του Βαλλιανάτου...



"Όλοι, όμως, μπορούν να σε ελέγξουν αν το κίνητρό σου είναι καιροσκοπικό"...
Υπερασπίζομαι το δικαίωμα κάθε δημότη και δημότισσας(!!), να είναι αδελφή, γκέουλας, λεσβία, τρανς, κουηρ, μπάι, στρέιτ ή όπως αλλοιώς ποθεί η ψυχούλα του της του, και να το λέει!!! Οπως και το δικαίωμα κάθε οροθετικού όπως εγώ, να το λέει Η να μην το λέει!!! Τέλος!! Οι άλλοι να μη με ψηφίσετε!!!

H ανάρτηση είναι του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, στο Facebook. Μας αποκαλύπτει ότι είναι οροθετικός. Είναι είδηση; Όχι, είναι...
κουτσομπολιό. Κάτι τόσο προσωπικό δεν στοιχειοθετεί θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος. Βέβαια, ένας υποψήφιος για δημόσιο αξίωμα ελέγχεται και για την κατάσταση της υγείας του. Δεν νομίζω ότι το έκανε για αυτό. Αν υπέφερε από κάποια άλλη ασθένεια, με μικρό προσδόκιμο ζωής, δεν θα εμφανιζόταν αδύναμος ενώπιον των ψηφοφόρων του. Ο κ. Βαλλιανάτος αποκάλυψε τα της υγείας του μέσα σε ένα διεκδικητικό πλαίσιο. Α, ναι, ο HIV είναι ένας εξόχως πολιτικός ιός. Όμως κανένας δεν αφαιρεί από τον Βαλλιανάτο το δικαίωμα να το μοιραστεί με όλους εμάς. Γι’ αυτό και δεν καταλαβαίνω σε ποιο ακριβώς δικαίωμα θα εστιάσει την πολιτική του δράση. Δεν απαγορεύεται να ανακοινώνεις ότι είσαι οροθετικός. Όλοι, όμως, μπορούν να σε ελέγξουν αν το κίνητρό σου είναι καιροσκοπικό.

Είναι και το άλλο: ο υποψήφιος γράφει ότι θα υπερασπιστεί το δικαίωμα των δημοτών στον σεξουαλικό αυτοπροσδιορισμό. Δεν νομίζω ότι τους το στερεί κανείς, ειδικά μέσα στο λειτουργικό και γραφειοκρατικό πλαίσιο ενός Δήμου – τα σκουπιδιάρικα και οι σφραγίδες δεν κάνουν διακρίσεις. Εν προκειμένω, αυτός που κάνει διακρίσεις είναι ο Βαλλιανάτος που επιχειρεί να γκετοποιήσει το πολιτικό του ακροατήριο. Και, εντάξει, αυτό υπό συνθήκες μπορεί να είναι θεμιτό, αφού οι πολιτικοί αγαπούν τα ομοειδή σύνολα. Όμως ο Βαλλιανάτος δεν χρησιμοποιεί πολιτικούς όρους. Και μεταχειρίζεται το ακροατήριό του όπως εκείνοι που κατηγορεί: ως περιθώριο, «νομιμοποιώντας» τις διακρίσεις εις βάρος του.

citi-zen.gr

Σταθάκης: Η κυβέρνηση απέχει από την στήριξη της επιχειρηματικότητας...

Η ίδρυση νέων επιχειρήσεων και η προώθηση νέων επενδύσεων περιορίζεται από τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας που έχουν οδηγήσει στη...
σημερινή παρατεταμένη ύφεση, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το νέο καθεστώς αδειοδότησης των νέων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η ενδεδειγμένη απλοποίηση του αδειοδοτικού συστήματος δεν μπορεί να γίνει με την απόσυρση του κράτους και την ανάθεση σε ιδιώτες των τεχνικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών όρων λειτουργίας τους, που αποτελεί εξάλλου και ευρωπαϊκό κεκτημένο, ενώ μεσοπρόθεσμα ενδέχεται να αυξήσει και το κόστος εισόδου νέων επιχειρήσεων στη αγορά.

Παρά τις σημερινές εξαγγελίες, η κυβέρνηση απέχει συστηματικά από την στήριξη της νεανικής και νεοφειούς επιχειρηματικότητας σε κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας και τεχνολογικής αιχμής που να συνάδουν με το εργατικό δυναμικό της χώρας, την πληθώρα, δηλαδή, μορφωμένων νέων οι οποίοι στις σημερινές συνθήκες εξαναγκάζονται σε μαζική εξωτερική μετανάστευση, κατέληξε ο Γιώργος Σταθάκης...