Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Πούτιν: "Ο χιτλερικός τυχοδιωκτισμός έγινε θλιβερό μάθημα..."...

Τη νίκη κατά του ναζισμού γιορτάζει η Ρωσία
Ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)...
Mε μια μεγαλειώδη, επιβλητική και γεμάτη συμβολισμούς στρατιωτική παρέλαση γιορτάστηκε στη ρωσική πρωτεύουσα η 70ή επέτειος από την αντιφασιστική Νίκη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε...
στις εξέδρες των επισήμων, που είχαν τοποθετηθεί στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά στο Κρεμλίνο, από την πρόεδρο της Βουλής Ζωη Κωνσταντοπούλου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δέν έκρυβε τον ενθουσιασμό του για την ιστορική παρέλαση και διαμήνυσε στην εναρκτήρια της παρέλασης ομιλία του ότι «ο χιτλερικός τυχοδιωκτισμός έγινε θλιβερό μάθημα για την παγκόσμια κοινότητα» αλλά και ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ιδέες της φυλετικής πρωτοκαθεδρίας και αποκλειστικότητας οδήγησαν στον πιο αιματηρό πόλεμο».
Ο Ρώσος ηγέτης παρακολούθησε την παρέλαση έχοντας στα δεξιά του, στην πρώτη σειρά των επισήμων και συνομιλώντας συνεχώς, τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ενώ εξ αριστερών του κάθονταν κατά σειρά ο πρόεδρος του Καζαχστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάεφ και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.
(ακολουθεί φωτογραφικό υλικό)

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (09.05.15)

                                                                                                                 από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"


Έντιμος συμβιβασμός...

lion-tsipras  
Υπάρχει έντιμος συμβιβασμός;
 Nά ένα ερώτημα...
...η -σωστή- απάντηση τού οποίου εκλαϊκεύει καί κάνει πιό κατανοητό τόν όρο : "Λεόντιος συμφωνία"...
Δ.Ν.Α.

"Ένα χαστούκι για χατήρι του Γλέζου"...


Δείτε τις φωτογραφίες...
Χθες Παρασκευή, ο Μανώλης Γλέζος παρευρέθηκε στο Βερολίνο σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ευρω-κοινοβουλευτική ομάδα του Die Linke προς τιμή του, αλλά και της...
Beate Klarsfeld με θέμα «70 Χρόνια από την ημέρα της Απελευθέρωσης: Συζητάμε για τη μεταπολεμική Ευρώπη, Διαμορφώνουμε τη σημερινή Ευρώπη».

Στο πάνελ, μαζί με τον Μ.Γλέζο και η Μπεάτε Κλάρσφελντ , η οποία έγινε παγκόσμια γνωστή για το χαστούκι που έδωσε τον Νοέμβριο του 1968 στο Βερολίνο στον χριστιανοδημοκράτη καγκελάριο Κουρτ Γκέοργκ Κίζινγκερ λόγω του ναζιστικού παρελθόντος του.

«Το αφιερώνω στον Μανώλη Γλέζο» είχε πει τότε. 
47 χρόνια μετά του το είπε και από κοντα.
.

Η πορεία της και οι αγώνες έγιναν ταινία με εξώφυλλο το .. χαστούκι και υπότιτλους την "αφιέρωση' στον Μ.Γλέζο


kinisienergoipolites.blogspot