Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Οι κακοτεχνίες και τα μπαζωμένα ρέμματα φταίνε κυρίως για τις καταστροφές στη Σκόπελο...


Ευθύνες για τις καταστροφές στην Σκόπελο επέρριψε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

«Υπάρχουν ευθύνες σίγουρα», τόνισε σε...
δηλώσεις του στην ΕΡΤ1 « Αν δει κανείς όλες τις τις καταστροφές στο νησί θα διαπιστώσει ότι ναι μεν είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα, είναι βέβαιο αυτό, δεν μπορεί να προβλεφθεί τόσο εύκολα, τόσος μεγάλος όγκος νερού. Έχουμε μεγάλες φυσικές καταστροφές που επιβαρύνουν, έχουμε και κακοτεχνίες. Δεν είναι μόνο στο λιμάνι, είναι και στην οδοποιία και αλλού».

Με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Χρήστος Σπίρτζης μετέβη την Πέμπτη στην Σκόπελο μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός απουσιάζει παντελώς, όπως και η συνείδηση που πρέπει να έχουμε για τα ρέματα, για τους αγωγούς για όλα αυτά που μας φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα.

Σε ερώτηση αν θα αναζητηθούν ευθύνες απάντησε ότι για τα έργα θα αναζητηθούν. «Για όλα τα άλλα, οι ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν είναι 50 και 70 χρόνια. Δεν είναι εύκολο».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, προτεραιότητα είναι η καταγραφή από την Περιφέρεια και τους Δήμους των ζημιών σε δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες, ώστε να κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες αποζημιώσεων και αποκατάστασης των ζημιών.

Ο Χρήστος Σπίρτζης είχε συνεργασία με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τους οποίους συζητήθηκαν και αναδείχθηκαν οι αιτίες που σε συνδυασμό με το ακραίο καιρικό φαινόμενο προκάλεσαν τις καταστροφές στο νησί...
tanea.gr

Αλευκάντρα 23 Σεπτεμβρίου 2015 απόγευμα. Μετά από τρείς ψιχάλες...

 Τό γεφυράκι στό ρέμα είναι "χτισμένο"...
...Oι δυό σχάρες γιά τά όμβρια πού βρίσκονται εκεί...
(δέ φαίνονται σήμερα γιατί είναι κάτω από τά νερά)
...βουλομένες-μπετοναρισμένες, κι αυτές, στόν ίδιο βαθμό μέ τ΄αυτιά όσων υποδύονται τούς αρμοδίους.
Ανήμπορες -όσο κι αυτοί- νά επιτελέσουνε τό έργο τους... 
Τής μιανής, μάλιστα, τής λείπει ένα κομμάτι σίδερο από τά λοξά...
...μέ αποτέλεσμα νά στραμπουλάνε ή νά σπάνε... 
...οι ανύποπτοι τουρίστες καί οι περαστικοί τά πόδια τους...
...χωρίς (τόσα χρόνια!) νά φιλοτιμιέται... 
-ένας οποιοσδήποτε από τούς ψηφοθήρες-
...νά τήν αλλάξει.
Αυτή δέν είναι σχάρα υπονόμου...
...αυτή είναι ..."Ορθοπεδική Χαρά"!
η καλύτερα : "η χαρά τής τσέπης τών ορθοπεδικών"...
***
Εννοείται ότι όλη αυτή η πλημμαδούρα... 
...γίνεται μέ μιά στάλα νερό...
(ενόσω οι τουρίστες τριγυρίζουνε, στέκουνε καί ...θαυμάζουνε :
τή Μύκονο τού 2015!...)
Γιατί άμα ...βρέξει καμιά μέρα "στά γεμάτα"
...δέ θά ψάχνουμε γιά δήμαρχο καί αντιδήμαρχο...
...παρά θά γυρεύουμε ναύαρχο, αντιναύαρχο...
...καί λέμβαρχο μέ γόνδολες καί σκαμπαβίες...
...νά λεβάρουνε τίς γριές καί τά μωρά μέσ' απ' τά κατώγια...
  !...
Δ.Ν.Α.



Έκθεση ζωγραφικής τής Σούζυ Κολγιώνη (21 έως 30 Σεπτεμβρίου)

Υφυπουργός 13 ωρών...

...από την ορκωμοσία στην παραίτηση
(Σημ. "Νέας Μυκόνου" : Nέο ρεκόρ "σταδίου". Τό προηγούμενο κατείχε, μάλλον, ο βουλευτής Αχαϊας Ασημάκης Φωτήλας -από τό1982- πού "απολύθηκε εν πτήσει" από τόν Ανδρέα Παπανδρέου καί δέν βρήκε στό αεροδρόμιο ούτε τό υπουργικό αυτοκίνητο νά τόν περιμένει γιά νά τόν πάει σπίτι του. Καί πήρε ταξί!...)
Υφυπουργός 13 ωρών - από την ορκωμοσία στην παραίτηση


Την παραίτηση του υπέβαλε ο υφυπουργός Υποδομών Δημητρης Καμμένος για να υπάρξει όπως αναφέρει «ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης».

Στη δήλωσή του ο Δημήτρης Καμμένος αναφέρει «ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα.

»Το προηγούμενο δελτίο τύπου είναι σε πλήρη ισχύ. Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει».

Νωρίτερα του είχε ζητήσει να υποβάλει παραίτηση από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών και Δικτύων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

«Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του» είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ήδη αποφασιστεί ποιος θα τον αντικαταστήσει στη θέση του υφυπουργού στο υπουργείο Υποδομών: Θα είναι ο Παναγιώτης Σγουρίδης, στέλεχος των ΑΝΕΛ που είχε διατελέσει υφυπουργός Γεωργίας στην προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα.
tanea.gr

Το πάθημα ας γίνει μάθημα...


Ο Παπαδημούλης σχολιάζει την υπόθεση Καμμένου...

«Θετική η διόρθωση του λάθους με την παραίτηση του Δ.Καμμένου. Ακόμη καλύτερο, αν...
είχε ελεγχθεί πριν καί αποφευχθεί. Το πάθημα ας γίνει μάθημα» έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης με την παραπάνω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αναφέρεται στην υπόθεση του υφυπουργού Δημήτρη Καμμένου και την παραίτησή του που ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στον Πάνο Καμμένο. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μέσω Twitter, δεσμεύτηκε πως θα κατατεθεί...

Τσίπρας: Αν είναι αλήθεια, φεύγει...


Όλοι περιμένουν να δουν, αν ο κύριος Δημήτρης Καμμένος, μπορεί να αποδείξει οτι κάποιοι είχαν χακάρει το λογαριασμό του στο Facebook. Το ίδιο και ο πρωθυπουργός, ο οποίος...
φέρεται να αποκαλειται "εγκληματίας".

Ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε από τις Βρυξέλλες και είπε, πως αν όλα αυτά για τα οποία κατηγορειται ο Δ. Καμμένος είναι αλήθεια, τότε φεύγει από την κυβέρνηση...

Αδώνιδος και Ντερμπεντέρη... το ανάγνωσμα...



Εδώ ο κόσμος καίγεται και... οι  Αδωνιδοντερμπεντέρηδες, χτενίζονται. Ο ΓΑΠ τους φταίει. Ή μάλλον δυο πρώην άνθρωποι του ΓΑΠ.

Πρώτος άρχισε στο twitter ο Γεωργιάδης και ακολούθησε στο δελτιο του MEGA, ο φιλαρακος του, ο Γιαννης. "Δυο...
πρωην πρωτοπαλίκαρα του Γιώργου Παπανδρέου ειναι υφυπουργοί σ' αυτήν την κυβερνηση", είπε.

Το "πρωτοπαλίκαρα" μας άρεσε...

Βολές Κατριβάνου - Κούλογλου, για την υπουργοποίηση του Δ. Καμμένου...


Την έντονη αντίθεσή τους στην υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου των ΑΝΕΛ, εξέφρασαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Συγκεκριμένα η κυρία Κατριβάνου τόνισε:
"Αισθάνομαι βαθιά ντροπή και λύπη που σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος κάνει συστηματικά άθλια ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο twitter του. Το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό, και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο. Η αποπομπή του από την κυβέρνηση είναι αναγκαία και επείγουσα".

Από την πλευρά του, ο Στέλιος Κούλογλου έγραψε στο Twitter:

Ο Δημήτρης Καμμένος σε κυβέρνηση αριστεράς: το πιο σύντομο ανέκδοτο να γίνει ο πιο σύντομος υπουργός...

Παραιτείται ο Δημήτρης Καμμένος!..


Ζήτησε την παραίτηση του ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος...Την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου ζήτησε το βράδυ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, με αφορμή τα tweets που φέρεται να έκανε ο υφυπουργός Υποδομών.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει πως «μέχρι την...
απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του». 
Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο για την υπόθεση καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο όπου και ετέθη το ζήτημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και αν αυτά είναι αυθεντικά, με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου να αναφέρουν ότι -εφόσον ισχύει- δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης...
Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost η επικοινωνία έγινε χθες το βράδυ, χωρίς να γνωρίζουν -μέχρι αυτή την ώρα- όλο το φάσμα και το περιεχόμενο των αναρτήσεων, που φέρεται να έκανε ο υφυπουργός.
Η ανακοίνωση της τοποθέτησης του Δημήτρη Καμμένου στη θέση του υφυπουργού Υποδομών είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο ίδιος να εκδώσει δήλωση, στην οποία υποστήριζε ότι δεν φέρει προσωπική ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων.

Μεϊμαράκης: Το προσφυγικό είναι μια βόμβα...


Η Ελλάδα, η Ιταλία και άλλες χώρες έχουν τεράστιο πρόβλημα, υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης, διαβεβαιώνοντας ότι οι θέσεις της Ελλάδας έγιναν...
πλήρως κατανοητές στη Σύνοδο του ΕΛΚ.

Όλοι παραδεχόμαστε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, εξήγησε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. θα υπάρξει μία καταρχήν συμφωνία, «ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να αποκτήσουμε ευρωπαϊκή πολιτική, που θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά το πρόβλημα»...

Κώστα, να διεκδικήσω την αρχηγία;..


Ο Μειμαράκης ζητάει την συμβουλη του Καραμανλή...

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα έχει αύριο το απόγευμα συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, μια συνάντηση που ενδεχομένως να τον βοηθήσει να...
αποφασίσει αν θα διεκδικήσει ή όχι την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης πιθανολογείται ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία, παρά τις αντιρρήσεις που έχει για την διαδικασία εκλογής από τη βάση, ωστόσο πολλά θα κριθούν στην αυριανή του συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό....