Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Είναι υπαρκτή η λέξη : «Ψεματούκλα»;…

                      «Ψεματούκλα»   
Νέα λέξη. Τη λάνσαρε απόψε, στο δελτίο του MEGA, ο Ντερμπεντέρης. Την έκανε πάλι ο Βαρουφάκης, μας είπε.

«Έβγαλε ανακοίνωση πως θα δει τον Ομπάμα και ο Ομπάμα του την έτριψε (πολύ sic έκφραση για κεντρικό σχολιαστή μεγάλου καναλιού) στη μούρη».
Και κατέληξε λέγοντας: γιατί τα κάνει όλα αυτά. Γιατί είπε αυτή την ψεματούκλα;..


                                                                                           -------








... η μπαμπέσα... η λυσσάρα...,  
τήν ψεματάρα (τήν ψεματούκλα!) τό "μεγάλο τό μουσαντό" 
τό έχει"κρυμμένο" καί δέν μάς τό λέει..."  
Γιά ολόκληρο τό άρθρο πιέστε : ΕΔΩ
Δ.Ν.Α.

Τρομερές οι συνέπειες ενός Grexit…



To ΔΝΤ υποβαθμίζει το σενάριο για έξοδο της Ελλάδας…

Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί βασικό σενάριο, ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Νομισματικής Πολιτικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι συνέπειες ενός Grexit θα είναι «τρομερές».
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη ο Χοσέ Βινιάλ υπογράμμισε ότι το βασικό σενάριο του Ταμείου για την Ελλάδα δεν είναι η έξοδός της από το ευρώ. Ωστόσο, την ίδια ώρα τόνισε ότι το ΔΝΤ δεν υποτιμά τον κίνδυνο ενός Grexit, σημειώνοντας πως αρκετοί οργανισμοί αλλά και χώρες, προσπαθούν να μειώσουν τις συνέπειες ενός Grexit, αν αυτό συμβεί.
«H Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι μέλος της ζώνης του ευρώ. Αυτό είναι κάτι που εξέφρασε και η ελληνική κυβέρνηση. Έχουν την πρόθεση να παραμείνουν μέλος της Ευρωζώνης», είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του Ταμείου, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου.
Μάλιστα, ανέφερε ότι το ΔΝΤ συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους με σκοπό να προσδιοριστούν οι πολιτικές που θα διασφαλίσουν ότι το ελληνικό Πρόγραμμα παραμένει σε τροχιά.
Πάντως, αναφερόμενος στο Grexit ο κ. Βινιάλ υποστήριξε ότι «θα ήταν ένα φοβερό πράγμα για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό», τονίζοντας πως θα είχε τεράστιο οικονομικό κόστος, αν και όπως είπε, η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε πολύ ισχυρότερη θέση τώρα για να αντιμετωπίσει τυχόν πλήγματα...

Μονταζιέρα και σε βενζινάδικο

Ομοβροντία από διαδικτυακά και ραδιοτηλεοπτικά μέσα κατά της προέδρου της Βουλής | EUROKINISSI

Μαρτυρίες που ανεβοκατεβαίνουν στο φέισμπουκ. «Ηχητικά ντοκουμέντα» που ήταν απλώς δηλώσεις. Μια «είδηση» με αδιασταύρωτα στοιχεία. Για τα καθεστωτικά ΜΜΕ το πολλοστό επεισόδιο στο σίριαλ «Ζωή Κωνσταντοπούλου» ήταν η «μάχη του βενζινάδικου». Οπου η Νέα Δημοκρατία ανακαλύπτει τα δικαιώματα της καταφρονεμένης εργατιάς, οι τηλεοράσεις αξιολογούν ψηλότερα το επεισόδιο από ό,τι τη διαπραγμάτευση για την εθνική οικονομία, οι ιστοσελίδες κανιβαλίζουν με την προσφιλή μέθοδο του κόπι-πέιστ και το σχετικό χάσταγκ γίνεται πρώτο στο ελληνικό τουίτερ. Το κουτσομπολιό αντικαθιστά την πολιτική επικαιρότητα.
Ολα ξεκίνησαν όταν η ιστοσελίδα iefimerida.gr εμφάνισε δημοσίευμα που έφερε την πρόεδρο της Βουλής να προκαλεί επεισόδιο σε πρατήριο καυσίμων της Αιδηψού και να ζητά την απόλυση ενός υπαλλήλου, «σε κατάσταση υστερίας». Η ιστοσελίδα, γνωστή από «αποκαλύψεις» όπως η συνάντηση Τσίπρα - Αγγελοπούλου - Λάτση, επικαλέστηκε μαρτυρίες δύο γυναικών από ανάρτηση της μίας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και βίντεο, τα οποία όμως «καταστράφηκαν μετά από απαίτηση της ΠτΒ». Επίσης ανέβασε συνέντευξη με την καταγγέλλουσα, Βάλια Παναγιωτίδου, το οποίο πούλησε ως «ηχητικό» εν είδει ντοκουμέντου, με τον παραπειστικό τίτλο «Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κατάσταση αμόκ: Πάρε μου το αφεντικό σου να σε απολύσει τώρα [ηχητικό]».
Η Βάλια Παναγιωτίδου εργάζεται στον ΟΤΕ κι από ό,τι φαίνεται από το προσωπικό της χρονολόγιο ενεργοποιείται στη ΔΑΠΚΕ ΟΤΕ. Ο υπάλληλος του βενδινάδικου λέγεται Νίκος Αλατσατιανός και «ακολουθεί» στο φέισμπουκ ομάδες όπως «η Κωνσταντινούπολη είναι η πρωτεύουσα του ελληνισμού», όταν δεν παίζει μουσική σε νυχτερινά μαγαζιά. Η «Εφ.Συν.» επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά εκείνος δεν απάντησε. Ενας συνάδελφός του μας είπε ότι ο κ. Αλατσατιανός έλειπε με άδεια, αλλά και ότι ο ιδιοκτήτης, Κ. Τσαούσης, δεν θέλει να δώσει συνέχεια στη δημοσιότητα. Νωρίτερα ο κ. Τσαούσης παρουσιάστηκε να επιβεβαιώνει το συμβάν σε ιστοσελίδες, επικαλούμενος όσα του μεταφέρθηκαν: «Δεν ήμουν παρών όταν έγινε αυτό. Μου το είπαν οι υπάλληλοί μου. Δεν το πίστευα αυτό που άκουγα».
Η Νέα Δημοκρατία υιοθέτησε ασμένως τις καταγγελίες. Ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης, κάλεσε την πρόεδρο να απολογηθεί και τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση: «Η απίστευτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά αλαζονείας της κ. Κωνσταντοπούλου δεν εξαντλείται μόνο μέσα στη Βουλή, αλλά όπως φαίνεται έχει αποδέκτη και την ελληνική κοινωνία». Ο κ. Πλακιωτάκης κάλεσε τους βουλευτές να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή «που στρέφεται κατά της ελληνικής κοινωνίας και δεν συνάδει με το ήθος που οφείλουν να έχουν οι αντιπρόσωποι του λαού μας».

Ο αυτόπτης μάρτυρας που δεν είδαν τα κανάλια 

Ο Βαγγέλης Βενετής είναι απόστρατος αξιωματικός και ζει μόνιμα στην Αιδηψό. Το απόγευμα της Δευτέρας μαζί με τη γυναίκα του...

Στη Νέα Υόρκη, η Δούρου...



Επίσκεψη στη Νέα Υόρκη πραγματοποιεί από χθες η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, προσκεκλημένη από δύο αμερικανικα πανεπιστήμια, προκειμένου να...
πάρει μέρος στο πρόγραμμα διαλέξεών τους .
Την Παρασκευή, 17 Απριλίου, η κυρια Δούρου θα μιλήσει στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης για το νέο ξεκίνημα της Αττικής (The Dawn of Another Attica).
Την Τρίτη, 21 Απριλίου, θα μιλήσει στο πανεπιστημίου Princeton για το νέο πρόσωπο της Ελλάδας και τη διαφορά που μπορεί να κάνει μία γυναίκα (A new face for Greece. What difference can a woman make?).
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λαφαζάνης: Την επόμενη εβδομάδα η υπογραφή για τον αγωγό φυσικού αερίου...




Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι η συμφωνία ενδέχεται να υπογραφεί ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία για την κατασκευή του νέου αγωγού φυσικού αερίου, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέσω Ελλάδας προς την Κεντρική Ευρώπη.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, η συμφωνία ενδέχεται να υπογραφεί ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.
Ο ίδιος, σήμερα, Τετάρτη, και αύριο, Πέμπτη, θα βρίσκεται στη πόλη Ρίγα της Λετονίας προκειμένου να συμμετάσχει στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η περιφερειακή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας.
Η κατασκευή του ελληνικού τμήματος αγωγού από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έως τα σύνορα με τα FYROM, συνεπάγεται μια επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας.
Στα οφέλη για τη χώρα, όπως επισημαίνει το υπουργείο, περιλαμβάνονται ακόμη μειώσεις στην τιμή του φυσικού αερίου για την ελληνική αγορά, ανάδειξη της Ελλάδας σε κόμβο φυσικού αερίου με αποτέλεσμα την ανάπτυξη ανταγωνισμού, περιορισμός ή εξάλειψη της οφειλής που προκύπτει από τη ρήτρα «take or pay» που προβλέπει την πληρωμή του αντιτίμου για συγκεκριμένες ποσότητες αερίου, ακόμη και αν αυτές δεν καταναλώθηκαν. Ακόμα, περιλαμβάνει δυνατότητα άμεσης οικονομικής συνδρομής από τη Ρωσία έναντι των εσόδων που θα έχει το Δημόσιο μετά το 2019, οπότε προγραμματίζεται η λειτουργία του αγωγού και ακόμη συμμετοχή ρωσικών εταιριών στους διαγωνισμούς για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και το νότιο Κρητικό πέλαγος.

Φαντασιόπληκτοι...


Για χαβαλέ και μόνο μπορείς να ασχοληθείς με την ιστορία που μας σερβίρουν για την Κωνσταντοπούλου, τα βενζινάδικα και τα...
ξεφουσκωμένα λάστιχα.
Η όλη φάση κάνει μπαμ ότι είναι καραμπινάτη μούφα, ποιότητας ποιήματος Μπογδάνου. Ο Αίσωπος να έγραφε το αφήγημα ποιο πιασάρικο και ευκολοχώνευτο θα ήταν και δεν θα έμπαιναν στην πρίζα να ζητούν απαντήσεις απ’ την Ζωή.

Ωρε «έγκριτοι» αν σας κλωτσήσει ένας γάιδαρος τον κλωτσάς κι εσύ δείχνοντας ότι τρως άχυρο απ’ το ίδιο παχνί; Τι είδους απαντήσεις ζητάτε σε ένα σκηνικό Φωσκολικής φαντασίας;
Σας έριξαν στην λούμπα οι π@π@ριές που γράφει η ιστοσελίδα του γιαουρτωμένου δημοσιοκάφρου και αναπαράγονται με την αβάντα του «εθνικού κομιστή»;


Εντάξει η Ζωή είναι νταρντάνα, τσαμπουκαλού, διαθέτει βιτριολικό χιούμορ και οι ατάκες της στέλνουν αδιάβαστους τους πολιτικούς αντιπάλους της. Από κει και πέρα να της αποδίδεις ότι είπε στον υπάλληλο του βενζινάδικου  «Πάρε μου το αφεντικό σου να σε απολύσει τώρα», είναι για γέλια. Κι αυτό γιατί το λακιρντί της προέδρου της Ζωής μπορεί να οδηγεί στα πρόθυρα εγκεφαλικού Σαμαρά και Βενιζέλο, αλλά αν της μιλήσεις για «αφεντικά»  πιθανόν είναι να σου πει ότι αφεντικά έχουν οι σκύλοι, άσε που οι περισσότεροι κυκλοφορούν αδέσποτοι, για να μην υποθέσουμε ότι μπορεί να συστήσει καμιά επιτροπή για να διαπιστώσει την μ@λ@κυνση εγκεφάλου που σε δέρνει.
Και στο φινάλε τι εξουσιαστική συμπεριφορά μπορεί να έχει –όπως αποδίδουν στην Ζωή- ένα άτομο που κατέχει το τρίτο πολιτειακό αξίωμα, και κυκλοφορεί σόλο με ένα αυτοκίνητο της σειράς την στιγμή που η «εκπρόσωπος τάφου», έκανε τις περατζάδες της απ’ τα ιν στέκια της γκλαμουριάς με δύο μπάτσους συνοδεία;
Μην λασκάρουμε και εντελώς …

Τι πρέπει να φάτε για να διώξετε τις τοξίνες του Πάσχα

Ποια τρόφιμα και ροφήματα θα βοηθήσουν

Η αποτοξίνωση παρότι είναι μια λέξη που φοβίζει πολύ κόσμο, στην πραγματικότητα είναι μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία. Γίνεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα μέσω του λεμφικού συστήματος, της διούρησης, του ιδρώτα, της αφόδευσης, να αποβάλλει τα άχρηστα παραπροϊόντα του μεταβολισμού μας. Πολλές φορές όμως, ιδιαιτέρως μετά από υπερφόρτωση του συστήματος, όπως γίνεται για παράδειγμα μετά από γιορτές, αυτό «μπλοκάρει». Τότε λοιπόν πρέπει να βοηθήσουμε, να διευκολύνουμε τον οργανισμό μας, παρέχοντας του τα συστατικά που χρειάζεται και μειώνοντας αυτά που δεν χρειάζεται, να ενισχύσει τους φυσικούς μηχανισμούς αποτοξίνωσής του.
Ας δούμε κάποια από τα τρόφιμα και τα ροφήματα που θα βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια :
Νερό και αφεψήματα
Η πρόσληψη υγρών είναι απαραίτητη, ώστε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να διώξει τις περιττές τοξίνες.

Καφές
Ο καφές έχει συσχετιστεί με ενεργοποίηση της φυσικής μας αποτοξίνωσης, τόσο γιατί αυξάνει την κινητικότητα του εντέρου όσο και γιατί ενισχύει τους μηχανισμούς διούρησης και αποβολής των περιττών τοξινών. Μελέτες τελευταία συνδέουν την κατανάλωσή του με καθαρισμό του ήπατος από το λίπος. Προτιμείστε είδη καφέ που δεν απαιτούν μεγάλα ποσά ζάχαρης και γάλακτος, όπως ο ελληνικός καφές.

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά
Είναι πλούσια σε νερό, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά. Φυσική αποτοξίνωση χωρίς φρούτα και λαχανικά δεν νοείται. Προτιμείστε σπιτικές σούπες λαχανικών, για ακόμη μεγαλύτερη πρόσληψη υγρών.

Μπαχαρικά και αρωματικά
Ξύδι, λεμόνι, πιπέρι, αλλά και βασιλικός, μαϊντανός κ.λ.π. ενεργοποιούν τους βιολογικούς μηχανικούς αποτοξίνωσης, ενώ παράλληλα μας βοηθούν να περιορίσουμε το αλάτι, το οποίο ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για την κατακράτηση υγρών και τοξινών στο σώμα μας.

Ψάρι
Αποτελεί μια άπαχη μορφή πρωτεΐνης, που μας δίνει τη δυνατότητα να υποκαταστήσουμε την πρωτεΐνη ζωικών προϊόντων, όπως το κρέας και τα πουλερικών που έχουν αρκετές τοξίνες. Προσοχή φυσικά σε κονσέρβες και καπνιστά που περιέχουν αλάτι.

Πηγή: neadiatrofis.gr

"Στημένη" παραπληροφόρηση γιά νά δυσφημίσουν τήν Πρόεδρο τής Βουλής...

Η άλλη άποψη για όσα συνέβησαν...

...με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βενζινάδικο...
Παρενέβη για να ρίξει τους τόνους που ανέβηκαν "για χάρη της"
Μια άλλη εκδοχή από αυτή που έχει δει το φως της δημοσιότητας για όλα όσα συνέβησαν το Πάσχα σε βενζινάδικο της Αιδηψού με πρωταγωνίστρια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει σήμερα ο  "Μικροπολιτικός" στην εφημερίδα "Τα Νέα". 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η Πρόεδρος της Βουλής πράγματι βρισκόταν στην Αιδηψό με το αυτοκίνητό της και πέρασε ένα δύσκολο τριήμερο καθώς έχασε ένα κοντινό της πρόσωπο.
Υπήρξε όντως διαφωνία ανάμεσα στη ζωή Κωνσταντοπούλου και τον υπάλληλο του βενζινάδικου και αφορούσε τη βαλβίδα στα λάστιχα του Σκαραβαίου της. Η διάσταση απόψεων γρήγορα εκτραχύνθηκε αφού, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες που επικαλείται ο "Μικροπολιτικός", ο υπάλληλος αναπαρήγαγε κάποια σχόλια για την Πρόεδρο της Βουλής που ειπώθηκαν προ ημερών σε νυχτερινή τηλεοπτική εκπομπή (διαβάστε εδώ). 
Στο επεισόδιο παρενέβη τότε ένα ζευγάρι που άκουσε τον υπάλληλο να μιλά με αυτό τον τρόπο, παίρνοντας το μέρος της κυρια Κωνσταντοπούλου. Το αποτέλεσμα ήταν η Πρόεδρος της Βουλής να χρειαστεί να παρέμβει πυροσβεστικά στη φωτιά που είχε ανάψει με εκείνη στο επίκεντρο. 
Σύμφωνα με την πληροφόρηση της εφημερίδας, η Πρόεδρος της Βουλής δεν κινήθηκε απειλητικά απέναντι σε καμία αυτόπτη μάρτυρα ούτε απείλησε με απόλυση κανέναν υπάλληλο στο βενζινάδικο...
 "Τα Νέα"                               
                                    Γιά περισσότερες λεπτομέρειες τού περιστατικού πιέστε ΕΔΩ

Τσακαλώτος: Περνάμε τις παιδικές ασθένειες...



Με συνέντευξή του στον "Guardian" ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρεται στην απειρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην άδικη κριτική που δέχεται η Αθήνα.
 Χαρακτηρίζει άδικη την κριτική που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση τονίζοντας: «Περνάμε τις παιδικές ασθένειες, όπως θα περίμενε κανείς από μία νέα κυβέρνηση που δεν έχει πείρα, αλλά και η κριτική εις βάρος μας είναι άδικη για το βαθμό προετοιμασίας μας και τη δυνατότητά μας να δώσουμε λεπτομέρειες για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».
Ο υπουργός αναφερόμενος στο συντάκτη της εφημερίδας λέει: «Σας διαβεβαιώνω ότι εργαζόμαστε για το καλό σενάριο. Είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία στις 24 Απριλίου» προσθέτοντας για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα ότι δεν είναι πρώτη φορά που θα κλείσει συμφωνία την τελευταία στιγμή .
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της Ευρώπης συστημικά και όχι μόνο από τακτική, ενώ περιέγραψε μία εφιαλτική εικόνα αναφερόμενος σε τυχόν διάλυση της ζώνης του ευρώ: «Αν διαρραγεί το μέτωπο του ευρώ, αυτό θα οδηγήσει στην άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων και σε αναβίωση της δεκαετίας του 1930, κάτι που κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν θα ήθελε». 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (15.04.15)

                                                                                                                               ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πρώτη η Ελλάδα στη φορολόγηση οικογενειών



Οι οικογένειες με παιδιά τιμωρούνται στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από τη μελέτη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τη φορολογία σε οικογένεια στην οποία εργάζεται ο ένας γονιός με δύο παιδιά, όπου διαπιστώνονται οι υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις μεταξύ των 34 χωρών του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, οι επιβαρύνσεις αυτές (μετά την κατάργηση των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων που ίσχυαν για τα παιδιά) ανήλθαν το 2014 στο 43,4% του εισοδήματος, όταν ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι μόλις 26,9%. Μάλιστα, ακόμη και μετά τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ όπου η φορολογική επιβάρυνση μιας οικογένειας με παιδιά είναι υψηλότερη κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τα φορολογικά βάρη που επωμίζεται ένας άγαμος εργαζόμενος χωρίς παιδιά. Και αυτό, όταν στα υπόλοιπα κράτη του ΟΟΣΑ η φορολογική επιβάρυνση των νοικοκυριών με δύο παιδιά είναι κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη σε σχέση με τον άγαμο εργαζόμενο χωρίς παιδιά. Συγκεκριμένα, σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ, εκτός από τη Χιλή, την Ελλάδα και το Μεξικό, η φορολογική επιβάρυνση για τους εργαζομένους με παιδιά είναι κατώτερη από εκείνη για εργαζομένους χωρίς παιδιά. Οι διαφορές είναι ιδιαίτερα μεγάλες στην Τσεχική Δημοκρατία, στη Γερμανία, στην Ιρλανδία, στο Λουξεμβούργο και στη Σλοβενία. Τα ίδια υψηλά ποσοστά για τις οικογένειες με παιδιά παρατηρούνται στο Βέλγιο (40,6%) και στη Γαλλία (40,5%). Αντίθετα, στη Νέα Ζηλανδία καταγράφτηκε το προηγούμενο έτος η μικρότερη επιβάρυνση για τις οικογένειες αυτές (3,8%), ακολουθούμενη από τη Χιλή (7%), την Ελβετία (9,8%) και την Ιρλανδία (9,9%). Ο μέσος όρος για τις χώρες του ΟΟΣΑ ήταν 26,9%.

Οχι όμως ότι οι άγαμοι επιβαρύνονται λιγότερο. Από την έκθεση προκύπτει επίσης ότι οι επιβαρύνσεις από εισφορές και φόρους στο εισόδημα ενός άγαμου Ελληνα εργαζομένου ανέρχονται στο 40,44% έναντι μέσου όρου 36% στις χώρες του ΟΟΣΑ, στοιχείο που κατατάσσει τη χώρα στη 14η θέση αυτής της κατηγορίας.

Συγκρίνοντας τα βάρη από φόρους και εισφορές μεταξύ 2010 και 2014, διαπιστώνονεται ότι: η κατάσταση για τους άγαμους χειροτέρεψε, καθώς καταγράφεται αύξηση των βαρών κατά 1,3% από 39,1% που ήταν το 2010 σε 40,4% που έφθασε το 2014, όταν την ίδια περίοδο στις χώρες του ΟΟΣΑ καταγράφεται μείωση κατά 0,7%, από 36,7% το 2010 σε 36% το 2014.

Από την έκθεση προκύπτει επίσης ότι στην Ελλάδα, εισφορές κοινωνικής ασφάλισης εργαζομένων και εργοδοτών αντιπροσωπεύουν το 83% της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης σε σύγκριση με το 63% του συνολικού μέσου όρου του ΟΟΣΑ.
Έντυπη KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η πειρατεία τών ονείρων...

εξακολουθεί, ευτυχώς, νά είναι νόμιμη καί -κυρίως- αφορολόγητη...
                                                                   ευτυχώς!..
                                                                    
       

Ο Αρκάς σκιτσάρει...


Η Διασπορά της δημιουργίας

 ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ
 Ενα κομμάτι της κοινωνίας, ίσως το καλύτερο και το πιο δυναμικό, απουσιάζει εντελώς τώρα από τον δημόσιο διάλογο. Ο λόγος για τους δεκάδες χιλιάδες Ελληνες νέους που έκαναν την κρίση ευκαιρία και πήγαν να βρουν την τύχη τους σε χώρες όπου οι ευκαιρίες είναι πολλές και προσβάσιμες από όλους, ανεξαρτήτως επωνύμου ή κομματικών διασυνδέσεων. Εχουμε όλοι μας συναντήσει αυτούς τους Ελληνες, οι οποίοι συνεχίζουν μια πανάρχαιη παράδοση εξωστρέφειας. Τους συναντάς παντού, στο Μόναχο, στο Λονδίνο, στη Σίλικον Βάλεϊ, στη Σαγκάη. Είναι πολύ μορφωμένα παιδιά, με ανοικτά μυαλά και όρεξη και τα οποία μπορούν να σταθούν οπουδήποτε. Τους πνίγει η εθνική μας παρακμή, αλλά όχι με τον κλισέ τρόπο που αναμασάμε εδώ. Δεν έχουν πρόβλημα να ξεκινήσουν με χαμηλό μισθό, αρκεί να ξέρουν ότι έχουν προοπτική. Αγαπούν τη δουλειά τους, όποια και αν είναι, και καταλαβαίνουν τι θα πει επαγγελματισμός. Λατρεύουν το ρίσκο και την περιπέτεια, τα χαρακτηριστικά που ανέδειξαν πάντοτε τον Ελληνα.

Ο κ. Τσίπρας έχει μια ευκαιρία να εκφράσει αυτούς τους Ελληνες και να τους φέρει πίσω. Το είχε πει, άλλωστε, στην ομιλία του στα Προπύλαια το βράδυ των εκλογών. Οι νέοι που έφυγαν ονειρεύονταν και αυτοί μια ρήξη με το παρελθόν, μια καινούργια κατάσταση που θα άλλαζε τη χώρα. Τι τους προσφέρει όμως η νέα διακυβέρνηση; Μήπως μπορούν να κάνουν αίτηση για μία θέση διοικητή νοσοκομείου, ΔΕΚΟ ή γενικού γραμματέα υπουργείου; Θα αστειεύεστε. Κατέληξαν όλες σε συγγενείς, κολλητούς, αποτυχημένους πολιτευτές, όπως πάντα. Μήπως μπορούν να γυρίσουν στα πανεπιστήμια να κάνουν πραγματική έρευνα σε κανονικά εργαστήρια; Πού ακριβώς θα το κάνουν μέσα στις καταλήψεις και τη μετριοκρατία που ζει και βασιλεύει; Ή μήπως έχουμε μία κυβέρνηση που καταλαβαίνει τι θα πει επιχειρηματικότητα και κάνει κάτι γι’ αυτό;

Οι Ελληνες της Διασποράς που αγαπούν αυτόν τον τόπο, ίσως περισσότερο και από εμάς τους ίδιους που ζούμε εδώ χωρίς να τον «υπηρετούμε» πραγματικά, έχουν απομακρυνθεί ψυχικά από την πατρίδα. Δεν μας καταλαβαίνουν πια. Οσοι επιχείρησαν να κάνουν κάποια δουλειά απογοητεύθηκαν. Οσοι προσπάθησαν να κάνουν πράγματα στο πανεπιστήμιο συνάντησαν μια λυσσαλέα διακομματική αντίδραση.

Οι ίδιοι ξέρουν πολύ καλά τα ταλέντα του Ελληνα, γιατί τα έχουν δει στην πράξη να κατακτούν τον κόσμο.

Πώς θα φέρουμε τους νέους που έφυγαν και τη Διασπορά της δημιουργίας κοντά μας; Πιστεύω ότι εκεί μπορεί να κρύβεται η μαγιά για την αναγέννηση της χώρας. Αν κοιτάξουμε πίσω στην Ιστορία μας θα δούμε ότι πολλές περίοδοι γενναίων μεταρρυθμίσεων βασίσθηκαν σε Ελληνες του εξωτερικού. Μπορούμε να το ξανακάνουμε. Μας λείπει αυτό το κομμάτι που έχει δει τον υπόλοιπο κόσμο, ξέρει τι χρειάζεται για να πάμε μπροστά, αλλά και τι φταίει που βρισκόμαστε σε τέλμα.

Μία λύση θα ήταν να ψηφίζουν αυτοί οι άνθρωποι. Υπάρχει ο σχετικός νόμος και πρέπει να εφαρμοσθεί. Ισως έτσι εμπνευσθούν να εμπλακούν και στην πολιτική, εκφράζοντας κάτι καινούργιο και φρέσκο.

Ονειρα θερινής νυκτός θα μου πείτε. Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού και εσύ ονειροπολείς... Είναι αλήθεια, απλά ψάχνω όπως πολλοί άλλοι να βρω το αντίδοτο στον κυνισμό, την αδράνεια και την τρομακτική εσωστρέφεια που έχει οδηγήσει στη μεγάλη μας εθνική παρακμή. Και είναι εφιάλτης να σκέφτεσαι πως ό,τι πιο δυναμικό και ανοιχτόμυαλο θα βρεθεί εκτός συνόρων, καθιστώντας την ανασυγκρότηση πολύ πιο δύσκολη. 

Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ