Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Ανακοίνωση τής Δημοτικής παράταξης ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ !

"Σταθερά στο Δρόμο της ευθύνης για το καλό της Μυκόνου"
                                                                   ***

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
                  * 
Μετά από αρκετά χρόνια ο Δήμος Μυκόνου εμφανίζεται να δρα σοβαρά, συντονισμένα, μεθοδικά και τεκμηριωμένα, διεκδικώντας ομόθυμα την δίκαιη αντιμετώπιση του νησιού μας από το κεντρικό κράτος.
Η παράταξη μας, ενεργώντας με γνώμονα τα συμφέροντα της Μυκόνου και των συμπολιτών μας, παραμέρισε τις σημαντικές διαφορές απόψεων που είχε με την δημοτική πλειοψηφία και εργάστηκε με πολιτική ανιδιοτέλεια και υπευθυνότητα για την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης- εισήγησης, στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με τον ορισμό νέων αντικειμενικών αξιών για την Μύκονο (χώρα και οικισμούς).
Στο ελάχιστο χρονικό διάστημα από την ενημέρωση της μέχρι τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου τα μέλη της παράταξης μας και ο επικεφαλής της κ. Χρήστος Βερώνης ανέθεσαν στις 22-05-2020 στο γραφείο του κ. Ν. Πανταρώτα την εκπόνηση μελέτης σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες στη Μύκονο.
Στις 24-05-2020 η παράταξη μας είχε στη διάθεσή της μια εμπεριστατωμένη συγκριτική μελέτη, η οποία καταδείκνυε τεκμηριωμένα με αδιάσειστα στοιχεία και με επιστημονική μεθοδολογία την αδικία που συντελείται σε βάρος της Μυκόνου στο θέμα των αντικειμενικών αξιών. Κυρίως στις τιμές που ορίστηκαν το 2018 και αυξήθηκαν σε ποσοστό 41,8% (έναντι μικρών η μηδενικών αυξήσεων σε αντίστοιχους τόπους), σε σχέση με το 2016 που μειωθήκαν οριζόντια ανά τιμή, σε όλη την Ελλάδα.
Τη μελέτη αυτή την επεξεργάστηκε η παράταξη μας, την παρέδωσε στον υπεύθυνο για το θέμα σύμβουλο της πλειοψηφίας και την παρουσίασε με τη σειρά της αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Με βάση τα στοιχεία αυτής της μελέτης και τα συμπεράσματα που προέκυπταν, πάρθηκε η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την διεκδίκηση μείωσης σε ποσοστό 25% των τιμών των αντικειμενικών αξιών της Μυκόνου.
Η παράταξη μας, με την στάση της και τις ενέργειές της, σε αυτό το ζωτικής σημασίας για το νησί μας θέμα, απέδειξε την υπευθυνότητα της και τη συναινετική της διάθεση.
Κυρίως όμως έδειξε τον δρόμο της ευθύνης τον οποίο οφείλει να ακολουθεί μια σοβαρή Δημοτική Αρχή, όταν χειρίζεται κρίσιμα για τη ζωή και την ευημερία των πολιτών, θέματα.
Είναι βέβαιο, ότι, αν το 2018 η Δημοτική Αρχή είχε ενεργήσει με την ίδια σοβαρότητα και δεν είχε αρκεστεί σε μια, κατόπιν εορτής διαμαρτυρία, το ‘
κακό για την Μύκονο και για τους Μυκονιάτες θα είχε τουλάχιστον περιοριστεί.
Η παράταξη μας, πάντως , θα συνεχίσει σε όλα τα θέματα να δρα με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα. 

Το οφείλουμε στο νησί μας και στους συμπολίτες μας.
 

  ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ !                               4/6/2020                    

Felix Mendelssohn : Violin Concerto in E Minor, Op. 64: III. Allegretto ma non troppo - Allegro molto vivace...



Βιολί ο Ιsaak Stern
μέ τήν συμφωνική τής Philadelphia
Τό allegro molto vivace αρχίζει από τό 3' καί 50''.

H Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά τής «Γιόγκα»...

Η γιόγκα της Μαρέβας
Αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια προκάλεσε η... ομόφωνη υπενθύμιση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προς το χριστεπώνυμο Πλήρωμα ότι η «Γιόγκα» αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουϊσμού, διαθέτει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί «είδος γυμναστικής». Ως εκ τούτου Η ΔΙΣ επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι η «Γιόγκα» τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την..
Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμμία θέση στην ζωή των Χριστιανών.
Κάποιοι στα σόσιαλ μίντια ανήρτησαν φωτογραφία της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Μητσοτάκη, να κάθεται πάνω σε ένα γραφείο χαμογελαστή σε χαλαρωτική στάση γιόγκα, του λωτου, που λένε. Ενα από τα σχόλια που συνόδευαν τη φωτογραφία ήταν κι αυτό του Panos Dodis που έγραψε στο fb: Γιόγκα, κυρία Μαρέβα μου, γιόγκα; Nέο ΑΦΟΡΕΣΜΟ βλέπω να έρχεται.

Τί γιγαντώνει τόν "θυμό" τών Αφροαμερικανών..;

Τρεις λόγοι που πυροδοτούν την οργή των Αφροαμερικανών


Οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη σύλληψή του συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στις ΗΠΑ, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και παρά την ισχυρή ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων. Τι είναι αυτό που πυροδοτεί την οργή των διαδηλωτών και τους ωθεί στους δρόμους, εκτός από την προφανή αστυνομική βία εις βάρος του Φλόιντ;
Το BBC εξέτασε ορισμένα στατιστικά δεδομένα σχετικά με το έγκλημα και τη δικαιοσύνη στις ΗΠΑ, και τι δείχνουν αυτά για την εμπειρία των Αφροαμερικανών όσον αφορά το νόμο και την τάξη στη χώρα...

"Στομαχικοί Διάλογοι"


Σκίτσο τού Κ. Γρηγοριάδη
31/5/2020
efsyn.gr

Η σάτιρα τής πολιτικής καθημερινότητας...


τού Τ. Παυλόπουλου
31/5/2020
efsyn.gr