Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Δαμανάκη: Διπλάσια κονδύλια στην Ελλάδα για την αλιεία...


Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για τη χρηματοδότηση της αλιείας την περίοδο 2014-2020 στο Συμβούλιο των Επιτρόπων.

Το ποσό που θα λάβει η Ελλάδα παρουσιάζει...
πρωτοφανή για τα χρονικά αύξηση 87% τη στιγμή που τόσο ο ίδιος ο προϋπολογισμός όσο και τα κονδύλια για τους εταίρους είναι ψαλιδισμένα.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα λάβει για την προγραμματική περίοδο 388 εκατ. ευρώ έναντι 207 που είχε λάβει από το προηγούμενο πρόγραμμα. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στη μεταρρύθμιση της αλιευτικής πολιτικής που επέβαλε η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη αλλάζοντας τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τον τρόπο διάθεσης των κονδυλίων.

Με βάση τα φετινά κριτήρια δεν θα λάβουν κονδύλια μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες με αλιευτικούς στόλους και πλοία ψυγεία, αλλά τα χρήματα των κονδυλίων θα διατεθούν σε τοπικούς ψαράδες μικρής κλίμακας. Αυτό βελτίωσε κατά πολύ τη θέση της Ελλάδας σε σχέση με την επιλεξιμότητα, καθώς διαθέτει επιλέξιμους μικρούς αλιείς και αλιευτική δραστηριότητα συγκεντρωμένη στο λεγόμενο τοπικό επίπεδο.
 

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση ο Άδωνις...

...τελεί υπό… πρωθυπουργική επιτήρηση!...

Δεν το έχει χωνέψει με τίποτα ο Άδωνις Γεωργιάδης που ενώ έδωσε τόσα στον πρωθυπουργό και πάνω από όλα την τυφλή του αφοσίωση, εκείνος τον αντικατέστησε σαν…
αναλώσιμο κι από Υπουργό Υγείας τον έστειλε πάλι να κάνει τον τηλεπλασιέ.

Άνθρωποι που αφουγκράζονται τη δυσαρέσκεια του Άδωνι Γεωργιάδη μεταφέρουν ένα κλίμα καθόλου ευχάριστο, με τον πρώην υπουργό με δυσκολία να συγκρατεί τα άσχημα συναισθήματά του.

Mάλλον αυτός ο υπέρμετρος «μνημονιακός πατριωτισμός» του Άδωνι ήταν που τον έκαψε, αναρωτιούνται άλλοι, οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι για μια κυβέρνηση χρήσιμος δεν είναι μόνο εκείνος που κάνει τη δουλειά του αλλά πρωτίστως την κάνει με χαμηλούς τόνους, δίχως να προκαλεί το λαϊκό αίσθημα, δίχως να κοκορεύεται στα κανάλια, «δίχως να τσιρίζει εξ ονόματος της Τρόικας».

Πάντως, ο Άδωνις που είναι πικραμένος, μάλιστα από όσα ακούγονται στα καφέ του Κολωνακίου και η Ευγενία έχει συγκλονιστεί με την απόρριψη του άνδρα της, σε σημείο να του υπενθυμίζει «σου τα έλεγα εγώ, πάμε να φύγουμε από την Ελλάδα, εσύ δεν με άκουγες», ο Άδωνις λοιπόν δεν δείχνει να θέλει να κάτσει ήσυχος. Το ένστικτο της πολιτικής του επιβίωσης έχει χτυπήσει συναγερμό και σαν πληγωμένο αγρίμι σκέφτεται διάφορα, λέει διάφορα, συζητά με διάφορους.

Αυτή η συμπεριφορά του, που δείχνει τις τελευταίες ώρες, είναι και η αιτία που ο βιβλιοπώλης πρώην υπουργός Υγείας έχει τεθεί σε διακριτική πρωθυπουργική επιτήρηση. «Δεν είναι ικανός για ζημιά», εκτιμούν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, «εάν δεν ήταν ο Σαμαράς δεν θα γινόταν ποτέ υπουργός και οφείλει πάντα να το θυμάται αυτό και να του χρωστά ευγνωμοσύνη. Επειδή, όμως, ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος, καλό είναι να γνωρίζει ότι οι κινήσεις του βρίσκονται στο μικροσκόπιο»!...
tribune.gr

Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός...

Γιατί πλακώνονται (Συριζαίοι και Νεοδημοκράτες); Τι σημασία έχει η επιστολή – που έστειλε ο Σαμαράς στο ΔΝΤ!

Αφού…
όπως είπε ο Χατζηνικολάου στο σχόλιο του, στο STAR, ασχέτως με την επιστολή, «τα μέτρα τα έχουν υπογράψει ήδη στο μνημόνιο».

Και το έκανε «50αράκια» όπως λέει και ο Γεωργίου speaking:

«Στο μνημόνιο προβλέπεται σαφώς, ότι όταν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, θα παίρνουμε ότι μέτρα είναι απαραίτητο να πάρουμε».

Τι θέλουν λοιπόν και μαλλιοτραβιούνται;..
 

Νά, ένα καλό ερώτημα :

Κερδίσαμε έστω κι ένα ευρώ από το κλείσιμο της ΕΡΤ;


  Παραπολιτική

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά το οποίο αποτελεί κατά την ταπεινή μου άποψη μια από τις χειρότερες στιγμές της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας.

Μιας και η αναδρομή στο παρελθόν σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αρκετά εύκολη, προσωπικά θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα σε όσους υποστήριξαν το κλείσιμο της ΕΡΤ με όρους παρόντος και μέλλοντος.

Τελικά, κερδίσαμε κάτι από όλο αυτό; Εξοικονόμησε η χώρα έστω κι ένα ευρώ; Απολαμβάνουμε σήμερα καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών από το έκτρωμα που λέγεται «ΝΕΡΙΤ»; Μας άφησαν κάτι κληρονομιά όσοι συμμετείχαν στη δήθεν αναδιάρθρωση των κρατικών ΜΜΕ; Λειτουργεί σήμερα το ελληνικό BBC που μας έταζαν οι διάφοροι περίεργοι; Εργάζονται στη ΝΕΡΙΤ οι πιο άξιοι;

Υπάρχει κάποιος που μπορεί σήμερα βάσιμα να υποστηρίξει ότι αυτό που έγινε στην ΕΡΤ «ναι, ήταν μεταρρύθμιση»;

H Διατήρηση τού παραδοσιακού στοιχείου από τούς "απολίτιστους καί βάρβαρους" συμμάχους μας στή Δυτική Ευρώπη...



FAQ Follow On:Twitter Google+ Facebook Tumblr subscribe by RSS or Email

Scenes From D-Day, Then and Now

| 78
Tomorrow, June 6, 2014, will be the 70th anniversary of the D-Day Allied invasion of Europe in World War II. Seven decades ago, the largest amphibious invasion in history took place, changing the course of the war. Nearly 200,000 Allied troops boarded 7,000 ships and more than 3,000 aircraft and headed toward Normandy. Some 156,000 troops landed on the French beaches, 24,000 by air and the rest by sea, where they met stiff resistance from well-defended German positions across 50 miles of French coastline. Two photographers recently traveled to France, seeking to rephotograph images captured back then. Getty photographer Peter Macdiarmid and Reuters photographer Chris Helgren gathered archive pictures from the 1944 invasion, tracked down the locations, and photographed them as they appear today. Starting with photo number two, all the images are interactive -- click on them to see a transition from 'then' to 'now', and see the difference 70 years can make. [21 photo pairs]
Use j/k keys or ←/→ to navigate  Choose:


A composite image of the seafront of Weymouth, England -- in June of 1944 (left) and 70 years later, on April 5, 2014. In 1944, US troops on the Esplanade were on their way to embark on ships bound for Omaha Beach for the D-Day landings in Normandy. The Allied invasion to liberate mainland Europe from Nazi occupation during World War II took place on June 6, 1944. (Galerie Bilderwelt, 1944/Peter Macdiarmid, 2014/Getty Images) 
 (σταλμένο σέ e-mail από τόν αγαπητό φίλο Μιχάλη Γ. Γρυπάρη)

Kάντε "κλίκ" πάνω στήν φωτογραφία (ή εδώ:21διπλές φωτό) γιά νά μεταβείτε στά τοπία τού "Ιn Focus". 
Εκτός τής πρώτης φωτό, τό κάθε παλιό τοπίο (Ιούνιος 1944) πού θά εμφανίζεται (μέ "κύλιση τού ποντικιού"), κάνοντας αριστερό "κλίκ", θά τό βλέπετε  όπως είναι σήμερα, 70 χρόνια αργότερα, επιδιορθωμένο καί διατηρημένο. Απαράλλαχτο, ακριβώς, όπως ήταν πρίν καταστραφεί. 
Όμοιο μέ κραυγαλέα σιωπηρό "μάρτυρα κατηγορίας" πού υποσημειώνει, μεθοδικά, τίς διαφορές, ανάμεσα στό δικό τους καί τόν δικό μας πολιτισμό ενώ περιγράφει, συγχρόνως, ενώπιον παντός ακροατηρίου, τό λεπτεπίλεπτο -καί συνάμα φαυλεπίφαυλο- καθοριστικό σημείο τής τελικής επικράτησης, παρ'ημίν, μόνον ποσοτικών κριτιρίων, χάρις στίς άοκνες, αφιλοκερδείς καί ...εργώδεις προσπάθειες τού τοπικού πολιτικού προσωπικού καί όχι μόνο...
 ...πολύ πρίν εμφανιστεί η τρόϊκα καί κάθε είδους μνημόνιο πού χρησιμεύει, πότε-πότε καί εκ τών υστέρων, ως πρόσφορο καί ευκολοχώνευτο άλλοθι γιά τίς οποιεσδήποτε στρεβλώσεις καί τήν πολιτιστική καί άλλη υπανάπτυξη...
[(Σκεφτείτε νά είχανε, σ'αυτά -εκεί- τά μέρη τής Εσπερίας, δημάρχους καί αντιδημάρχους σάν κι αυτούς πού, τελευταία, "λάχανε" καί σέ μάς καί πού τούς τραβολογάνε -ανά τήν Ελλάδα- δεκάδες "βελζεβούληδες" κι εφέτες...)

Κάνα σκόρδο, πάντως, γιά τό μάτι δέν είναι, απλώς, απαραίτητο αλλά είναι, μέ τούς αρμόζοντες όρους τού "συρμού", κάτι παραπάνω από "must" γιατί...
...ως φαίνεται :
"Mάς τή φέρανε μπαμπέσικα -πάλι- οι σπασίκλες οι κουτόφραγκοι διατηρώντας, όπου έπρεπε, ανέγγιχτο τό αρχικό τοπίο, ανάθεμα τό κόκκαλό τωνε, ανάθεμα!.."]

Δ.N.A.

Σκούρα τά πράματα γιά κερδοσκόπους καί λαϊκιστές. Βρέθηκε τό "φάρμακο" γιά τήν ακρίβεια...

...Γιακουμάτος: «Στόχος μας η μείωση στην τιμή στο ψωμί, το γάλα, το λάδι, τα απορρυπαντικά, το babylino και τα τηλέφωνα...»

Γιακουμάτος: «Στόχος μας η μείωση στην τιμή στο ψωμί, το γάλα, το λάδι, τα απορρυπαντικά, το babylino και τα τηλέφωνα...»

Ετοιμοπόλεμος για την μάχη με την ακρίβεια δήλωσε πριν από λίγο ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης Μάκης Γιακουμάτος ο οποίος στη διάρκεια της σημερινής τελετής παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων του από τον προκάτοχο του Θανάση Σκορδά θύμισε παλαιότερες εποχές στο υπουργείο της πλατεία Κάνιγγος.
Ο κ. Γιακουμάτος παρόντος και του υπουργού Νίκου Δένδια, έδωσε το στίγμα των προθέσεών του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς και του καταναλωτή.
«Ο στόχος είναι ένας: Η μείωση στην τιμή στο ψωμί, το γάλα, το λάδι, τα απορρυπαντικά, το babylino και τα τηλέφωνα...», είπε με έμφαση ο νέος υφυπουργός ο οποίος τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε «εθνική οικονομική κρίση».
Ο κ. Γιακουμάτος δήλωσε ότι « έχουμε όλοι μας χρέος να δώσουμε τη δυνατότητα στον καταναλωτή να αγοράζει το ψωμάκι και το γάλα. Έχουμε χρέος να μειωθεί το κόστος του καλαθιού της νοικοκυράς και να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις της αισχροκέρδειας. Υπάρχουν υπερκέρδη σε βάρος του καταναλωτή.
Δεν είμαι κατά των καλώς εννοούμενων κερδών αλλά δεν μπορούν να υπάρχουν υπερκέρδη σε βάρος του καταναλωτή», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας, φειδωλός στις δηλώσεις τους υπογράμμισε πως «το νόημα είναι η αποκατάσταση της ζωής του πολίτη. Θα δώσουμε τη μάχη ενωμένοι».
Από την πλευρά του ο απερχόμενος υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς έκανε ένα σύντομο απολογισμό στον τομέα του επισημαίνοντας τη επίτευξη της μείωσης των τιμών ακόμη και στην κατηγορία της διατροφής, δηλώνοντας ότι το προηγούμενο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης τόλμησε να αντιμετωπίσει τους  «εραστές της ακινησίας και εμπόρους της μιζέριας» αναφερόμενος και στην επίθεση που δέχτηκε για τις μεταρρυθμίσεις κυρίως στην αγορά.
 tanea.gr

Ο Γκίκας θα φυλάει τις Θερμοπύλες μέχρι τις πρόωρες εκλογές

Tvxs ανάλυση

07:57 | 11 Ιουν. 2014
Όχι μόνο δεν αλλάζει τίποτα στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις δηλώσεις  τόσο του απερχόμενου Γιάννη Στουρνάρα όσο και του νέου «τσάρου» της οικονομίας Γκίκα Χαρδούβελη, αλλά έρχονται και νέα μέτρα: η «καθυστερημένη» έκθεση του ΔΝΤ που επιτέλους δόθηκε στην δημοσιότητα δεν αφήνει καμία αμφιβολία.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης τοποθετήθηκε στο υπ. Οικονομικών για να «φυλάει τις Θερμοπύλες» - όπως ενημέρωσε κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής ο προκάτοχός του Γιάννης Στουρνάρας. Και οι Θερμοπύλες σύμφωνα με τον νέο υπουργό είναι σαφείς:  «θα διαφυλάξει ό,τι έχει επιτευχθεί» και κυρίως «δεν θα αλλάξει φιλοσοφία».
Λίγη ώρα πριν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς...

Τι αλλάζει στη φορολογία το 2015

Διαβάστε τα νέα μέτρα

Σειρά αλλαγών στη φορολογική νομοθεσία έχει δεσμευθεί ότι θα κάνει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2015.
neaforologikametra Ταυτόχρονα το ΔΝΤ ζητά από το οικονομικό επιτελείο την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ που εφαρμόζονται στα νησιά του Αιγαίου, την κατάργηση των άδικων φοροαπαλλαγών καθώς και την επιμήκυνση εισφοράς αλληλεγγύης εφόσον δεν καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.
Επίσης στην Έκθεση Αξιολόγησης το, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκφράζει ανησυχίες για την επιτυχία του νέου Φόρου Ακινήτων, ενώ εμφανίζεται αντίθετο στη χαλάρωση των όρων στις ρυθμίσεις οφειλών προς το δημόσιο και τα ταμεία καθώς και για τις πιέσεις που ασκούνται προκειμένου να διευρυνθούν οι απαλλαγές στο Φόρο Υπεραξίας
Τα νέα φορολογικά μέτρα:

H απόρρητη έκθεση του τμήματος οικονομικής ανάλυσης της Eurobank

Η κρυφή έκθεση Χαρδούβελη για την Oικονομία

Τέσσερις ημέρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση του ονόματός του για τη θέση του υπουργού Οικονομίας, ο Γκίκας Χαρδούβελης παρουσίαζε – σε απόρρητη έκθεση του τμήματος οικονομικής ανάλυσης της Eurobank, του οποίου ήταν επικεφαλής – τις εκτιμήσεις και τους φόβους του για την ελληνική οικονομία.
xardΠρόκειται για παρουσίαση σε τραπεζικούς αναλυτές και η οποία καταγράφει στην ουσία τις σκέψεις του νέου υπουργού Οικονομικών για την οικονομική πολιτική, που θέλει να ακολουθήσει. Η έκθεση έχει τίτλο «Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας μετά την κρίση» (The post-crisis future of the Greek economy), με ημερομηνία έκδοσης την 5η Ιουνίου, και την οποία παρουσιάζει το news.gr.
Ο Γκ. Χαρδούβελης καταγράφει στα θετικά της ελληνικής οικονομίας ότι : βγαίνουμε από την ύφεση και το 2015, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές αναμένεται να αυξηθούν, γεγονός που είναι σε απόλυτη συμφωνία – όπως υποστηρίζει – με το απαιτούμενο αναπτυξιακό μοντέλο. Μάλιστα προβλέπει : Ανάπτυξη 0,8% φέτος και 2,9% το 2015, Ανεργία 26,6% το 2014, 25% την επόμενη χρονιά και 16,8% το 2020, και Επιστροφή της κατανάλωσης σε θετικούς ρυθμούς το 2015 (1% από -0,9% φέτος). Όμως, θέτει και σημαντικά ερωτήματα, που χαρακτηρίζει ως κινδύνους για το 2015. Ποια είναι αυτά;...

Σκίτσο του Ηλία Μακρή

Μήνυμα Ντράγκι σε Τσίπρα υπέρ μεταρρυθμίσεων


ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 Tη θέση των Ευρωπαίων εταίρων ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα πρέπει να συνεχισθούν –ιδιαίτερα οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη μείωση του δημοσίου τομέα, με παράλληλη αύξηση της αποτελεσματικότητάς του– εισέπραξε εκ νέου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αυτή τη φορά από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, με τον οποίο συναντήθηκε χθες στη Φρανκφούρτη. Στη συνάντηση αναγνωρίσθηκε από την πλευρά της ΕΚΤ ότι έχει συντελεσθεί πρόοδος στα δημόσια οικονομικά και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, επισημάνθηκε ωστόσο ότι θα πρέπει η προσπάθεια να συνεχισθεί.
Ο κ. Τσίπρας έθεσε και το ζήτημα της επιλογής του κ. Γιάννη Στουρνάρα για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, διατυπώνοντας τη θέση ότι η κυβέρνηση όφειλε να διαβουλευθεί πριν λάβει την απόφασή της. Συνεργάτες του κ. Τσίπρα προσέθεταν...

Φυσική και Ιστορία για αρίστους...




 


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
 Με θέματα για αρίστους, όπως κρίθηκαν αυτά που ετέθησαν στη Φυσική και την Ιστορία κατεύθυνσης, έκλεισε χθες ο φετινός εξεταστικός μαραθώνιος των έξι υποχρεωτικών μαθημάτων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ/ΤΕΙ. Ακολουθεί αύριο η εξέταση των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα υποχρεωτικό μόνο για όσους επιθυμούν την εισαγωγή στις σχολές Οικονομίας και Διοίκησης, και η εξέταση των ειδικών μαθημάτων από το Σάββατο 21 Ιουνίου. Καθώς η Ιστορία και η Φυσική είναι μαθήματα δεύτερης υψηλότερης βαρύτητας για την εισαγωγή στις σχολές του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου επιστημονικού πεδίου, τα δύσκολα θέματα θα ψαλιδίσουν τη γενικά καλύτερη -με βάση τα πέντε πρώτα μαθήματα- εικόνα των βαθμολογικών επιδόσεων σε σύγκριση με το 2013. Αυτό θα έχει ανάλογη επίπτωση στην πορεία των βάσεων εισαγωγής ανά πεδίο.
Αντιδράσεις
 Για τα θέματα της Ιστορίας κατεύθυνσης, δεύτερο μάθημα βαρύτητας για τις σχολές του 1ου πεδίου (Νομικές, Φιλολογίες κ.λπ.) η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων (ΠΕΦ) άσκησε οξύτατη κριτική. Ενδεικτικά τόνισε ότι «η διατύπωση ορισμένων θεμάτων παρουσιάζει προβλήματα. Στο θέμα Α1α ζητείται ο ορισμός Αγροτική μεταρρύθμιση χωρίς να υπάρχει αναφορά σε συγκεκριμένη ιστορική περίοδο». Επικριτική ήταν επίσης η ΠΕΦ και για τα θέματα Γ και Δ, καθώς λέει ότι η απάντησή τους ήθελε απλώς αποστήθιση. «Προσφέρονται για αναπαραγωγική παρά για συνθετική εργασία και δεν προωθούν την ιστορική σκέψη.

Επιπρόσθετα, ο τρόπος με τον οποίο δίνονται ορισμένες από τις βιβλιογραφικές παραπομπές δεν είναι σωστός». Από την άλλη, η καθηγήτρια του Οριον, κ. Ελένη Σιαχάμη, σχολίασε στην «Κ»: «Τα θέματα ήταν σαφώς δυσκολότερα από του 2013. Η δεύτερη ομάδα θεμάτων, οι αποκαλούμενες πηγές, δυσκόλεψε πολύ τους μαθητές λόγω όγκου και επειδή απαιτούνταν μεγάλη κριτική και συνθετική ικανότητα. Αρα, θα ξεχωρίσουν μόνο οι μαθητές που διαθέτουν τις παραπάνω ικανότητες και ταυτόχρονα άριστη γνώση της Ιστορίας».
                                                                  -----------------------
Ειδικότερα, για τα θέματα της Φυσικής, μάθημα δεύτερης υψηλότερης βαρύτητας για την εισαγωγή σε σχολές θετικών επιστημών και πολυτεχνεία, η Ενωση Ελλήνων Φυσικών ανέφερε ότι «σε γενικές γραμμές τα θέματα ήταν αρκετά καλά, τόσο από πλευράς στόχευσης ως προς τις γνώσεις που πρέπει να έχουν αποκτήσει οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στις σχολές αυτών των κατευθύνσεων, όσο και από πλευράς επιστημονικού ενδιαφέροντος και επιπέδου». Ομως, η ΕΕΦ επισημαίνει ότι «ο χρόνος των τριών ωρών είναι οριακός για την επεξεργασία των θεμάτων και ότι το Α3 ουσιαστικά επιδέχεται περισσότερων της μιας απάντησης». Στο ίδιο πλαίσιο κινείται το γραπτό σχόλιο για την «Κ» των καθηγητών του φροντιστηρίου Οριον: «Τα θέματα ήταν για πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους. Τα θέματα Α και Β ήταν εύκολα χωρίς ασάφειες. Το θέμα Γ είχε κάποια πονηρά σημεία. Το τελευταίο ερώτημα έκρυβε παγίδες. Το θέμα Δ ήταν μεγάλο με αρκετή γεωμετρία και δύσκολες πράξεις. Κάθε ερώτημα ήταν ξεχωριστή άσκηση, με αποτέλεσμα να είναι χρονοβόρο. Αρα δεν υπήρχαν περιθώρια καθυστέρησης σε οποιοδήποτε υποερώτημα οποιουδήποτε θέματος».

Σήμερα η πρόταση εισαγγελέα για τον Παπαγεωργόπουλο...

Συνεχίζεται η δίκη για την υπεξαίρεση στη Θεσσαλονίκη...

Με την πρόταση του εισαγγελέα Δ. Νάιντου ξεκινά η σημερινή ημέρα της δίκης της υπεξαίρεσης των 18 εκατομμυρίων από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι...
απολογίες των πέντε κατηγορουμένων, ανάμεσα τους ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ενώ δεκάδες ήταν οι μάρτυρες που προηγήθηκαν (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υπάλληλοι του δήμου)...
seleo.gr

Άλλη γλώσσα, ίδια πολιτική...

samaras-benizelosΤις τελευταίες ψευδαισθήσεις για πολιτική στροφή της κυβέρνησης διέλυσαν Σαμαράς και Βενιζέλος, που τόνισαν στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ότι στόχος και κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης παραμένουν ίδια.
       
Ίδιος ο στόχος, πολλές οι ...
τομές που πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και τη διόρθωση των αδικιών. Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρώτη του ομιλία στο νέο υπουργικό συμβούλιο, λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης.

Μιλώντας για τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός είπε πως συμβολίζει μια νέα μέρα για τη χώρα και μια νέα φάση εξυγίανσης και πρόσθεσε πως μέχρι σήμερα επιτελέστηκε ένα έργο σημαντικό και γι' αυτό «τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον».

«Ο στόχος παραμένει ο ίδιος, όπως και η κατεύθυνση: να βγούμε από την κρίση και από τα μνημόνια, να προωθήσουμε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και κυρίως να μπούμε στην ανάπτυξη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Επισήμανε πως από εδώ και εμπρός θα πρέπει να γίνουν...

Ανακοινώνεται ο διορισμός Στουρνάρα στην ΤτΕ...

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα βρίσκεται στο Βερολίνο...

Ο διορισμός του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Ο κ. Στουρνάρας δεν θα...
βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά στο Βερολίνο, καθώς έχει προγραμματισμένο ραντεβού με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Διοικητής και οι Υποδιοικητές της κεντρικής τράπεζας διορίζονται για μία εξαετία, με Προεδρικό Διάταγμα, μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν πρότασης του Γενικού Συμβουλίου της τράπεζας...
newsbeast.gr

Ο Τσίπρας, ο Ντράγκι και το σημειωματάριο...

draghi
Έναν… διαφορετικό συνομιλητή συνάντησε χθες στη Φρανκφούρτη ο Αλέξης Τσίπρας.
 Ο λόγος για τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος δεν περιοριζόταν απλώς στην ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κρατούσε… μανιωδώς σημειώσεις. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας εμπιστεύθηκε σε συνεργάτες του ότι ...
του έκανε εντύπωση η προσήλωση και η επιμέλεια με την οποία ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης σημείωνε κάθε λεπτομέρεια απ’ όσα του έλεγε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξάλλου και από τις δύο πλευρές επιβεβαιώθηκε ότι το κλίμα της συνάντησης ήταν δυσανάλογα καλό –δεδομένου του χάσματος που τους χωρίζει στις απόψεις τους.
matrix24.gr

Αυτή τή στρούγκα έχουμε ,τέτοιο γάλα βγάζουμε

Η επιστροφή των συντελεστών του γαλάζιου πάρτι της διακυβέρνησης Καραμανλή


  Παραπολιτική
Ο Γιώργος Ορφανός είναι από χθες ο νέος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, αναλαμβάνοντας ένα χαρτοφυλάκιο χωρίς την παραμικρή σημασία. Την προηγούμενη φορά πάντως που συμμετείχε σε μια κυβέρνηση, σχηματίστηκε εναντίον του μια σημαντική δικογραφία.

Ο κ. Ορφανός υπήρξε υφυπουργός Αθλητισμού από το 2004 μέχρι το 2007 στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή που οδήγησε τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή και συμμετείχε κι αυτός πρόθυμα στο ατελείωτο γαλάζιο πάρτι της σπατάλης του δημοσίου χρήματος.

Το Φεβρουάριο του 2010 η Καθημερινή αποκάλυψε ότι το ελληνικό Δημόσιο κλήθηκε να πληρώσει 14 εκατομμύρια ευρώ για μια εκδήλωση-φάντασμα που είχε ανακοινώσει ο κ. Ορφανός η οποία όμως δεν έγινε ποτέ.

Τον Ιούλιο του 2010 γράφτηκε στον Τύπο ότι ο τότε υπουργός Πολιτισμός Παύλος Γερουλάνος έστειλε τη συγκεκριμένη υπόθεση στη Δικαιοσύνη και τον Ιούλιο του 2011 γράφτηκε ότι η δικογραφία έφτασε στη Βουλή.

Από εκεί πέρα, τα ίχνη της συγκεκριμένης υπόθεσης χάνονται. Προσωπικά, δεν γνωρίζω αν υπήρξε κάποια νεότερη εξέλιξη στην υπόθεση. Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι σαφές: γιατί επιστρέφουν αυτοί οι άνθρωποι στα πράγματα; Γιατί κάποιοι τους αναθέτουν να κυβερνήσουν ξανά την Ελλάδα;

Γιατί δεν βάζουμε μυαλό με τίποτα;

Πολλά έχουν δει τα μάτια μου...

μα αυτό, μου φέρνει τρόμο...

Ιδού οι πρώτες σκόρπιες σκέψεις μου επί του ανασχηματισμού:

Θέλω να δω τον Αργύρη Ντινόπουλο ως υπουργό Εσωτερικών, να συνεργάζεται με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου. Θα είναι η αποθέωση του...
ήρεμου και εποικοδομητικού διαλόγου.

Θέλω να δω τον Βασίλη Κικίλια, όταν θα τον δουλεύουν κολακεύοντας τον οι στρατηγοί της ΕΛΑΣ. Εκεί ξέρετε, πρώτα λένε «όχι», μετά δικαιολογούν το «όχι» με νόμους και κανονισμούς και στη συνέχεια ακούνε την ερώτηση. Πάντα με απόλυτο ιεραρχικό σεβασμό.

Θέλω να δω τον Άδωνι να παραδίδει στον Βορίδη. Και τον Βορίδη να παραλαμβάνει από τον Άδωνι. Το Υγείας είναι το υπουργείο στο οποίο ο Σαμαράς απέδειξε πως όταν θέλει, μπορεί να κάνει χοντρή πλάκα.

Θέλω να μετρήσω πόσες φορές...