Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Γιά τήν νεότερη κυκλαδίτικη λαϊκή αρχιτεκτονική

Νεότερη λαϊκή αρχιτεκτονική στις Κυκλάδες
Κάντε κλικ για να δείτε ολόκληρο τον πίνακα | ΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Παρατηρώντας κανείς την αρχιτεκτονική που χτίζεται σήμερα στα νησιά των Κυκλάδων απορεί για τον λάθος δρόμο που πήρε τις τελευταίες δεκαετίες. Λευκά λεία κουτάκια, με στρογγυλεμένες άκρες, ακατανόητες καμπύλες, καμάρες που η μία συναγωνίζεται σε κακογουστιά την άλλη, πλαδαρές μορφές σαν κακοχυμένες τούρτες απλωμένες όπως όπως πάνω σε βραχώδεις κακοτράχαλες πλαγιές. Σοβάδες, πέτρες, ξύλα, υλικά ανάκατα, φύρδην μίγδην, δίχως ιεράρχηση, χωρίς καμία κατασκευαστική λογική.
Σαν να ’ναι κολλημένα με κόλλα UHU το ένα δίπλα και πάνω στο άλλο. Η υλική και δομική υπόσταση του χτίσματος παγιδεύτηκε και υποτάχτηκε στη γοητεία της κραυγαλέας εικόνας. Ενα άσχημο σκηνικό που στήσαμε για τους τουρίστες, αλλά ζούμε κι εμείς οι ίδιοι μέσα.
Αυτό είναι το «στιλ» που κυριάρχησε ως πρότυπο αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής στον τόπο μας. Ενα ολέθριο κακέκτυπο, αποστεωμένο από κάθε ουσιαστικό στοιχείο που χαρακτήριζε παλαιότερα την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Γιατί αυτό που χάθηκε για πάντα ήταν η ουσία που γέννησε αυτήν την αρχιτεκτονική του παρελθόντος...

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ανέλαβε τή διερεύνηση τού θανάτου...

Εισαγγελική έρευνα στην Αθήνα για το θάνατο του Κατσίφα...
Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναλαμβάνει πλέον να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς από το χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία Κων. Κατσίφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Law&order.gr, η δικογραφία για την υπόθεση θανάτου του 35χρονου ομογενούς διαβιβάστηκε στην Αθήνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων στην οποία προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι ο Κων. Κατσίφας είχε ελληνική υπηκοότητα.

Να σημειωθεί πως η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.

Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα...

newpost.gr

Δελτίο Τύπου ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ γιά τόν εορτασμό τής 28ης Οκτωβρίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ & ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ
Με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε και φέτος από το Δήμο Μυκόνου η Εθνική Επέτειος του ΟΧΙ, στη Χώρα και την Άνω Μερά

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των ηρώων του Έπους του ’40 στην προτομή της Μυκονιάτισσας ηρωίδας Μαντούς Μαυρογένους  στη Χώρα αλλά και στο Μνημείο Ηρώων στην Άνω Μερά.

Ο Βαρδινογιάννης αγοράζει τό πλειοψηφικό πακέτο τού Alpha!...

H Motor Oil αποκτά το πλειοψηφικό πάκετο του Alpha!...
Κίνηση ματ από τον Βαρδινογιάννη...

Σε συμφωνία για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Alpha ήρθαν Βαρδινογιάννης-Κοντομηνάς, με τον πρώτο να...
ισχυροποιεί τη θέση του στα ΜΜΕ και να αλλάζει το τηλεοπτικό και διαφημιστικό τοπίο. 

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αργότερα μέσα στην ημέρα. Πρόκειται για ένα ντιλ που σε συνδυασμό με την αίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την απόκτηση της 6ης άδειας, ταράζει εντελώς τα νερά στον τηλεοπτικό «μικρόκοσμο» και βάζει... δύσκολα και στους υπόλοιπους παίκτες...

Έκθεση «Το Έπος του 1940» : Σήμερα καί αύριο τελευταία μέρα στην Δημοτική Πινακοθήκη «Μαρία Ιγγλέση»

Αγαπητοί Φίλοι,
Το Σωματείο «Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου»
διοργανώνει έκθεση με τίτλο «Το Έπος του 1940» στην 

Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση» στην 

Αίθουσα Ματογιάννι την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στις 

19:00.
Διάρκεια έκθεσης : 24 - 31 Οκτωβρίου 2018.

Τα εκθέματα ανήκουν στη Λαογραφική Συλλογή Μυκόνου 
και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό.

Τηλ. επικοινωνίας: 6944 201 290

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!
Εκ του Δ.Σ. του Σωματείου

Δελτίο Τύπου: Τό λιμάνι τής Μυκόνου ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                           
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΑ ΛΙΜΑΝΙΑ - ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου (Δ.Λ.Τ.Μ.) διαθέτει - και εφαρμόζει στο πλαίσιο υποχρέωσης συμμόρφωσης με τον Κώδικα ISPS και τον Κανονισμό 725/2004 - εγκεκριμένο Σχέδιο Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων

Τα μέτρα ασφάλειας λαμβάνουν χώρα στην κρουαζιέρα και σε συγκεκριμένα δρομολόγια της Ακτοπλοΐας. 
Τα τελευταία έτη, το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφαλείας έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 1,5 εκ. ευρώ, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη του αρχικού στόχου, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να καταστεί το λιμάνι της Μυκόνου, ένα από τα ασφαλέστερα στον παγκόσμιο χάρτη της ναυτιλίας.

Προσοχή και αίσθηση ευθύνης...

Απαιτεί προσοχή και αίσθηση ευθύνης η αντιμετώπιση του θανάτου  του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά της Αλβανικής Αστυνομίας. Τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και να υιοθετείται ακρίτως, μέχρι να φωτιστεί πλήρως η υπόθεση. Εννοείται ότι εμπρηστικά δημοσιεύματα , αλλά και ανοηταίνουσες δηλώσεις, φορτίζουν εσωτερικά το κλίμα και ενδέχεται να δημιουργήσουν επικίνδυνες εστίες έντασης. 
Πολλές φορές οι μη ορατές πλευρές μιας υπόθεσης είναι δυνατόν να της αλλάζουν -άρδην- την ουσία...