Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Γιατί ξεσαλώνει η ηγεσία της ΝΔ και οι φίλοι της;



Ο Γ. Λακόπουλος γράφει για την 27η Νοεμβρίου, μια κρίσιμη μέρα για την εγχώρια πολιτική
Adtech Ad
του Γιώργου Λακόπουλου
Ισως η 27η Νοέμβριου 2017 αποδειχθεί η D-day στις εχθροπραξίες της εγχώριας πολιτικής. Ακριβέστερα: να κρίνει τη έκβαση της πολιτκης αναμέτρησης ως τις επομενες εκλογες.
Μέχρι στιγμής η εικόνα από το πεδίο των μαχών είναι περίπου η εξής. Η αντιπολίτευση και οι μιντιάρχες με τους οποιους συμπράττει κυριαρχούν στον αέρα και βομβαρδίζουν -ακόμη και με ληγμένα. Αλλα στο έδαφος ο Τσίπρας προελαύνει.
Ο Πρωθυπουργός αντέχει στην δικαιολογημένη δυσαρέσκεια που προκαλει στους πολίτες η περιοριστική πολιτκη που ασκεί κατ ανάγκην -για να θεμελιώσει την εξοδο από τη κριση. Όπως αντέχει και στην πιο ελεεινή προπαγάνδα εναντίον του: την παραπληροφόρηση που συναγωνίζεται τις επιθέσεις εναντίον του Ανδρέα Παπανδρεου και το Κώστα Καραμανλή- από τους ίδιους κύκλους.
Ο Μητσοτάκης δρέπει δημοσκοπήσεις, η Φώφη πρωτοσέλιδα και ο Πρωθυπουργός βραβεύσεις, διεθνή αναγνώριση και δηλωσεις υποστήριξης από τους πάντες. Όταν ο Δικηγορικός Σύλλογος Παρισιού του απονέμει το "το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες", πάνε άκλαφτοι όσοι του προσάπτουν αντιευρωπαϊσμό...

«Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΡΟΥ

«Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»

Η βία κατά των γυναικών, που αποτελεί τη συνηθέστερη μορφή έμφυλης βίας, είναι ένα φαινόμενο γενικευμένο και πολυσύνθετο, που εξακολουθεί και σήμερα να απασχολεί σε τοπικό και υπερεθνικό επίπεδο.
Μάλιστα, για να αναδειχθεί η σοβαρότητα και η έκταση του προβλήματος, ο ΟΗΕ, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν ήταν τυχαία, καθώς η ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της δολοφονίας το 1960 των τριών αδερφών Mirabal, πολιτικών ακτιβιστριών που αντιστάθηκαν στο καθεστώς του δικτάτορα Trujillo στη Δομινικανική Δημοκρατία.
Η βία δεν έχει μονάχα ένα πρόσωπο. Υπάρχουν πολλές - εμφανείς ή αφανείς - μορφές κακοποίησης (π.χ. σωματική, σεξουαλική, λεκτική / ψυχολογική, οικονομική) και διάφορα είδη βίας (π.χ. συντροφική/συζυγική και ενδοοικογενειακή, σεξουαλική παρενόχληση, trafficking κ.ά.), που πλήττουν κατά κύριο λόγο τις γυναίκες.
Σύμφωνα με τον επικρατέστερο ορισμό...

Μέρκελ: Θα σχηματισθεί κυβέρνηση το συντομότερο...

...είναι έτοιμη να μιλήσει με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD)
Στόχος να σχηματίσει κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν, δηλώνει η Άνγκελα Μέρκελ μετά την κατάρρευση την περασμένη Κυριακή των συνομιλιών για έναν τριμερή κυβερνητικό συνασπισμό.
«Η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή Γερμανία, είναι επιθυμητό να έχουμε γρήγορα κυβέρνηση», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος σε κομματική συγκέντρωση, προσθέτοντας πάντως πως η υπηρεσιακή κυβέρνησή της είναι ικανή να φέρει σε πέρας τις καθημερινές κυβερνητικές δραστηριότητες.
Η ίδια πρόσθεσε πως είναι έτοιμη να μιλήσει με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αφού το κεντροαριστερό κόμμα ακύρωσε προηγούμενη απόφασή του και ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο να μιλήσει με τους συντηρητικούς.
Παράλληλα, η καγκελάριος υπογράμμισε ότι οποιεσδήποτε συνομιλίες πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό...

Πηγή: ΑΜΠΕ

O Ερντογάν έχει χάσει τον ύπνο του...

Ο εφιάλτης του Ερντογάν...
O Ερντογάν έχει χάσει τον ύπνο του. Η σύλληψη ενός επιχειρηματία για την παραβίαση του αμερικανικού εμπάργκο στο Ιράν με τη βοήθεια ορισμένων υπουργών και μιας τουρκικής τράπεζας, μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη ενός γιγάντιου σκανδάλου, όπου εμπλέκονται πολλοί υπουργοί και μέλη της οικογένειας του Ερντογάν. Η υπόθεση θα ανοίξει στην Νέα Υόρκη στις 4 Δεκέμβρη και ο Τούρκος Πρόεδρος χάνεται μέσα στους εφιάλτες του.

Ο επιχειρηματίας Ρεζά Ζαράμπ είναι Τούρκος υπήκοος, όμως έχει ιρανική καταγωγή. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν περιλαμβάνουν την παραβίαση του αμερικανικού εμπάργκο στο Ιράν, τους τραπεζικούς κανόνες και το ξέπλυμα χρήματος. Έχοντας συλληφθεί στο Μαϊάμι και φυλακιστεί, επέλεξε να συνεργαστεί με τον Αμερικανό εισαγγελέα. Κατόπιν, του έδωσε όλες τις πληροφορίες και τα ονόματα των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο των εκατομμυρίων δολαρίων, που αντιστοιχούν στα κέρδη από το παράνομο πετρέλαιο και φυσικό αέριο που εισήχθη από το Ιράν...

Βροντερή απάντηση της Ιταλίας στην Κομισιόν...

Δεν δεχόμαστε έκτακτα οικονομικά μέτρα...


«Η Ιταλία δεν πρόκειται να εγκρίνει έκτακτα οικονομικά μέτρα, υπάρχει ανάπτυξη», επιμένουν ο υπ. Οικονομικών Πάντοαν και ο πρωθυπουργός Τζεντιλόνι τη στιγμή που...
το δημόσιο χρέος της χώρας ξεπερνά το 130% του ΑΕΠ.

Παρά τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ύψος του ιταλικού δημοσίου χρέους και τη διαπίστωση ότι η πραγματική μείωσή του δεν ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της ιταλικής κυβέρνησης, η Ρώμη αποκλείει κατηγορηματικά έκτακτα οικονομικά μέτρα. Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι το ιταλικό έλλειμμα δεν μειώνεται με τους ρυθμούς που έχουν συμφωνηθεί. Η διαφορά, ανάμεσα στις δεσμεύσεις και στην πραγματική μείωση, είναι 0,2%. Ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.
Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες;
Η κυβέρνηση της Ρώμης προσπαθεί να φανεί...

«Θα κατεβεί καμία μέρα από εκεί πάνω ο Ανδρέας Παπανδρέου...», «...και δεν θα έχουν πού να κρυφτούν…»

Ανασυγκρότηση ΠΑΣΟΚ: Η Γεννηματά δεν μπορεί, ο Ανδρουλάκης δεν θέλει…

Του Γ. Λακόπουλου
Κάθε θαύμα, τρεις μέρες. Τώρα που πέρασαν οι θριαμβολογίες για τη «μεγάλη συμμετοχή» για τον επικεφαλής του «νέου φορέα»  αρχίζει να αναδύεται η πραγματικότητα σ’ αυτόν το χώρο: η   κατάσταση είναι χειρότερη από πριν σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του. Ούτε η Φώφη Γεννηματά ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης πήραν το μήνυμα της εναπομείνασας κομματικής βάσης.
Η μια δεν μπορεί και ο άλλος δεν θέλει. Έτσι δεν φαίνεται ότι θα εκκινήσει η διαδικασία ανασυγκρότησής του Κινήματος, ως κορμού μιας ευρύτερης συμμαχίας για να πάρει με καλύτερες προϋποθέσεις στις επόμενες εκλογές. Ως ΠΑΣΟΚ- το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, που κυβέρνησε τη χώρα και θα μπορούσε να ξανακυβερνήσει, αν δεν έπεφτε στα χέρια ανάξιων επιγόνων που το παρέδωσαν στη διαπλοκή, στο ΔΝΤ, στην πολιτική ανυποληψία και τη διαφθορά.
Έτσι αρχισε ένα παιχνίδι  -στο οποίο μετέχει και ο...