Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Γιά όσους ξέρουν : Oι διακοπές στή Μύκονο τόν Σεπτέμβριο -χωρίς τούς βαρβάρους- είναι άκρως ειδυλλιακές!

Οι ομορφιές της Μυκόνου τον Σεπτέμβριο πολλαπλασιάζονται

Ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις ...

...καί βόλτες παντός είδους από τό χάραμα!

Η G20 φτιάχνει τη μαύρη λίστα των φορολογικών παραδείσων

Μέτρα

tvxs.gr 13:35 | 05 Σεπ. 2016
Ολοκληρώνεται σήμερα η Σύνοδος Κορυφής της G20 που διεξάγεται στο Χανγκτζόου της ανατολικής Κίνας, με το τελικό της ανακοινωθέν να περιλαμβάνει εξαγγελίες για τη δημιουργία μίας μαύρης λίστας με τους φορολογικούς παραδείσους και τα μέτρα αντιποίνων που θα ληφθούν εναντίον τους.

Το παραπάνω έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος σήμερα στη σημερινή συνεδρίαση, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που γίνεται αυτό «για πρώτη φορά».
«Θα υπάρχουν στοιχεία που δεν είχαν ποτέ ξανά αναφερθεί σε ένα ανακοινωθέν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων" της G20 για να υπάρξει ένας αποτελεσματικός, πραγματικός αγώνας κατά της απάτης και της φορολογικής βελτιστοποίησης», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Μισέλ Σαπέν, ο οποίος συνοδεύει τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στην σύνοδο κορυφής της G20, η μαύρη λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους θα πρέπει να έχει καταρτιστεί ως τον Ιούλιο του 2017, όπως και οι ποινές για αυτούς.
«Οι επικεφαλής κρατών υιοθετούν την εργασία που έκανε ο ΟΟΣΑ για να καθοριστούν τα κριτήρια που θα επιτρέπουν να θεωρηθεί ότι μια χώρα δεν σέβεται τους διεθνείς κανόνες», συνέχισε, αποκαλύπτοντας ότι η κατάρτιση μιας μαύρης λίστας «δεν είχε τη γενική συναίνεση πριν από έξι μήνες».
 
Ενωμένοι για το προσφυγικό και την τρομοκρατία
Δυο ακόμα θέματα που απασχολούν τη σημερινή συνάντηση είναι οι προσφυγικές ροές και η διεθνής τρομοκρατία. Στο προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος αναφέρεται ότι...

Η Ε.Ε. καταργεί σταδιακά τους λαμπτήρες αλογόνου πριν από την απαγόρευση του 2018



shutterstock
Οι λαμπτήρες πυράκτωσης παλαιού τύπου έχουν ήδη καταργηθεί σταδιακά σε όλη την Ευρώπη από το 2007, λόγω της χαμηλής ενεργειακής τους απόδοσης.


Οι λάμπες αλογόνου θα αρχίσουν να καταργούνται σταδιακά στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Σεπτεμβρίου, ως μέρος των σχεδίων για την αντικατάσταση αναποτελεσματικών λαμπτήρων.
Οι προβολείς και οι λάμπες αλογόνου θα γίνουν ολοένα και πιο δύσκολο να αγοραστούν σε ολόκληρη την ΕΕ και δεν θα αναπληρώνονται όταν τα αποθέματα εξαντλούνται. Μια ευρύτερη απαγόρευση των λαμπτήρων αλογόνου θα εφαρμοστεί το 2018.
Οι λαμπτήρες αλογόνου είναι πιο ακριβοί στη λειτουργία τους από άλλους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, χρησιμοποιούν παρόμοια ποσότητα ενέργειας με τους παραδοσιακούς λαμπτήρες πυρακτώσεως και διαρκούν συνήθως λιγότερο από δύο χρόνια.
Η αλλαγή αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των καταναλωτών να στραφούν στους λαμπτήρες LED, οι οποίοι κοστίζουν πολύ λιγότερο για να λειτουργήσουν σε σχέση με τις παραδοσιακές λάμπες, αλλά η μεταβατική περίοδος μπορεί να δημιουργήσει κάποιες προσωρινές δυσκολίες για τους καταναλωτές.
Η απλή αντικατάσταση φωτισμού αλογόνου με νέους λαμπτήρες LED μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τρεμούλιασμα, κακή απόδοση, ηχητικό θόρυβο, ακόμη και παρεμβολές με προϊόντα όπως οπτικοακουστικά συστήματα.
Οι λαμπτήρες πυράκτωσης παλαιού τύπου έχουν ήδη καταργηθεί σταδιακά σε όλη την Ευρώπη από το 2007, λόγω της χαμηλής ενεργειακής τους απόδοσης.
«Το 2016 είναι το έτος που οι λαμπτήρες LED θα επικρατήσουν στην Ευρώπη. Έχοντας ήδη κατακτήσει τον εμπορικό τομέα, τα LED τώρα θα επικρατήσουν και στα σπίτια», ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος.
«Αυτό οφείλεται στη δραματική κατάρρευση των τιμών λιανικής τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την απόσυρση των λαμπτήρων αλογόνου από την αγορά της ΕΕ από σήμερα. Πρόκειται για μία εξαιρετική είδηση ​​τόσο για τους καταναλωτές όσο και για το περιβάλλον», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο, μια ερευνητική ομάδα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) ανακάλυψε έναν τρόπο για να αυξηθεί η αποδοτικότητα των λαμπτήρων πυρακτώσεως ώστε να είναι διπλάσια από αυτήν των καλύτερων λαμπτήρων LED.
naftemporiki.gr

Οι κομμένοι καναλάρχες και ο πόλεμος του «μαύρου»

TVXS Ανάλυση 07:54 | 05 Σεπ. 2016
Η μητέρα των μαχών με το παλαιό σύστημα των μιντιαρχών μπορεί να κερδήθηκε, ο μεγάλο πόλεμος όμως μόλις τώρα αρχίζει. Είναι ο πόλεμος του Αλέξη Τσίπρα με τους «κομμένους» καναλάρχες, με την εκτεθειμένη – εξ ου και διπλά μαινόμενη – αντιπολίτευση και, κυρίως, με την απειλή της μαζικής ανεργίας για τους εργαζομένους όσων καναλιών δεν πήραν άδειες.

Περίπου 1.600 εργαζόμενοι, με βάση τα στοιχεία της ΕΣΗΕΑ, βρίσκονται στον αέρα και κινδυνεύουν να βρεθούν άμεσα εκτός αγοράς εργασίας, μετά την αποτυχία του Star, του Alpha και του «Ε» να πάρουν τηλεοπτική άδεια αλλά και την αδυναμία του MEGA – ελέω των μετόχων του – να λάβει μέρος στον διαγωνισμό.
«Ασπίδα» οι εργαζόμενοι
Πρόκειται για μια πραγματικότητα και μια απειλή που – ανεξαρτήτως του καταμερισμού ευθυνών – η κυβέρνηση θα βρει μπροστά της, καθώς όλες οι εμπόλεμες πλευρές έχουν...

Κομισιόν: Η VW παραβίασε τους κανόνες 20 χωρών - μελών της Ε.Ε.


EPA/JULIAN STRATENSCHULTE

Handelsblatt: Το Eurogroup δεν θα δώσει τα 2,8 δισ. στην Ελλάδα...


Handelsblatt: Το Eurogroup δεν θα δώσει τα 2,8 δισ. στην Ελλάδα - MediaΗ ευρωζώνη δεν θα απελευθερώσει επιπλέον χρήματα για την Ελλάδα στο Eurogroup της Μπρατισλάβα, σημειώνει η Handelsblatt Global, επικαλούμενη διπλωμάτες της ΕΕ.

Σύμφωνα με την...
γερμανική εφημερίδα, όπως σημειώνει το Reuters, οι διπλωμάτες ισχυρίζονται πως η Αθήνα έχει εφαρμόσει μόνο 2 από τις 15 πολιτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν προϋποθέσεις για την εκταμίευση των χρημάτων. 

Επιπλέον, υπογραμμίζουν πως κινείται με αργούς ρυθμούς στην ιδιωτικοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Η Handelsblatt Global αναφέρει πως το Eurogroup έχει εγκρίνει μία δόση των 10,3 δισ. ευρώ για την Ελλάδα τον Μάιο από το συνολικό πακέτο. Τα 7,5 δισ. του ποσού αυτού έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα με το υπόλοιπό να «φτάνει» το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τους διπλωμάτες το Eurogroup θα συζητήσει μόνο την έκθεση προόδου για την Ελλάδα στη συνεδρίαση της Μπρατισλάβα.

Το σχόλιο ήρθε μετά από την δήλωση του επικεφαλής του ESM, που ανέφερε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει βραχυπρόθεσμα η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει τα μέτρα ανακούφισης του χρέους «πολύ σύντομα» εάν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί...
topontiki.gr

Τετ α τετ θα έχουν Ομπάμα - Πούτιν στο περιθώριο του G20



EPA/ALEXEI NIKOLSKY/RIA NOVOSTI/KREMLIN POOL
Οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Μπαράκ Ομπάμα, συμφώνησαν να έχουν μια κατ' ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο του G20 που διεξάγεται στο Χανγκτζόου της Κίνας.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η συνάντηση  θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τη Δευτέρα, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει ακόμη και σήμερα. 
Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2016 14:07
naftemporiki.gr