Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

«Τα χειρότερα έρχονται»...

«Εκπλήσσομαι που η βία μέχρι τώρα είναι τόσο περιορισμένη»
ΓΚΡΕΓΚ ΠΑΛΑΣΤ (Αμερικανός δημοσιογράφος-ερευνητής και συγγραφέας)

«Αυτό είναι το αντίδοτο στη φασιστική βία: δώστε και πάλι ζωή στην οικονομία. Και στείλτε το Δούρειο Ιππο της λιτότητας πίσω στους Γερμανούς». «Περιμένετε τα χειρότερα. Θα έρθουν. Μπορεί να ακουστεί περίεργο, αλλά...
εκπλήσσομαι που η βία μέχρι τώρα είναι τόσο περιορισμένη. Οταν οι άνθρωποι είναι με την πλάτη στον τοίχο, αντιμετωπίζοντας την ανεργία που φθάνει στο 28%, συχνά τείνουν να κατηγορούν άλλα θύματα, αντί να κυνηγήσουν τους βασανιστές τους.
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα μού φέρνει στο μυαλό αυτό που έζησαν οι ΗΠΑ όταν έκλεισαν τα εργοστάσια στα Μεσοδυτικά, τη δεκαετία του '90, τότε που άνεργοι, αβοήθητοι, χωρίς προσανατολισμό νέοι στράφηκαν σε ακροδεξιές οργανώσεις σκίνχεντ και επιδόθηκαν σε δολοφονική εκστρατεία, η οποία ξεκίνησε με τη δολοφονία ενός Εβραίου δημοσιογράφου και κορυφώθηκε με τη βομβιστική επίθεση σε κυβερνητικό κτήριο στην Οκλαχόμα, με 168 νεκρούς.

Οταν τα όρνεα της παγκόσμιας οικονομίας ξεσκίζουν την οικονομία που πεθαίνει, ο λαός πρέπει να αναγνωρίσει ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί του. Δυστυχώς, οι εργάτες, οι ξένοι και οι άλλοι αποτελούν εύκολους στόχους. Είναι πιο εύκολο να μαχαιρώσεις έναν ταλαιπωρημένο καλλιτέχνη του χιπ-χοπ, παρά να κυνηγήσεις έναν καρχαρία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που κερδίζει από τον πόνο του έθνους.

Είδαμε παρόμοια φαινόμενα σε όλο τον κόσμο το '30, όταν η οικονομική καταστροφή γέννησε φασίστες, που αναζήτησαν ανακούφιση προωθώντας τον υπερ-πατριωτισμό, το ρατσισμό και τα πογκρόμ.

Λύση δεν είναι να πνίξουμε τους τρομολάγνους, λύση δεν είναι να θέσουμε εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή και τα νεοναζιστικά παρακλάδια της. Η λύση βρίσκεται στην εκπαίδευση του λαού, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν ποια είναι τα πραγματικά αίτια της κατάρρευσης της οικονομίας. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα σύμπτωμα της ασθένειας του έθνους σας, δεν είναι η αιτία της. Η κυβέρνηση συνασπισμού στην Αθήνα είναι αναγκασμένη να κόψει ακόμη 15.000 θέσεις εργασίας - αυτή η κίνηση θα καταστήσει 15.000 οικογένειες "ευαίσθητες" στη "γοητεία" του φασισμού.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα βγήκαν από την κρίση αυξάνοντας το κυβερνητικό έλλειμμα, προσθέτοντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας τις δημοσιονομικές δαπάνες.

Αυτό είναι το αντίδοτο στη φασιστική βία: δώστε και πάλι ζωή στην οικονομία. Και στείλτε το Δούρειο Ιππο της λιτότητας πίσω στους Γερμανούς».                                                                      .                                            

enet.gr

Σήμερα (22/9) επισήμως το φθινόπωρο με ισημερία. Στις 26 Σεπτεμβρίου ίση ημέρα-ίση νύχτα στην Αθήνα

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στις 23:44 ώρα Ελλάδος, το βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας, υποδέχεται επισήμως το φθινόπωρο με τη φθινοπωρινή ισημερία.
  Παρόλο που υπάρχει η πεποίθηση ότι κατά την φθινοπωρινή ισημερία η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι ίσες, στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει μόνο στους τόπους που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον Ισημερινό της Γης, ενώ στις περιοχές που βρίσκονται είτε πάνω είτε κάτω από τον Ισημερινό, η πραγματική ισημερία συμβαίνει μερικές ημέρες πριν ή μετά από την επίσημη ημερομηνία της «ισημερίας».
(Πηγή: NASA)
(Πηγή :NASA)
Έτσι, στην Αθήνα, που βρίσκεται 38 περίπου μοίρες βόρεια του Ισημερινού, η πραγματική «ίση ημέρα - ίση νύχτα» θα συμβεί στις 26 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε, σταδιακά οι νύχτες θα αρχίσουν να διαρκούν περισσότερο από τις ημέρες, έως το χειμερινό ηλιοστάσιο της 21ης Δεκεμβρίου, όπου θα σημειωθεί η μεγαλύτερη σε διάρκεια νύχτα.
Για να γιορτάσει τη φθινοπωρινή ισημερία, το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου θα προβάλει το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου την παράσταση θόλου «Lichtmond: Το Φωτεινό Σύμπαν». Η διάρκεια της παράστασης είναι 51 λεπτά, θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις (ώρες 18:30, 20:00 και 21:00) και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Απαραίτητα είναι τα δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 17:30 της ίδιας ημέρας.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ