Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου...

                                                                                          ...από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (04.03.17)

Τί λέει ο Αλέξης Τσίπρας στή συνέντευξη τού "Documento"...

«Ο Μεϊμαράκης δεν ήταν εύκολος αντίπαλος. Ευτυχώς έχουμε τον Μητσοτάκη» 
Για έναν δίκαιο και κοινωνικά βιώσιμο συμβιβασμό κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα Documento και κυκλοφορεί την Κυριακή.
Ο Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαιώνει, ότι δεν θα υπάρχουν πρόσθετες επιβαρύνσεις αλλά ένα πακέτο μέτρων, θετικών και αρνητικών, με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς δηλαδή ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητας και εκφράζει την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση σημειώνοντας, μάλιστα, ότι: «Θα πετύχουμε κι ας μην αρέσει σε δανειστές και διαπλοκή».
Παράλληλα εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της στάσης του ως αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας αναφορές και στον Κώστα Καραμανλή και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με βάση προφανώς και την ένταση που κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες στην Νέα Δημοκρατία.
Ο Α. Τσίπρας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Για άλλη μια φορά επέλεξε να βάλει όλα τα λεφτά του στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, αδιαφορώντας για το αν αυτό σήμαινε ταυτόχρονα και αποτυχία της χώρας. Τα έπαιξε όλα και έχασε ξανά. Το ίδιο άλλωστε είχε κάνει και πέρυσι τον Μάη. Αλλά το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Ο κ. Μητσοτάκης έχει εγκλωβιστεί, ίσως παρασυρμένος από συμβούλους του που βλέπουν την ενασχόληση με την πολιτική ως επαγγελματικό πρότζεκτ που πρέπει να αποδώσει γρήγορα κέρδη, σε μια άγονη αντιπολιτευτική γραμμή. Αλλά η πολιτική δεν είναι πρότζεκτ, πολύ περισσότερο η χώρα δεν είναι Siemens, δεν είναι εταιρεία».
Αντιθέτως για τον Κώστα Καραμανλή επισημαίνει πως «παρά τα λάθη του, οι όροι με τους οποίους πολιτεύτηκε και το κοινοβουλευτικό ήθος του δεν συγκρίνονται με αυτό της ηγεσίας που τον διαδέχθηκε», αλλά και για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τονίζει ότι «ο Μεϊμαράκης σίγουρα δεν ήταν εύκολος αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και το απέδειξε στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015. Πήρε μια ΝΔ διαλυμένη και κατάφερε αποτέλεσμα μεγαλύτερο από αυτό του Σαμαρά. Έχει μια λαϊκότητα και την πολιτική ευφυΐα να αντιλαμβάνεται το κλίμα. Η στάση που κράτησε στις εκλογές μάς δυσκόλεψε πολύ γιατί θόλωνε τις διαχωριστικές γραμμές. Ευτυχώς για εμάς με τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα».
Βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετείται και σε ό,τι αφορά την συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο, όπως και στο εάν υπάρχουν δυνατότητες για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα και με τις δηλώσεις διαφόρων στελεχών και βουλευτών από όλο το φάσμα, τις τελευταίες μέρες.
Λέει χαρακτηριστικά: «Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ θεωρώ ότι είναι επιτυχημένη παρά τις αναντίρρητες ιδεολογικές διαφορές μας. Και σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτήριζα τους ΑΝΕΛ ακροδεξιό κόμμα».
Όσο για το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζει: «Έχω πει πολλές φορές ότι προϋπόθεση οποιασδήποτε συζήτησης με το ΠΑΣΟΚ είναι η απαλλαγή αυτού του ιστορικού χώρου από το πολιτικό προσωπικό που προσέβαλε τον ελληνικό λαό, που χρησιμοποίησε την εξουσία του με όρους ατομικής ιδιοτέλειας».

tvxs.gr | 04 Μαρ. 2017

Η απάντηση τής Ν.Δ. στή συνέντευξη τού πρωθυπουργού

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση βυθίζει τη χώρα στο τέλμα

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «βυθίζει τη χώρα σε τέλμα».
Με αφορμή τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Documento», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση»
Το βιώνουν οι άνεργοι που δεν βλέπουν νέες δουλειές, οι νέοι που δεν έχουν προοπτική, συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο, και επεσήμανε πως «η μεσαία τάξη που διαλύεται από την υπερφορολόγηση, καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και ο κόσμος της υγιούς επιχειρηματικότητας».
«Σε όλους αυτούς θα έπρεπε να απολογηθεί  για τα πρόσθετα βάρη που τους προκαλεί συνέχεια, για την ανυπαρξία των αναγκαίων αλλαγών στην οικονομία, στην παιδεία, στην ασφάλεια, στην υγεία» συμπλήρωσε παράλληλα, η Ν.Δ.
Μάλιστα, σημείωσε με νόημα, ότι η συνέντευξη του κ. Τσίπρα δόθηκε στην εφημερίδα και τον δημοσιογράφο σήμα κατατεθέν της εξουσίας του και της διαπλοκής του.
«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι ο πρώτος πολιτικός που διακατέχεται από ύβρη. Είναι όμως ο πρώτος που το παθαίνει μέσα σε μόλις δύο χρόνια και έχοντας μόνο αποτυχίες να επιδείξει» κατέληξε. 

Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017
naftemporiki.gr

Οι πολιτικοί και το μέλι της εξουσίας

   EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επιμένει ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης να φωνασκεί και να ουρλιάζει ζητώντας να γίνουν εκλογές· φουσκώνει, ξεφουσκώνει, αγριεύει σχεδόν, επιτίθεται λεκτικά στον πρωθυπουργό - κι έχει ένα βλέμμα... σε πιάνει κρύος ιδρώτας, λες τώρα θα πάθει τίποτα ο άνθρωπος (Θεός φυλάξοι...).
Τα γεγονότα βοούν ότι και να έρθει στην εξουσία το μόνο που θα καταφέρει είναι μια τρύπα στο νερό, ό,τι ακριβώς πράττει ο νυν πρωθυπουργός - αποδείχτηκε ότι οι ιδεολογίες, όσο και να διαφέρουν στη θεωρητική τους σκευή, είναι ακριβώς οι ίδιες όταν καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά (ποιος σοσιαλισμός και ποιος φιλελευθερισμός και ποια σοσιαλδημοκρατία και ποιος κομμμουνισμός και κουραφέξαλα· το χρήμα πάνω από όλα και ας καίγεται ο ντουνιάς).
Ξέρει μάλλον τι κάνει ο κ. Μητσοτάκης· λέγε-λέγε [άχρηστος και ανίκανος ο πρωθυπουργός, η χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει από τον τόπο και άλλα εξόχως πολιτικά και κριτικά (!)], όλο και κάτι καταφέρνει στο χαμηλό ούτως ή άλλως επίπεδο επικοινωνίας, όλο και κάποιον αφελή ψηφοφόρο θα επηρεάσει, τη στιγμή μάλιστα που ο κ. Τσίπρας έχει αποδειχτεί ανακόλουθος και για πολλούς αναξιόπιστος.
Η επιμονή του κ. Μητσοτάκη έχει άρα κάποια βάση μέσα σ’ αυτό το θολό και ανερμάτιστο πολιτικό σκηνικό της χώρας, δεν κινδυνεύει να γίνει γραφικός (ή μήπως κινδυνεύει;).
Εχει «μέλι» η πρωθυπουργική καρέκλα, έχει όμως και βαθύρριζα αίτια. Ο άνθρωπος, λένε, μονάχα από τη βούληση για ισχύ αντλεί την επιθυμία του να κυριαρχήσει, να πρωτεύσει· την ανθρώπινη δε φύση κινεί η φιλαρχία, η φιλοδοξία, η πλεονεξία - αυτές είναι οι κινητήριες δυνάμεις του.
Αυτή η δίψα για κυριαρχία και φήμη είναι γνωστή από τα πολύ παλιά χρόνια, από τον πρώτο Διαφωτισμό, τους πρώτους Σοφιστές· η ίδια στη συνέχεια δημιούργησε αυτοκρατορίες, δεσποτείες, ολοκληρωτισμούς, όποιο προσωπείο κι αν ενεδύθησαν οι φορείς τους.
Εάν παραμεριστεί το προσωπείο (δημοκρατικό ή αριστερό ή φιλελεύθερο) προβάλλει το σκοτεινό μύχιο, τα άλογα ζωικά πάθη. Και η δημοκρατία; Ο πολιτισμός; Η ειρήνη;
Εύλογα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος για όλα τούτα, όχι, όμως, ο νυν πρωθυπουργός. ούτε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - αυτοί γνωρίζουν εξ αρχής ποιος είναι ο σκοπός τους και ο κάθε ένας χρησιμοποιεί τα δικά του μέσα και τον δικό του τρόπο που θα τον βοηθήσουν να κατακτήσει τη «λεία» του, την εξουσία εννοείται.
Αυτά τα μέσα συνήθως είναι ο δόλος και η πλεονεξία, η βία και ο κυνισμός, ας μη τα συνδέσουμε όμως με τους δύο άντρες· αυτοί με πάσαν ελικρίνεια ομολογούν ότι θέλουν την εξουσία για να σώσουν τη χώρα - ανιδιοτελείς και πατριώτες. Οποιος θέλει τους πιστεύει. 

03.03.2017
efsyn.gr

Τo σκίτσο του Πέτρου Ζερβού...

                                                              ...από τήν   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Στο υψηλότερο σκαλί η Κατερίνα Στεφανίδη

Xρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ
Κατερίνα Στεφανίδη Action images
Επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά το τίτλο του φαβορί στο αγώνισμά της, η Ολυμπιονίκης της Βραζιλίας, Κατερίνα Στεφανίδη, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ (και) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Βελιγράδι. 
Η Ελληνίδα είχε καλύτερο άλμα στα 4,85 μέτρα. 
Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στη διοργάνωση, μετά το ασημένιο του Κώστα Φιλιππίδη στο επί κοντώ και το χάλκινο της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν. 

04.03.2017
efsyn.gr

Ο Ομπάμα απάντησε στον Τραμπ...

Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να διατάξει τηλεφωνικές υποκλοπές...
Τις κατηγορίες του Ντ. Τραμπ για παγίδευση των τηλεφώνων από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, διέψευσε πρώην...
σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα.

"Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να διατάξει τηλεφωνικές υποκλοπές. Αυτοί οι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ για να προστατεύσουν τους πολίτες από ανθρώπους σαν εσάς", έγραψε ο Μ.  Ρόουντς στο Twitter.

Απαντώντας στο σχόλιο του Τραμπ ότι ένας δικηγόρος θα έστηνε μια "γερή υπόθεση" ο Ρόουντς έγραψε: "Οχι, δεν θα μπορούσε. Μόνο ένας ψεύτης θα μπορούσε να το κάνει".

Εκπρόσωπος του Τραμπ δήλωσε ότι ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος "έχει συναντήσεις, κάνει τηλεφωνήματα και χτυπάει μπαλάκια" στο γήπεδο του γκολφ που διαθέτει στο Γουεστ Παλμ Μπιτς.

Η ηγέτης των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι διακωμώδησε τους ισχυρισμούς του Τραμπ και έγραψε στο Twitter ότι "η μοναδική απάντηση είναι μια έρευνα από ανεξάρτητη επιτροπή"...

topontiki.gr

«Χάλκινη» η Παπαχρήστου...

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν κατά την 2η ημέρα του 34ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο...
Βελιγράδι και χάρισε στη χώρα μας το 28ο μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, στην 3η συμμετοχή της σε ευρωπαϊκό κλειστού, συμμετείχε για 2η φορά σε τελικό και κατάφερε με 14.24μ να πάρει την τρίτη θέση και να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση.  

Νικήτρια  ήταν η Γερμανίδα Κριστίν Γκίερις με 14.37μ στην μοναδική έγκυρη προσπάθειά της, επίδοση που αποτελεί κορυφαία εφετινή επίδοση στην Ευρώπη, ενώ το ασημένιο μετάλιο πήρε η Πορτογαλίδα Πατρίτσια Μαμονά με 14.32μ.

Τα άλματα της παπαχρήστου: 14.04μ, 14.20μ, 14.24μ, 14.17μ, Χ, Χ...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξυπνούν οι αρκούδες από τον χειμέριο λήθαργο


Τις πρώτες τους βόλτες πραγματοποιούν εδώ και λίγες ημέρες οι αρκούδες που ξύπνησαν από τον χειμέριο λήθαργο στο καταφύγιο του «Αρκτούρου», στο Νυμφαίο.
Οπως κάθε χρόνο, οι νεαρότερες αρκούδες ήταν εκείνες που κοιμήθηκαν τελευταίες και ξύπνησαν πρώτες, σηματοδοτώντας παράλληλα την άφιξη της άνοιξης. 
kathimerini.gr

Η Λεπέν χάνει έδαφος στις δημοσκοπήσεις...

Η Λεπέν χάνει έδαφος στις δημοσκοπήσεις - MediaΥποχωρεί το ποσοστό των προθέσεων ψήφου υπέρ της υποψήφιας της άκρας δεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν στον...
πρώτο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας BVA που δημοσιεύεται σήμερα.

Η δημοσκόπηση αυτή φέρει τη Λεπέν να συγκεντρώνει ένα 26% στον πρώτο γύρο, ποσοστό μειωμένο κατά 1,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, την 23η Φεβρουαρίου.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, ο κεντρώος ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν αύξησε το ποσοστό του τρεις μονάδες στο 24%...

Πουλάει βιβλία...

«...βουλευτές και στελέχη παίρνουν αποστάσεις...»
Άδωνις ΓεωργιάδηςΑπανωτά αδειάσματα, χειρουργικά μελετημένα, δέχεται ο Αδωνις Γεωργιάδης για το προκλητικό «μαργαριτάρι» που...
πέταξε τις προάλλες, σημαίνοντας γενικό πωλητήριο στη χώρα.

«Αν θέλετε να αγοράσετε την Ελλάδα, αγοράστε την τώρα, επειδή είναι φτηνή», είχε πει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., προκαλώντας πολιτική θύελλα εντός και εκτός του κόμματος.

Το ενδιαφέρον έγκειται στις «γαλάζιες» αντιδράσεις, αφού βουλευτές και στελέχη παίρνουν αποστάσεις.

«Ο καθένας έχει τον τρόπο του. Εγώ δεν θα έλεγα ελάτε να ψωνίσετε γιατί είμαστε φτηνοί», δήλωσε ο Θόδωρος Καράογλου («Στο Κόκκινο»), αποδίδοντας την έκφραση του κ. Γεωργιάδη στην ιδιότητά του, καθώς «πουλάει και βιβλία»...


efsyn.gr

Τόμας Βίζερ: Άμεσα εφικτή μια τεχνική συμφωνία


«Ας ελπίσουμε ότι θα καταλήξουμε σε μια γρήγορη συμφωνία» κατέληξε ο κ. Βίζερ.  
EUROKINISSI
Αν υπάρξει επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία μέχρι την επόμενη Παρασκευή, τόνισε ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ, μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Forum των Δελφών, αναφορικά με τις διαβουλεύσεις που είναι σε εξέλιξη στην Αθήνα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς. Ο ίδιος χαρακτήρισε απογοητευτικό το γεγονός ότι ύστερα από ενάμιση χρόνο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η β’ αξιολόγηση.
Κληθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε ότι πρόγραμμα χωρίς το Ταμείο δεν θα είναι το υφιστάμενο πρόγραμμα. «Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Χωρίς το ΔΝΤ θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε το φθινόπωρο σε ένα καινούργιο πρόγραμμα καθώς αυτό θα ζητούσαν πολλές χώρες της Ευρωζώνης. Και αυτό θα ήταν το πιο ηλίθιο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Ας ελπίσουμε ότι θα καταλήξουμε σε μια γρήγορη συμφωνία» κατέληξε ο κ. Βίζερ. 
Με συνέντευξη στη «Ν», λίγες ώρες πριν μεταβεί στους Δελφούς, ο επικεφαλής του Euro Working Group διεμήνυσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πείσει ότι τηρεί τις συμφωνίες της, υπογράμμισε ότι ο χειρισμός Τσίπρα στις παροχές σε συνταξιούχους και νησιώτες έχει επηρεάσει τη διαπραγμάτευση και διευκρίνισε ότι πριν από την οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση για το χρέος προηγούνται τα μέτρα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Παράλληλα, έθεσε ως προϋπόθεση για τα όποια αντισταθμιστικά μέτρα, να αποδειχθεί όντως μια διαρθρωτική και άρα βιώσιμη υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους.
Παρασκευή, 03 Μαρτίου
naftemporiki.gr

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


2. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με την Παγκόσμια Τράπεζα και προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα ενός δανείου προς την Ελλάδα» επιβεβαίωσε σήμερα η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί παραπέμποντας σε σημερινές δηλώσεις του ίδιου από το Παρίσι. 
3. Και όχι μόνο σε δίνη εσωστρέφειας και πάλι η ΝΔ μετά τις βολές Μεϊμαράκη, αλλά διευρύνεται το ρήγμα στην αξιωματική αντιπολίτευση: Βόμβες από Κατερίνα Παπακώστα
4. Έρχονται τα ιδιωτικά αποτεφρωτήρια. Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά, προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επιτρέπεται σε ιδιώτες να έχουν αποτεφρωτήρια. Και... Η συγκίνηση της Άννας Βαγενά για τον Λουκιανό [Βίντεο]. 
5. Δείτε τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.
6. Εντόπισαν παρασκευαστήριο ναρκωτικών για… τζιχαντιστές στην Αττική. 
7.  Σε μια αποκάλυψη φωτιά προχωρά η εκπομπή του Alpha «Checkpoint» αναφορικά με την αμαρτωλή υπόθεση της Siemens και τον φυγόδικο πρωταγωνιστή του σκανδάλου, Χρήστο Καραβέλα. 
8. Η αυλαία του 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα, σηκώνεται την Παρασκευή 3 Μαρτίου στο Ολύμπιον, με το ντοκιμαντέρ «Οι Rolling Stones ολέ ολέ ολέ!: Ταξιδεύοντας στη Λατινική Αμερική». 
9. Βασανισμοί και ηλεκτροσόκ - Η σκληρή πραγματικότητα της βιομηχανίας κρέατος. Τα στοιχεία που αποκαλύπτει έρευνα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Guardian για τα ζώα που εξάγονται ζωντανά από χώρες της ΕΕ.
10Να φορολογήσουμε και τα ρομπότ; 

tvxs.gr | 03 Μαρ. 2017 

Υπό την επήρεια “τρόικας” Σαμαρά- Γεωργιάδη και …Βενιζέλου ο Κυριάκος...

Τι συμβαίνει στη ΝΔ;..
Κουίζ: Ποια σχέση έχουν μεταξύ τους (Α) oι  δημόσιες τοποθετήσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου, (Β) oι εμβόλιμες πατερναλιστικές   παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά και (Γ) οι μεταμεσονύκτιες εμφανίσεις του Άδωνι Γεωργιάδη σε περιθωριακά κανάλια;
Η απάντηση: και οι τρεις  διαμορφώνουν το περιβάλλον στο οποίο κινείται τους τελευταίους μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι Σαμαράς- Βενιζέλος- Γεωργιάδης δρουν σαν άτυπη τρόικα ιδεολογικής και πολιτικής κηδεμονίας του. Με τις παρεμβάσεις τους στα ΜΜΕ θέτουν το επικοινωνιακό  περίγραμμα στο οποίο κινείται πλέον ο πρόεδρος της ΝΔ με την πολιτική επιλογή “Όχι σε όλα”.
Ουσιαστικά αυτοί οι τρεις επιβάλλουν και την κομματική γραμμή που επισημοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ- αποδεχόμενος έτσι την άτυπη επιτροπεία τους.  Στην πολιτική του είναι ορατές αποχρώσεις από τις θεωρίες που προεκτείνουν το σενάριο του “αφανούς εταίρου” στο οποίο στηρίχθηκε η επικράτηση του στις εσωκομματικές εκλογές.
Σε αυτό το πλαίσιο η ΝΔ έσπευσε να υιοθετήσει, σχεδόν επισήμως, ένα παραληρηματικό κείμενο που δημοσιεύθηκε στο “Βήμα” με υπαινιγμούς για υποτιθέμενη συμπαιγνία Τσίπρα -Παυλόπουλου -Καραμανλή με στόχο την κατάργηση …της αστικής Δημοκρατίας και την επιστροφή στη δραχμή!
Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εμφανίσθηκε να συνιστά την επείγουσα ανάγνωση αυτού του κειμένου, ενώ λίγες ημέρες αργότερα  ο  Ευ. Βενιζέλος έδωσε … ακαδημαϊκή υπόσταση στα σενάρια της πορείας προς αυταρχικό καθεστώς .
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Ο ανακριτής καλεί Λεπέν αλλά αυτή αρνείται να πάει



Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τις υποψίες ότι κοινοβουλευτικοί βοηθοί του κόμματός της, του Εθνικού Μετώπου, εργάζονταν και πληρώνονταν με ευρωπαϊκά κεφάλαια σε εικονικές θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, δήλωσε με μια επιστολή που εστάλη στους δικαστές ότι δεν θα ανταποκριθεί στην κλήτευση προτού ολοκληρωθεί η προεκλογική εκστρατεία, μια πληροφορία που επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της, Ροντόλφ Μποσελί.
«Φυσικά δεν θα προσέλθει» δήλωσε από την πλευρά του στο πρακτορείο Reuters και ο δικηγόρος Μαρσέλ Σεκαλντί, επικαλούμενος την κοινοβουλευτική ασυλία της. 
tvxs.gr | 03 Μαρ. 2017

Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπός του Φιγιόν...

«Αποφάσισα να τερματίσω τον ρόλο μου ως εκπροσώπου του Φρανσουά Φιγιόν»
Χάνει δικούς του ανθρώπους ο Φιγιόν
Ο Τιερί Σολέρ, εκπρόσωπος του υποψηφίου της δεξιάς στις γαλλικές προδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Twitter πως παραιτείται από τα...
καθήκοντά του, μεγαλώνοντας τον κατάλογο των αποσκιρτήσεων μεταξύ των υποστηρικτών του πρώην πρωθυπουργού.

«Αποφάσισα να τερματίσω τον ρόλο μου ως εκπροσώπου του Φρανσουά Φιγιόν», αναφέρει στο μήνυμά του ο Τιερί Σολέρ, ο οποίος ήταν επίσης ο οργανωτής των προκριματικών εκλογών από τις οποίες ο Φιγιόν είχε αναδειχθεί ως ο προεδρικός υποψήφιος των συντηρητικών....

Το σεξιστικό παραλήρημα ευρωβουλευτή και η πληρωμένη απάντηση συναδέλφου...

Μισογυνισμός made in Πολωνία...
«Οι γυναίκες είναι πιο αδύναμες και λιγότερο ευφυείς»!
ΒΙΝΤΕΟ...

Σε ένα παραλήρημα μισογυνισμού επιδόθηκε Πολωνός ευρωβουλευτής την Τετάρτη στο ευρωκοινοβούλιο, που επιτέθηκε κατά των γυναικών με σκοπό να...
υποστηρίξει πως οι άνδρες αξίζουν να αμείβονται περισσότερα από εκείνες. Πληρωμένη απάντηση από Ισπανίδα ευρωβουλευτή. Από 16% έως 38% το μισθολογικό χάσμα ανδρών-γυναικών σε όλη την Ευρώπη.
Την Τετάρτη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε χώρα συζήτηση για το σκανδαλώδες μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Ευρώπη, καθώς και για το πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να το αντιμετωπίσει.

Σύμφωνα με ομιλητές που τοποθετήθηκαν, με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι γυναίκες θα χρειαστούν τουλάχιστον 70 χρόνια για να καλύψουν τη διαφορά που υπάρχει στις αμοιβές σε σχέση με τους άνδρες στην Ευρώπη. Σημειώνεται πως οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται σε αρκετούς τομείς υψηλού προφίλ...

Παυλόπουλος: Ευρώπη χωρίς Γαλλία δεν νοείται (ΒΙΝΤΕΟ...)

ΒΙΝΤΕΟ...
Παυλόπουλος: Ευρώπη χωρίς Γαλλία δεν νοείται - ΒΙΝΤΕΟ


«Χωρίς τη Γαλλία η Ευρωζώνη θα έκανε την ταυτότητα και η Γαλλία τον προσανατολισμό της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.
«Δεν έχω...
να κανένα δικαίωμα να προδικάσω το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας του γαλλικού λαού. Ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μιας χώρας δημοκρατικής είμαι βέβαιος, όμως, ότι ο γαλλικός λαός θα τιμήσει την ιστορία του που είναι συνδεδεμένη με την Ευρώπη», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα βασίστηκε στο ότι η Γαλλία θα είναι ένας από τους βασικούς του πυλώνες. Είμαι βέβαιος ότι η ετυμηγορία του Γαλλικού λαού θα το αποδείξει. Χωρίς τη Γαλλία η Ευρωζώνη θα έκανε την ταυτότητα και η Γαλλία τον προσανατολισμό της», κατέληξε.
 
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ (ΕΡΤ):

H Eλλάδα ο μεγάλος νικητής των πετρελαϊκών μεταφορών...

...μετά την άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν, σύμφωνα με την Die Welt
Οι περισσότερες θαλάσσιες μεταφορές πετρελαίου αναλαμβάνονται και διεκπεραιώνονται από ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες και καμιά άλλη...
χώρα δεν επωφελείται τόσο πολύ όσο η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η λονδρέζικη εταιρεία Vessels Value (ειδικεύεται στις αποτιμήσεις των πλοίων της ποντοπόρου ναυτιλίας) και βρίσκονται στη διάθεση της γερμανικής εφημερίδας "Die Welt"...

Κυριάκο, σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί!..

Νέος «πονοκέφαλος» για τον Μητσοτάκη από τη «διπλή» διαφοροποίηση της Παπακώστα...
Το χθεσινό εκρηκτικό επεισόδιο με τη δήλωση «τζάμπα μάγκες» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σχετικά με τη στείρα αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, αποδεικνύεται πως είναι μόνο η αρχή, όπως...
άλλωστε επεσήμανε το altsantiri.gr, καθώς σημειώθηκε ακόμα μία διαφοροποίηση -και μάλιστα «διπλή»- αυτή τη φορά από την Κατερίνα Παπακώστα.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ειδήσεις» του Σαββατοκύριακου, διαφοροποιείται από την κομματική «γραμμή», στέλνοντας μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «ψηφίσει η ΝΔ τις ελαφρύνσεις» που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, δήλωσε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει, όχι μόνο τα μέτρα, αλλά ούτε και τα αντίμετρα της κυβέρνησης.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το μοναδικό σημείο διαφωνίας της Κατερίνας Παπακώστα με τη «γραμμή» της ΝΔ, καθώς τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της επιμονής της ηγεσίας στη διατύπωση του αιτήματος για πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας μάλιστα πως «σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί».

«Εάν κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να αποσυσρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών για να προστατευθεί. Και πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί, αν επιμείνουμε, σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί», τόνισε χαρακτηριστικά στις «Ειδήσεις» του Σαββατοκύριακου η Κατερίνα Παπακώστα...
 


Νεότερη ανάρτηση

Τα γυρίζει η Παπακώστα…

Δήλωση μετανοίας στο ΑΠΕ…

Δεν έδωσε λέει, συνέντευξη στις «Ειδήσεις» του Χατζηνικολάου…


Διέψευσε το ότι έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ειδήσεις» η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα.

«Συνέντευξη δεν...
υπήρξε. Τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε. Όσο με αφορά λειτουργώ πάντα θεσμικά και στηρίζω τις αποφάσεις της ΝΔ και του προέδρου της, συντασσόμενη με την κρατούσα θέση» σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Τόσο σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση όσο και για την ανάγκη εκλογών»...

«Θετικά» μέτρα έμπνευσης… ΔΝΤ!..

Πολύς λόγος γίνεται για τα μέτρα, αλλά και για τα αντίμετρα που θα κληθεί να εφαρμόσει η ελληνική πλευρά για μετά το 2019, αλλά λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει πως...
παρά την πολεμική ρητορική που υιοθετεί η Αθήνα ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα θετικά μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι έμπνευσης … Ουάσιγκτον!
Με άλλα λόγια η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να βάλει την υπογραφή της «φαρδιά- πλατιά» σε μία συμφωνία που περιλαμβάνει μία προς μία τις επιθυμίες του Ταμείου και της Κριστίν Λαγκάρντ! Και δεν πρόκειται μόνον για το «τσεκούρι» σε αφορολόγητο και συντάξεις… αλλά ακόμη και τα περιβόητα «αντι-μέτρα»!!!   
Για να τα βάλουμε σε μια σειρά: Τι συμφώνησε επί της αρχής και σε γενικές γραμμές η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τους δανειστές; Να μειώσει αφορολόγητο και συντάξεις μετά το τέλος του Προγράμματος.
Συμφώνησε όμως και για μια σειρά από «θετικά μέτρα» που εντέλει θα φέρουν … μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, όπως μειώσεις φορολογικών συντελεστών, ΦΠΑ, κ.λπ.
Και κάπου εδώ ίσως πρέπει να δούμε τις ακριβώς έλεγε το Ταμείο σε έκθεσή του, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας αρχές Φεβρουαρίου.
Στην εν λόγω έκθεση το ΔΝΤ ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι...

Η εμπάθεια είναι κακός σύμβουλος...

Απύλωτη εμπάθεια...
Ακόμη δεν το πήραμε το δάνειο βγήκαν κάποιοι να καταγγείλουν προκαταβολικά τον υποψήφιο διαχειριστή του. Την ξέρετε, ασφαλώς, την υπόθεση για το...
δάνειο 3 δισ. ευρώ που ζητάει από την Παγκόσμια Τράπεζα η κυβέρνηση για να χρηματοδοτήσει προγράμματα απασχόλησης. 
Τίποτε δεν είναι βέβαιο. Οι δανειστές το συζητούν αλλά ακόμη δεν έχουν δώσει το οκέι.
Ωστόσο, και ενώ το θέμα είναι υπό εξέταση, σπεύδει η Δημοκρατική Συμπαράταξη να εκδώσει ανακοίνωση για να αποδοκιμάσει την προσπάθεια της κυβέρνησης επειδή θεωρεί ότι ο βασικός στόχος της δεν είναι να χτυπήσει την ανεργία, αλλά να χτίσει νέο πελατειακό κράτος.  
Δηλαδή, να πάρει τα λεφτά, και μάλιστα με υψηλό επιτόκιο, και να τα μοιράσει στους δικούς της ψηφοφόρους που είναι άνεργοι έτσι ώστε να παραμείνει στην εξουσία.  
Προφανώς μιλούν εκ πείρας στη Δημοκρατική Συμπαράταξη (κόμμα πυλώνας της είναι το ΠΑΣΟΚ). Ξέρουν από τέτοιες πρακτικές. Τις χρησιμοποίησαν με φοβερή επιδεξιότητα τις δεκαετίες του '80 και του '90 και μεγαλούργησαν. Το ίδιο ακριβώς έκανε και το άλλο σκέλος του συναινετικού δικομματισμού, η Ν.Δ, την περίοδο που κυβερνούσε με εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τώρα, αν εξαιτίας αυτών των επιλογών (υπάρχουν κι άλλες βεβαίως) οδηγηθήκαμε στην χρεοκοπία και φορτωθήκαμε τα μνημόνια (για πόσα χρόνια ακόμη ένας Θεός ξέρει) είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια.  
Η εμπάθεια πάντως είναι κακός σύμβουλος. Για να πάρουμε το δάνειο πρέπει να το εγκρίνουν οι θεσμοί. Σε επιτροπεία είναι η χώρα για να μην ξεχνιόμαστε. Αν συμφωνήσουν θα έχουν και την ευθύνη της διαχείρισης.
Συνεπώς αυτοί θα οργανώσουν τους μηχανισμούς ελέγχου. Κι αν τους ξεφύγει κάτι υπάρχει και η αντιπολίτευση. Καθήκον της είναι να μην αφήσει την κυβέρνηση να μπει στον πειρασμό να λειτουργήσει με στενά κομματικά κριτήρια. Εκτός αν η αντιπολίτευση πιστεύει ότι δεν πρέπει να διεκδικήσουμε το δάνειο για άλλους λόγους.  
Είναι μια θέση. Σεβαστή. Ας την καταθέσει. Καθαρά. Χωρίς φιοριτούρες. Χωρίς βαρύγδουπες τιποτολογίες.

Και ταυτοχρόνως να πει στους ανέργους τις εναλλακτικές λύσεις...

Τάσος Παππάς

Ασημένιος ο Κώστας Φιλιππίδης...

στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
Το αργυρό μετάλλιο στο επί κοντώ κατέκτησε ο Κώστας Φιλιππίδης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε πανελλήνιο ρεκόρ με...
5.85 και έχασε το χρυσό στις λεπτομέρειες.

Μετά από έναν ακόμη σπουδαίο αγώνα ο Κώστας Φιλιππίδης κατάφερε να περάσει τα 5.85 (επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ) και να βρεθεί στην δεύτερη θέση, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε πίσω μόνο από τον κορυφαίο για τη φετινή σεζόν Πιοτρ Λίσεκ, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο Πάβελ Βογιεκόβσκι.

Στον τελικό συμμετείχε και ο νεαρός Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος κατέκτησε την 11η θέση με άλμα στα 5.50...