Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Τόμας Βίζερ: Άμεσα εφικτή μια τεχνική συμφωνία


«Ας ελπίσουμε ότι θα καταλήξουμε σε μια γρήγορη συμφωνία» κατέληξε ο κ. Βίζερ.  
EUROKINISSI
Αν υπάρξει επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία μέχρι την επόμενη Παρασκευή, τόνισε ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ, μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Forum των Δελφών, αναφορικά με τις διαβουλεύσεις που είναι σε εξέλιξη στην Αθήνα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς. Ο ίδιος χαρακτήρισε απογοητευτικό το γεγονός ότι ύστερα από ενάμιση χρόνο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η β’ αξιολόγηση.
Κληθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε ότι πρόγραμμα χωρίς το Ταμείο δεν θα είναι το υφιστάμενο πρόγραμμα. «Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Χωρίς το ΔΝΤ θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε το φθινόπωρο σε ένα καινούργιο πρόγραμμα καθώς αυτό θα ζητούσαν πολλές χώρες της Ευρωζώνης. Και αυτό θα ήταν το πιο ηλίθιο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Ας ελπίσουμε ότι θα καταλήξουμε σε μια γρήγορη συμφωνία» κατέληξε ο κ. Βίζερ. 
Με συνέντευξη στη «Ν», λίγες ώρες πριν μεταβεί στους Δελφούς, ο επικεφαλής του Euro Working Group διεμήνυσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πείσει ότι τηρεί τις συμφωνίες της, υπογράμμισε ότι ο χειρισμός Τσίπρα στις παροχές σε συνταξιούχους και νησιώτες έχει επηρεάσει τη διαπραγμάτευση και διευκρίνισε ότι πριν από την οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση για το χρέος προηγούνται τα μέτρα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Παράλληλα, έθεσε ως προϋπόθεση για τα όποια αντισταθμιστικά μέτρα, να αποδειχθεί όντως μια διαρθρωτική και άρα βιώσιμη υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους.
Παρασκευή, 03 Μαρτίου
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.