Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Υπέρ της ολοκλήρωσης της τετραετίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης...

Κόντρα στον Κυριάκο ο Μεϊμαράκης...

Υπέρ της ολοκλήρωσης της τετραετίας...
Στην άποψη του περί εθνικής συνεννόησης επέμεινε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε ομιλία του σήμερα στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, εκτιμώντας ουσιαστικά ότι οι κυβερνήσεις στις χώρες που είναι σε κρίση πρέπει να εξαντλούν την τετραετία.

"Είμαι αυτός που έλεγε και - παρεξηγήθηκε - ότι τα προγράμματα στις ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να αντιστοιχούν στον εκλογικό κύκλο. Γιατί όποιες χώρες ολοκλήρωσαν προγράμματα, το πέτυχαν σε μια θητεία προεδρική ή κοινοβουλευτική και αναφέρομαι στην Κύπρο", είπε συγκεκριμένα ο κ.Μεϊμαράκης...

Καθησυχαστικός γιά τίς πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος...

Καθησυχάζει ο Τσακαλώτος για Ιταλία
Τσακαλώτος-Αχτσιόγλου στο Χίλτον 
Μήνυμα αισιοδοξίας με αφορμή τις σφοδρές πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία που έχουν αντίκτυπο και στη διεθνή οικονομική σκηνή, έστειλε σήμερα (Πέμπτη) ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος
Σε δήλωσή του στο newpost, ο υπουργός υποστήριξε ότι τα γεγονότα στην Ιταλία δεν δημιουργούν επιπλέον δυσκολίες στη  χώρα μας, επειδή -όπως είπε- οι αγορές «γνωρίζουν ότι η ελληνική οικονομία πάει καλά και οι προοπτικές της είναι εξαιρετικές». 
Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος είδε τις εξελίξεις ως ευκαιρία, καθώς ισχυρίστηκε η αναταραχή την Ιταλία «μας δίνει ένα επιπλέον επιχείρημα... γιατί όλοι βλέπουν πλέον πόσο σημαντικό κριτήριο για την πρόσβαση στις αγορές αποτελεί η βιωσιμότητα του χρέους».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο, αναγνώρισε ότι...

Γιά τή συμφωνία τής νέας ονομασίας τής Π.Γ.Δ.Μ.(FYROM)...

ΠΓΔΜ: Συμφωνία και λογαριασμός
ΠΓΔΜ: Συμφωνία και λογαριασμός - Media
Για ένα τέταρτο του αιώνα οι κυβερνήσεις σε Αθήνα και Σκόπια είχαν τη δυνατότητα να αποφεύγουν το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται ο όποιος συμβιβασμός. Κάθε δυνατή παραλλαγή ονομασίας, διαδικασίας και μεθόδευσης είχε εξεταστεί ενδελεχώς και είχε κατατεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και κάθε πρόταση για την ονομασία, όπως και κάθε ιδέα για μια διαδικασία υλοποίησης της συμφωνίας και απορρόφησης του πολιτικού κόστους, είχε απορριφθεί.
Από τις ιδέες του παρελθόντος ανασύρθηκαν όλα όσα σήμερα συνθέτουν τη συμφωνία την οποία, όπως δηλώνει, έχει επεξεργαστεί ο υπουργός Εξωτερικών με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ και τις ομάδες των εμπειρογνωμόνων οι οποίες χτένισαν τις λεπτομέρειες.
Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ακριβής όταν δηλώνει ότι οι υπουργοί Εξωτερικών ολοκλήρωσαν τη δουλειά που είχαν αναλάβει και τώρα είναι η ώρα των πρωθυπουργών να πάρουν τις οριστικές αποφάσεις. Όμως, ακριβώς σ’ αυτό το σημείο – στην αποτίμηση του πολιτικού κόστους – βρίσκεται το πρόβλημα που εμπόδισε τη διευθέτηση της υπόθεσης εδώ και 25 χρόνια...