Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ένα σχόλιο, στό Mykonoszoo, τού Φ.Π.Μενάρδου καί τά ..."νενομισμένα"


προσωπική γνώμη. ο κυριος σκαγιας εφοσον ειναι μυκονιατης και αφου αγαπαει τον τοπο(αλλωστε για ποιον αλλο λογο θα κατεβαινε στις εκλογες),βλεποντας οτι ειναι το 'κοκκινο πανι ' για την πλειοψηφια των συμβουλων θα επρεπε να παραιτηθει για το γενικοτερο καλο! αυτο θα εκανε καθε λογικος ανθρωπος και μαλιστα οταν κατεχει ενα τετοιο αξιωμα! δεν ειναι ντροπη ουτε δειλια κυριε σκαγια (αντιθετως μαλιστα , δειχνει πολιτικη ωριμοτητα) να παραιτηθειτε οταν οι λογοι που σας εξελεξαν οι μυκονιατες εχουν γυρισει εναντιον σας (καλως η κακως). μη σασ παρασυρει το συνδρομο του 'γαντζωνομαι στην καρεκλα μου 'με νυχια και με δοντια και ασε τους να φωναζουν! παραιτηθειτε λοιπον πριν οι καταστασεις που αρχισαν να διαφαινονται στο τελευταιο δημοτικο συμβουλιο,γινουν ανεξελεκτες. η παραιτηση σας θα προσφερει τα μαλα σε μια τεταμενη κατασταση οπως ειναι αυτη τωρα που περνατε , ξεκουραστητε και στις επομενες εκλογες διεκδικηται παλι μια θεση στο δημοτικο συμβουλιο (οπως αλλωστε η δημοκρατια προσταζει)! Φ.Π.ΜΕΝΑΡΔΟΣ.                                                         
Απάντηση Νέας Μυκόνου : Οπου έχει "Φιορεντίνικες πολιτικές κότες" απ΄αυτές πού, όποτε υπάρχει μάχη καί σύγκρουση, συστηματικά απουσιάζουν από τά συμβούλια καί αφήνουν στό πολιτικό πεδίο νά κυριαρχούν οι Σκαγιάδες, οι Μέγηδες καί δέ συμμαζεύεται [αντί νά τούς έχουν από καιρό μπαγλαρωμένους-μέ κατάλληλες νόμιμες καί νομικές ενέργειες (αλήθεια γιατί τούς χαρίζει η αντιπολίτευση -καί μέ ποιό αντάλλαγμα; -τίς "χοντρές" παρανομίες πού δέν βρήκε η ανάκριση;;;!)] 
Οπου έχει, λοιπόν, "τέτοιες πολιτικές κότες" είναι φυσικό νά συμβαίνουν αυτά πού συμβαίνουν καί νά διατυπώνονται Ραν-ταν-πλανικές παροτρύνσεις γιά παραίτηση τού Σκαγιά... 
(Άμε, μ΄άλλα λόγια δηλαδή, νά πείσεις τό μοιχό πώς είναι "αμαρτία" καί νά "ξεκαβαλικέψει"!).
Οι άνθρωποι "Κοιμούνται όρθιοι, πληρώνουν καί ξενοδοχείο"... 
...καί μετά απ΄όλη αυτή τήν απραξία τριών χρόνων τής αντιπολίτευσης -απέναντι στήν αισχρή "δημαρχεία Μέγα-Σκαγιά καί Σία- πού τήν πλήρωσε καί τήν πληρώνει μέ πολλούς τρόπους ο ΜΥΚΟΝΙΑΤΗΣ... 
...έρχονται, σήμερα, μερικοί καί κουνάνε τό δάχτυλο : "η Δημοκρατία προστάζει"! 
Γιά βάλε!... Όλη η φασαρία γίνεται γιά νά μήν ξεχνιέται τόνομα τους που μπαίνει από κάτω, μόνο καί μόνο, γιά νά μήν "ξεχαστούν", οι ίδιοι, από τίποτα "αφελείς ψηφοφόρους".
-Πηγαίνετε νά κάνετε τήν αυτοκριτική σας, ρέ παιδιά, για τό μερίδιο σας στά χάλια τού τόπου κι αφήστε ήσυχη τή δημοκρατία πού η σχέση σας μαζί της είναι "τυπική"...                    
Δ.Ν.Α. (αυτό αρκεί, ως υπογραφή, γιατί δέν πολιτεύομαι ώστε νά αυτοδιαφημίζομαι)                                                 
ΥΓ.   Όπως ορθά παρατήρησε ένας σχολιαστής (στό Mykonoszoo) υπάρχουν μερικοί σωστοί σύμβουλοι -σ΄όλες τίς παρατάξεις- πού έκαναν καί κάνουν τό καλύτερο πού μπορούν μέσα στίς αντίξοες συνθήκες πού δημιουργεί ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων συνδυασμένος μέ τίς"συμβιβασμένες" καί "μουλωχτές" πολιτικές τής ηττοπάθειας πού επικράτησαν μετά τίς τελευταίες δημ. εκλογές. Ο χώρος καί ο χρόνος, πολλές φορές, δέν μάς επιτρέπουν μεγάλες αναλύσεις. Αναγκαζόμαστε, έτσι, νά γράφουμε τά ουσιωδέστερα. Μιά άλλη φορά, πάντως, θά φροντίσω νά μιλήσω πιό "ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ"...
Δ.Ν.Α.

"Προεδρεία Σκαγιά" : Η παρακμή σ΄όλο της τό μεγαλείο

Εικόνες διάλυσης στο Δήμο Μυκόνου

dimarxeion mykonou
Το απόλυτο μπάχαλο επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου, η οποία διακόπηκε λόγω έντονων αντιπαραθέσεων και φραστικών επεισοδίων, σε μια εποχή που ο Δήμος βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις και οδεύει προς διάλυση. 
Η κατάσταση στο Δήμο πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και έχει χαθεί ο έλεγχος από κάθε έννοια. Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης το κλίμα ήταν τεταμένο με έντονους διαξιφισμούς, ενώ το κλίμα δυναμιτίστηκε ακόμη περισσότερο, όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Σκαγιάς έδωσε απαντήσεις στις καταγγελίες και στην πρόταση μομφής που είχαν κάνει σε βάρος του οι συνδυασμοί της μειοψηφίας, ζητώντας την παραίτησή του.
Οι απαντήσεις που έδωσε ο κ. Σκαγιάς ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, όχι μόνο σε στελέχη της μειοψηφίας, αλλά και της δημοτικής αρχής. Το κλίμα εκτροχιάστηκε τελείως και οι αντιπαραθέσεις ήταν τόσο έντονες (ακούστηκαν και ύβρεις), που μόνο στα χέρια δεν ήρθαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ. Σκαγιάς βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει επικίνδυνα διέκοψε την συνεδρίαση, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά πολλών συναδέλφων του και τονίζοντας ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες ήταν αδύνατον να συνεχιστεί η διαδικασία. Από τη δική τους πλευρά, δεν ήταν λίγοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που κατηγόρησαν τον κ. Σκαγιά για αυταρχική συμπεριφορά, υποστηρίζοντας ότι δεν τους έδωσε το λόγο να απαντήσουν σε προσωπικές κατηγορίες που ο ίδιος τους επέρριψε στην ομιλία του.
Το θέμα είναι ότι ο Δήμος Μυκόνου βαδίζει – στην κυριολεξία - στον αυτόματο πιλότο. Διοίκηση ουσιαστικά δεν υπάρχει από τότε που τέθηκαν σε αργία ο π. δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοί του, οι υπηρεσίες υπολειτουργούν ανεξέλεγκτα με τους υπαλλήλους να κάνουν ότι θέλουν, ενώ εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι δε μπορεί να λειτουργήσει ούτε το δημοτικό συμβούλιο και υπάρχουν σωρεία θεμάτων και εκκρεμοτήτων που έχουν συσσωρευτεί.
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δε βρεθεί λύση για να λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς ο Δήμος, τότε θα βαρέσει διάλυση. Η επόμενη δημοτική αρχή- όποια και αν είναι – θα αναλάβει καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου του 2014. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να σταθεί όρθιος ο Δήμος για 13 μήνες ακόμη αν δεν αντιμετωπιστούν τα σημερινά θλιβερά φαινόμενα.  (cyclades 24gr.)