Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Οι ειδήσεις (τής Πέμπτης 16 Φεβρ.) που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους




2. Μεταστροφή Σόιμπλε και Τόμσεν προσδοκά η κυβέρνηση. Τι είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας.
3. Συνεχίζεται ο σάλος για την ΑΕΠΙ. Τι απαντά η εταιρεία. Νέες δηλώσεις Ξυδάκη, Μουμουλίδη. Παρέμβαση του Γ. Γλέζου της «Αυτοδιαχείρισης». 
4. Εμπλοκή στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Ο Αναστασιάδης καλεί τον Ακιντζί να επιστρέψει. 
5. Παίρνουν πίσω οι 16 της ΝΔ το «τάμα του Έθνους». Αναβρασμός στην αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα που δημιουργήθηκε. 
6. Προκλητικό δημοσίευμα για τον Νίκο Μπελογιάννη, με χειροκροτητή τη Χρυσή Αυγή. 
7. Αίρεται το μονοπώλιο της ΔΕΗ για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς το Δημόσιο.
8. Πρωτοβουλία πολιτών κατά της Χρυσής Αυγής. Ζητούν δημοψήφισμα για να τεθεί εκτός νόμου. 
9. Άρειος Πάγος: Καίει τον Σώρρα η εισήγηση της εισαγγελέως. 
10. Το Tvxs προτείνει: οι καλύτερες ταινίες της νέας εβδομάδας.
*Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού για το Έθνος.

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ...

"...σκάνδαλα εκατομμυρίων..."
Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙΗ Επιτροπή Θεσμών της Βουλής αποφάσισε, ομόφωνα, να ζητήσει και να εξετάσει το πόρισμα για την Ανώνυμη Εταιρία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), το οποίο η...
υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου έχει αποστείλει στον εισαγγελέα προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για ατασθαλίες στα οικονομικά της εταιρίας.

Τόσο η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου όσα και τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών συμφώνησαν ότι πρέπει να έχουν γνώση του πορίσματος, ενόψει και της κατάθεσης νομοσχεδίου από το υπουργείου Πολιτισμού που αφορά τα πνευματικά δικαιώματα, ένα κρίσιμο και πολύ σοβαρό θέμα, τόσο για τους δημιουργούς όσο και για τους χρήστες, όπως τόνισαν.

Σημειώνεται ότι στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών που έκαναν τον διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά της ΑΕΠΙ, αναφέρονται σκάνδαλα εκατομμυρίων που είχαν στηθεί σε βάρος των δημιουργών αλλά και των χρηστών, όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων...

newsbeast.gr

Η πολιτική σάτιρα σέ σκίτσο...

...
από ΤΑ ΝΕΑ

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή φυλάκισης στο ζεύγος Παπαντωνίου

Η ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και το χρηματικό πρόστιμο των 10.000 που είχε επιβληθεί στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και στη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, επικυρώθηκε σήμερα από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.Η ποινή αφορά την ανακριβή δήλωση Πόθεν Έσχες του οικονομικού έτους 2009, μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Το ζεύγος δεν είχε συμπεριλάβει στην εν λόγω δήλωσή την τραπεζική κατάθεση της Σταυρούλας Κουράκου, η οποία ανερχόταν στο ποσό των 1.311.000 ευρώ στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.
Στο ζεύγος έχει επιδικαστεί και χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση, ύψους 20.000 ευρώ για τον καθένα.
Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, η αρχική κατάθεση των 1.311.000 ευρώ, έγινε το 2000 που ανοίχτηκε ο τραπεζικός λογαριασμός στην ελβετική Τράπεζα και η κατάθεση φτάνει μέχρι και το 2010, που τα χρήματα αυτά επαναπατρίστηκαν σε λογαριασμό των γιων της κ. Κουράκου, από τον πρώτο της γάμο.
Σήμερα, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του ζεύγους Παπαντωνίου, με τους οποίους ζητούσαν να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση, επικυρώνοντας έτσι την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών.
Όπως είναι γνωστό, το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες και προηγούμενων ετών, δηλαδή προ του 2009, με μικρότερες ποινές.
tvxs.gr | 14 Φεβ. 2017

Η Παπανάτσιου επιβεβαίωσε το παζάρι κυβέρνησης-θεσμών...

για τα μέτρα-αντίμετρα...
Η  Παπανάτσιου επιβεβαίωσε το παζάρι κυβέρνησης-θεσμών για τα μέτρα-αντίμετραΤο παζάρι της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τα μέτρα- αντίμετρα προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση επιβεβαίωνει η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Σε συνέντευξή της στον Real η κ. Παπανάτσιου αναφερόμενη  στα ανοιχτά φορολογικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης,  διευκρίνισε ότι οι δανειστές ζητούν μείωση του αφορολογήτου από το 2019 και όχι νωρίτερα και επί της ουσίας επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση το συζητά ως ενδεχόμενο.
Σε ερώτηση σχετικά με το αφορολόγητο ποσό, επιβεβαίωσε τις απαιτήσεις των δανειστών και ιδιαίτερα του ΔΝΤ για τη μείωσή του. Η υφυπουργός είπε, όμως, ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι τόσο η μείωση του ΕΝΦΙΑ όσο και του ΦΠΑ και άλλων φόρων. Πρόκειται για μειώσεις φόρων, οι οποίες ζητούνται από την ελληνική κυβέρνηση μαζί με μείωση φόρου εισοδήματος στα φυσικά και στα νομικά πρόσωπα αλλά και των εισφορών.
Η υφυπουργός διευκρίνισε, πάντως, ότι αυτό που ζητείται δεν είναι η μείωση του αφορολόγητου για το 2016 ή το 2017 και το 2018, αλλά από το 2019 και μετά. Αναφερόμενη στα στοιχεία που επικαλείται το ΔΝΤ για τον αριθμό των φορολογούμενων που είναι "αφορολόγητοι" σημείωσε ότι συμπεριλαμβάνει σε αυτούς, ενώ δεν θα έπρεπε, και τους φορολογούμενους που δεν έχουν εισοδήματα και είναι άνεργοι.
Η Κατερίνα Παπανάτσιου εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα υπάρξει πρόοδος στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας για τη β αξιολόγηση, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας που θα οδηγούν σε μείωση του εισοδήματος των πολιτών...

Σαμαρά λέμε και κλαίμε…

Εμφανίστηκε στο γραφείο του Κυριάκου...
«Παρών κι αξούριστος» ο Σαμαράς. Εμφανίστηκε στο γραφείο του Κυριάκου, προφανώς, για να μάθει τι είπε με την Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Στη σύντομη δήλωση του είπε, πως η κατάσταση στην χώρα χειροτερεύει, χωρίς να αναφερθεί στον πραγματικό λόγο της επίσκεψης στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ.

Ο δημοσιογράφος Μπεσκένης επικοινώνησε αργότερα με συνεργάτες του οι οποίοι του είπαν ότι Κυριάκος και Σαμαράς συζήτησαν για το τι ειπώθηκε στις συναντήσεις με Μέρκελ και Σόιμπλε.

Πάντως, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ έμεινε με την απορία. Όπως είπε στην Σία: Η ερώτηση μου, πάντως, αν όταν η κυρία Μέρκελ είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του είπε Σαμαρά λέμε και κλαίμε, δεν απαντήθηκε…
 

Συμβαίνουν αλλού : Η ιεραρχική καταγραφή τής "απιστίας" καί τά κακά αυτής αποτελέσματα...

Ιταλία: Το διαζύγιο πάντα σε βάρος εκείνου που απάτησε πρώτος, αποφάσισε η Δικαιοσύνη


Wikimedia Commons/Sergio D’Afflitto
Ο άπιστος σύζυγος καλείται πλέον να επωμιστεί όλα τα δικαστικά έξοδα χωρίς να μπορεί να προβάλει καμία οικονομική απαίτηση, έστω κι αν η πρώην γυναίκα του διέθετε μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια από εκείνον.

Το διαζύγιο πρέπει πάντα να βγαίνει σε βάρος του μέλους του ζευγαριού που απατά πρώτο, αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, δίνοντας τέλος στη μαραθώνια δικαστική διαμάχη δύο πρώην συντρόφων για τα δικαστικά έξοδα και την καταβολή διατροφής.
Όλα ξεκίνησαν όταν η σύζυγος ανακάλυψε την απιστία του συζύγου της, προσφεύγοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα στη Δικαιοσύνη, με αίτημα το διαζύγιο.
Στο μεταξύ, όμως, πριν ζητήσει διαζύγιο και ενώ το ζευγάρι ήταν σε διάσταση -με τον σύζυγο να έχει φύγει από το σπίτι-, έκανε και η ίδια σχέση με έναν άλλο άνδρα, κίνηση που ερμηνεύτηκε από τον πρώην σύντροφό της ως απιστία.
Μετά από τρεις δίκες, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε τώρα ότι υπεύθυνος για τη διάλυση του γάμου ήταν τελικά ο σύζυγος, ο οποίος πρώτος τάραξε τον βίο, την εμπιστοσύνη και την όλη ηρεμία του ζευγαριού, προκαλώντας παράλληλα την αντίδραση της γυναίκας.
Ο άπιστος σύζυγος καλείται πλέον να επωμιστεί όλα τα δικαστικά έξοδα χωρίς να μπορεί να προβάλει καμία οικονομική απαίτηση, έστω κι αν η πρώην γυναίκα του διέθετε μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια από εκείνον.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017  
naftempooriki.gr

Σημείωση : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Ν.Μ."

Σε έργα τέχνης μετατρέπει τα ΚΑΦΑΟ ο δήμος Αθηναίων

Έργα τέχνης ή κουτιά γεμάτα καλώδια;
Εξαμελής καλλιτεχνική επιτροπή του δήμου Αθηναίων θα ανακοινώσει την απόφασή της την Παρασκευή 3 Μαρτίου, ενώ τους καλλιτέχνες που θα επιλεγούν, ο δήμος θα τους προμηθεύσει με τα αντίστοιχα υλικά.

Σε έργα τέχνης φιλοδοξεί να μετατρέψει ο δήμος Αθηναίων, τα υπαίθρια κουτιά με τα καλώδια του ΟΤΕ (ΚΑΦΑΟ) του εμπορικού τριγώνου και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες να παρέμβουν δημιουργικά στα 26 ΚΑΦΑΟ στην περιοχή, που περικλείεται από τις οδούς Πραξιτέλους, Λέκκα, Περικλέους, Αθηναΐδος, Αγίας Ειρήνης και Αθηνάς.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν την έμπνευσή τους, έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση athens.trigono@gmail.com, στέλνοντας ένα αρχείο PDF που θα περιλαμβάνει: σύντομο βιογραφικό (μέχρι 150 λέξεις), περιγραφή της ιδέας (επίσης, μέχρι 150 λέξεις) και 1 έως 2 σκίτσα σε κλίμακα (επιθυμητή η 1:20).


Εξαμελής καλλιτεχνική επιτροπή του δήμου Αθηναίων θα ανακοινώσει την απόφασή της την Παρασκευή 3 Μαρτίου, ενώ τους καλλιτέχνες που θα επιλεγούν, ο δήμος θα τους προμηθεύσει με τα αντίστοιχα υλικά. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, κάθε επιλεγμένος καλλιτέχνης, έχοντας στη διάθεσή του υλικά αξίας 100 ευρώ, θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει το έργο του στα ΚΑΦΑΟ (ενδεικτικές διαστάσεις 125 εκ. ύψος, 70 εκ. πλάτος και 25 εκ. βάθος). Επιπλέον, θα τοποθετηθεί πινακίδα ύψους 30 εκ. και πλάτους 20 εκ. με στοιχεία του καλλιτέχνη, του έργου κ.λπ., ενώ ο δήμος θα προστατεύσει τα έργα με διαφανές υλικό anti-graffiti.
Οι καλλιτέχνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές όπως wheat pasting, stencil, ζωγραφική, κ.λπ., και υλικά κατάλληλα για εξωτερικό χώρο και ανθεκτικότητα σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3235563.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017
naftemporiki.gr

Θεσμοί πιο ισχυροί από πρόσωπα


Αλέξης ΠαπαχελάςΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ
 Το σκορ μέχρι τώρα είναι ξεκάθαρο, 2-0, στο ματς μεταξύ αμερικανικού κατεστημένου και θεσμών εναντίον Τραμπ. Η αμερικανική Δημοκρατία έχει κτιστεί πάνω στα θεμέλια των δικλίδων ασφαλείας, τα περίφημα checks and balances. Οι ιδρυτές της ήθελαν να αποφύγουν τις επιπτώσεις ενός παντοδύναμου προέδρου, που δεν θα έδινε λογαριασμό σε κανέναν. Ο Ντόναλντ Τραμπ εγκαινίασε τη θητεία του με μια προφανή διάθεση αγνόησης των κανόνων του παιχνιδιού, αλλά και θεσμών που έχουν αντέξει δεκαετίες. Κανείς, για παράδειγμα, δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι στο «ιερό» τραπέζι του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν θα κάθονταν ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και ο διοικητής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και πως τη θέση τους θα έπαιρνε ένας ακραίος πολιτικός σύμβουλος.
Πολύ γρήγορα, όμως, άρχισε η αντεπίθεση των θεσμών και του βαθέος κράτους, που δεν λειτουργούσε ποτέ με κομματικά κριτήρια. Η απόφαση των δικαστηρίων για την απαγόρευση εισόδου των υπηκόων επτά χωρών ήταν το πρώτο μεγάλο χτύπημα. Ο ένας ομοσπονδιακός δικαστής που έλαβε την πρώτη κρίσιμη απόφαση είχε προταθεί από τον Μπους και είχε γίνει ομόφωνα αποδεκτός από τη Γερουσία. Κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει για κομματικό παιχνίδι. Ο θεσμός της Δικαιοσύνης λειτούργησε όπως έπρεπε.

Ακολούθησε η υπόθεση Φλιν, που οδήγησε στην παραίτηση του περιθωριακού στρατηγού που είχε αναλάβει το νευραλγικό πόστο του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας. Πολλοί πρόεδροι αναγκάστηκαν να διώξουν τους επιτελάρχες τους ή τους συμβούλους Εθνικής Ασφαλείας. Ποτέ όμως τόσο νωρίς και με αυτούς τους όρους.

Ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να βρίσκεται σε σοκ. Είναι προφανές ότι δεν ελέγχει το παιχνίδι και πως το επιτελείο του δεν ξέρει καν πώς παίζεται. Ηδη δείχνει να απομακρύνεται από τις ακραίες προεκλογικές θέσεις του σε σχέση με την Κίνα ή το ΝΑΤΟ. Οι έμπειροι υπουργοί του και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα τον προσγειώνουν στην πραγματικότητα.

Ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος ενός ατυχήματος. Ηγέτες όπως ο Πούτιν ενδέχεται να θελήσουν να δοκιμάσουν τον Τραμπ σε μια περίοδο αστάθειας και χάους στα νευραλγικά κέντρα αποφάσεων. Κάποιοι σύμβουλοι μπορεί, επίσης, να ανασύρουν το γνωστό σενάριο που θέλει έναν πρόεδρο να πηγαίνει σε πόλεμο για να ξεφύγει από τα αδιέξοδά του και να δείξει ότι έχει το χέρι σταθερά στο τιμόνι της χώρας. Ολα είναι ανοικτά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι, προς το παρόν, οι θεσμοί κερδίζουν την παρτίδα και μοιάζουν να είναι σημαντικότεροι από τα πρόσωπα. 

kathimerini.gr

Γκάμπριελ: Η διαμάχη για το Grexit είναι «το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε τώρα»...

Γκάμπριελ: Η διαμάχη για το Grexit είναι «το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε τώρα» - MediaAναφορικά με το ελληνικό ζήτημα αλλά και τη νέα συζήτηση περί Grexit, o Ζίγκμαρ Γκάμπριελ από τη νέα θέση του στο υπ. Εξωτερικών, αναφέρει σε συνέντευξή του στην αυριανή Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Η διαρκής διαμάχη αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Αθήνας από την ευρωζώνη είναι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε τώρα».
O Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τονίζει ακόμη την ανάγκη για μια «νέα, καλύτερη και ισχυρότερη Ευρώπη». Με δεδομένη την επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ ο Γκάμπριελ σημειώνει ότι μόνο ως μια ενωμένη ήπειρος  μπορεί η Ευρώπη να έχει λόγο στον κόσμο σήμερα και ακόμη περισσότερο στο μέλλον.
«Μεγαλώνει πλέον  αυτή η  επίγνωση οτι πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο του πεπρωμένου μας. Να γίνει η Ευρώπη καλύτερη και να ενισχυθεί, αυτό είναι προς το δικό μας συμφέρον ... η  Ενίσχυση της Ευρώπης είναι η σωστή απάντηση.  Η ευθύνη της διαχείρισης και της ασφάλειας θα στηριχτεί όλο και περισσότερο  στους ίδιους τους Ευρωπαίους» πρόσθεσε...

topontiki.gr

Με κομμένη την ανάσα η αγορά περιμένει την απόφαση για το MEGA...

Και στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε ούτε καν εκπρόσωπος της Τηλέτυπος ΑΕ...
ΜΜΕΑλυσιδωτές συνέπειες στον κλάδο
Η αγορά περιμένει με κομμένη την ανάσα την απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που...
έχουν κατατεθεί από ενώσεις εργαζομένων για το MEGA…Και ενδεικτικό της κατάστασης, αλλά κυρίως της απροκάλυπτης εκμετάλλευσης που υφίστανται οι επί 8 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι… κάτι που έχουμε επισημάνει με έντονο τρόπο τις τελευταίες ημέρες… είναι ότι στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε καν εκπρόσωπος της Τηλέτυπος Α.Ε…  έστω για τα μάτια του κόσμου να δηλώσει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους που έχουν μπει μπροστά για να μην πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στους ίδιους και στους υπόλοιπους!

Είναι απίστευτο, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια! Πλήρης αδιαφορία! Αυτό είναι το ενδιαφέρον των μετόχων για το κανάλι τους και για τους απλήρωτους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους!

Την ώρα λοιπόν που η αγορά καρδιοχτυπά για τις εξελίξεις στον κλάδο της τηλεόρασης…

Σιγοντάροντας την ευρωφοβία

Μαρίν Λεπέν
Mαρί Λεπέν  
AP Photo/Christian Alminana
Τάσος Παππάς
Και ενώ σε πολλές χώρες της Ευρώπης ανεβαίνουν οι ακροδεξιοί και οι αντιδραστικοί ευρωσκεπτικιστές παίζοντας δυνατά το χαρτί της επιστροφής στο έθνος-κράτος και ασκώντας σκληρή κριτική στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών γιατί αποφασίζει εις βάρος των λαών, ερήμην των λαών, έρχεται η Κομισιόν με μια έκθεσή της να τους σιγοντάρει.
Η Λεπέν στη Γαλλία, ο Γκρίλο και η Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία έχουν από προχτές άφθονο βούτυρο για να αλείψουν το ψωμί που θα προσφέρουν στους απελπισμένους και θυμωμένους Γάλλους και Ιταλούς ψηφοφόρους.
Η έκθεση της Κομισιόν προειδοποιεί τη Γαλλία ότι της έχει ξεφύγει το έλλειμμα και πρέπει να πάρει μέτρα γιατί αυτό επιτάσσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης (η λέξη «ανάπτυξη» μπήκε στον τίτλο για να κρατηθούν τα προσχήματα).
Προσθέτει μάλιστα, για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, πως αυτό θα γίνει ό,τι κι αν υπόσχονται οι υποψήφιοι ηγέτες.
Προειδοποιεί επίσης την Ιταλία ότι το χρέος της είναι πολύ υψηλότερο απ’ αυτό που ορίζουν ως ανεκτό οι Συνθήκες και πως πρέπει να ληφθούν μέτρα.
Και όταν λένε μέτρα, ξέρουμε πολύ καλά τι εννοούν: λιγότερες δημόσιες δαπάνες, πάγωμα μισθών και συντάξεων (ίσως και μειώσεις), κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικών επιδομάτων, περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις.
Με μια φράση «λιτότητα μέχρι να βγει η ψυχή σας». Το μέλλον μεσίστιο.
Η έκθεση της Κομισιόν δεν λέει ψέματα. Ετσι έχουν τα πράγματα...

Στο τραπέζι σχέδιο για μείωση ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος...

Πακέτο αντισταθμιστικών μέτρων με επίκεντρο τον ΦΠΑ στα τρόφιμα έβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», πάνω στο τραπέζι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που είχε με τον Γάλλο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί. Προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών ζήτησε ως αντίβαρο στα επώδυνα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, τη μείωση του χαμηλού ΦΠΑ κατά μία μονάδα. Από το 13% που βρίσκεται σήμερα να υποχωρήσει στο 12%.

Θα είναι η πρώτη φορά, έπειτα από επτά χρόνια συνεχούς αύξησης, που οι τιμές στα βασικά τρόφιμα, δηλαδή σε νωπό κρέας, γάλα, αυγά κ.λπ. θα κινηθούν καθοδικά. Εκτιμάται ότι η μείωση σε ποσοστό 1 % θα γίνει αισθητή στο καθημερινό καλάθι της νοικοκυράς, δεδομένου ότι το 55% των τροφίμων και εν γένει των ειδών παντοπωλείου επιβαρύνεται σήμερα με ΦΠΑ 13%.
Επίσης, ελάφρυνση θα υπάρξει και στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και νερού όπως και στη διαμονή σε ξενοδοχεία επί των οποίων εφαρμόζεται ΦΠΑ 13%. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας η μείωση...

Εφοδος ελεγκτών από τις Βρυξέλλες στα γραφεία της ΔΕΗ

Εφοδος ελεγκτών από τις Βρυξέλλες στα γραφεία της ΔΕΗ
Στο υπουργείο ερμηνεύοντας την ευρω-απόφαση, θεωρούν ότι η παραχώρηση των λιγνιτωρυχείων σε ιδιώτες αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να μην επανέλθουν στο τραπέζι σενάρια Μικρής ΔΕΗ




 
Απροειδοποίητη έφοδο στα γραφεία της ΔΕΗ έκαναν χθες κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για υπόθεση που, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με καταγγελία για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της Επιχείρησης στην αγορά.
Σύμφωνα με πηγές των «ΝΕΩΝ», πολυμελής ομάδα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού των Βρυξελλών (DG Com) επισκέφτηκε χθες, δίχως προηγούμενη ενημέρωση, τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη προκειμένου να συλλέξει στοιχεία που σχετίζονται με υπόθεση διαμόρφωσης της τιμολόγησης στην αγορά χονδρικής. Εν προκειμένω, η καταγγελία που έχει γίνει κατά της ΔΕΗ στις Βρυξέλλες φαίρεται να αφορά τη διαμόρφωση της τιμής χονδρικής (γνωστής ως Οριακής Τιμής) και πώς αυτή επηρεάζεται από τους λιγνίτες και τα υδροηλεκτρικά.

ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.  
Η έρευνα της DG Com εξελίσσεται σε άκρα μυστικότητα, συμπίπτει ωστόσο χρονικά με ένα νέο πόλεμο ο οποίος έχει...

Süddeutsche Zeitung: Η γερμανική κυβέρνηση αλλάζει στάση προς την Ελλάδα

«Στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης αυξάνεται εμφανώς η διάθεση για σημαντική αλλαγή πορείας αναφορικά με την πολιτική διάσωσης της Ελλάδας» σημειώνει η SZ, επικαλούμενη τον Μάνφρεντ Βέμπερ. 
«Από την στιγμή που το ΔΝΤ εμμένει στο ενδεχόμενο κουρέματος, τότε θα πρέπει να το αφήσουμε να αποχωρήσει», αναφέρει ο Μ. Βέμπερ.
 
Süddeutsche Zeitung: Η γερμανική κυβέρνηση αλλάζει στάση προς την Ελλάδα

Σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung διαφαίνεται μεταστροφή στον κυβερνητικό συνασπισμό CDU/CSU ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. «Η Ευρώπη μπορεί να σταθεί μόνη στα πόδια της» δηλώνει στην εφημερίδα ο Μάνφρεντ Βέμπερ.
«Ο κυβερνητικός συνασπισμός αλλάζει στάση αναφορικά με τη διάσωση της Ελλάδας» είναι ο τίτλος άρθρου στο πρωτοσέλιδο της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, όπου φιλοξενούνται αποκλειστικές δηλώσεις του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή και αντιπροέδρου του CSU, Μ. Βέμπερ.

«Στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης αυξάνεται εμφανώς...

Οι ειδήσεις (τής Τετάρτης 15 Φεβρ.) που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


1. «Παράθυρο ευκαιρίας» ανοίγει ξανά ο Μοσκοβισί. Όλο το παρασκήνιο που αναθερμαίνει τις προσδοκίες για απεμπλοκή στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου. Οι δανειστές ποντάρουν σταθερά στην τακτική του μαστιγίου και του καρότου, η κυβέρνηση δίνει την τελική μάχη για να αμβλύνει το τίμημα του συμβιβασμού, ενώ ο Πολ Τόμσεν αναδιπλώνει τη θέση του ΔΝΤ. «Τώρα πια δεν υπάρχει η απειλή του Grexit», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων μετά την αναγόρευση σε επίτιμο διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αντίθετα, την άποψη ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν το ΔΝΤ αποφασίσει να φύγει, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
2. Για σαμποτάρισμα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και επιλογή να συνταχθούν με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ, κατηγορεί με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ τους ευρωβουλευτές της ΝΔ.  «Γιατί στην Ευρώπη δεν μας παίρνουν (βασικά τη ΝΔ) στα σοβαρά», εξηγεί ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου
3. Αποκάλυψη: Η έκθεση Μπλανσάρ προς Τόμσεν για τα λάθη του ΔΝΕ στην Ελλάδα από το 2010. 
4. Στον Εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ μετά τις αποκαλύψεις του Τvxs.gr, επισπεύδεται και η κατάθεση του νομοσχεδίου για τα πνευματικά δικαιώματα. Παρέμβαση του συνθέτη και μέλους του ΔΣ, Νότη Μαυρουδή, μέσω του tvxs: «Η ΑΕΠΙ να απαντήσει σε κάθε παράγραφο του πορίσματος». 
5. Το πρώτο «μπρα ντε φερ» Τραμπ-Πούτιν, «πόλεμος» για την Κριμαία. «Δώστε πίσω την Κριμαία» λέει ο Αμερικανός πρόεδρος,  «Δική μας γη» απαντάει ο Ρώσος. 
6. Η Εθνική Πινακοθήκη απαντά στο μυστήριο για τον πίνακα του Ελ Γκρέκο που βρέθηκε σε σπίτι Έλληνα επιχειρηματία. 
7. Το υπεραιωνόβιο «τάμα του έθνους» ζητούν να εκπληρωθεί βουλευτές της ΝΔ, Νικολόπουλος και Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ.
8. Πότε ξεκίνησε η προκατάληψη απέναντι στην ομοφυλοφιλία; Ο ιστορικός Τζων Μπόσγουελ εξηγεί...
9. Αύξηση του φόρου σε τσίπουρο και τσικουδιά, ζητά η Κομισιόν.
10. Το κρυφό παρελθόν της «ροζ τηλεφωνίας»...
Το σκίτσο είναι του Solup

Δεν αποτελεί πολιτική αντιπρόταση το «όχι σε όλα, είμαστε καλύτεροι απο τον ΣΥΡΙΖΑ»

Την ώρα που για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδεικνύεται απόλυτα ανίκανη και απρόθυμη να οδηγήσει τη χώρα μπροστά, τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα της αντιπολίτευσης κυρίως περιορίζονται σε μια στείρα καταγγελία της κυβερνητικής ανεπάρκειας.

Με εξαίρεση ίσως τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που προσπαθεί κάπως να "ιδεολογικοποιήσει" την αντίθεση του στο ΣΥΡΙΖΑ (μείωση φόρων, μείωση κρατικών δαπανών κ.α), τόσο η υπόλοιπη Νέα Δημοκρατία όσο και ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Λεβέντης αρκούνται στο να μας λένε ότι η κυβέρνηση είναι άχρηστη, τονίζοντας ότι δεν θα ψηφίσουν κανένα νέο μέτρο.

Προσωπικά, δεν διαφωνώ στο ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αποτύχει κι ότι δεν της αναλογεί καμία άλλη ευκαιρία να μας αποδείξει ότι κάτι μπορεί να κάνει. Δεν είμαι όμως καθόλου βέβαιος ότι αυτοί που την αντιπολιτεύονται καταθέτουν στον ελληνικό λαό κάποια ολοκληρωμένη πολιτική αντιπρόταση, ιδιαίτερα σε επιμέρους θέματα όπως το προσφυγικό, η Παιδεία κ.α.

Τα συνθήματα τύπου "φύγετε" και "οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι" είναι καλά για τους πολύχρωμους χούλιγκανς των social media και για τα κομματικά συνέδρια αλλά δεν εξασφαλίζουν από μόνα τους ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα.

Δεν χρειαζόμαστε μια απλώς καλύτερη διαχείριση των πραγμάτων αλλά αυτό που ο Λουκάς Τσούκαλης περιέγραψε ως "ειρηνική επανάσταση". Τίποτα λιγότερο. Κάθε περιττός συμβιβασμός του μέλλοντος οδηγεί στην εθνική τραγωδία της δραχμής. 

parapolitiki.com

Δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν υποτακτικοί της Μέρκελ στο ελληνικό πολιτικό σύστημα

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπήρξε ποτέ υποτακτικός της Μέρκελ. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν υπήρξε ποτέ υποτακτικός της Μέρκελ. Ο Λουκάς Παπαδήμος δεν υπήρξε ποτέ υποτακτικός της Μέρκελ. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν υπήρξε ποτέ υποτακτικός της Μέρκελ.

Η Άγκελα Μέρκελ δεν έχει προσωπικό πρόβλημα με την Ελλάδα. Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η Άγκελα Μέρκελ. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ετεροπροσδιορίζει την πολιτική με βάση το ποια/ος είναι η/ο καγκελάριος της Γερμανίας. Η Ελλάδα οφείλει να καταστρώσει και να εφαρμόσει ένα δικό της σχέδιο για να προχωρήσει μπροστά.

Ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Τσίπρας και η Μέρκελ έχουν κάτι κοινό: είναι όλοι τους πολιτικοί. Οι πολιτικοί μαζεύουν ψήφους. Αν μαζέψουν πολλές, μπορεί να συμμετάσχουν και στη διακυβέρνηση της χώρας τους.  

Για να μαζέψουν ψήφους, λένε διάφορα πράγματα. 
Άλλα τα πιστεύουν, άλλα τα λένε γιατί ταιριάζουν στη συγκυρία. Σίγουρα πάντως δεν τα λένε γιατί είναι υποτακτικοί κάποιου άλλου πολιτικού ή κάποιας ανώτερης δύναμης.

Αν υπάρχει ένα κόμμα που έπρεπε να γνωρίζει πάρα πολύ καλά όλα τα παραπάνω είναι το σημερινό συρρικνωμένο ΠΑΣΟΚ. Γιατί η συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ επετεύχθη ακριβώς επειδή οι πολιτικοί αντίπαλοι παρίσταναν ότι δεν γνωρίζουν όλα τα παραπάνω.

O Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι υποτακτικός της Μέρκελ. Αν οι ψήφοι του ΠΑΣΟΚ αυξηθούν με τη μετατόπιση του κόμματος στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, η χώρα δεν θα κερδίσει απολύτως τίποτα. 

14.2.17
parapolitiki.com

Για τον Τραμπ το σκάνδαλο...

...δεν είναι τα γεγονότα αλλά η... διαρροή τους...
http://avgi.gr/documents/10179/7897584/15-A.jpg/3ea7cc3f-ac40-4b84-baa4-ec89d7b2ea56?t=1487064284488&imageThumbnail=3
Η Ουάσινγκτον συγκλονίζεται πλέον από τις νέες αποκαλύψεις για τις επαφές συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ με...
στελέχη των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών πέρσι, γεγονός που εντείνει τις πιέσεις στον Αμερικανό πρόεδρο ο οποίος απάντησε καταγγέλλοντας ένα άλλο «σκάνδαλο»: τις διαρροές στα μέσα ενημέρωσης.

«Το πραγματικό σκάνδαλο είναι ότι διαβαθμισμένες πληροφορίες μοιράζονται παράνομα από τις «υπηρεσίες πληροφοριών» σαν να...

«Δεν είναι αυτό που νομίζετε»...

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ...

με φόντο τη συζήτηση για την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο...
«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε την Τετάρτη, με φόντο τη συζήτηση που διεξήχθη την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ελληνικό πρόγραμμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικός εξευτελισμός της Ν.Δ. στο Eυρωκοινοβούλιο

Ν.Δ: Αντί να απολογούνται, έχουν θράσος να καταγγέλλουν άλλους

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ : Ρωτάνε τή μάνα τού δολοφονηθέντος Φύσσα πού είναι ο γιός της!...

Πού είναι ο Παύλος;..
Προκλητικοί για μια ακόμα φορά, μιλώντας τη μόνη γλώσσα που γνωρίζουν, τη γλώσσα του ναζιστικού μίσους, οι χρυσαυγίτες μετέτρεψαν χθες σε αρένα την αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, όπου δικάζονται οι μέντορες τους. Το μένος τους ήταν τέτοιο, που δεν δίστασαν να στραφούν κατά της Μάγδας Φύσσα, κραυγάζοντας το αποκρουστικό «πού είναι ο Παύλος;».

Και όλα αυτά, μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση του γνωστού βίντεο, που εμφάνιζε σύσσωμο τον ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής να τραγουδά τον ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας και να χαιρετά ναζιστικά σε συναυλία που είχε οργανώσει το ακροδεξιό μόρφωμα, το 2005.

Αμετανόητοι και φανατικοί οι θαυμαστές του Ρουπακιά και υβριστές του Φύσσα δείχνουν να αποθρασύνονται. Η δημόσια κατακραυγή δεν φτάνει, ο στιγματισμός μοιάζει να θρέφει τον τραμπουκισμό τους, η ίδια η ακροαματική διαδικασία της δίκης μοιάζει να αποτελεί γι αυτούς φασιστική γιορτή.

Μπορεί να υπάρξει αντίδοτο; Μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος; Μπορεί η Πολιτεία και ο δικαστικός κόσμος να επιταχύνουν την απονομή της Δικαιοσύνης, κλείνοντας αυτόν τον αργόσυρτο δικονομικό κύκλο που ενθαρρύνει την προκλητικότητα και δημιουργεί κλίμα ατιμωρησίας;

Σε πείσμα όσων προεξοφλούσαν ότι οι χρυσαυγίτες θα έβγαζαν κάποια στιγμή τη μπλούζα με τη σβάστικα και θα φορούσαν το κοστούμι της πολιτικής ακροδεξιάς, η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να παραμένει ένας μηχανισμός μιλιταριστικού χαρακτήρα, που συντηρεί η βία και θρέφει ο φανατισμός.

Ως τέτοιος κραυγάζει απάνθρωπα «πού είναι ο Παύλος;», αγνοώντας το προφανές: 
ο Παύλος θα είναι εδώ, όταν αποδοθεί Δικαιοσύνη!..

tvxs.gr

Ο γίγαντας... παραπατάει!..

«Τώρα όλοι ξέρουν πως οι επιθέσεις που σημειώνονται κατά της Τουρκίας έχουν και οικονομική διάσταση», δήλωσε πριν από εβδομάδες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

Την ίδια στιγμή κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύ­σουν ξανά στη χώρα και να βοηθήσουν στην ανάπτυ­ξή της. «Δεν υπάρχει διαφορά μετα­ξύ ενός τρομοκράτη που κρατάει στα χέρια του ένα όπλο και μια βόμβα με εκείνους που έχουν ευρώ, δολάρια και επιτόκια», συνέχισε στη δήλωσή του επισημαίνοντας για ακόμα μια φορά την απέχθειά του προς τα «λό­μπι των επιτοκίων».

Μετά τη δήλωση Ερντογάν ήρθε το πρώτο «χαστούκι» για την τουρκι­κή οικονομία. Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε τα αξιόγραφα του Δημοσίου της Τουρκίας στην κατη­γορία των «σκουπιδιών». Η αιτιολο­γία του Fitch είναι ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα στον Ερντογάν: αμφιβολίες για την εσωτερική πολιτική σταθερό­τητα, την ασφάλεια και τη νομισματι­κή πολιτική της χώρας.

Είχε προηγηθεί η υποβάθμιση του τουρκικού κρατικού αξιόχρεου από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poors, που υποβάθμισε την προο­πτική της οικονομίας της Τουρκίας από «σταθερή» σε «αρνητική». Ήδη από πέρυσι ο 5&Ρ είχε υποβαθμίσει στην κατηγορία των «σκουπιδιών» τα ομόλογα της Τουρκίας και η υποβάθ­μιση από τον Moody’s ακολούθησε λίγο μετά. Οι κρυφές βόμβες (στήν τουρκική οικονομία)...

Είναι ποτέ δυνατόν νά μάς έχουν σέ υπόληψη, οι άλλοι Ευρωπαίοι;...

Γιατί στην Ευρώπη δεν μας παίρνουν (βασικά τη ΝΔ) στα σοβαρά...

Στη χθεσινή ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σχεδόν όλοι έσταζαν μέλι για τις προσπάθειες που κάνει η χώρα μας.

Όχι μόνο η αριστερά και οι Σοσιαλιστές (ο πρόεδρος τους είχε καταγγείλει δριμύτατα τον Σόιμπλε για την ομηρία της Ελλάδας αλλά και της ΕΕ) ή ακόμη και οι συνήθως εχθρικοί Φιλελεύθεροι, αλλά και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόβσκις που παρέθεσε τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση και ζητώντας να κλείσει η αξιολόγηση.

Ο κ. Ντομπρόβσκις ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπως άλλωστε και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Στο ίδιο κόμμα δηλαδή που ανήκει και η ΝΔ. Ε λοιπόν όσοι ευρωβουλευτές της τελευταίας πήραν το λόγο, ήταν οι μόνοι που απέδωσαν τις ευθύνες για την καθυστέρηση της αξιολόγησης στην ελληνική κυβέρνηση.

Χωρίς φυσικά τη παραμικρή αιχμή στον κ. Σόιμπλε και τις τρικλοποδιές του, στις οποίες αναφέρονται με υποτιμητικούς τίτλους «δικτάτορας», «υπονομεύει την ευρωζώνη» ακόμη και γερμανικές εφημερίδες.

Και καλά η κριτική των ευρωβουλευτών της ΝΔ στην ελληνική κυβέρνηση, όλοι καταλαβαίνουν ότι κάποια αντιπολίτευση πρέπει να κάνουν.

Το θέμα είναι ότι οι ευρωβουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκλεισαν τις ομιλίες τους ζητώντας εκλογές. Μπορούν να μας πάρουν στα σοβαρά όταν στην ελληνική κρίση παίζεται το μέλλον της ευρωζώνης, αλλά εμφανίζονται κάποιοι Έλληνες, εκτός τόπου και χρόνου, που ζητάνε κάθε τόσο εκλογές εν μέσω διαπραγμάτευσης;

Ακόμη και οι συντηρητικοί με τους οποίους μίλησα τραβάνε τα μαλλιά τους και ρώτησα για αυτό στην Ολομέλεια τον Γ. Κύρτσο (στο βίντεο που ακολουθεί). Η απάντηση ήταν με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, αλλά υπάρχουν ελαφρυντικά: χθες ήταν του Αγίου Βαλεντίνου...
Στ. Κούλογλου

Δείτε τό ΒΙΝΤΕΟ :

Κάνε ένα βήμα, να κάνω εγώ το επόμενο…

Ο Μοσκοβισί προτρέπει τον Τσίπρα...
Το επόμενο βήμα από τον Αλέξη Τσίπρα περιμένει, πλέον, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όσο και...
με τους υπόλοιπους θεσμικούς παράγοντες της χώρας για το θέμα της αξιολόγησης. Με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε «Τώρα εξαρτάται από εκείνον…».

Ειδικότερα, ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο βήμα που περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ναι, αλλά αυτό το είπα στον κ. Τσίπρα! Και τώρα εξαρτάται από εκείνον. Να το σκεφτεί και επίσης να κάνει τις αντιπροτάσεις που ίσως είναι απαραίτητες. Αυτή είναι μια συζήτηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα (Eurogroup 20ης Φεβρουαρίου)».

Όπως επισήμανε ο κ. Μοσκοβισί, «όλες οι παράμετροι της πιθανής λύσης, έχουν εξεταστεί από όλους τους θεσμούς, μαζί με την ελληνική κυβέρνηση. Συναντηθήκαμε με τον πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα και τον κ. Τσακαλώτο, το πρωί. Πρώτα θέλω να πω ότι η ελληνική οικονομία πάει καλύτερα, ότι τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, όπως επίσης η ανάπτυξη και οι δημοσιονομικοί στόχοι. Και θεωρώ ότι πρέπει να βασίσουμε τις αποφάσεις μας πάνω σε αυτούς τους αριθμούς, που είναι οι σωστοί αριθμοί. Στη συνέχεια πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της επιτακτικής δημοσιονομικής σταθερότητας, αλλά πρέπει και να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας».

«Δεν θέλουμε άλλη λιτότητα. Χρειαζόμαστε ευημερία. Αυτό έχει να κάνει με την δικαιοσύνη. Έχει να κάνει με την απασχόληση. Πρέπει να συζητήσουμε εντατικά. Πιστεύω και ελπίζω, ότι μια συμφωνία είναι εφικτή τη Δευτέρα στο Eurogroup. Και κάνουμε την καλύτερη προσπάθεια που μπορούμε» υπογράμμισε ο γάλλος επίτροπος.

Ο Πιερ Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι...

«Παράθυρο ευκαιρίας» ανοίγει ξανά ο Μοσκοβισί

tvxs.gr | 15 Φεβ. 2017
Το «παράθυρο ευκαιρίας» της 20ης Φεβρουαρίου ξανανοίγει με την επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα, με τους δανειστές να ποντάρουν σταθερά στην τακτική του μαστιγίου και του καρότου και την κυβέρνηση να δίνει την τελική μάχη για να αμβλύνει το τίμημα του συμβιβασμού.
Το εν λόγω τίμημα, με βάση τις πληροφορίες για τις προτάσεις που κόμισε ο γάλλος επίτροπος στην Αθήνα, προσδιορίζεται στην αποδοχή από την κυβέρνηση ενός «ανεκτού μίγματος» δημοσιονομικών μέτρων προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη πολιτική συμφωνία - με τη μορφή «δήλωσης προόδου» - στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας και να δρομολογηθεί το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Η αναδίπλωση Τόμσεν
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι - στο πλαίσιο της νέας... μετάβασης από το μαστίγιο στο καρότο - μαζί με τις ενθαρρυντικές δηλώσεις Μοσκοβισί ήρθαν και τα μηνύματα πιθανής, μερικής αναδίπλωσης του ΔΝΤ δια στόματος Τόμσεν καθώς και η άμβλυνση της χθεσινής δήλωσης Ντάισελμπλουμ περί αδυναμίας εξεύρεσης λύσης στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

«Εάν τα στοιχεία μας αποδειχθούν υπερ-απαισιόδοξα μπορούμε να...