Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Αξιωματούχος Κομισιόν: Έχουμε συμφωνία για το πρώτο πακέτο μέτρων

Συμφωνία
tvxs.gr 14:20 | 13 Μάιος. 2016
Τελευταία ανανέωση 15:41 | 13 Μάιος. 2016
Μας πήρε καιρό αλλά έχουμε συμφωνία για το πρώτο πακέτο μέτρων, δήλωσε πριν από λίγο στο πρακτορείο Bloomberg αξιωματούχος των Βρυξελλών.
Ο αξιωματούχος έκανε λόγο για 18 προαπαιτούμενα ―17 prior actions συν ο προληπτικός μηχανισμός― πριν από την καταβολή της δόσης.
Τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή μέσα στις επόμενες 10 ήμερες, πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου, για να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης.
H ίδια πηγή έκανε σαφές ότι δεν έχει αποφασιστεί το ποσό της δόσης. «Συνδέεται με το πότε θα λήξει η 2η αξιολόγηση» είπε.
Εξήγησε ότι αν η επόμενη αξιολόγηση αποφασιστεί να κλείσει τον Οκτώβριο θα απαιτηθούν σίγουρα 6,7 δισ. ευρώ για πληρωμή δανείων και ένα επιπλέον ποσό για αποπληρωμή οφειλών προς ιδιώτες που φτάνουν σε 4 δισ. ευρώ περίπου.
Επίσης, έδωσε έμφαση στην πολλή δουλειά που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες. «Οι ελληνικές αρχές δεν κάθονταν μην κάνοντας τίποτα» είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας τα περσινά προαπαιτούμενα αλλά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Επεσήμανε ακόμα, ότι πρέπει να ελεγχθούν οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό που ψηφίστηκαν στην Ελλάδα. 
Κατά τον ίδιο, δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη ο αυτόματος μηχανισμός περικοπής δαπανών. «Τα προληπτικά μέτρα θα πρέπει να οριστικοποιηθούν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος» συμπλήρωσε.


Στουρνάρας: Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, θα φύγουν και τα capital controls



tvxs.gr 22:31 | 13 Μάιος. 2016
Την πεποίθηση ότι στο Eurogroup της 24ης Μαΐου θα υπάρξει συμφωνία εξέφρασε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ πρόσθεσε ότι «εφόσον έχουμε τη συμφωνία στις 24 Μαΐου κι όλα εξελιχθούν κατ' ευχήν, τότε θα φύγουν και τα capital controls».
Κληθείς ωστόσο να προσδιορίσει πότε θα μπορούσαν να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, δήλωσε: «αυτό είναι συνάρτηση της προόδου της ελληνικής οικονομίας. Θα αρθούν όταν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Το πότε δεν μπορώ να το πω σήμερα και δεν συνηθίζω να κάνω τέτοιες προβλέψεις. Πάντως εφόσον έχουμε τη συμφωνία, τα πράγματα θα αρχίσουν να εξελίσσονται».
«Οι εξελίξεις είναι θετικές. Η διαφαινόμενη συμφωνία θέτει τέρμα σε μια πολύμηνη περίοδο αβεβαιότητας και πιστεύω ότι αν κατόπιν υλοποιήσουμε όσα προβλέπει η συμφωνία σύντομα, θα ξαναμπούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης», είπε επίσης.
Οι δηλώσεις Στουρνάρα έγιναν πριν από το γεύμα που διοργάνωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο.

Αναίρεση της απόφασης για το πόθεν έσχες από τον Γιάννο Παπαντωνίου...

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Στον Άρειο Πάγο προσέφυγαν ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου για να αναιρεθεί η πρωτόδικη απόφαση φυλάκισης 2 ετών...
για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2008.

Να επικυρωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου πρότεινε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου.

Η κυρία Δημητρίου πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του ζεύγους Παπαντωνίου, καθώς η καταδικαστική εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και επαρκή αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί (φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, κ.λπ., για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009, κ.λπ.).
 

Λιού: Εδώ και τώρα…

ελάφρυνση του χρέους…

Ο φόβος μιας νέας ελληνικής κρίσης, την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Μεγάλη Βρετανία, κάνει τους Αμερικανούς να ζητάνε άμεσες λύσεις. «Δώστε και κάτι», λέει ο Λιου στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, επισημαίνοντας τον κίνδυνο του…
Brexit. Και στο «κάτι» εννοεί, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΙ στην Ουάσινγκτον, την άμεση ελάφρυνση του χρέους.

Παράλληλα, οι Αμερικανοί θεωρούν υπερβολική την πίεση των Ευρωπαίων για την επίτευξη μεγάλου πλεονάσματος.

Ο Λιου θα θέσει το ελληνικό ζήτημα, με την πρόταση για άμεσες λύσεις και στην Σύνοδο των G7.

To Brexit τους τρομάζει και για να το αποφύγουν, δεν θέλουν σε καμία περίπτωση, να προηγηθεί ένα Grexit…
 

Το καραβάνι...

Γιατί παραιτήθηκε από το ΔΟΛ ο Βασίλης Χιώτης, ένας από τους ανθρώπους που βρισκόταν πλησίον του Σταύρου Ψυχάρη;

Είναι, μήπως, η...
λανθασμένη αναφορά που έκανε στο πρόσωπο του πρωθυπουργού για το σπίτι που μένει, μετά τη δημοσίευση των πόθεν έσχες;

Η αναγνώριση του σφάλματος; Είναι αυτά που έρχονται στο ΔΟΛ; Κι αυτά που δεν τηρήθηκαν;

Το σύστημα ΔΟΛ-MEGA-Πήγασος συνεχίζει να δονείται και μάλλον δεν φταίνε οι τράπεζες που έως και χθες δάνειζαν τις επιχειρήσεις σαν να ήταν συνέταιροι, με ευκολίες πληρωμής, και συνοπτικές διαδικασίες.

Όσο το καραβάνι Τσίπρα προχωράει, τα media θα αλλάζουν. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο σε 2 χρόνια από τώρα...

"Αιχμές" 
 typologies.gr

Άδωνις με κραγιόν…


Ποιος (ποια) διαθέτει αυτό το – φοβερό – προσόν;..

Το διαβάσαμε σε απογευματινή εφημερίδα και αμέσως κινητοποιήθηκε ο art director της ιστοσελίδας. Ο Άδωνις με κραγιόν, λοιπόν είναι…
σύμφωνα με τον Μιχάλη Τσιντσίνη (Τα ΝΕΑ), η κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Όπως γράφει σήμερα στην στήλη του ("Αγιογραφίες"): Η ένταση είναι απλώς ο τρόπος του ρόλου που παίζει η Ασημακοπούλου, ως μονίμως θυμωμένη persona. Ως Άδωνις με κραγιόν.

Κέντημα…
 

Τι έγινε στην Τουρκία



*Γράφει η Ναζλί Ουστά Λαζαρή
Στις 4 Μαΐου, ακριβώς την ημέρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την απόφασή της για την απελευθέρωση της βίζας για Τούρκους πολίτες, ακούσαμε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου επρόκειτο να συναντηθούν, σε μια συνάντηση «ρουτίνας».
Όμως πριν καν έρθει το βράδυ, ο Ερντογάν, απευθυνόμενος σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης τα οποία συναντούσε για 25η φορά, έκανε μια ομιλία γεμάτη με σαφή υπονοούμενα («όταν πιάνετε κάποιο πόστο, πρέπει να μην ξεχάσετε πώς το καταφέρατε και ποια είναι τα καθήκοντά σας») και πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι με τον τρόπο αυτό έστειλε το δικό του μήνυμα στον Νταβούτογλου. Ξαφνικά, μια συνάντηση «ρουτίνας» αποκτούσε ιδιαίτερα μεγάλη σημασία.
Η συνάντηση τελικά κράτησε 1 ώρα και 40 λεπτά και παρόλο που δεν ακολούθησε κάποιο διάγγελμα, το σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ κατέληξε σε ένα και μόνο συμπέρασμα: ο Νταβούτογλου παραιτείται και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα προχωρήσει σε συνδιάσκεψη ώστε να εκλέξει τον επόμενο πρόεδρό του και πρωθυπουργό της χώρας. Η βόμβα είχε σκάσει.
Το επόμενο πρωί, ο Νταβούτογλου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσε ότι η συνδιάσκεψη του AKP θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου και ο ίδιος δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα. Αν και δεν έγινε φοβερά σαφής, υπονόησε πολλά, αρκετά από τα οποία ήταν σχετικά γνωστά από τα όσα είχαν διαρρεύσει τον τελευταίο καιρό στα social media. Τα περισσότερα αφορούσαν τους «προδότες» που ο ίδιος για καιρό θεωρούσε «φίλους» αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι αγωνίζονταν για την ανατροπή του.
Για όσους μπορούσαν να διαβάζουν όλον αυτό τον καιρό πίσω από τις γραμμές της επικαιρότητας, εδώ και καιρό είχε διαπιστωθεί μια δυνατή ένταση μεταξύ Νταβούτογλου και Ερντογάν. Εξάλλου εδώ και καιρό o Φουάτ Αβνί (Fuat Avni), ένα φαινόμενο του τουρκικού Twitter που λειτουργεί ως «βαθύ λαρύγγι», έγραφε συνεχώς για...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ 2016

 ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ
Ολοκληρώνεται και εφέτος για τη θερινή σαιζόν 2016 ο καθαρισμός των παραλιών της Μυκόνου από ειδικά συνεργεία που εκτέλεσαν το έργο. Είναι η δεύτερη χρονιά που ο Δήμος Μυκόνου ενεργεί συντονισμένα και έγκαιρα ώστε να παραδώσει τις παραλίες καθαρές για χρήση στους λουόμενους.
Σχετικά έργα, έγιναν σε όλο το μήκος του αιγιαλού του νησιού, όπου υπήρχε πρόσβαση και σε πολυσύχναστες κυρίως παραλίες. Τμήματα του βορείου τμήματος καθαρίστηκαν επίσης σε βάθος έως και 30 εκ. ώστε να αφαιρεθούν αποθέσεις από το χειμερινό κύμα, που λόγω των ανακαινίσεων της άμμου, επικάθονται σε βάθος χωρίς να είναι ορατά, καθώς επίσης
απομακρύνθηκαν αποθέσεις υλικών από χείμαρρους.
Ειδικότερα έγιναν οι εργασίες:
- Καθαρισμός των προϊόντων αναμόχλευσης.
- Απομάκρυνση απορριμμάτων (παλιά αντικείμενα
- πλαστικά- χαρτιά - γυαλιά)
- Ισοπέδωση των τμημάτων των παραλιών και διαμόρφωση ακτών.

Σε κάθε περίπτωση οι όλες ενέργειες έγιναν με 
σεβασμό στο περιβάλλον και κατά το δυνατόν στην χλωρίδα των παραλιών.
Οι παραλίες που καθαρίστηκαν και όσες απομένουν για να ολοκληρωθεί το έργο εντός τωνnημερών, είναι αυτές που έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες με την 2016 Απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 3520 Γ.Κ.Λ. (12) καθώς και αρκετές επιπλέον. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται
για τις παραλίες: Ψαρού, Πλατύς Γιαλός, Καλαμοπόδι (Παραντάις), Πλιντρί (Σούπερ Παραντάις), Παράγκα, Αγράρι, Ελιά, Καλό Λιβάδι, Καλαφάτης, Άγιος Στέφανος, Πάνορμος, Άγιος Ιωάννης Διακόφτης, Κόρφος, Τούρλος, Αγία Άννα Καλαφάτη, Φτελιά, Λιά κλπ.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς συντόνισε το όλο έργο και έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. "Είμαστε στην κορυφή των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, και οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε το νησί μας, σε κάθε περίπτωση, σαν το σπίτι μας,
καθαρό και πολιτισμένο" δήλωσε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς.

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα (Σε Τίτλους)


tvxs.gr 22:20 | 12 Μάιος. 2016
Τελευταία ανανέωση 22:28 | 12 Μάιος. 2016
1. Το σχέδιο της τελικής συμφωνίας Ελλάδας - θεσμών που θα πέσει στο τραπέζι του Eurogroup της 24ης Μαΐου, βρίσκεται στο επίκεντρο του EuroWorking Group, με δημοσιογραφικές πληροφορίες εκ Βρυξελλών να αναφέρουν ότι η αξιολόγηση αναμένεται να «κλειδώσει» απόψε. Διαβάστε επίσης για τον ρόλο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.  «Ήρθε η ώρα τώρα να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας πως «δεν έχουμε "κόκκινες γραμμές" για την ελάφρυνση του χρέους». 

2. Σόιμπλε: Ήθελα να διώξω την Ελλάδα από την ευρωζώνη, αλλά δεν με άφησε η Μέρκελ. Ένα σχεδόν χρόνο μετά τον δραματικό διαπραγματευτικό μαραθώνιο Ελλάδας και Ευρώπης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο άνθρωπος που πυρπόλησε ουκ ολίγες φορές την πορεία των συζητήσεων, εμμένοντας σε όλο και πιο σκληρούς όρους για την τελική συμφωνία, ομολογεί ότι εκείνος ήθελε Grexit, αλλά ήταν η Άνγκελα Μέρκελ που δεν τον άφησε να το προκαλέσει.
3. Την παραπομπή της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ σε δίκη για παραβίαση της νομοθεσίας για τον προϋπολογισμό της χώρας, αποφάσισε την Πέμπτη η Γερουσία της Βραζιλίας μετά από μαραθώνια συνεδρίαση. Με την απόφαση της παραπομπής της, η Ντίλμα Ρούσεφ αποπέμπεται προσωρινά από την προεδρία της Βραζιλίας και μπαίνει τέλος στην 13χρονη διακυβέρνηση του Κόμματος των Εργατών. Από την πλευρά της η Ρούσεφ, μιλώντας σε πλήθος υποστηρικτών της που συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο, έκανε λόγο για ένα πραξικόπημα, υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να μάχεται. 
4. Την παραίτηση του από τον Βήμα Fm, όπου ήταν διευθυντής, και τον ΔΟΛ υπέβαλε ο Βασίλης Χιώτης, λίγη ώρα μετά την εκπομπή του κατά την οποία ισχυρίστηκε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε αγοράσει το σπίτι που αναφέρεται στη δήλωση «πόθεν έσχες» από πλειστηριασμό και πως έλεγε ψέματα όταν δήλωνε πως ζει σε σπίτι με ενοίκιο. Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου που έκανε λόγο για «δημοσιογραφική αλητεία», υπογραμμίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας μένει στην Κυψέλη σε ενοίκιο και πως το ακίνητο που εμφανίζεται στην ιδιοκτησία του είναι το πατρικό του στους Αμπελόκηπους, το οποίο του έχει μεταβιβαστεί με γονική παροχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια. «Δεν είναι δα η πρώτη αλητεία…» ήταν τοσχόλιο του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος επίσης είχε κατηγορηθεί ψευδώς από τον Βασίλη Χιώτη για διορισμούς με προμήθεια που δήθεν υποσχόταν. Μάλιστα η εφημερίδα είχε παραδεχτεί μήνες αργότερα πωςέγραφε «ανακρίβειες και αναλήθειες». 
5. Ποινική δίωξη σε βάρος του επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη άσκησε η εισαγγελία. Η δίωξη, που αφορά στο αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ' έξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος, σχετίζεται με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010 έως και 2014. Ο Σταύρος Ψυχάρης παραπέμπεται απευθείας σε δίκη στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.
6. Εκτός capital controls το νέο χρήμα στις τράπεζες. Την υιοθέτηση διαφοροποιήσεων στην «μεταχείριση» μεταξύ υφιστάμενου και νέου χρήματος στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, στο πλαίσιο της μείωσης των επιπτώσεων των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls), προτείνουν παράγοντες των Βρυξελλών.
7. Εκτός ΜΑΤ τέσσερις αστυνομικοί για τα επεισόδια της Κυριακής στο Σύνταγμα. Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη και με διαταγή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, απομακρύνονται από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ), τέσσερις αστυνομικοί για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στο Σύνταγμα, κατά τα οποία τραυματίστηκε από δακρυγόνα στο κεφάλι η Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Λαϊκής Ενότητας.
8. Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει το άγχος των εξετάσεων. Διανύουμε περίοδο εξετάσεων, που σημαίνει ότι, δεν είναι μόνο οι πανελλαδικές, παρά την ιδιαίτερη βαρύτητα τους. Είναι οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίου και Λυκείου, οι εξετάσεις για τα Πρότυπα, οι εξετάσεις για τις ξένες γλώσσες. Η Μαρία Ζαφειροπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μιλάει για το άγχος των παιδιών, τη στάση που θα πρέπει να τηρήσουν οι γονείς ώστε να τα βοηθήσουν, αλλά και τα μυστικά για καλύτερη συγκέντρωση. 
9. Η γερμανική εταιρεία Bayer εξετάζει την εξαγορά του αμερικανικού κολοσσού των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων Monsanto. Σύμφωνα με το Bloomberg η προσφορά που σκέφτεται να κάνει η Bayer θα ανέλθει στο ιλιγγιώδες ποσό των 40 δισ. ευρώ και αν η εξαγορά υλοποιηθεί τότε θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος προμηθευτής αγροχημικών στον κόσμο. Η Bayer δεν έχει πάρει οριστική απόφαση για την κίνηση της και δεν αποκλείεται να επιδιώξει άλλες συνεργασίες με τη Monsanto, όπως για παράδειγμα κάποια κοινοπραξία. 
10. Η κοινωνία και όχι το DNΑ καθορίζουν τη μόρφωση. Μια διεθνής επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον Φίλιπ Κέλινγκερ του Πανεπιστημίου VU του ‘Αμσντερνταμ, πραγματοποίησε έρευνα σε 294.000 άτομα από 15 χώρες και ηλικίας άνω των 30 ετών αναζητώντας τους γενετικούς παράγοντες που ενδεχομένως να επηρεάζουν το επίπεδο μόρφωσης ενός ατόμου. Όμως κατέληξαν στο συμπέρασμα πως κυρίαρχο ρόλο δεν έχουν τα γονίδια. Πρωτίστως το μορφωτικό επίπεδο επηρεάζεται από κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες και πολύ λιγότερο από γενετικούς.
11. Η χαμένη έκθεση του Καζαντζάκη για τα εγκλήματα των ναζί στην Κρήτη. Η ναζιστική Κατοχή στην Κρήτη κόστισε ακριβά τόσο ηθικά όσο και υλικά στον λαό της, που τιμωρήθηκε γιατί τόλμησε να υψώσει το ανάστημα του και να αντισταθεί γενναία απέναντι στον κατακτητή. Το 1945, ο πόλεμος είχε μόλις τελειώσει και οι μνήμες που ήταν ακόμη νωπές, έπρεπε να καταγραφούν. Μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που γέννησε το νησί, ο Νίκος Καζαντζάκης ανέλαβε αυτό το δύσκολο έργο.
Τέλος «Πάμε Σινεμά» με τις προτάσεις του Tvxs.gr: Η καινούργια κινηματογραφική εβδομάδα μας υποδέχεται με επτά νέες ταινίες - εκ των οποίων οι τρεις είναι ντοκιμαντέρ - να πραγματοποιούν την εμφάνισή τους στις Αίθουσες. Ξεχωρίζουν «Το Χρονικό Μιας Αθωότητας» και «This Is Not A Coup».

Σόιμπλε: Ήθελα να διώξω την Ελλάδα από την ευρωζώνη, αλλά δεν με άφησε η Μέρκελ

Η ομολογία
tvxs.gr 21:00 | 12 Μάιος. 2016
Τελευταία ανανέωση 21:03 | 12 Μάιος. 2016
Ένα σχεδόν χρόνο μετά τον δραματικό διαπραγματευτικό μαραθώνιο Ελλάδας και Ευρώπης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο άνθρωπος που πυρπόλησε ουκ ολίγες φορές την πορεία των συζητήσεων, εμμένοντας σε όλο και πιο σκληρούς όρους για την τελική συμφωνία, ομολογεί ότι εκείνος ήθελε Grexit, αλλά ήταν η Άνγκελα Μέρκελ που δεν τον άφησε να το προκαλέσει.

Αυτό είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε δείπνο που διοργάνωσε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σε μια σημαντική συγκυρία με τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό σε οριακό σημείο και μετά το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα. Μιλώντας στο δείπνο για το ελληνικό ζήτημα ο σκληρός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε χαρακτηριστικά ότι «σε ένα πιθάρι χωρίς πάτο δεν πρέπει να ρίχνει κανείς καθαρό κρασί».
Όπως γράφει η Deutsche Welle, ο Σόιμπλε ανέτρεξε στις ημέρες πριν ένα χρόνο, όταν ήθελε να πετάξει έξω την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Η Μέρκελ τότε είχε πάρει διαφορετική απόφαση. «Δεν είναι μυστικό ότι υπήρχε διαφωνία απόψεων, αλλά η απόφαση ελήφθη και την αποδέχθηκα». «Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», σημείωσε.
Όμως ο Σόιμπλε είχε και καλά νέα από την Ελλάδα. «Οι αριθμοί από την αγορά εργασίας έχουν καλυτερεύσει, η οικονομία αναπτύσσεται και το χρέος μειώνεται», είπε.
Στο δείπνο επίσης κάλεσε τους παριστάμενους να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά φυσικά «όχι άνευ όρων και με κάθε μορφή», όπως τόνισε.
Όπως πάντως σημειώνει χαρακτηριστικά η Deutsche Welle: «Οι ήπιοι τόνοι εξανεμίστηκαν όμως όταν αναφέρθηκε στο κούρεμα χρέους, που απέκλεισε στον αιώνα τον άπαντα. Σε απώτερο χρονικό διάστημα τοποθέτησε και την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους. “Τώρα δεν υπάρχει ανάγκη”, είπε».

Παραίτηση Χιώτη από ΔΟΛ μετά τις καταγγελίες για «δημοσιογραφική αλητεία»

Εκτός ΔΟΛ
tvxs.gr 19:26 | 12 Μάιος. 2016
Τελευταία ανανέωση 20:12 | 12 Μάιος. 2016
Την παραίτηση του από τον Βήμα Fm, όπου ήταν διευθυντής, και τον ΔΟΛ υπέβαλε ο Βασίλης Χιώτης, λίγη ώρα μετά την εκπομπή του κατά την οποία ισχυρίστηκε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε αγοράσει το σπίτι που αναφέρεται στη δήλωση «πόθεν έσχες» από πλειστηριασμό και πως έλεγε ψέματα όταν δήλωνε πως ζει σε σπίτι με ενοίκιο.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου που έκανε λόγο για «δημοσιογραφική αλητεία», υπογραμμίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας μένει στην Κυψέλη σε ενοίκιο και πως το ακίνητο που εμφανίζεται στην ιδιοκτησία του είναι το πατρικό του στους Αμπελόκηπους, το οποίο του έχει μεταβιβαστεί με γονική παροχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια. «Το είδος της δημοσιογραφίας που εξαπολύει επιθέσεις λάσπης χωρίς να επιβεβαιώνει τα πραγματικά στοιχεία, ονομάζεται και δημοσιογραφική αλητεία. Η δημοσιογραφική αλητεία είναι από ότι φαίνεται το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής», τόνιζαν από την κυβέρνηση. «Δεν είναι δα η πρώτη αλητεία…» ήταν το σχόλιο του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος επίσης είχε κατηγορηθεί ψευδώς από τον Βασίλη Χιώτη για διορισμούς με προμήθεια που δήθεν υποσχόταν. Μάλιστα η εφημερίδα είχε παραδεχτεί μήνες αργότερα πως έγραφε «ανακρίβειες και αναλήθειες». 
Το πρωί της Πέμπτης, ο Βασίλης Χιώτης είχε πει στην εκπομπή του: «Να σου πω ένα συμπέρασμα δικό μου για τα πόθεν έσχες; Κορυφαίο είναι του Τσίπρα. Δήλωνε στην προεκλογική περίοδο του 2012 ότι δε θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ γιατί είναι άδικος φόρος και θα τον καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στη συνέχεια το γύρισε κι έλεγε ζω στο νοίκι δεν έχω ακίνητα. Στην εκπομπή του Αυτιά είναι καλεσμένος ο Τσίπρας και τον ρωτάνε τι θα κάνει με τον ΕΝΦΙΑ (βάζει το ηχητικό της εκπομπής). Όμως αποδεικνύεται είχε το 2012 στην κατοχή του στο σπίτι στο οποίο διαμένει στην κυψέλη, δεν λέω τη διεύθυνση, άρα όταν έλεγε ότι ζω στο νοίκι, δε ζούσε σε νοίκι είχε δικό του το σπίτι ζούσε στον ΕΝΦΙΑ, είχε καταλάβει ότι αυτό που έλεγε δεν έπρεπε να το πει και προσπαθούσε να το μπαλώσει με τη λογική.
«Έλεγε ότι είναι στο νοίκι και δεν είναι. Έχω και συνέχεια... Όχι απλώς δεν είναι στο νοίκι, αλλά όπως κάναμε και ένα ρεπορτάζ χθες μετά από τηλεφώνημα που δεχτήκαμε, ο Τσίπρας πώς αγόρασε το σπίτι; Από πλειστηριασμό. Την ώρα που έλεγε, εκτός του ότι δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη… Το ψάχνουμε το πότε το αγόρασε πάντως το 2012 το είχε στην κατοχή του γιατί το δηλώνει στο πόθεν έσχες. Το 2012 που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη το συγκεκριμένο διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του ανήκε σε έναν επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών, το σπίτι περιήλθε στη δικαιοδοσία μιας τράπεζας, η τράπεζα το έβγαλε στον πλειστηριασμό και πήγε ο Τσίπρας και το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού. Δεν έλεγε μόνο ψέματα ότι ζει στο νοίκι, έλεγε ψέματα ότι κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, ότι είμαι αντίθετος με τους πλειστηριασμούς και πήρε σπίτι από πλειστηριασμό. Πόσους ξέρεις οτι πήραν σπίτι από πλειστηριασμό;»
«Ελάχιστους. Και χωρίς να έχουν εσωτερική πληροφόρηση. Το ψάρι μυρίζει πολύ», ήταν το σχόλιο του συμπαρουσιαστή του Πέτρου Τατσόπουλου για να προσθέσει ο Βασίλης Χιώτης: «1-0»

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                         από τήν ¨ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (12.05.16)

Το δολάριο και το έπος του χρέους

MIKE DOLAN / REUTERS
 Ο κόσμος αφομοιώνει ένα δίδαγμα με το δολάριο. Υπάρχει πρόβλημα όταν υπάρχει ένα μόνον νόμισμα που κυριαρχεί στις αγορές. Ακόμη και οι ΗΠΑ, που υποτίθεται πως επωφελούνται από την κυριαρχία του δολαρίου, δέχονται τις επιπτώσεις. Εχει προκληθεί μεγάλη νευρικότητα στις αγορές το τελευταίο 12μηνο, λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί για τις συνέπειες από μια περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων στο μεγαλύτερο χρέος που έχει υπάρξει ποτέ σε δολάρια κατά τη διάρκεια περιόδων ειρήνης. Παρά τις εκτεταμένες αναφορές για τη μείωση δανείων από τράπεζες και νοικοκυριά στις ΗΠΑ μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση προ οκταετίας, η οποιαδήποτε απομόχλευση υπερκαλύφθηκε από την αύξηση του κρατικού δανεισμού και του προσωπικού δανεισμού σε όλον τον κόσμο, από την Ευρώπη μέχρι τη Κίνα και τις αναδυόμενες αγορές. Μάλιστα, το παγκόσμιο χρέος είναι σήμερα αρκετά υψηλότερο σε σχέση με προ χρηματοπιστωτικής κρίσης.
«Το έπος του χρέους δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», σχολιάζεται σε έκθεση της Morgan Stanley. Η Morgan Stanley αναμένει ότι οι δημογραφικές μεταβολές στις αποταμιεύσεις και τις επενδύσεις θα οδηγήσουν τα επιτόκια σε υψηλότερα επίπεδα και θα μετατρέψουν αυτόν τον όγκο του χρέους σε βαρίδι που θα πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη την επόμενη πενταετία.

Ωστόσο, ο ρόλος του δολαρίου ως του βασικού αποθεματικού νομίσματος σε όλον τον κόσμο σημαίνει πως...

Στο Καστελόριζο υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
Στο Καστελόριζο βρέθηκε για λίγες ώρες το υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού «Ματρώζος».
Το υποβρύχιο είναι το νεότερο τύπου 214 που εντάχθηκε στο στόλο του ΠΝ και βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της νατοϊκής επιχείρησης «Active Endeavour».
Σκοπός της παρουσίας του σύγχρονου υποβρυχίου στο ακριτικό νησί ήταν, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, η επίδειξη σημαίας.

(Ακολουθούν κι άλλες φωτογραφίες τού υποβρυχίου στο Καστελόριζο)

Τσίπρας: Από το 2018 η εφαρμογή του τέλους διανυκτέρευσης


Το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, θα εφαρμοστεί από το 2018 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ ανταποκρινόμενος έτσι σε σχετικό αίτημα των ξενοδόχων.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας τονίζοντας ότι μέχρι τέλος του έτους πάνω από 10 δισ. ευρώ θα πάνε στην πραγματική οικονομία, πράγμα που όπως είπε, θα ανατρέψει προβλέψεις και η χώρα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη πριν το τέλος του έτους.
Οι προβλέψεις για το 2017 είναι στο 2.7%, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι τώρα, είναι ώρα η κυβέρνηση να ξεδιπλώσει τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο τουρισμός αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη νέα αναπτυξιακή προοπτική που ανοίγεται στη χώρα μας, καθώς στηρίζει την απασχόληση σε τουλάχιστον 200 κατηγορίες επαγγελμάτων.

Η διασφάλιση ενός περιβάλλοντος οικονομικής σταθερότητας και η εγγύηση της ασφάλειας είναι οι δύο πυλώνες για τον τουρισμό ανέφερε ο πρωθυπουργός και όπως είπε, θέλει να στείλει ένα μήνυμα εντός και εκτός της χώρας, ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει χώρα σταθερότητας και ασφάλειας , παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια ταραγμένη περιοχή του κόσμου.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, με το πέρας της πρώτης αξιολόγησης και την ελάφρυνση του χρέους η αβεβαιότητα μπορεί να δώσει τη θέση της στη σταθερότητα. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, μπαίνει σε νέα εποχή, ανάπτυξης και αισιοδοξίας. Για τον πυλώνα της ασφάλειας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι προκλήσεις είναι μεγάλες και σε πολλές περιπτώσεις μας υπερβαίνουν, καθώς ζούμε στην ομορφότερη αλλά ταραγμένη γειτονιά του κόσμου, σε μια Ευρώπη που βιώνει κρίση ασφάλειας. Ωστόσο η Ελλάδα, σημείωσε, αποτελεί σημείο αναφοράς, ως φάρος σταθερότητας και ασφάλειας.
από kathimerini.gr

Δημόσια διαφωνία Τσίπρα με πρόεδρο ΣΕΤΕ

Ο πρωθυπουργός είχε δημόσια διαφωνία με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη.
Ο τελευταίος, κατά την ομιλία του, χαρακτήρισε ταφόπλακα, παράλογο και εξωφρενικό το τέλος διανυκτέρευσης, αμφισβητώντας ευθέως την κυβερνητική πολιτική, παρουσία του κ. Τσίπρα.
Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον κ. Ανδρεάδη παραδέχθηκε μεν ότι πρόκειται για δυσάρεστο μέτρο, απάντησε όμως στον πρόεδρο του ΣΕΤΕ: «Δεν είσαστε στην κόψη του ξυραφιού, ειδικά εσείς. Ηδη, έχετε αύξηση 10% στις κρατήσεις», καλώντας τον μάλιστα να βάλει στοίχημα για το αν θα διαψευστεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
από kathimerini.gr

Μαξίμου: Ο Πρωθυπουργός μένει στην Κυψέλη σε ενοίκιο...

 
Για δημοσιογραφική αλητεία και επιθέσεις λάσπης με αφορμή το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο το Μαξίμου, το οποίο διευκρινίζει:...

  • Ο Πρωθυπουργός μένει στην Κυψέλη σε ενοίκιο.
  • Το ακίνητο το οποίο εμφανίζεται στην ιδιοκτησία του, στη δήλωση Πόθεν Έσχες, είναι το πατρικό του στους Αμπελόκηπους. Πρόκειται για το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και έχει μεταβιβαστεί με γονική παροχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια.  
«Το είδος της δημοσιογραφίας που εξαπολύει επιθέσεις λάσπης χωρίς να επιβεβαιώνει τα πραγματικά στοιχεία, ονομάζεται και δημοσιογραφική αλητεία», τονίζουν κυβερνητικές πηγές και καταλήγουν: 
«Η δημοσιογραφική αλητεία είναι από ό,τι φαίνεται το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής»...
 

Παραίτηση "βόμβα" Χιώτη από τον ΒΗΜΑ...

Παραιτήθηκε από το ΔΟΛ ο πολιτικός συντάκτης του “Βήματος” και διευθυντής του Βήμα FM, Βασίλης Χιώτης. Η απόφαση αυτή δεν...
αποτελεί “κεραυνό εν αιθρία” για τους ανθρώπους στο ΔΟΛ, όμως δημιουργεί πλήγμα στον οργανισμό καθώς επρόκειτο για έναν  από τους καθημερινούς συνομιλητές του Σταύρου  Ψυχάρη...

  typologies.gr

"Δημοσιογραφική αλητεία", πριν από την παραίτηση;


To Μαξίμου κατηγορεί τον Βασίλη Χιώτη...

Το διαμέρισμα των 114 τετραγωνικών που αναφέρεται στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού δεν αποκτήθηκε από πλειστηριασμό και μάλιστα από άνθρωπο που είχε αυτοκτονήσει για χρέη. Το Μαξίμου χαρακτηρίζει αυτή τη  πληροφορία "δημοσιογραφική αλητεία". Το διαμέρισμα ήταν, το πατρικό, το σπίτι που γεννήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Ποιος ήταν...

ο δράστης της "δημοσιογραφικής αλητείας"; Στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησε ηχητικό όπου ακούγεται ο Βασίλης Χιώτης, διευθυντής μέχρι σήμερα του Βήμα Fm να λέει στον Πέτρο Τατσόπουλο και μάλιστα με επικριτικό ύφος πως ο πρωθυπουργός είχε αποκτήσει το σπίτι μετά από πλειστηριασμό και από άνθρωπο που είχε αυτοκτονήσει.

Τον κ. Χιώτη πήραν στο τηλέφωνο από την εκπομπή του Ευαγγελάτου, αλλά δεν πήραν απάντηση, γιατί όπως τους είπε εκείνη την ώρα βρισκόταν σε κηδεία (του πατέρα του Θοδωρή Ρουσόπουλου) και δεν μπορούσε να μιλήσει.

Πρόλαβε πάντως να επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι παραιτήθηκε από τον ΔΟΛ (και μάλλον όπως λέγεται πάει στο Πρώτο Θέμα). Η "δημοσιογραφική αλητεία" είναι όμως μια βαριά κατηγορία, για την οποία οφείλει να δώσει μία απάντηση...
 

Αυτό που έκανε ο Χιώτης...


Δεν είναι μόνο δημοσιογραφική αλητεία. Είναι έγκλημα...

Τάδε έφη Αιμίλιος Λιάτσος (kontra24): Αν είναι έτσι, που κατά 99% έτσι είναι, τότε αυτό που έκανε ο Χιώτης δεν είναι, μόνο δημοσιογραφική αλητεία που λέει το Μαξίμου, είναι έγκλημα.

Και...

συνέχισε: Και εγώ έχω κάνει λάθη, τέτοιο βέβαια δεν έχω κάνει, αλλά όταν κάνω ένα λάθος βγαίνω και ζητάω συγνώμη. Αυτό πρέπει να κάνει και ο Βασίλης Χιώτης. Να ζητήσει ταπεινά συγνώμη. Αύριο κάνει την τελευταία του εκπομπή στο Βήμα fm, περιμένουμε να τον ακούσουμε... 
 

Τι σημαίνει να είσαι Τράγκας...


Ψυχανάλυση - και όχι μόνο - από τον Αγιογράφο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Μιχάλη Τσιντσίνη...

ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ δεν είναι ντροπή. Ούτε το πι-αρ, ούτε το ίματζ μέικινγκ, ούτε, βεβαίως, το κράισις μάνατζμεντ. Σε όλα αυτά επιδίδεται κατά τη δική του απαρίθμηση ο...
Γιώργος Τράγκας. Αλλά ο κατάλογος του είναι σεμνοπρεπώς λειψός. Ούτε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να βρει έναν ορισμό που να εξαντλεί τι σημαίνει το να είσαι Τράγκας.
 

ΤΟ ΜΟΝΟ βέβαιο είναι ότι η δημοσιογραφία είναι από μόνη της πολύ στενή για να χωρέσει μια προσωπικότητα τόσο πολυσχιδή. Εξού και για να αναπτύξει τις δεξιότητές του, ο Τράγκας αναγκάστηκε να εξελιχθεί σε κάτι σαν μονοπρόσωπη πολυεθνική. Τώρα τα Panama Papers «αποκαλύπτουν» ότι είχε εταιρεία στον Παναμά. Και που είναι η είδηση; Αν δεν είχε αυτός οφσόρ, ποιος θα είχε;
 

ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ κανείς να συζητάει σήμερα τη μιντιακή ποσότητα που λέγεται Τράγκας δεν είναι λόγω της – κάθε άλλο παρά αναπάντεχης – εμπλοκής του στη λίστα Λαγκάρντ ή στα Panama Papers. Είναι κυρίως λόγω του συνδυασμού αυτής της επιχειρηματικής άνθησης με τον ρόλο του στη δημόσια σφαίρα. Ρόλος που άλλαξε στα χρόνια της κρίσης, όχι επειδή άλλαξε ο εκτελεστής. Αλλά επειδή άλλαξε το έργο.
 

ΤΟ ΕΙΔΟΣ του Infotainment – κάτι μεταξύ διασκέδασης και ενημέρωσης, με έμφαση στο πρώτο – που υπηρετούσε ανέκαθεν ο Τράγκας, απέκτησε μετά το Μνημόνιο ασύμμετρη επιρροή. Τα ελληνικά μίντια αποδείχθηκαν απρόσφορα για να εξηγήσουν μια ιστορική περιπέτεια τόσο σύνθετη όσο και η χρεοκοπία του 2009. Ήταν πολύ πιο εύκολο –και αποδοτικό – να δώσουν τον αέρα τους στους επαγγελματίες της αγανάκτησης και στα ευπώλητα κηρύγματα τους περί ανθελληνικής συνωμοσίας και γερμανικής κατοχής.
 

ΠΛΑΚΙΤΣΕΣ και υπαινικτικές απειλές, βρισιές, κραυγές και μελοδραματισμοί: η παλιά συνταγή δεν χρησιμοποιούνταν πια μόνο για να γίνονται δουλειές, αλλά και για πολιτική διαπαιδαγώγηση. Και το όχημα δεν ήταν μόνο οι εφημερίες ειδικού σκοπού – από αυτές που ανοίγει (και κλείνει) κατά καιρούς ο Τράγκας. Ήταν και τα μίντια που ταξινομούνται ως συστημικά, τα οποία λειτούργησαν εν μέρει σαν ψεκαστήρια της αντιμνημονιακής  αυταπάτης.
 

ΣΗΜΕΡΑ, μετά τις αυταπάτες, είναι ακόμη ωραίο να είσαι Τράγκας. Ό,τι κι αν πεις δεν θα ασχοληθούν μαζί σου οι θεματοφύλακες της δεοντολογίας. Τα Πειθαρχικά έχουν άλλες προτεραιότητες . Όπου κι αν απλώσεις τα πλοκάμια σου δεν θα σε στοχοποιήσουν οι σταυροφόροι της κάθαρσης. Το αντίθετο. Αυτοί χρωστάνε πολλά στον τραγκισμό και το ξέρουν.
 

ΤΕΛΙΚΑ ήταν πολύ μπροστά ο Τράγκας. Όχι γιατί οι φαλλόγλωσσες παρλάτες του και το υπεράκτιο δαιμόνιο του τον δικαιώνουν ως βαλκάνιο πρόγονο του Τραμπ. Αλλά γιατί αυτό που πάει να στηθεί ως «νέο τοπίο» στην ενημέρωση του μοιάζει...