Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Μύκονος, 09-06- 2016


ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

                                                               --------                                    
Ο Δήμος Μυκόνου, όπως και πέρυσι, ολοκλήρωσε έγκαιρα τον διαγωνισμό για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του νησιού μας και ήδη από την 1 η Ιουνίου έχουν εγκατασταθεί οι ναυαγοσώστες σε όλες τις παραλίες και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους έως και 15 Σεπτεμβρίου. 
Ο αριθμός των παραλιών που έχουν την κάλυψη, με δαπάνη του Δήμου, φτάνει το συνολικό αριθμό των δώδεκα (12) παραλιών. 
Οι παραλίες που έχουν ναυαγοσωστική κάλυψη είναι οι εξής κάτωθι:

1. Παραλία Αγράρι
2. Παραλία Πλατύ Γιαλός
3. Παραλία Καλαμοπόδι (Παραντάϊς)
4. Παραλία Πλιντρί (Σούπερ Παραντάϊς)
5. Παραλία Παράγκα
6. Παραλία Ψαρρού
7. Παραλία Ελιά
8. Παραλία Καλό Λιβάδι
9. Παραλία Καλαφάτη
10. Παραλία Άγιος Στέφανος

11. Παραλία Πάνορμος
12. Παραλία Άγιος Ιωάννης
(Διακόφτης)
 

Η υπηρεσία της ναυαγοσωστικής κάλυψης θα παρέχεται σε καθημερινή βάση, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 10.30 το πρωί εως τις 17.30 το απόγευμα από έμπειρους ναυαγοσώστες, οι οποίοι επικουρούνται από όλα τα τεχνικά και μηχανικά μέσα που θεωρούνται απαραίτητα για την σωστή εκτέλεση της κάλυψης, όπως ενδεικτικά : μηχανοκίνητα σκάφη και βάθρο ναυαγοσώστη.
Ο Δήμος ολοκλήρωσε έγκαιρα την διαγωνιστική διαδικασία

με δημόσιο ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό, αν και μέχρι πολύ πρόσφατα δεν ήταν σαφές το νομικό πλαίσιο παραχώρησης των παραλιών.
Ο Δήμος προχωρά σε όλες τις ενέργειες, ώστε να παρέχεται πρωτίστως στους κατοίκους και τους επισκέπτες η απαραίτητη ασφάλειά τους, διαφυλάσσοντας συγχρόνως και το υψηλό επίπεδο παροχών του νησιού μας, στοχεύοντας στην όσο δυνατόν ποιοτικότερη ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος.
Τέλος, οφείλουμε να ενημερώσουμε, ότι ο Δήμος Μυκόνου έλαβε διάκριση από τον ανεξάρτητο φορέα Συλλόγου εθελοντών ναυαγοσωστών και φίλων θαλάσσης για την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών του

νησιού μας για το έτος 2015, καθώς ύστερα από εντεταλμένους και έκτακτους ελέγχους από ειδική ομάδα έρευνας, διαπιστώθηκαν υψηλά επίπεδα ασφάλειας με ποιοτικά αρακτηριστικά, που αντικατοπτρίζουν το ακέραιο αίσθημα ευθύνης για την προστασία των λουομένων, που επέδειξε ο Δήμος μας.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ 



Το Ελληνικό μεταξύ Φίλη, Γεροβασίλη και Ξυδάκη


tvxs.gr 08:15 | 09 Ιουν. 2016
Απόστολος Διαμαντής
 Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν ξέρεις από που ν' αρχίσεις. Καθημερινά οι υπουργοί της κάνουν πρωτόγνωρες δηλώσεις ενώ την ίδια στιγμή παίρνονται πολύ σοβαρές αποφάσεις, όπως η συμφωνία για το Ελληνικό.
Συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους; Βεβαίως. Εκ των πραγμάτων. Πρόκειται για κυβερνητικές πράξεις. Και οι δηλώσεις είναι κι αυτές πράξεις.
Πρώτον η κα Γεροβασίλη ανήγγειλε δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση, παρότι αυτό είναι εκτός των συνταγματικών ορίων. Δεύτερον ο κ. Ξυδάκης δήλωσε πως ορθώς οι τούρκοι κάνουν την Αγια Σοφιά τζαμί, διότι κι αυτοί θρησκευόμενοι είναι. Εάν δεν κάνουν απρέπειες, τότε όλα εντάξει. Και τρίτον ο αναπόφευκτος κ Φίλης, ο οποίος καθημερινά μας ξεφουρνίζει και νέες νοστιμιές, απαγόρευσε ουσιαστικά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, διότι, όπως είπε «δεν μπορεί να διοργανώνει κανείς μια υπονομευτική πολιτική παρέμβαση, διότι η διαστροφή της πολιτικής... είναι ένα στοιχείο, το οποίο δεν ευνοεί τη δημοκρατία»! Και συνέχισε, ως συνταγματολόγος, τονίζοντας, πως αυτές οι διαδηλώσεις «είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής»!
Οι 21 του ΣΥΡΙΖΑ που δεν πωλούν
Την ίδια μέρα περίπου πουλήθηκε και το Ελληνικό, αυτό για το οποίο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αγριέψει τον περασμένο Νοέμβριο στη Βουλή, τονίζοντας πως «η διαδικασία του διαγωνισμού όσο και το προσχέδιο σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ της LAMDADEVELOPMENT και της πρώην διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ το 2014, έχουν καταγγελθεί ως παράνομα και νομικά διάτρητα», πως τα 915 εκ. είναι σκανδαλωδώς λίγα και πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει: «Το Ελληνικό δεν πωλείται». Ποιοι υπέγραφαν; 21 πασίγνωστοι, ανάμεσα στους οποίους οι: Καββαδία, Δημαράς, Καραγιαννίδης, Μιχελογιαννάκης, Μηταφίδης, Μουμουλίδης, Μπαλαούρας, Παπαδόπουλος και Φάμελλος, ακολουθώντας την έκθεση του οργισμένου προέδρου του ΤΕΕ, του κ. Σπίρτζη- τότε!
Επειδή όλα αυτά μέσα σε μια μέρα είναι πολλά, θα είμαστε σύντομοι. Πρώτον, με την κα Γεροβασίλη θα πρέπει να συννενοηθεί ο Νίκος Βούτσης και η κυβέρνηση να αντιληφθεί πως το ζήτημα αυτό δεν ενδιαφέρει σχεδόν κανέναν αυτή τη στιγμή. Όταν καίγεται το σπίτι σου, όταν η Βουλή λειτουργεί τυπικά, τότε τί νόημα έχει να ασχολείσαι με το Σύνταγμα; Δεν προέχει. Τώρα έχουμε άλλες έννοιες.
Το Μέγα Μοναστήρι
Δεύτερον, ο κ. Ξυδάκης, αλλά και ο κ. Κοτζιάς, θα πρέπει να...

Βάλντις Ντομπρόβσκις: Έχει κλείσει η αξιολόγηση, εκταμίευση της δόσης εντός του μήνα


tvxs.gr 21:17 | 09 Ιουν. 2016
Τελευταία ανανέωση 21:40 | 09 Ιουν. 2016
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, δήλωσε πως η πρώτη αξιολόγηση έχει κλείσει και η εκταμίευση της δόσης «αναμένεται να γίνει εντός του μήνα».

Το Euro Working Group που πραγματοποιείται το βράδυ της Πέμπτης στο Ελσίνκι αναμένεται να επιβεβαιώσει και τυπικά ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα των συμφωνημένων μέτρων. Εν συνεχεία, το Euro Working Group θα ενημερώσει και επίσημα τα κοινοβούλια των κρατών – μελών προκειμένου αυτά να εγκρίνουν την αποδέσμευση της δόσης.
«Θα έλεγα ότι η πρώτη αξιολόγηση έχει βασικά τελειώσει εκεί, κάποια πολύ λίγα εκκρεμή ζητήματα θα διευκρινιστούν εντός των ημερών, εάν όχι σήμερα. Έπειτα από αυτό, μπορούμε να ξεκινήσουμε τις εθνικές διαδικασίες για την αποδέσμευση της 2ης δόσης, σε κάθε περίπτωση αναμένουμε αυτό να συμβεί αυτόν το μήνα, πιθανώς κάπου στα μέσα του μήνα», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις.
«Στα πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, η Ελλάδα υιοθέτησε μια σειρά μέτρων που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιτύχει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018. Και η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι με αυτό το πακέτο των μέτρων που ήδη υιοθετήθηκε από την Ελλάδα, αυτό άρχισε να επιτυγχάνεται, και επίσης με αυτό το πρόγραμμα να είναι σε τροχιά, αναμένουμε την Ελλάδα να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του έτους», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Έγκλημα στην Αττική οδό...


Ένα αυτοκίνητο, από τα πιο ασφαλή στον κόσμο. Ένας οδηγός, πρόσωπο αμφιλεγόμενο.

Ποιους είδε λίγο πριν. Πού πήγαινε. Ποιό ήταν...

το επόμενο ραντεβού; 

Το ασφαλές αυτοκίνητο ανεφλέγει, εν κινήσει. 
 Έτσι ξαφνικά.

Πώς; Η αστυνομία δεν δίνει - ή δεν έχει- ακόμη στοιχεία. Αφήνει όμως να κυκλοφορούν σενάρια που "κουμπώνουν", με ένα πρόσωπο που λίγο καιρό πριν είχε περάσει το κατώφλι της Ευελπίδων με χειροπέδες στα χέρια (για υπόθεση εκβιασμού).

Σενάρια που θα γίνουν πρωτοσέλιδα. 
 Έγκλημα, στην Αττική Οδό...

Ν-Ν

Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος

Υπόθεση Μαυρίκου


tvxs.gr 20:46 | 09 Ιουν. 2016
Τελευταία ανανέωση 20:57 | 09 Ιουν. 2016
Ο Παναγιώτης Μαυρίκος σκοτώθηκε στην Αττική Οδό, όταν το αυτοκίνητό του, μια Porsche Cayenne, τυλίχτηκε μυστηριωδώς στις φλόγες. Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», που κατηγορείται για το κύκλωμα εκβιαστών, δεν κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητό του και εντοπίστηκε απανθρακωμένος από τους άνδρες της πυροσβεστικής.

Η σορός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναγνωρίστηκε από τη σύζυγο του και ήδη πολλοί άνθρωποι του περιβάλλοντός του φέρονται να κάνουν λόγο για δολοφονία.
Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» βρέθηκε στο προσκήνιο μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων. Μαζί με τον Τάκη Μούσσα και τον Χρήστο Φράγκο εμφανίζονται ως οι πρωταγωνιστές ενός κυκλώματος με μεγάλη επιρροή σε έντυπα αλλά και ιστοσελίδες, τις οποίες και συντόνιζαν, για να μπορούν να εκβιάζουν επιχειρηματίες, τράπεζες ΔΕΚΟ και πολιτικά πρόσωπα με δήθεν «αποκαλύψεις» και δυσφημιστικά άρθρα ώστε να αποκομίζουν χρήματα ως διαφημίσεις.
Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε ύστερα από την καταγγελία της υπευθύνου του Γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, Αμαλίας Κάτζου, η οποία εκβιάστηκε και απειλήθηκε για να δώσει διαφημίσεις στην εν λόγω ομάδα. Μετά τη σύλληψή τους ήρθαν στη δημοσιότητα σημαντικά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος, αλλά και προσωπικά για τους Παναγιώτη Μαυρίκο και Τάκη Μουσσά. Μεταξύ άλλων ήταν η στενή σχέση τους με το κόμμα της ΝΔ.
Ο Παναγιώτης Μαυρίκος έγινε εκδότης πολλών εφημερίδων. Η εκδοτική δραστηριότητά του ξεκίνησε ενώ ακόμη ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ. Αν και τα έντυπα του πουλούσαν ελάχιστα φύλλα λάμβανε σημαντικά χρηματικά ποσά μέσω κρατικής διαφήμισης και σταδιακά έφτασε να εκδίδει μεταξύ άλλων τις εφημερίδες «Ακρόπολη», «24 Ώρες», «Μεσημβρινή», «Ελληνικός Βορράς», «Αθλητική Ημέρα» και «Επικαιρότητα».
Ενδεικτικό ήταν και το αποκαλυπτικό έγγραφο που έδειχνε τον Παναγιώτη Μαυρίκο στο payroll της ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά. Εξάλλου ιδιαίτερες φαίνεται πως ήταν και οι σχέσεις του Τάκη Μουσσά με τη Συγγρού, όπως προκύπτει από τηλεφωνικές συνομιλίες (εδώ και εδώ) με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, αλλά και το παρελθόν του δημοσιογράφου, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε προσληφθεί στο Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών το 2012 όταν υπουργός ήταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας.
Ο Παναγιώτης Μαυρίκος, βάσει του εγγράφου που ήρθε στη δημοσιότητα, φέρεται να λάμβανε το ποσό των 18.450 ευρώ το μήνα. Το τιμολόγιο του 2010 έχει κοπεί από την τότε διοίκηση της Ρηγίλλης στην εταιρεία του Παναγιώτη Μαυρίκου προς «δημοσίευση κειμένων για τη Νέα Δημοκρατία στην εφημερίδα Ακρόπολη». Αργότερα στη δημοσιότητα ήρθαν ακόμη έξη τιμολόγια των 108.300 ευρώ, μέσα σε διάστημα 10 μηνών, από το 2009 έως και το 2010. Τα τιμολόγια  δεκάδων χιλιάδων ευρώ, 25.000-30.000, αφορούσαν αφιερώματα της εφημερίδας σχετικά με την πορεία προς το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Στις αποκαλύψεις η ΝΔ αρκέστηκε να απαντήσει ότι «δεν ασχολείται με το παρελθόν».
Σημειώνεται πως ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε ιδρύσει και το δικό του κόμμα με όνομα «ΔΕΞΙΑ». Στην ιδρυτική του διακήρυξη  ο Μαυρίκος είχε επισημάνει την αφοσίωση στα πατριωτικά ιδεώδη, ενώ επιδίωξή του ήταν η εποικοδομητική συνεισφορά στη διαφύλαξη αρχών και αξιών που ανέδειξαν την ιστορική Δεξιά, «την οποία αγάπησε και στήριξε διαχρονικά ο ελληνικός λαός».

Νέα δεδομένα για τη φωτιά στην Porsche Μαυρίκου: Δεν υπήρξε ποτέ σύγκρουση

Ερωτηματικά


tvxs.gr 18:08 | 09 Ιουν. 2016
Τελευταία ανανέωση 19:57 | 09 Ιουν. 2016
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της φωτιάς στην Porsche στην Αττική Οδό. Νεκρός από το αυτοκίνητο ανασύρθηκε ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος, ο οποίος κατηγορείται για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων. Την ταυτότητα του νεκρού επιβεβαίωσε αρχικά ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως την απανθρακωμένη σορό αναγνώρισε και η σύζυγος του Μαυρίκου, στο όνομα της οποίας ήταν γραμμένο το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν υπήρξε κάποιο τροχαίο δυστύχημα, γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ανάφλεξη του αυτοκινήτου. Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό, στο βίντεο από την κάμερα της Αττικής Οδού φαίνεται ότι το πολυτελές τζιπ σταματάει στην άκρη του δρόμου, στην αριστερή πλευρά του ρεύματος κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, ενώ έχει τυλιχτεί στις φλόγες.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σύμφωνα με μία μαρτυρία στους άνδρες της Τροχαίας, οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στο σημείο, το αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει και στη συνέχεια σταμάτησε αριστερά όπου ακούμπησε στο στηθαίο.
Το υλικό από τις κάμερες της Αττικής Οδού δείχνει ακριβώς αυτό: Το αυτοκίνητο να ακινητοποιείται ξύνοντας το στηθαίο της αριστερής λωρίδας και μετά από λίγα δευτερόλεπτα να τυλίγεται στις φλόγες.
Ο Μαυρίκος προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και να εγκαταλείψει το όχημα αλλά οι ηλεκτρικές ασφάλειες δεν άνοιγαν.
Διερχόμενοι οδηγοί προσπάθησαν να βοηθήσουν τον οδηγό δοκιμάζοντας να σπάσουν τα τζάμια με πυροσβεστήρες, αλλά το αυτοκίνητο ήταν θωρακισμένο, με αποτέλεσμα ο εκδότης να βρει τραγικό θάνατο.
Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, το οποίο έσβησε τη φωτιά, αλλά το όχημα, ήδη, είχε σχεδόν καταστραφεί και ο οδηγός είχε απανθρακωθεί.

Ο Χαρδούβελης καταρρίπτει το Success Story της κυβέρνησης Σαμαρά

Ομολογία


tvxs.gr 22:28 | 08 Ιουν. 2016
Τους ισχυρισμούς της ΝΔ για το Success Story της κυβέρνησης Σαμαρά κατέρριψε με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών της τότε κυβέρνησης Γκίκας Χαρδούβελης. Όπως είπε όλη η διαπραγμάτευση της τότε κυβέρνησης ήταν στον αέρα και η αξιολόγηση δεν έβγαινε παρά μόνο με την αποδοχή μεγάλων πλεονασμάτων και την υποχρέωση για νέα μέτρα. «Βάσει του πλαισίου έπρεπε να έχουμε πλεόνασμα 4,5% το 2016», δήλωσε.

Της δήλωσης Xαρδούβελη είχε προηγηθεί η ομολογία του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με συνέντευξη του στην εφημερίδα RealNews της Κυριακής επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο, λέγοντας ότι ήξερε πως θα έχανε τις εκλογές κι ότι υπέγραψε μέτρα αν και ήταν εις γνώση του ότι οι δανειστές δεν θέλησαν να δώσουν στην κυβέρνηση της ΝΔ την τότε δόση και δύο μήνες αργότερα να βρεθούν τα χρήματα αυτά στα χέρια μιας άλλης κυβέρνησης που δεν δεσμευόταν για τίποτε.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε στους δημοσιογράφους, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη, στο Βήμα FM, για το περιώνυμο mail και τη σύγκρισή του με τα τωρινά μέτρα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πράγματι ήταν αρκετά αυστηρό το πλαίσιο του 2014. Μιλούσαμε το 2016 για να έχουμε ένα πλεόνασμα 4,5%. Στόχος μας ήταν τότε να κλείσουμε την αξιολόγηση. Δεν θέλαμε να το φέρουμε στο τραπέζι από τότε. Θέλαμε να το μειώσουμε από 4,5%, να το φέρουμε στο 3%. Πιστεύαμε ότι ένα 3% θα μπορούσε να το αντέξει η οικονομία με τους ρυθμούς ανάπτυξης που θέλαμε να έχουμε», δήλωσε συγκεκριμένα ο Γκίκας Χαρδούβελης.
Στην ερώτηση αν οι δανειστές θα το δέχονταν απάντησε: «Θα το δεχόντουσαν. Δεν μπορούσαμε να το βάλουμε στο τραπέζι το 2014, διότι θα χάναμε αξιοπιστία. Έπρεπε πρώτα να κλείσουμε την αξιολόγηση. Είχαμε το ΔΝΤ με το μέρος μας. Θα το φέρναμε με το μέρος μας και θα το δεχόντουσαν, πιστεύω».
Υποστήριξε επίσης, ότι τα μέτρα της τωρινής κυβέρνησης ισοδυναμούν με «15 μέιλ Χαρδούβελη».
«Μέσα σε ελάχιστες λέξεις, ο Γκίκας Χαρδούβελης κατέρριψε τον μύθο του Success Story της προηγούμενης κυβέρνησης που καλλιεργούσε συστηματικά ο Αντώνης Σαμαράς και συνεχίζει να καλλιεργεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης» σχολίασε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι η συμφωνία που διαπραγματευόταν η τότε κυβέρνηση με τους δανειστές προκειμένου να ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση του δεύτερου μνημονίου δεν έβγαινε! Πιο συγκεκριμένα, ο Γκίκας Χαρδούβελης παραδέχτηκε πως, παρόλο που το πλεόνασμα 4,5% που ζητούσαν οι δανειστές για το 2016 ήταν αδύνατον να επιτευχθεί, η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν έτοιμη να το αποδεχτεί, φέρνοντας ακόμα πιο σκληρά μέτρα, ώστε να κλείσει την αξιολόγηση», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κυνική ομολογία του Γκίκα Χαρδούβελη είναι ενδεικτική της πολιτικής που εφάρμοσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Υποταγή στις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, βάρβαρα μέτρα φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.  Αυτά τα εξωφρενικά πρωτογενή πλεονάσματα της κυβέρνησης Σαμαρά πέτυχε και μείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακυρώνοντας 20 δις μέτρα, μέσα από μια σκληρή και επίμονη διαπραγμάτευση για τα συμφέροντα της χώρας», κατέληξε στην ανακοίνωση του.

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα Σε Τίτλους


tvxs.gr 22:43 | 08 Ιουν. 2016
1. Το EuroWorking Group κλείνει αύριο και τυπικά τις εκρεμμότητες για τη δόση. Το Euroworking Group θα συνεδριάσει την Πέμπτη προκειμένου να επιβεβαιώσει και τυπικά ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα των συμφωνημένων μέτρων, ανάβοντας το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.3. Στη συνέχεια θα ενημερώσει και επίσημα τα κοινοβούλια των κρατών - μελών, προκειμένου τα τελευταία να εγκρίνουν την αποδέσμευση της δόσης. Αυτό είναι ουσιαστικά και το σήμα που περιμένει το γερμανικό κοινοβούλιο για να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Νωρίτερα σήμερα, η  Επιτροπή Προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, ανέβαλε  την απόφαση για την εκταμίευση της δανειακής δόσης για την Ελλάδα, περιμένοντας την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ευρώπης και της χώρας μας.

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, ανέβαλε σήμερα την απόφαση για την εκταμίευση της δανειακής δόσης για την Ελλάδα, περιμένοντας την τυπική ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ευρώπης και της χώρας μας.  Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δεν έχουν δώσει ακόμη την επίσημη οριστική επιβεβαίωση για το θέμα, ωστόσο αυτή αναμένεται σύντομα. Το «σύντομα» μπορεί να σημαίνει και αύριο, καθώς τα κλιμάκια του EuroWorking Group συνεδριάζουν εκ νέου για να εξετάσουν την υλοποίηση των συμφωνηθέντων από την πλευρά της Ελλάδας.
2. Συντάξεις: Τί αλλάζει σε κύριες, επικουρικές και εφάπαξ. Τον τρόπο επανυπολογισμού κύριων, επικουρικών συντάξεων, αλλά και του εφάπαξ, καθορίζουν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομίας με τρεις αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν αργά χθες το βράδυ, βάσει του νέου ασφαλιστικού νόμου. 
3. Τους ισχυρισμούς της ΝΔ για το Success Story της κυβέρνησης Σαμαρά κατέρριψε με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών της τότε κυβέρνησης Γκίκας Χαρδούβελης. Όπως είπε όλη η διαπραγμάτευση της τότε κυβέρνησης ήταν στον αέρα και η αξιολόγηση δεν έβγαινε παρά μόνο με την αποδοχή μεγάλων πλεονασμάτων και την υποχρέωση για νέα μέτρα. «Βάσει του πλαισίου έπρεπε να έχουμε πλεόνασμα 4,5% το 2016», δήλωσε. 
4. Ένας διπλωματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με αφορμή την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφιά σε τζαμί για την περίοδο του Ραμαζανιού. ήδη κάθε πρωί έχει αρχίζει να διαβάζεται το Κοράνι από το χώρο που αποτελεί μουσείο. Στο τελευταίο επεισόδιο η Αθήνα έδωσε μέσω κύκλων του υπουργείου Εξωτερικών σκληρή απάντηση στην Άγκυρα σημειώνοντας ότι η Τουρκία  «δεν έχει φτάσει ακόμα στον 21ο αιώνα».
5. Μόλις 24 ώρες μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη εναντίον λεωφορείου της αστυνομίας ακόμη μια βομβιστική ενέργεια σημειώθηκε σε αστυνομικό τμήμα στη νοτιοανατολική επαρχία της χώρας, Μάρντιν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την έκρηξη σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκαν ακόμη είκοσι. Οι τουρκικές αρχές δείχνουν ως υπεύθυνο και για τις δύο επιθέσεις το κουρδικό PKK. 
6. Το 71% των Ελλήνων λέει «όχι» στην Ε.Ε. Παραμονές του δημοψηφίσματος στη Βρετανία για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ε.Ε. μία νέα έρευνα για τον ευρωσκεπτικισμό βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ανάλυση του αμερικανικού think tank «Pew Research Centre» καταγράφει αισθητή πτώση όσον αφορά τη στήριξη των Ευρωπαίων στην Ε.Ε. σε επτά ευρωπαϊκές χώρες. Πρωταθλητές στη δυσαρέσκεια οι Έλληνες. Πάνω από το 60% των Γάλλων ψηφοφόρων έχει αρνητική εικόνα για την Ε.Ε.,  ενώ σχεδόν το 50% των πολιτών σε Γερμανία, Ισπανία και Ολλανδία δηλώνουν «ευρωσκεπτικιστές».
7. Η πολιτική αστάθεια καλά κρατεί στη Βενεζουέλα, με την αντιπολίτευση να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να ανατρέψει τον πρόεδρο της χώρας Νικόλας Μαδούρο, εν μέσω όξυνσης της οικονομικής κρίσης. Σε μία τελευταία κίνηση η αντιπολίτευση στην Βενεζουέλα εξέδωσε ψήφισμα, που υπογράφουν 1,3 εκατ. πολίτες, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη χώρα με διακύβευμα την αποχώρηση του Μαδούρο από τον προεδρικό θώκο.
8. Εικόνες που όλοι ευχόμαστε να μην βγουν αληθινές εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στη Λυών της Γαλλίας, όπου «τρομοκράτες» έκαναν επίθεση με βόμβα στην Fan Zone, το σημείο συγκέντρωσης των φιλάθλων του Euro 2016 στην πόλη. Φυσικά επρόκειτο για μία εντυπωσιακή άσκηση προσομοίωσης της γαλλικής αντιτρομοκρατικής και όχι για πραγματική τρομοκρατική επίθεση.
9. Η μεγάλη έρευνα του tvxs.gr για τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων με αποκαλυπτικά έγγρα - ντοκουμέντα. Ο χαφιές κι ο χωροφύλαξ ήταν το... κολλητάρι κάθε αριστερού, εν δυνάμει αριστερού ή υπόπτου «αντεθνικής δράσεως», ασχέτως εάν ο περί ου ο λόγος δεν τον είχε δει ποτέ του. Ο σωστός χαφιές και ο σωστός χωροφύλαξ είχε τον τρόπο να παρακολουθεί τα... μικρόβια παντού - από τα παιδικά τους ακόμη χρόνια, στο σχολείο και το Πανεπιστήμιο, τη δουλειά, τον Στρατό και τις παρέες. Και είχε το know how και τις άκρες να εντοπίζει τις ύποπτες διασυνδέσεις και συναναστροφές του ακόμη και σε βαθμό πέμπτου συγγενή ή προπάππου. Διαβάστε αναλυτικά το τρίτο μέρος της μεγάλης έρευνας του Tvxs.gr
10. Tvxs Αφιέρωμα στην ιστορία του Euro. Διαβάστε το δεύτερο μέρος: Euro 1964: Στην Ισπανία του Φράνκο «μόνο ο ουρανός ήταν ουδέτερος». Η επιτυχία του πρώτου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου του 1960 έφερε τη συνέχεια της διοργάνωσης και μάλιστα αυτή τη φορά οι συμμετοχές αυξήθηκαν από τις 17 στις 29. Το Euro του 1964 πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, υπό τη δικτατορία του Φρανθίσκο Φράνκο. Η διοργανώτρια χώρα, παρουσιάζοντας περισσότερο ένα δυνατό σύνολο παρά σπουδαίες μονάδες, πέρασε στην ιστορία ως η δεύτερη πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ιστορία του θεσμού. Με κάποιες πάντως επιφυλάξεις… καθώς όπως είχε γράψει το περιοδικό World Soccer στην αποτίμηση της διοργάνωσης «μόνο ο ουρανός ήταν ουδέτερος».

Χιλιάδες επισκέπτες και πλήθος πολιτικών στα «Ποσειδώνια 2016»

Ποσειδώνια
Την έκθεση των «Ποσειδωνίων 2016» στο «Metropolitan Expo» θα επισκεφτεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα, ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας συνοδευόμενος από το γ.γ. του υπουργείου Γιάννη Θεοτοκά, το γ.γ. Λιμένων Χρήστο Λαμπρίδη και τον γ.γ. Αιγαίου Γιάννη Γιαννέλλη- Θεοδοσιάδη.
Στο μεταξύ την Τετάρτη συνεχίστηκε η ροή των επισήμων με την παρουσία της αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, του βουλευτή και τομεάρχη της Ν.Δ. Σίμου Κεδίκογλου και της βουλευτή της Ν.Δ. Ολγας Κεφαλογιάννη.
Αφού περιηγήθηκε στην έκθεση συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ. συνομιλώντας με μερικούς από τους 1.850 εκθέτες από ολόκληρο τον κόσμο, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε: