Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Λαβράκια έβγαλε η οικονομική αστυνομία σε Μύκονο, Σαντορίνη και Ρέθυμνο

 - Τι παραβάσεις διαπίστωσαν


tvxs.gr 13:41 | 08 Αυγ. 2016
Ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και το Ρέθυμνο πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η οικονομική αστυνομία, βγάζοντας λαβράκια.

Οι έλεγχοι αφορούσαν την εφαρμογή της φορολογικής, ασφαλιστικής και αγορανομικής νομοθεσίας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, ως ακολούθως:
Στη Μύκονο:
* Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 3.052 ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
* Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 1.730 ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
Στη Σαντορίνη:
* Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
* Σε εστιατόριο, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
* Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
* Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Στο Ρέθυμνο:
* Σε παραλιακό μπαρ-εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται δέκα εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
* Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Για τις ως άνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Κύκλωμα προμήθευε εταιρίες με ξένα POS για να παρακάμπτουν τα capital controls

η ΓΓΔΕ έβαλε λουκέτο σε beach bar στην Σαντορίνη 

(δεν είχαν κοπεί 57 αποδείξεις)   

Συλλήψεις


tvxs.gr 15:25 | 08 Αυγ. 2016
Τελευταία ανανέωση 15:42 | 08 Αυγ. 2016
H Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Τράπεζα της Ελλάδος ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εξαρθρωθεί ένα κύκλωμα παράνομης διακίνησης και χρήσης μηχανημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω καρτών (POS), με σκοπό την παράκαμψη των capital controls και τη φοροδιαφυγή.

Οι αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν 164 τερματικά ηλεκτρονικών συναλλαγών, τα οποία διακινούνταν από επιχειρησιακό κέντρο στη Βουλγαρία, που είχε έδρα στο Λουξεμβούργο, ενώ η εκκαθάριση των τραπεζικών συναλλαγών γίνονταν στη Μάλτα.
Όπως ανακοίνωσαν από κοινού, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής και ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Μανόλης Πλουμής, συνελήφθησαν 23 άτομα, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε πελατολόγιο πώλησης 1.195 τέτοιων μηχανημάτων σε 971 επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε 73 επιχειρήσεις του εξωτερικού. Το πελατολόγιο βρίσκεται στα χέρια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η οποία...

Ο Ερντογάν τα βρίσκει με Πούτιν και στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ

Η συνάντηση
tvxs.gr 19:13 | 08 Αυγ. 2016
Αύριο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέπτεται τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν στη γενέτειρά του Αγία Πετρούπολη. Πρόκειται για μια συνάντηση που επιχειρεί να βάλει τέλος στην ψυχροπολεμική κατάσταση που επικρατούσε στις σχέσεις των δυο χωρών τους τελευταίους μήνες και η οποία είχε ξεκινήσει με την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας.  

Όπως σημειώνει σε ανάλυσή της η Deutsche Welle, η ψύχρανση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας διήρκεσε περίπου επτά μήνες, η αναθέρμανση ούτε καν έξι εβδομάδες. Ο ρυθμός της επαναπροσέγγισης εκπλήσσει τους παρατηρητές, αν λάβει κανείς υπόψη το δριμύ κλίμα των τελευταίων μηνών μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.
Η Ρωσία επέβαλε εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα και σταμάτησε τις πτήσεις τσάρτερ με Ρώσους τουρίστες προς την Τουρκία. Η Μόσχα πάγωσε επίσης δύο μεγάλα σχέδια: την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας και ενός πυρηνικού εργοστασίου. (Αύριο Πούτιν και Ερντογάν θα αποφασίσουν τί θα γίνει με τα δύο έργα).
Ο Ερντογάν δήλωνε ότι η χώρα του δεν ανέχεται παραβιάσεις του εναέριου χώρου της και το ΝΑΤΟ φοβόταν κλιμάκωση ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα. Ο Πούτιν από την πλευρά του χαρακτήριζε την κατάρριψη «μαχαίρωμα πισώπλατα» και κατηγορούσε την «κυβερνητική κλίκα» στην Άγκυρα για παράνομο εμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος.
Η επαναπροσέγγιση
Προφανώς ο ρωσικός θυμός καταλάγιασε μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά την κίνηση Ερντογάν να...

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

                                                                                                                 από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (07.08.16)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ VANITY

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ


                                                     Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ο Δήμος Μυκόνου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού σας προσκαλούν στα εγκαίνια της αρχαιολογικής περιοδικής έκθεσης που συνδιοργανώνουν με τίτλο «Vanity. Ιστορίες κοσμημάτων από τις Κυκλάδες» την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 και ώρα 20.00 στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου.
Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου. Στην έκθεση παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά κοσμήματα από τις Κυκλάδες, σε μια ιστορική γραμμή που εκτείνεται σε βάθος 7 χιλιετιών. Από τα νεολιθικά κοσμήματα της 6ης χιλιετίας π.Χ. έως τη δεκαετία του 1970, η ιστορία τους ανιχνεύεται μέσα από 230 εκθέματα που προέρχονται από 19 διαφορετικά Κυκλαδονήσια.
Τα περισσότερα εκθέματα, παλιότερα και πρόσφατα ανασκαφικά ευρήματα, παρουσιάζονται πρώτη φορά στο κοινό. Ανάμεσά τους υπάρχουν κοσμήματα που παρουσιάζονται πρώτη φορά στις Κυκλάδες, παρά την προέλευσή τους από αυτές, δάνεια στη Vanity από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, αλλά και κοσμήματα που εκτίθενται πρώτη φορά στο πλαίσιο μιας αρχαιολογικής έκθεσης, δάνεια του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου, του Εκκλησιαστικού Μουσείου Εκατονταπυλιανής Πάρου και της Συλλογής Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Έργων Νάουσας Πάρου, καθώς και τα κοσμήματα της Μαρουλίνας, ευγενής παραχώρηση του εγγονού της Άρη Γεωργιάδη. 

Τη θεματική της έκθεσης υποστηρίζουν τρία μοναδικά ζωγραφικά έργα: μια εικόνα Παναγίας Βρεφοκρατούσας του 17ου αι. από την Πάρο, η γνωστή υστεροκυκλαδική τοιχογραφία με την «Ιέρεια» από την προϊστορική πόλη του Ακρωτηρίου και μια τοιχογραφία ολόσωμης Παναγίας Βρεφοκρατούσας του 13ου αιώνα από τη Νάξο. Οι τοιχογραφίες εκτίθενται για πρώτη φορά στις Κυκλάδες -η τελευταία μάλιστα για πρώτη φορά εν γένει.
Ξεχωριστή θέση στην έκθεση έχει ένα ιδιαίτερης ιστορικής και συμβολικής αξίας για τη Μύκονο κόσμημα, ο σταυρός της ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους, το μοναδικό κόσμημα που της απέμεινε, αφού η Μυκονιάτισσα διέθεσε όλη την περιουσία, και τα κοσμήματά της, στην ελληνική Επανάσταση του 1821. Ο σταυρός, ο οποίος φυλάσσεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και...