Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Τέτοια παληκαριά : "Σκότωσε" τόν πεθαμένο...!

Επηρμένος και αλαζών ο Χόκινγκ (είπε το ράσο της Κηφισιάς)
του Χρήστου Ξανθάκη

Είναι αυτές οι μέρες, αναμφιβόλως. Είναι αυτές οι μέρες γύρω στο Πάσχα που ακόμη κι ο Σουλτάνος ο Ερντογάν σκέπτεται να κάνει μια παύση στις προκλήσεις και να τσιμπολογήσει κανένα ντονέρ. Δεν το κάνει βεβαίως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ το καυτό, όπως δεν κάνει παύση στις προκλήσεις η εκκλησία μας, που αντί να ασχολείται.. με τη δυστυχία του κόσμου βάλθηκε να ξηλώσει από το στερέωμα της επιστήμης αυτόν τον αγύρτη τον Στήβεν Χόκινγκ. Δίνω τον λόγο στον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, εγκύκλιος του οποίου διαβάστηκε στους πιστούς τώρα το Πάσχα: ...

Η παραπλανητική φιλία τού Αντώνη στόν Κυριάκο...

Αντώνης Σαμαράς: εν ενεργεία εφιάλτης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Η Δικαιοσύνη τον «ψάχνει» για δωροληψία. Το Σκοπιανό φέρνει μνήμες του 1993  όταν ο ανατραπείς Κώστας Μητσοτάκης τον κατήγγειλε ως ενεργούμενο των «διαπλεκόμενων συμφερόντων» που έβλαψε και τη ΝΔ και τη χώρα. Αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει ένα εμφανίζεται ως διεκδικητής  της… επιστροφής του.
Με άρθρο του στην «Καθημερινή» ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε υποψηφιότητα για …ανατροπέας και του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να πάρει τη θέση του ως διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία. Το εμφανίζει περίπου ως ιστορική αναγκαιότητα που θα δικαιώσει την «επιτυχή» πολιτική που άσκησε το 2012-14  ως μνημονιακός πρωθυπουργός. Και ταυτόχρονα την πολιτική του στο διάστημα  2010 -12 ως… αντιμνημονιακός αρχηγός της ΝΔ.
Οίκοθεν νοείται ότι σ’ αυτό μεγαλειώδες εγχείρημα συμπεριλαμβάνει και  τον .. Βαγγέλη Βενιζέλο. Προκύπτει από τα συμφραζόμενα της ευρύτερης λειτουργίας αμφοτέρων το τελευταίο διάστημα. Περιμένει να του φέρει τη… Φώφη και το κόμμα της στην «υπέρβαση» που ετοιμάζει.  Κατά το πρότυπο του 2012 όταν «πριν συγκλίνουμε τότε, είχαμε προηγουμένως συγκρουστεί». Έτσι ορίζει τη χρεοκοπία  στην οποία έφεραν η χώρα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.  Και ταυτόχρονα δικαιολογεί το 19% που έχει πάρει ο ίδιος και το 13% του Βενιζέλου τον Μάιο του 2012...
Με την πρώτη ματιά φαίνεται σαν ένα  παραλήρημα – συνέχεια της αποκρουστικής ομιλίας του στη Βουλή για τη  Novartis. Με το συνήθη ρηχό καφενειακό λόγο του  αποφαίνεται  ότι...

20 πλοία που θα καίνε φυσικό αέριο

Φιλόδοξο πρόγραμμα ναυπήγησης 20 πλοίων που θα καίνε LNG από τον Αλ. Παναγόπουλο
Του Λάμπρου Καραγεώργου
Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση που δίνει έμφαση στην καινοτομία, ο κ. Αλέξανδρος Παναγόπουλος ηγείται ενός φιλόδοξου «πράσινου» επενδυτικού project ναυπήγησης και διαχείρισης τουλάχιστον 20 πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου που θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη 10 Απριλίου υπεγράφη...

Πώς βλέπει ο Ρώσος πρέσβης τίς Ελληνοτουρκικές εξελίξεις...

Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα: Δεν μπορώ να φανταστώ ένοπλη σύγκρουση στο Αιγαίο

Σε συνάντηση που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Μάσλοβ εξήρε την υπεύθυνη στάση που έδειξε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσον αφορά την πρόσφατη ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση.
«Δεν μπορώ να φανταστώ ένοπλη σύγκρουση στο Αιγαίο. Πρόκειται για δύο χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Σε συνάντηση που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Μάσλοβ εξήρε την υπεύθυνη στάση που έδειξε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσον αφορά την πρόσφατη ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση...

Ο πτέραρχος Τοντ Γουόλτερς στό ΓΕΑ...

Στο ΓΕΑ ο διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ
O αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.
Eurokinissi
Τον διοικητή της διοίκησης αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής (United States Air Forces in Europe - USAFE και Air Forces Africa - AFAFRICA) και διοικητή των συμμαχικών αεροπορικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, πτέραρχο Τοντ Γουόλτερς, υποδέχθηκε σήμερα στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.
Στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψής του ο διοικητής USAFE και AFAFRICA, έγινε δεκτός και από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, ενώ κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Τρίτη, 10 Απριλίου 2018

Σέ πίεση τό facebook...



Το κάλεσμα για την 24ωρη αποχή από το facebook και τις συνεργαζόμενες με την ίδια εταιρεία πλατφόρμες (Messenger, WhatsApp και Instagram) αποτελεί την κατάλληλη απάντηση στο σκάνδαλο της αναίσχυντης υφαρπαγής προσωπικών δεδομένων των χρηστών και την χρησιμοποίηση τους για οικονομικούς και πολιτικούς σκοπούς. 
Οι αποκαλύψεις για την πρόσβαση της Cambridge Analytics στα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook και το ρόλο που έπαιξε στις αμερικανικές εκλογές και στο δημοψήφισμα για το brexit δεν πρέπει να μείνουν χωρίς συνέχεια. Ήδη μια σειρά επιφανή στελέχη της ψηφιακής βιομηχανίας, όπως ο συνιδρυτής της Αpple, Steve Wosniac προχώρησαν στη διαγραφή του λογαριασμού τους στο facebook.

Ενδεχομένως, τα δισεκατομμύρια των χρηστών να μην είναι ακόμη σε θέση να προχωρήσουν σε μια τόσο ριζοσπαστική κίνηση. Μπορούν όμως, συμμετέχοντας στο σημερινό μποϊκοτάζ (Τετάρτη 11/4/2018), με στόχο τη δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου, που η εταιρεία του κ. Μαρκ Ζάκερμπεργκ- ο οποίος καταθέτει σήμερα στο αμερικανικό Κογκρέσο-  έχει επιμελώς αποφύγει να κάνει.
Οι χρήστες του facebook στην Ελλάδα καλούνται να μην συμπεριφερθούν σαν ψηφιακοί νεόπλουτοι, αλλά  να ακολουθήσουν το παγκόσμιο αίτημα για τον σεβασμό της προσωπικής τους  ζωής. Να λειτουργήσουν ως ενεργοί πολίτες και όχι ως πιόνια πολιτικής χειραγώγησης.
10 Απρ. 2018

Μέ πεντέξι κουβέντες αλληλοκραχτήκανε...!

Πολλές αλήθειες μαζεμένες...
Η υποκρισία στις διεθνείς σχέσεις είναι κανόνας. Τα κράτη και οι συνασπισμοί άλλα λένε δημοσίως και άλλα πράττουν στο παρασκήνιο. Φροντίζουν ακόμη και τις ωμές επεμβάσεις τους να τις εξωραΐζουν, επιστρατεύοντας βαρύγδουπους τίτλους για να χειραγωγήσουν τους υπηκόους τους και να αποπροσανατολίσουν τη διεθνή κοινή γνώμη.

Μέσω της προπαγάνδας που σχεδιάζουν τα επιτελεία και οι μυστικές υπηρεσίες και διακινούν οι πρόθυμοι δίαυλοι δήθεν ενημέρωσης προετοιμάζεται το έδαφος για να «νομιμοποιηθούν» οι πάσης φύσεως πολεμικές ενέργειες.

Ντύνουν τις σκοτεινές προθέσεις τους με μεγάλες λέξεις. Η επέμβαση της Δύσης στη Γιουγκοσλαβία βαφτίστηκε «ένοπλος ανθρωπισμός», «αγώνας κατά του εθνικισμού και υπέρ της προστασίας των μειονοτήτων». Ο πόλεμος των ΗΠΑ στο Βιετνάμ και τα δεκάδες πραξικοπήματα που οργάνωσε η CIA στη Λατινική Αμερική και αλλού την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου (κι εμείς εδώ το ζήσαμε) έγιναν «για την περιφρούρηση της δημοκρατίας από την απειλή του κομμουνιστικού κινδύνου».

Οι στρατιωτικές επεμβάσεις της Σοβιετικής Ενωσης στην Ουγγαρία, την Τσεχοσλοβακία και το Αφγανιστάν ήταν πράξεις προλεταριακού διεθνισμού που είχαν στόχο την «υπεράσπιση του σοσιαλισμού από τον ιμπεριαλισμό της Δύσης». Ενα θηριώδες ψέμα ήταν το άλλοθι για να δικαιολογηθεί η μετατροπή του Ιράκ σε ερειπιώνα.

Τα περίφημα χημικά όπλα του Σαντάμ -η αφορμή για τον πόλεμο- ακόμη τα ψάχνουν. «Κλάδος ελαίας» είναι ο αποκρουστικός ευφημισμός που χρησιμοποίησε η Τουρκία για τη στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων στο Αφρίν. Μερικές φορές μάλιστα...

Mέ τά "like" βγάζουνε ...φράγκα...!

Εμείς κάνουμε like, εκείνοι μετρούν χρήμα...
Διεθνώς, οι λεγόμενοι influencers -«επώνυμοι», δηλαδή, που επηρεάζουν το κοινό μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- έχουν τη μερίδα του λέοντος στη διαφημιστική πίτα. 

Κυρίως στις ΗΠΑ, το παιχνίδι της διαφήμισης παίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε Instagram, Facebook, YouTube και Twitter, με τις αμοιβές να ξεκινούν από 2.000 δολάρια και να φτάνουν μέχρι και 20.000 για ένα και μόνο post.

Στην Ελλάδα αργήσαμε να ανακαλύψουμε τους influencers - γεγονός που εξηγεί την όψιμη εγχώρια άνθηση της συγκεκριμένης αγοράς. Πλέον, υπάρχουν συμπατριώτες μας (μντέλα, αθλητές, σεφ, ηθοποιοί) που κερδίζουν ακόμη και 2.000 ευρώ από τα likes μας...

Οι ενεργοί χρήστες των social media σε όλο τον κόσμο ανέρχονται σε 2,46 δισ. και αναμένεται να φτάσουν τα 3,02 δισ. μέχρι το 2021. Κάθε χρήστης διατηρεί κατά μέσον όρο 7 λογαριασμούς. Οι ακόλουθοι, αληθινοί ή ψεύτικοι-αγορασμένοι (γιατί υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο) δίνουν δύναμη και χρήμα σε όσους κερδίζουν τα like τους.

Την επόμενη φορά που θα κάνετε scroll down, θυμηθείτε το.

Καθημερινή