Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, κατά του τυμβωρύχου Θέμου...




 Μετά την καταδίκη της ΕΣΗΕΑ, ακολούθησε η ανακοίνωση της οικογένειας Φύσσα:

«Κατ' ασφαλείας πληροφορίες μας, στο φύλλο της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2013 της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, πρόκειται να...
δημοσιευτούν φωτογραφίες του δολοφονημένου παιδιού μας που ελήφθησαν από άγνωστο φωτογράφο μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου 2013.



» Επειδή η δημοσίευση των φωτογραφιών αυτών συνιστά κάταφωρη και χυδαία προσβολή μνήμης νεκρού.



» Επειδή ως οικογένεια απαιτούμε να σεβαστούν όλοι το βαρύτατο πένθος μας και να μας αφήσουν επιτέλους να βιώσουμε με σιωπή και αξιοπρέπεια το χαμό του Παύλου.



» Σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις ενέργειες που το δημοσιογραφικό καθήκον σας επιτάσσει για την προάσπιση της μνήμης του Παύλου Φύσσα και την ασφάλεια και ηρεμία των οικείων του που απεικονίζονται επίσης στα σχετικά δημοσιεύματα.



» Άλλωστε η δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη έχει πλέον τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο».


Σκίτσο τού Μιχάλη Κουντούρη

9skitso-18-09-13-001

Σενάρια του αέρα

Του Παντελη Μπουκαλα
Το σενάριο της Φονικής Αυγής, πως τάχα ουδεμία σχέση έχει με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, δεν άντεξε ούτε μισή ώρα. Γνωριμότατος ήταν στις τάξεις μιας συμμορίας που δρα κοινοβουλευτικά μασκαρεμένη. Και στις κατασκηνώσεις της στη Νέδα συμμετείχε, όπου ποιος ξέρει πόσους αριστερούς και Εβραίους έτρωγαν κάθε βράδυ στις κουβέντες τους, ώστε να δουν ηρωικά όνειρα. Και στα γραφεία των ναζιστών πήγαινε συχνά. Και το σπίτι του ήταν γεμάτο προπαγανδιστικό υλικό. Και Αγιοβασίλης ντύθηκε για να μοιράσει τρόφιμα σε «συσσίτια μόνο για Ελληνες». Και δίπλα σε χρυσαυγίτες βουλευτές πόζαρε. Δεν είναι λοιπόν Αρειανός. Τρόφιμός τους ήταν. Υλικά και ιδεολογικά.
Το σενάριο της αστυνομίας, πως τάχα έφτασε κατόπιν φόνου, άντεξε κάπως περισσότερο: μισή μέρα. Ωσπου έπεσαν απανωτές οι μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι, με το ονοματεπώνυμό τους, βεβαιώνουν πως οι αστυνομικοί έφτασαν όταν θα μπορούσαν να αποτρέψουν το φονικό. Αλλά οι εκλεκτικές συγγένειες έχουν μετατρέψει τμήμα της αστυνομίας σε παράρτημα της Χ.Α. Μιας αστυνομίας που ξέδωσε στο Κερατσίνι γεμίζοντας τραυματίες το Τζάνειο. Εκκαθάριση της συμμορίας χωρίς κάθαρση της αστυνομίας δεν νοείται. Διάτρητο είναι και το σενάριο που διακινούν κάποιες κεφαλές της δημοσιογραφίας, ότι τάχα αυτοί προειδοποίησαν έγκαιρα, αλλά μάταια. Ποιοι άραγε; Αυτοί που εξίσωναν και συνεχίζουν να εξισώνουν τα «δύο άκρα», από κοινού με την κυβέρνηση, αθωώνοντας έτσι επί της ουσίας τους χρυσαυγίτες; Τους χρυσαυγίτες που δεν πρωτοσκότωσαν τώρα, μόνο που, όταν τα θύματα ήταν μετανάστες, οι σπουδαίοι των μίντια δεν χαράμιζαν το ενδιαφέρον τους, αλλού στραμμένο.
Τέλος, το σενάριο του κ. Λαζαρίδη, πρωτόγονα απλοϊκό για τον δεσπόσαντα κάποτε στη Β΄ Πανελλαδική. Και μόνο που αναμασάει σαν μείζον επιχείρημά του τη φράση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα γουναράδικα, που τάχα φανερώνει πως η Κουμουνδούρου τροχίζει ήδη κονσερβοκούτια, δείχνει πόσο έξω πέρασε από την Αριστερά. Αλλιώς δεν μπορεί, θα θυμόταν ότι πολύ προ Βελουχιώτη, όταν ακόμα ο λαός συμπύκνωνε τη σοφία του σε παροιμίες, το «καλή αντάμωση στα γουναράδικα» το έλεγαν τα θύματα. Ποτέ οι «εκδοροσφαγείς», όπως διαστρεβλωτικά διαδίδει ο σοφός σύμβουλος. Ας συμβουλευτεί, παρά τη σοφία του, τον Νικόλαο Πολίτη: «Παροιμίαι», 1910, τόμ. Β΄, σελ. 318-20.                                                                                                    (Καθημερινή 21/9)

Ναι Θέμο, δεν ξεχνάμε τον φασισμό και τους υποστηρικτές του

(Παραπολιτικλη 21/9)
Το Πρώτο Θέμα κυκλοφορεί αύριο με πρωτοσέλιδη φωτογραφία του μαχαιρωμένου Παύλου Φύσσα να ξεψυχά στην αγκαλιά της συντρόφου του.

Στη λεζάντα γράφει «δεν ξεχνώ τον φασισμό» και πάνω από τη φωτογραφία διαφημίζονται τα κουπούνια που προσφέρει η εφημερίδα, μιας και κανείς δεν την αγοράζει γι' αυτά που γράφει.

Το Πρώτο Θέμα είναι η πιο χυδαία εφημερίδα που κυκλοφορεί. Ο εκδότης της έχει συλληφθεί να εκβιάζει με ροζ dvd το Μεγάρου Μαξίμου, έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή και παρ' όλα αυτά παραμένει ο άνθρωπος για τις ειδικές αποστολές των ισχυρών αυτής της χώρας.

Η άθλια αυτή φυλλάδα έχει προωθήσει με κάθε τρόπο τη ρητορική της Χρυσής Αυγής γράφοντας συχνά ψέμματα κι υπερβολές, καλλιεργώντας το μίσος κατά των μεταναστών και λαϊκίζοντας με χυδαίο τρόπο για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Ο δε Θέμος Αναστασιάδης ήταν ένας από τους πρώτους δημοσιογράφους που κάλεσαν στην εκπομπή τους βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα αυτόν που είπε το περίφημο«εγέρθητι».

Αυτή τη φορά, δεν διστάζει να αξιοποιήσει ως καύσιμο της προπαγάνδας του ακόμα και το σώμα του δολοφονημένου Φύσσα. Δεν περιμέναμε βέβαια να διστάσει. Χθες, πουλούσε φασισμό, σήμερα πουλάει αντιφασισμό κι αύριο κανείς δεν ξέρει τι θα χρειαστεί να πουλήσει. Έτσι είναι οι καλοί υπάλληλοι.

Συμφωνώ πάντως με τη λεζάντα της φωτογραφίας. Δεν ξεχνώ τον φασισμό.




  

«Άλλαξες γιατί ήσουν εραστής της εξουσίας»... (από nonews-NEWS)



Επιστολή Δαφέρμου στον Λαζαρίδη...
Με μια λιτή - αλλά άκρως καυστική- επιστολή, ο παλιος φίλος του Χρύσανθου Λαζαρίδη, Ολύμπιος Δαφέρμος (διακεκριμένος διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου) "καρφώνει" τον σύμβουλο του πρωθυπουργού .







Ολοκληρη η επιστολή:
Άλλαξες. Άλλαξες πολύ. Και είχες το δικαίωμα. Γιατί όμως; Για να υπηρετήσεις καλύτερα την κοινωνία; Δεν φάνηκε. Για να υπηρετήσεις τον εαυτό σου άλλαξες. Γιατί ήσουνα εραστής της εξουσίας. Και η αριστερά δεν είχε προοπτική. Και βρέθηκες στην εξουσία. Και ασκείς εξουσία. Κάποιοι σε θεωρούν ιθύνοντα νου. Καταγοητευμένος φαίνεσαι. Τόσο που να μη θέλεις να ξεχωρίσεις το πολιτικό έγκλημα, τη δολοφονία, από την ειρηνική πολιτική αντιπαλότητα. Τη μη αρεστή σε σένα.Παλιέ συναγωνιστή Χρύσανθε Λαζαρίδη σε αγνοώ. Για μένα δεν υπάρχεις.



Ολύμπιος Δαφέρμος