Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Θά καταθέσουν στούς καθ' ύλην αρμοδίους...

Κατάθεση μέσω τηλεπαραθύρων...
Κανείς από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis από την πλευρά της Ν.Δ. δεν καταθέτει στην αρμόδια επιτροπή. 

Οι...
καταθέσεις θα γίνουν θεσμικά, μέσω τηλεπαραθύρων, από τον αντιπρόεδρο του κόμματος...

Από το altsantiri.gr

Τόν "πνίξανε" τόν ...κόνικλο!

Πού είναι η είδηση; Οέο!..
Άκρα του τάφου σιωπή στα έγκυρα ιστολόγια της ευρύτερης οικογένειας Μαρινάκη.

Και καλά τα δικά του Μέσα, ευλόγως δεν... είδαν την είδηση. Δεν την είδε όμως ακόμα ούτε το τόσο «ενημερωμένο» Πρώτο Θέμα;

Πού είναι οι «έκτακτες ειδήσεις», πού είναι οι «αποκαλύψεις», πού είναι οι κλειδαρότρυπες;

Στο τέλος θα πιστέψει κανείς ότι μπροστά στο συμφέρον, η δημοσιογραφία υποκλίνεται! Τα ύστερα του κόσμου δηλαδή...

Δ.Υ. 
efsyn.gr

Οι τουρκικοί στόχοι...

«Εφιαλτικό» δίλημμα...
Την περασμένη Τρίτη (έχοντας ήδη «καθαρίσει» με το Αφρίν στη Συρία), σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι στέλνει το τουρκικής ιδιοκτησίας ερευνητικό (για υδρογονάνθρακες) πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο.

Στην Αθήνα, την ίδια στιγμή, οι πρώην και νυν υπεύθυνοι για τη διακυβέρνηση της χώρας ακόμη αναζητούν προστασία (απ’ έξω…) προσπαθώντας να αντιληφθούν ποια… μύγα, επιτέλους, έχει τσιμπήσει τον Ερντογάν. Λησμονούν (ή κάνουν πως λησμονούν) οι αξιότιμοι κυβερνήτες της χώρας (σημερινοί και προηγούμενοι) ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε ενημερώσει με τον πιο επίσημο τρόπο από το 2012 τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει. Ας θυμηθούμε λοιπόν…

Στις 28 Απριλίου 2012, ύστερα από απόφαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της χώρας δημοσιεύονται χάρτες με θαλάσσιες περιοχές νότια της Ρόδου, του Καστελλόριζου και εντός της κυπριακής ΑΟΖ στα νότια και δυτικά του νησιού, οι οποίες παραχωρούνται προς έρευνα και εκμετάλλευση στην Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ). Με πιο απλά λόγια, η τουρκική κυβέρνηση διά νόμου περιέγραψε τις διεκδικήσεις της εντός θαλάσσιων περιοχών ελληνικών συμφερόντων και της κυπριακής ΑΟΖ.

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, την άνοιξη του 2012, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, γίνεται σαφής η έναρξη μίας εποχής πολιτικής αστάθειας (δεδομένων της οικονομικής καταστροφής και της κοινωνικής διάλυσης) και ουδείς (εκτός κάποιων «γραφικών») ασχολείται με το θέμα.

Το καταρρέον ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν έδωσε ούτε την ελάχιστη προσοχή στην...

Νέες διώξεις γιά τό «Noor One»...

Δίωξη κατά Μαρινάκη για το «Noor One»...

efsyn.gr  
Ποινική δίωξη κατά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του άσκησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, για την πολύκροτη υπόθεση του «Noor One». 

Η δίωξη αφορά τις κατηγορίες για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά  διακίνηση  και πώληση  ναρκωτικών ουσιών.

Η δίωξη ασκήθηκε έπειτα από την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης  στο πλαίσιο της οποίας ελέγχθηκαν εμβάσματα σχετικά με τη χρηματοδότηση  του πλοίου που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. 

Εκτός από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δίωξη ασκήθηκε και σε άλλα τρία άτομα και πιο συγκεκριμένα, κατά του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Νίκου Συντιχάκη, του δικηγόρου Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και του ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη.

Στους διωκόμενους απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Με την παραγγελία της εισαγγελέως ζητείται να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. Εξαιτίας της σοβαρότητας της υπόθεσης, η εισαγγελέας  του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Ικανοποίηση στην Αθήνα φέρνει η θέση τής ΕΕ απέναντι στην Τουρκία...

Το ηχηρό μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία φέρνει ικανοποίηση στην Αθήνα

Το ηχηρό μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία φέρνει ικανοποίηση στην Αθήνα
Άρης Ραβανός
Στην αξιοποίηση όλων των διπλωματικών όπλων της προχωρεί μεθοδικά η ελληνική κυβέρνηση και παράλληλα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενεργοποιεί όλους τους διαύλους ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - Ρωσία – Γερμανία για να υποστηριχθεί η Ελλάδα στην παρούσα κρίσιμη γεωπολιτικά φάση και ενώ αυξάνεται επικίνδυνα η τουρκική προκλητικότητα.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, η ελληνική πλευρά επενδύει πολλά στη στήριξη της Ε.Ε. αλλά και όλων των φίλων και συμμάχων χωρών, σε μια στιγμή που η Τουρκία προκαλεί και στο Αιγαίο και στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και με το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στη φυλακή της Ανδριανούπολης εδώ και 23 ημέρες, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Στην κυβέρνηση εκφράζουν ικανοποίηση και...

Πρ. Παυλόπουλος: Σημαντικό ότι η Ε.Ε. πήρε ξεκάθαρη θέση έναντι της Τουρκίας

«Φάνηκε η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ιδίως στα ζητήματα της Κύπρου» είπε ο ΠτΔ κατά τη συνάντησή του με τον Κύπριο υπ. Άμυνας
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Την αλληλεγγύη της Ε.Ε. έναντι της στάσης που επιδεικνύει η Τουρκία, ιδίως στα θέματα που αφορούν την Λευκωσία, χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου Σάββα Αγγελίδη.
«Χαίρομαι γιατί η επίσκεψή σας στην Αθήνα γίνεται σε μια στιγμή όπου φάνηκε η αλληλεγγύη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως στα ζητήματα της Κύπρου» είπε ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον Κύπριο υπουργό, χαρακτηρίζοντας «σημαντικό το γεγονός ότι η Ε.Ε. με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και τη στάση της Τουρκίας απέναντι στη Κυπριακή Δημοκρατία, πήρε μια θέση που είναι ξεκάθαρη».
Όπως είπε, η Ε.Ε. «ξεκαθάρισε τι εστί κυριαρχία κράτους-μέλους της Ένωση» διότι «η Κύπρος, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθορίζει την κυριαρχία της και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Δικαίου». Επομένως, πρόσθεσε...

Το σκίτσο της ημέρας...

...με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου 
(tvxs.gr )


Κοτζιάς: Με έντιμο συμβιβασμό κερδίζουν και οι δυο πλευρές...

«Πιστεύουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό που έχουν να κερδίσουν και οι δυο πλευρές. Δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιος χαμένος. Δεν μπορείς να πάρεις όλα όσα έχεις στο νου σου. Πρέπει να πάρεις αυτό που είναι κύριο για εσένα και να δώσεις αυτό που είναι κύριο για τον άλλο»,ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς μετά την συνάντησή του με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ.

«Χρειαζόμαστε μια ορθή δίκαιη λύση. Μια λύση σταθερή και όχι μια που θα αναπαράγει άλλα προβλήματα στο μέλλον», τόνισε.

Όπως είπε στην αρχή της τοποθέτησής του «είναι χαρά μου να είμαι ξανά στη βόρεια φίλη χώρα. Είχαμε πει ότι μόλις αλλάξει το όνομα στο αεροδρόμιο θα έρθουμε στην χώρα σας για να υποστηρίξουμε την ένταξή σας στην πρωτοβουλία Ιονίου – Αδριατικής».

«Πιστεύω βαθιά ότι αν μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα που δεν τα δημιουργήσαμε, αλλά τα βρήκαμε, θα βοηθήσει την οικονομική συνεργασία την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

«Θέλω να πω ότι το εύκολο στην πολιτική είναι να μην κάνεις τίποτα. Οι πολιτικοί οφείλουν να βρίσκουν λύσεις», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Νικολά Ντιμιτρόφ, είπε ότι «προσπαθούμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη», ωστόσο όπως επισήμανε «υπάρχουν προκαταλήψεις ακόμα».

«Υπάρχει πραγματική επιθυμία για εξεύρεση λύσης του θέματος. Θα συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα μαζί με τον μεσολαβητή για το θέμα αυτό. Θα δούμε αν υπάρχει ανάγκη, θα συναντηθούμε και άλλες φορές», ανέφερε.

Ξυδάκης: Γιατί ήρθα αντιμέτωπος με τον αρνητή της Δημοκρατίας...

Για το σοβαρό επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό στη Βουλή μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Ξυδάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε γιατί ήρθε σε αντιπαράθεση με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και αρνητή της Δημοκρατίας ή χιτλερόψυχο, όπως τον χαρακτήρισε χθες. 

Όπως είπε «αυτό που συμβαίνει με τη Χ.Α. δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για μια τακτική που κλιμακώνεται και η αιτίας της βρίσκεται πίσω από τη δίκη, όπου αποκαλύπτονται πολλά για την δράση της».

Σύμφωνα με τον κ. Ξυδάκη, αφορμή για τα όσα θλιβερά σημειώθηκαν χθες στην Βουλή στάθηκε στάθηκε η εμπρηστική ομιλία του Γιάννη Λαγού που απευθυνόμενος σε βουλευτές φώναζε: «είστε προδότες και ξέρετε τι σας περιμένει».

Και κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος...

Αντώνης Σαμαράς: Πάνω από νόμους και θεσμούς αλλά η Πολιτεία τον ανέχεται…



του Γ. Λακόπουλου

Στη Γαλλία ένας  πρώην Πρωθυπουργός -ιδιαίτερα ισχυρός πολιτικός στην εποχή του- βρέθηκε αντιμέτωπος με μια κατηγορία για χρηματοδότηση της προεκλογικής καμπάνιας του από τον Καντάφι, που φαίνεται ότι λάδωνε κάποιους απ’ όσους είχαν επαφή μαζί του- μακριά από εμάς. Δεν υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία. Αλλά χωρίς δισταγμό η Δικαιοσύνη της χώρας του μπουζούριασε τον εν λόγω πρώην Πρωθυπουργό για δυο 24ωρα και οι αρμόδιες αρχές άσκησαν δίωξη εναντίον του.
Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε. Θα πάει στο δικαστήριο και αν δεν αποδειχθούν οι κατηγορίες θα μείνει αθώος και ελεύθερος να συνεχίσει την πολιτική σταδιοδρομία του, αν θέλει. Ο Νικολά  Σαρκοζί αρνήθηκε την ενοχή του, αλλά δεν τα έβαλε με τους δικαστικούς λειτουργούς, ούτε  μίλησε για «σκευωρίες» .
Στην Ελλάδα ένας άλλος πρώην Πρωθυπουργός βρέθηκε σε μια δικογραφία με νόμιμη μαρτυρία προστατευόμενου μάρτυρα για δωροδοκία από τη Novartis.  Αντί να δηλώσει την αθωότητα του και να τεθεί στη διάθεση της Δικαιοσύνης μήνυσε και καθύβρισε τους… εισαγγελείς και τον Πρωθυπουργό, αραδιάζει αναπόδεικτες κατηγορίες για σκευωρία και στη Βουλή διακήρυξε ότι σχεδόν δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση και ετοιμάζει… Ειδικά Δικαστήρια, άγνωστο με ποια ιδιότητα.
Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς  αρνήθηκε να καταθέσει στην Προανακριτική επιτροπή που είναι πλέον επίσημη δικαστική αρχή και ερευνά -και-την περίπτωσή του, σύμφωνα με όσα το κόμμα του θέσπισε. Δικαιούνται να μην παραστεί. Αλλά  τα περί «γελοίας σκευωρίας» και το ύφος του -δεν τιμούν το αξίωμα που φέρει… Και πάντως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ερευνηθεί ότι τον αφορά...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Εξοπλισμός εργαστηρίου πληροφορικής Δημ. Σχολείου Άνω Μεράς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                         
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ 

Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή μερίμνησε ώστε να καλυφθεί το σύνολο της δαπάνης, προκειμένου το Εργαστήριο Πληροφορικής του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς να αποκτήσει τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.
Η Δημοτική Αρχή Μυκόνου βρίσκεται σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό της μαθητιώσας νεολαίας από την αρχή της θητείας της.
Ακόμα μια απόδειξη περί του ανωτέρω αποτελεί ο πρόσφατος τεχνολογικός εξοπλισμός που αγοράστηκε προκειμένου να εκσυγχρονιστεί πλήρως το Εργαστήριο Πληροφορικής του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς.
8 Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, 8 οθόνες, 1 βιντεοπροβολέας οροφής και ένα ηχητικό σύστημα, χρησιμοποιούνται ήδη για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς.
Το κόστος του εξοπλισμού, καθώς και το κόστος εγκατάστασης, καλύφθηκαν στο ακέραιο από πόρους του Δήμου Μυκόνου.

Μύκονος, 22-03-2018
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ