Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Δέ πά' νά γίνονται πυρκαγιές... Αφού έχουμε ειδικούς...!

10 +1 φυλές των πυρκαγιών 
Όταν γινόμαστε όλοι ειδικοί και όλες ειδικές για τις φωτιές των ημερών
του Χρήστου Ξανθάκη

Τους ξέρουμε και τις ξέρουμε, τους είδαμε και τις είδαμε όλες αυτές τις μέρες που μαίνονταν οι πυρκαγιές. Δίπλα μας ήταν και εξέφραζαν άποψη από το πρωί ως το βράδυ και χωρίς να τους ρωτήσει, χωρίς να τις ρωτήσει κανένας. Ήταν οι ειδικοί και οι ειδικές των πυρκαγιών, που έδωσαν ρεσιτάλ τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Κι επειδή εδώ κάνουμε ρεπορτάζ,..
δεν ξύνουμε πατσές, τους οργανώσαμε σε φυλές για να μη χάνεται η μπάλα. Απολαύστε υπεύθυνα:

H τοποθέτηση τού Ζούλα στήν ΕΡΤ κινεί τή σατιρική έμπνευση τών γελοιογράφων...

...του Δημήτρη Χαντζόπουλου 
από τό αρχείο τού Δημήτρη Χαντζόπουλου (14.08.19)

“...Υπουργικές Αποφάσεις αντιτίθενται, προδήλως, στο ενωσιακό και εσωτερικό δίκαιο και θίγουν άμεσα την ουσία του κράτους δικαίου...”

Αίτηση αναστολής και ακύρωσης στο ΣτΕ...
...κατέθεσαν Θάνου και Νάκου...
Την αναστολή αλλά και την ακύρωση των πράξεων έκπτωσής τους από την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι κκ. Βασιλική Θάνου και Άννα Νάκου που κατείχαν μέχρι και πριν μία ημέρα τις θέσεις της προέδρου και της αντιπροέδρου αντίστοιχα, της Αρχής.

Η αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας των μέχρι πρότινος επικεφαλής της Αρχής στρέφεται κατά των διαπιστωτικών πράξεων αυτοδίκαιης εκπτώσεώς τους από τις θέσεις τους και υπογράφεται από τον καθηγητή του Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάνο Λαζαράτο.

Σύμφωνα με την προσφυγή των δύο κυριών, η θέσπιση του ασυμβίβαστου που εισήχθη με τον νόμο της κυβέρνησης 4623/2019 κατ’ εφαρμογήν του οποίου κηρύχθηκαν έκπτωτες τόσο οι δύο αιτούσες όσο και δύο ακόμη μέλη της Αρχής, εμφανίζει σωρεία παραβάσεων.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του καθηγητή Πάνου Λαζαράτου οι παραβάσεις είναι οι εξής:

Περί τίνος πρόκειται η “νέα μεγάλη επένδυση” πού ψιθυρίζεται στή Μύκονο;

Στη Μύκονο η νέα επένδυση της AGC Equity Partnersgkat_23_1308_page_1_image_0003
Η δεύτερη επένδυση της AGC Equity Partners θα πραγματοποιηθεί στη Μύκονο και έχει προϋπολογισμό 51 εκατ. ευρώ.

του ΗΛΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ
Με ταχείς ρυθμούς προχωρεί το επενδυτικό σχήμα που έχει αποκτήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης τη δεύτερη επένδυσή τους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μύκονο. Η AGC Equity Partners, η οποία έχει δαπανήσει περί τα 600 εκατομμύρια ευρώ για το συγκρότημα στον Λαιμό της Βουλιαγμένης, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αδειοδότηση διά Προεδρικού Διατάγματος επενδυτικού σχεδίου 51 εκατομμυρίων ευρώ που τιτλοφορεί ως «The Mykonos Project» για την ανάπτυξη συγκροτήματος 95 ιδιωτικών πολυετών κατοικιών στην παραλία Καραπέτης στη Μύκονο. Η εν λόγω ανάπτυξη θα γίνει σε οικόπεδο 60,32 στρεμμάτων, ακριβώς επάνω από την παραλία Καραπέτης, η οποία βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου που χωρίζει τις παραλίες Ελιά και Καλό Λιβάδι νότια της Ανω Μεράς. Το συγκρότημα θα αναπτυχθεί ως ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, δυναμικότητας 192 κλινών, με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης, κέντρου ευεξίας (spa), πολυχώρο εκδηλώσεων και καταστήματα. Προ του παράκτιου μετώπου του ακινήτου προτείνεται η χωροθέτηση καταφυγίου...