Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Τί συμβαίνει με τη Μύκονο;

Η Μύκονος και πάλι «βαθύ κόκκινο». Δυσφήμηση για το νησί μας, απογοήτευση και ανησυχία για όλους μας.
Η προσδοκία και η εργώδης προσπάθεια των Μυκονιατών για μια βελτιωμένη -σε σχέση με πέρυσι- τουριστική περίοδο κινδυνεύει από την επαναλαμβανόμενη αρνητική επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζεται στο νησί μας.
Η παθητικότητα και η αδράνεια της Δημοτικής αρχής -παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις μας- είναι πλέον βλαπτική για τα συμφέροντά του νησιού μας. Η τακτική του Πόντιου Πιλάτου δεν την τιμά, τα ευχολόγια και οι ανεφάρμοστες προτάσεις δεν την απαλλάσσουν από τις σοβαρές ευθύνες.
Δεν την καλούμε να πράξει το ακατόρθωτο, την προτρέπουμε ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων Δήμων των Κυκλάδων που λειτουργούν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Οι Δήμοι αυτοί προμηθεύτηκαν εγκαίρως σημαντικές ποσότητες rapid test και σε συνεργασία με τις Υγειονομικές τους Μονάδες, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον ΕΟΔΥ συγκρότησαν συνεργεία, τα οποία – βάσει προγράμματος- επισκέπτονται καθημερινά περιοχές των Δήμων τους και πραγματοποιούν μαζικά test.
Με τον τρόπο αυτό ελέγχουν πιο αποτελεσματικά την επιδημιολογική κατάσταση των νησιών τους και αποτρέπουν σημαντικά την εξάπλωση της νόσου. Η πολιτεία έχει επιχορηγήσει το Δήμο Μυκόνου με σημαντικά ποσά για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Αντί οι πόροι αυτοί να καταναλώνονται για ψηφοθηρικούς λόγους, να διατεθούν άμεσα για την προστασία της υγείας μας και της υγειονομικής εικόνας του νησιού μας.
Ως εδώ η αδιαφορία και ο εμπαιγμός.
Η Μύκονος δεν αντέχει άλλη δυσφήμηση.
Οι Μυκονιάτες δεν αντέχουμε μια ακόμα χαμένη τουριστική χρονιά.
 
Μύκονος 22 Μαρτίου 2021
ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ