Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τό σκίτσο τού Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                                                     "TANEA" 20/2/14

Φορολογικό σύστημα - σουρωτήρι


Πάσχος Μανδραβέλης ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Τον Μάρτιο του 2010 -τότε που διάφοροι αφελείς νόμιζαν ότι θα έκαναν το ρωμέικο κανονικό ευρωπαϊκό κράτος- η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου έκανε μια μεγάλη φορολογική τομή. Νομοθέτησε ότι όλα τα εισοδήματα, ανεξαρτήτως πηγής και ανεξαρτήτως... «διακηρυγμένων σκοπών», φορολογούνται σε ενιαία κλίμακα. Αυτό, δεν ήταν απλώς δίκαιο· ήταν και ένα βήμα (από τα πολλά που χρειάζονται) για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος. Φυσικά αυτή η τομή πνίγηκε στην αντιμνημονιακή υστερία που ενέσκηψε δύο μήνες μετά, δηλαδή τον Μάιο του 2010, αλλά και στις διακομματικές κραυγές περί... φορομπηχτικής πολιτικής.

Τα θαύματα στην Ελλάδα είναι σαν τις προεκλογικές υποσχέσεις «για απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα». Κρατάνε τρία τέρμινα. Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών ο νυν (και αεί) αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και άρχισε το ξήλωμα της ενιαίας κλίμακας. Τον Σεπτέμβριο έκανε αυτοτελή τη φορολόγηση για τα εισοδήματα από ενοίκια, και τον Δεκέμβριο αύξησε τον συντελεστή φορολόγησης αδιανέμητων κερδών (!) και μείωσε τον συντελεστή για τα μερίσματα. Υπολογίζαμε τότε ότι «αν κάποιος έχει 100.000 εισόδημα από μερίσματα θα πληρώσει 10.000 ευρώ φόρο. Αν είναι από τόκους καταθέσεων 15.000. Αν τα παίρνει από ενοίκια ο φόρος γίνεται 33.000. Αν είναι ελεύθερος επαγγελματίας θα δώσει στην εφορία 29.000 ευρώ. Στην πιο δεινή θέση θα είναι αν εργάζεται: θα δώσει 34.650 ευρώ» («Φορολογικό χωρίς αρχές», Καθημερινή 11.12.2012).

Οι εξαιρέσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Σε κάθε φορολογική ρύθμιση προκύπτει και μια εξαίρεση. Eτσι από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων εξαιρέθηκαν και τα εμπορικά ακίνητα των μονών του Αθω, διότι -λέει- θέλουν τα λεφτά για καλό σκοπό· λες και ο συνταξιούχος που εισπράττει ένα μίσθωμα από κάποιο ακίνητο το θέλει για να πάρει ναρκωτικά. Οσο για τους αγρότες δεν μπορούμε να πούμε τίποτε. Οι ρυθμίσεις που ήταν να εφαρμοστούν από φέτος μπήκαν στο ράφι και εκείνοι συνεχίζουν να έχουν το εντελώς δικό τους μη φορολογικό σύστημα.

Προχθές με εντολή του πρωθυπουργού άρχισε το ξήλωμα της ενιαίας φορολόγησης και των υπαλλήλων του Δημοσίου. Το επίδομα επικινδυνότητας των ένστολων που ήταν να ενταχθεί από 1.1.2014 στην ενιαία κλίμακα, εξαιρείται και το ρωμέικο σύστημα φορολόγησης επανέρχεται στην προτεραία κατάσταση. «Τυχόν παρακρατήσεις που έχουν ήδη γίνει εν τω μεταξύ, θα επιστραφούν στους δικαιούχους», αναφέρει η ανακοίνωση κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε πόσο επιτέλους είναι αυτό το πλεόνασμα και ποιος θα το πρωτοπάρει.

Μην παρεξηγηθούμε: μπορεί πραγματικά να διατηρηθεί ολόκληρο το επίδομα και να μην περικοπεί διά της ένταξής του στην κλίμακα. Το πρόβλημα όμως αυτό δεν λύνεται επιστρέφοντας στο παλαιό καθεστώς των εξαιρέσεων. Αν η κυβέρνηση έκρινε ότι έπρεπε να αυξηθεί, μπορούσε απλώς να το... αυξήσει για να καλύψει τις απώλειες. Δυστυχώς προέκρινε να ανοίξει τον ασκό των αφορολόγητων επιδομάτων. Το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται και από αυτή την πλευρά. Και το ξήλωμα θα συνεχιστεί. Εδώ είμαστε και να δούμε πληθώρα «δικαίων αιτημάτων» για εξαιρέσεις που κάποια στιγμή θα ικανοποιηθούν. Στο πλαίσιο πάντα της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος...
kathimerini.gr



Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά...

Δεν θα αναφερθώ καν στον θυμό και την απόλυτα δίκαιη αγανάκτηση που προκαλείται πλέον στον κόσμο όταν ακούει για όλα αυτά τα σκάνδαλα που «σκάνε» καθημερινά στην επικαιρότητα. Δεν θα αναφερθώ ούτε στο γεγονός ότι όλοι αυτοί που επί τόσα χρόνια είχαν στήσει γλέντια εκατομμυρίων στις πλάτες μας – και πολλοί συνεχίζουν ακόμα ατιμώρητοι και ακάθεκτοι να το κάνουν - έπρεπε να ήταν ήδη στη φυλακή με τις περιουσίες τους δημευμένες. Δεν θα αναφερθώ ακόμα στο θράσος τους, καθώς πολλοί από αυτούς τους ίδιους μένουν σήμερα εμβρόντητοι από τις αποκαλύψεις και εξαγγέλλουν έρευνες και ξεκαθαρίσματα.
Ο λόγος που δεν θα αναφερθώ πια σε αυτά είναι γιατί έχουμε γίνει γραφικοί με το να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Δεν υπάρχει τσίπα, δεν υπάρχει αιδώς, δεν υπάρχει συνείδηση. Ακούμε για άλλη μια φορά στα ΜΜΕ – λες και τους είναι πρωτάκουστο – πως τα χρόνια που πέρασαν η Ελλάδα λεηλατήθηκε στην κυριολεξία από ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και από ένα σαθρό πελατειακό κράτος. Παρακολουθούμε με οργή την ασυδοσία και την απληστία των ανθρώπων που κυβερνούσαν την χώρα και των συνεργατών και διαπλεκόμενων φίλων τους και αναλογιζόμαστε με τεράστιο θυμό την κατάντια την δική τους αλλά και την δική μας.

Αναρωτιόμαστε πως τόλμησαν και τολμούν ακόμα - πως δεν ντρέπονται και πως δεν κάθονται με σκυμμένο το κεφάλι απολογούμενοι - να νέμονται την εξουσία, να διακηρύσσουν εαυτούς σωτήρες και να έχουν και το απόλυτο θράσος - αφού μας κατέστρεψαν στην κυριολεξία - να μας κάνουν και από έδρας μαθήματα πολιτικής αγωγής σαν να είμαστε παιδάκια του Δημοτικού που χρειαζόμαστε την καθοδήγησή τους.
Θα αναφερθώ μόνο σε μια πτυχή, υποτιμημένη πτυχή, όλων αυτών που διαμείβονται. Με κάθε νέα αποκάλυψη, με κάθε νέο σκάνδαλο διαφθοράς, κλοπής ή υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος που έρχεται στην επιφάνεια η εμπιστοσύνη του κόσμου αντίστοιχα καταβαραθρώνεται. Και παίρνει σβάρνα ο,τι σχετικό βρεθεί μπροστά του.

Το πιο πρόσφατο σκάνδαλο...

Το πολιτικό κατεστημένο της χώρας δεν είναι άξιο υπεράσπισης ή συμπαράταξης


Του Σταύρου Τσακυράκη*

Το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μάς οδηγεί και πάλι σε αδιέξοδο. Η δημοσιονομική τάξη που επιβλήθηκε με οριζόντια, κυρίως, μέτρα δεν αρκεί για να εξασφαλίσει την έξοδό μας από την κρίση και να βάλει τις βάσεις οικονομικής ανάπτυξης.

Για να γίνει αυτό απαιτούνται δομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες με τη σειρά τους προϋποθέτουν ριζική αλλαγή νοοτροπίας και πράξης.

Το πολιτικό κατεστημένο της χώρας έχει αποδείξει ότι η αλλαγή νοοτροπίας είναι πέραν των δυνάμεών του. Δείτε την πρόσφατη δραστηριότητά του: νομιμοποίησε το παράνομο νεκροταφείο στον Υμηττό, επανέφερε αφορολόγητο επίδομα στους ενστόλους, αποπειράθηκε να επαναπροσλάβει τους παρανόμως διορισθέντες στο μετρό, επιχείρησε να ξηλώσει τον Καλλικράτη.

Εξακολουθεί να κάνει ό,τι ακριβώς έκανε πάντα: διαχειρίζεται πελατειακές σχέσεις, διαπραγματεύεται μικροσυμφέροντα, παραχωρεί μικροπρονόμια. Τέσσερα χρόνια κρίσης και οι πρακτικές του παρελθόντος επαναλαμβάνονται απαράλλαχτες. Η μόνη διαφορά είναι ότι εκτείνονται σε μικρότερη κλίμακα: εκεί που διόριζε δέκα, τώρα διορίζει δύο, εκεί που σπαταλούσε εκατό ευρώ, τώρα σπαταλά δέκα.

Το πολιτικό κατεστημένο της χώρας δεν είναι άξιο υπεράσπισης ή συμπαράταξης. Δεν είναι όχι μόνο για τις προφανείς ευθύνες του παρελθόντος αλλά και για το γεγονός ότι έχει αποδείξει πως δεν μπορεί να αλλάξει στο παραμικρό νοοτροπία.

Η κοινωνία το έχει αντιληφθεί και θα είχε προ πολλού στραφεί αποφασιστικά προς την αντιπολίτευση, αν αυτή είχε ως κύριο στόχο...

Η «Πολιτιστική» του ’97 μας στοιχειώνει ακόμη


  Παραπολιτική
Ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Θεσσαλονίκη 1997 ιδρύθηκε το 1993, αλλά δεν σταμάτησε να λειτουργεί, ως όφειλε, λίγο μετά το τέλος της αποστολής του. Διατηρήθηκε εν ζωή δεκαπέντε έτη –τόσο διήρκεσε η διαδικασία εκκαθάρισής του (!)– στοιχίζοντας στο Δημόσιο πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Το οριστικό τέλος επετεύχθη το 2012. Με πολλή προσπάθεια, παλινδρομήσεις, εξωφρενικές καθυστερήσεις, μεγάλη απροθυμία από το πολιτικό σύστημα, αμέτρητες προσφυγές –από και προς τον Οργανισμό–, καταγγελίες χωρίς αρχή και τέλος, δικογραφίες επί δικογραφιών.

Και μόνο τα κατασκευαστικά έργα πρέπει να σημείωσαν ρεκόρ υπερτιμολογήσεων. Όταν δημοσιοποιήθηκε η έκθεση των ορκωτών λογιστών, οι υπερβάσεις έργων που καταγράφονταν άγγιζαν το 209%. Το Βασιλικό Θέατρο (μου θύμισε συνάδελφος από τη Θεσσαλονίκη) ξεκίνησε με προϋπολογισμό 3,5 δισ. δραχμές και έφτασε τα 9 δισ. δραχμές.

Γράφαμε επί έτη για το «σκάνδαλο της Πολιτιστικής» στις καλλιτεχνικές σελίδες· για ένα διάστημα υπήρξε αγαπημένο θέμα του ελληνικού Τύπου. Συζητήσεις για πρόσωπα που εμπλέκονται, για την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, για πάρτι εκδόσεων που κατέληγαν στοίβες αδιάθετες σε αποθήκες κ.ο.κ. Και το κουβάρι ατασθαλιών, διαπλοκής, συμφωνιών κάτω από το τραπέζι, απλήρωτων λογαριασμών σε καλλιτέχνες (και από το εξωτερικό) που συμμετείχαν, αποζημιώσεων που δεν καταβλήθηκαν, όσο περνούν τα χρόνια, αντί να μικραίνει μοιάζει να διογκώνεται. Η υπόθεση θα είχε περιπέσει σε ανακουφιστική, για τη συγκυβέρνηση, λήθη αν από καιρού εις καιρόν διάφορα δημοσιεύματα δεν φρόντιζαν να ενημερώνουν για την πορεία της. Έτσι και χθες διαβάσαμε στην «Ελευθεροτυπία» ότι «επιστράφηκε στην Αθήνα η δικογραφία για την έλλειψη κοινής υπουργικής απόφασης που θα επιτρέψει στο Δημόσιο να εισπράξει ασφαλιστικές εισφορές και αποζημιώσεις σχετικές με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας – Θεσσαλονίκη 1997».

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Μαρίας Κατσουνάκη στην Καθημερινή εδώ.

Άθλια υβριστική επίθεση χρυσαυγιτών βουλευτών κατά Μιχελάκη-Σηφουνάκη.

Κασιδιάρης, Ζησιμόπουλος, Μίχος και Ματθαιόπουλος και τους έβρισαν χυδαίαΆθλια υβριστική επίθεση χρυσαυγιτών βουλευτών κατά Μιχελάκη-Σηφουνάκη
Το πραγματικό τους πρόσωπο έσπευσαν να δείξουν οι χρυσαυγίτες βουλευτές κκ. Ηλ. Κασιδιάρης, Π. Ζησιμόπουλος, Αρτ. Ματθαιόπουλος και Γ. Μίχος λίγο μετά την είδηση ότι η Δικαιοσύνη ζητεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας και των υπολοίπων εννέα βουλευτών του μορφώματος που δεν είναι υπόδικοι.

Οι τρείς χρυσαυγίες εξαπέλυσαν χυδαία υβριστική επίθεση κατά του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκη και του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Ν. Σηφουνάκη οι οποίοι συζητούσαν σε διάδρομο της Βουλής.
Περνώντας οι κκ. Κασιδιάρης, Ζησιμόπουλος, Ματθαιόπουλος και Μίχος άρχισαν να τους βρίζουν: 
«Είστε αρχ…, θα σας γαμ…., λαμόγια, κλέφτες, ξεφτιλισμένοι», φώναζαν εξοργισμένοι οι ακροδεξιοί βουλευτές, ενώ οι κκ. Μιχελάκης και Σηφουνάκης δεν αντέδρασαν στις προκλήσεις.
Λίγο μετά και ενώ οι δυο πολιτικοί συνομιλούσαν με δημοσιογράφους για το άθλιο αυτό περιστατικό, ο κ. Κασιδιάρης επανεμφανίστηκε υποστηρίζοντας ότι δεν ειπώθηκαν τέτοιες εκφράσεις από μέρους τους αλλά ότι έκαναν λόγο «εσχάτη προδοσία» και «για εκτροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος που δεν θα περάσει».    
Αργότερα ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών ο κ. Κασιδιάρης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έδωσε εντολή σε αλήτες πουλημένους δικαστικούς να κλείσουν στη φυλακή όλους τους βουλευτές της Χ.Α.», υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε «λόγω των δημοτικών εκλογών και των υψηλών ποσοστών» του κόμματός του, υπογραμμίζοντας ότι «η εκτροπή δεν θα περάσει».

TO BHMA online

Αρνήθηκε τα πάντα ο Κασιδιάρης...


Τον "έδωσε", όμως, ο Σηφουνάκης...
«Είστε αρχ..., προδότες, γαμ..., δεν θα περάσει η προδοσία», ακούστηκαν από την πλευρά των χρυσαυγιτών, σύμφωνα με μαρτυρίες, κατά την φραστική επίθεση που εξαπέλυσαν σε Μιχελάκα - Σηφουνάκη.
Οταν οι δημοσιογράφοι έσπευσαν στο σημείο προσπαθώντας να...
καταλάβουν τι έχει συμβεί, ο Κασιδιάρης ισχυρίστηκε ότι το μόνο που είπε ήταν: «Είναι εσχάτη προδοσία και θα πληρώσετε για τα εγκλήματά σας».
Η απάντηση που εισέπραξε από τον κ. Σηφουνάκη ήταν η εξής: «Δεν είπες αυτό, μίλησες γαλλικά, τη μόνη γλώσσα που ξέρεις»...

πηγη protothema.gr

Στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης...



Σε γνωστό νοσηλευτήριο της Αθήνας εισήχθη χθες ο Μίκης Θεοδωράκης. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, ο συνθέτης πάσχει από...
πνευμονία που συνοδεύεται από υψηλό πυρετό.

Οι προσωπικοί του γιατροί έκριναν ότι πρέπει να νοσηλευτεί για «συντηρητική αγωγή», οπότε και αποφασίστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

  ΑΜΠΕ 

Μητσοτάκης: 11.000 απολύσεις μέσα στο 2014...

Την απόλυση 11.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2014 προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε...
πρωινή εκπομπή.

"Η δέσμευση της χώρας είναι για 15.000 απολύσεις την διετία 2013-2014. Το 2013 είχαμε 4.000 απολύσεις", αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν και στοχευμένες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων καθώς «ένα Δημόσιο δεν σταματάει ποτέ να προσλαμβάνει υπαλλήλους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να συνδέεται το μέτρο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας με τις απολύσεις ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού με επιπλέον προσωπικό στο υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι το 3% των δημοτικών αστυνομικών είχε προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά, όπως προέκυψε μετά από ενδελεχή έλεγχο που διεξήγαγε το υπουργείο.

Αναφερόμενος στο νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως από αυτό δεν εξαιρούνται ούτε οι Γενικοί Διευθυντές επισημαίνοντας πως η αξιολόγηση τους θα γίνεται με γραπτές εξετάσεις...
 

Πρωταθλητές στην ακρίβεια τα τρόφιμα παρά την κρίση...

Ποιες είναι οι τρεις βασικές αιτίες των ανατιμήσεων...

Τα σκήπτρα της ακρίβειας κρατούν τα τρόφιμα λόγω της απουσίας αγροτικής πολιτικής σε ό,τι αφορά το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων αλλά και της ατολμίας προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών στην...
αγορά, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του υπουργείου Ανάπτυξης για την εξέλιξη των τιμών το 2013, που παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος», ένας άλλος παράγοντας που διατηρεί ψηλά τις τιμές των προϊόντων παρά την πτώση τους- τη μεγαλύτερη στην ΕΕ- είναι η συρρίκνωση των εισοδημάτων, η μείωση των μισθών και η αύξηση της φορολόγησης.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό με 586 ευρώ ενώ σε επίπεδα αγοραστικής δύναμης βρίσκεται στην 14η θέση.

Όπως επισήμανε ο κ. Σκορδάς, η Ελλάδα σημείωσε την καλύτερη μεταβολή τιμών στην ΕΕ των «28» με τις μεγαλύτερες μειώσεις, ωστόσο υπάρχει ακαμψία στα προϊόντα διατροφής και συγκεκριμένα σε γαλακτοκομικά και αυγά.

«Η ακρίβεια χτυπιέται με συνεχείς μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις και σε αυτό το δρόμο θα επιμείνει η κυβέρνηση. Η ακρίβεια δεν παλεύεται με νεροπίστολα», σημείωσε ο κ. Σκορδάς...
 

80.000 όμηροι της κάλπης...

Στην ομηρία της... κάλπης οδηγεί η κυβέρνηση 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους, καθώς ρίχνει στην προεκλογική αρένα των αυτοδιοικητικών εκλογών και το χαρτί των εθελοντικών μετατάξεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την...
τοποθέτηση των δημοτικών υπαλλήλων στις νέες τους θέσεις μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, δηλαδή ουσιαστικά οι τελικές μετατάξεις συμπίπτουν ημερολογιακά με τις εκλογές, παρά το γεγονός ότι πριν και μετά τη διενέργεια των εκλογών απαγορεύεται κάθε υπηρεσιακή μεταβολή υπαλλήλων στο Δημόσιο...
 

Μοιράζουν κρέας στη Βαρβάκειο...


Μήπως και φτιάξει λίγο η διάθεση του κόσμου.
Tεράστιες οι "ουρές"...
Χαμός γίνεται από το πρωί στη Βαρβάκειο καθώς οι κρεοπώλες προσφέρουν ενάμιση τόνο κρέας και...
ο δήμος Αθηναίων προσφέρει κρασί.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές από πολίτες που έχουν σπεύσει να προμηθευτούν δωρεάν φαγητό.

«Θα ψήσουμε χοιρινό λαιμό, κοτόπουλο και ζυγούρι» προανήγγειλε σχετικά ο πρόεδρός τους Κλεάνθης Τσιρώνης. «Θα βάλουμε και μουσική, μήπως φτιάξει λίγο η διάθεση του κόσμου».
 

Άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής...



Zητά η Δικαιοσύνη...
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας των εννέα μη υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για...
το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, ζητούν οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση.
Επιπλέον, ζητούν να αποδοθεί συμπληρωματική κατηγορία στους βουλευτές Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Μίχο, Λαγό, Μπούκουρα και Γερμενή για το αδίκημα της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό την τροφοδότηση της εγκληματικής οργανωσης...

Για λίγο φαγητό...

Συνωστισμός. Στριμωγμένοι στην  "ουρά", γι' άλλη μια χρονιά, εκατοντάδες πολίτες περιμένουν  να πάρουν λίγο φαγητό. Λίγο κρέας. Οι...
είκονες της κρίσης, στη Βαρβάκειο.
Οπως δήλωσε σήμερα και ο προέδρος της Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης, ο κόσμος έχει αυξηθεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια...

φωτο real.gr

Δημοψήφισμα στην Πάρο καταδίκασε την πολιτική του Άδωνι Γεωργιάδη...

...με 5.364 "ναι" και 36 "όχι"...

Με τη συμμετοχή 5.419 κατοίκων σε 12 εκλογικά τμήματα της Πάρου και της Αντίπαρου πραγματοποιήθηκε το πρώτο μαζικό τοπικό...
δημοψήφισμα στη χώρα μας, όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr.
Το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή διοργάνωσε το Συντονιστικό των φορέων Πάρου Αντίπαρου και αφορούσε την καταστροφή των δομών υγείας στα δύο νησιά. Τα ποσοστά αυτών που καταδίκασαν την πολιτική που καταστρέφει τις υποδομές της δημόσιας υγείας στα νησιά μας και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη μεγάλη διαμαρτυρία που οργανώνεται στις 26 Φεβρουαρίου και που θα νεκρώσει κάθε δραστηριότητα στην Πάρο και την Αντίπαρο, ήταν συντριπτικά: 5.364 ΝΑΙ, 36 ΟΧΙ και 19 Άκυρα.
Σύμφωνα με τους κατοίκους «η κυβέρνηση οφείλει να πράξει το αυτονόητο και να στελεχώσει άμεσα το Κέντρο Υγείας της Πάρου με μόνιμους γιατρούς προστατεύοντας την υγεία των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών, αφού τα νησιά μας είναι σπουδαίοι τουριστικοί προορισμοί που συμβάλλουν στην εθνική οικονομία. Αποτελεί όνειδος για την πολιτεία ότι επί 4 συνεχή χρόνια τα 2500 παιδιά της Πάρου και της Αντιπάρου στερούνται τις υπηρεσίες παιδιάτρου γεγονός που ακυρώνει στην πράξη και τη συνταγματική της υποχρέωση που αναφέρεται στη νησιωτικότητα. Οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου θα συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα της πρωτοβάθμιας δημόσιας ιατρικής περίθαλψης στα νησιά μας¨, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Πάρου, Αντίπαρου για την Υγεία.
Να σημειωθεί ότι ο Καλλικράτης (Ν.3852/2010) ενώ προέβλεψε την δυνατότητα τοπικών δημοψηφισμάτων μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν εκδόθηκαν μέχρι σήμερα οι σχετικές κανονιστικών διατάξεων για την οργάνωσή τους με αποτέλεσμα να μη μπορούν να διεξαχθούν νομότυπα.
Υπενθυμίζεται ότι η διενέργεια δημοψηφίσματος έχει ζητηθεί από τα δημοτικά συμβούλιο των 14 δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης για τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Προχθές, σε υλοποίηση αυτής της απόφασης, φορείς και πολίτες της Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση που οργάνωσε η πρωτοβουλία «SOSτε το νερό» αποφάσισαν της διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στις 18 Μαΐου, την πρώτη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογώ 

Για τα σχολεία της Κεφαλονιάς…

Επιστολή Μαρινάκη…

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης απέστειλε στον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς, κ. Παρίση, επιστολή με την οποία γνωστοποιεί και επισήμως την πρόθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός να...
συμβάλλει στο κόστος ανασυγκρότησης των πληγεισών σχολικών μονάδων του Δήμου Κεφαλλονιάς, με το χρηματικό ποσό των 500.000€, προκειμένου γρήγορα και με ασφάλεια να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία τους.

Το ποσό αυτό είναι άμεσα στη διάθεσή του Δήμου και θα εκταμιεύεται τμηματικά με βάση την πρόοδο των έργων.

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο της ηθικής υποστήριξης των κατοίκων του Νησιού την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί την Κεφαλλονιά αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία θα αποτελείται από τον Σύμβουλο Στρατηγικής της Διοίκησης κ.Κριστιάν Καρεμπέ, τον Γενικό Αρχηγό της Διεύθυνσης Ακαδημίας του Ολυμπιακού, κ. Γρηγόρη Γεωργάτο, τον Διευθυντή Επικοινωνίας, κ. Κώστα Καραπαπά, τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κ. Βασίλη Τοκάκη και τον Διευθυντή Προμηθειών κ. Βαγγέλη Μεσσάρη, προκειμένου να μοιράσουν δώρα σε μαθητές του Ληξουρίου και του Αργοστολίου...