Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Μήπως είναι ώρα νά βρούμε καμιά ...γάτα τής προκοπής γιατί προβλέπεται αύξηση τών αρουραίων;...

                                        ...Διαλέχτε!*
Cats crowd the harbor on Aoshima Island in the Ehime Prefecture in southern Japan on February 25, 2015. An army of cats rules the remote island in southern Japan, curling up in abandoned houses or strutting about in a fishing village that is overrun with felines outnumbering humans six to one.
Thomas Peter / Reuters
theatlantic.com/photo

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Ν.Μ." : Φίλος αναγνώστης πού θέλει νά κρατήσει τήν ανωνυμία του μάς έγραψε σέ e-mail τό ακόλουθο σχόλιο :
Τέτοιο γατομάνι, αγαπητέ Δημήτρη, μόνι η συχωρεμένη η  Ζαμπελώ μπορούσε νά τό ...μανουβράρει!..

Ομολογία κορυφαίου της τουρκικής μαφίας που διαχειρίζεται μετανάστες...

«Αν ο Ερντογάν δεν ήθελε, δεν θα παίρναγε στην Ελλάδα ούτε μύγα»

Προσφυγόπουλο από τη Συρία στις ακτές της Κω Προσφυγόπουλο από τη Συρία στις ακτές της Κω | AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Κι όμως… υπάρχουν!

Ο Οσμάν μάς εξηγεί ότι πλέον «μένουν σε σπίτια που έχουν νοικιαστεί ειδικά γι' αυτό το σκοπό. Δεν κυκλοφορούν ελεύθερα, η μετακίνησή τους γίνεται με ΙΧ αυτοκίνητα που τους παραλαμβάνουν από τα σπίτια και τους μεταφέρουν σε σημεία εκκίνησης. Από εκεί μεταφέρονται στα σημεία αναχώρησης».

Πώς μεταφέρονται τώρα. Με πολλούς τρόπους. Πολλοί από αυτούς προκαλούν γέλιο. Όλοι δείχνουν το μέγεθος του κυκλώματος και το αδίστακτο του τρόπου που αυτό λειτουργεί.

Μετανάστες και πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί, λοιπόν, από τον Οσμάν στις περιοχές απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο με λεωφορεία φορτωμένα σε αυτοκίνητα οδικής βοήθειας. Με σχολικά λεωφορεία από την ώρα που τα παιδιά σχολάνε μέχρι την επομένη το πρωί, όταν τα λεωφορεία θα ξαναχρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά μαθητών.

Με ένα κονβόι ΙΧ, πράγμα που επιτρέπει ακόμα κι όταν ένα αυτοκίνητο το σταματήσει η αστυνομία, όλα τα άλλα να κατευθυνθούν στον προορισμό τους. Υπάρχουν όμως και… VIP μεταφορές, όπως ανδρών ως πλούσιων Αράβων με βιτρίνα Ρωσίδες συνοδούς ακόμα και… με νεκροφόρες! Οι τελευταίες, λέει ο Οσμάν, είναι ακριβές υπηρεσίες και πληρώνονται εξτρά σχεδόν όσο και το πέρασμα στο νησί.

Εμπόριο ανθρώπινων ψυχών Εμπόριο ανθρώπινων ψυχών | AP Photo/Santi Palacios

Το κύκλωμα

Ας επιστρέψουμε όμως στη Σμύρνη. Εκεί όπου είναι η βάση του κυκλώματος....

Και τώρα πώς θα… ζήσουμε χωρίς τον τέως;...

Είναι το ερώτημα που απασχολεί τους εργαζομένους στον ΔΟΛ, οι οποίοι με τα απομνημονεύματα του πρώην βασιλιά, που μοίραζε επί τρεις βδομάδες το «Βήμα», πήραν ένα δυο δεκαπενθήμερα από τα χρωστούμενα. Τώρα, με το τέλος τού «Θα τα πω όλα», ξανά στη...
μέγγενη.
Έχασε 46.010 φύλλα η άλλοτε ναυαρχίδα του ΔΟΛ την περασμένη Κυριακή με το τέλος της προσφοράς. Τόσοι ήταν αυτοί που ενδιαφέρθηκαν να διαβάσουν την «αλήθεια» του Κωνσταντίνου, που αξίζει να σημειώσουμε ότι έγραψε ιστορία, γιατί είναι ο μοναδικός βασιλιάς που γράφει τα απομνημονεύματά του. Από 114.150 φύλλα που είχε φθάσει το «Βήμα» με τη βασιλική προσφορά προσγειώθηκε στα 68.140. Πτώση 40%!
Αποτέλεσμα ήταν να καταρρεύσει και η συνολική κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων, που από 401.560 έπεσε στα 347.630. Μείον 53.930 φύλλα! Το «Πρώτο Θέμα» επέστρεψε στην πρώτη θέση, κάτω όμως από τον πήχη των 100.000 φύλλων. Πούλησε 93.040, συν 870 σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, που είχε 92.170 φύλλα. Όλες οι εφημερίδες ήταν ουσιαστικά στα κάτω.
typologies.gr

ΚΤΕΟ έως 31 Δεκεμβρίου, ή πρόστιμο 150 ευρώ...

Τεχνικός έλεγχος αυτοκινήτων
Προθεσμία έως 31.12.2015 έδωσε κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ να το πράξουν για να μην επιβαρυνθούν με το πρόστιμο 150 ευρώ.

Το...
πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά την προθεσμία αυτή σε όσους εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων να μην έχουν περάσει από τον τεχνικό έλεγχο το όχημά τους για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Η απόφαση προβλέπει ότι το πρόστιμο δεν θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων στην Ελλάδα οχημάτων, για τα οποία έως και ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015, δηλαδή έως και τη 14η Σεπτεμβρίου 2015, θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας τεχνικού ελέγχου, εφόσον προσκομίσουν αυτά σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια περιοδικού ελέγχου μέχρι και τις 31.12.2015.

Μπέργκεν: Μια σκανδιναβική πόλη βγαλμένη από καρτ ποστάλ

Φιόρδ, λίμνες, πράσινο, χρωματιστά σπιτάκια στους λόφους. Ταξιδέψτε στη μοναδικής αρχιτεκτονικής πόλη, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

 

Το Μπέργκεν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας, μετά το Όσλο. Συνδυάζει ό,τι έχει κανείς στο μυαλό του για την ομορφιά των σκανδιναβικών χωρών: φιόρδ, λίμνες, πράσινο, χρωματιστά σπιτάκια σκαρφαλωμένα στους λόφους, παραδοσιακό λιμάνι, ζωντάνια, ήπιο κλίμα, ποιότητα ζωής. Τι άλλο θα μπορούσε κανείς να ζητήσει, εκτός ίσως από λίγο παραπάνω ήλιο;

Το Μπέργκεν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας, μετά το Όσλο. Συνδυάζει ό,τι έχει κανείς στο μυαλό του για την ομορφιά των σκανδιναβικών χωρών: φιόρδ, λίμνες, πράσινο, χρωματιστά σπιτάκια σκαρφαλωμένα στους λόφους, παραδοσιακό λιμάνι, ζωντάνια, ήπιο κλίμα, ποιότητα ζωής. Τι άλλο θα μπορούσε κανείς να ζητήσει, εκτός ίσως από λίγο παραπάνω ήλιο;



Βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές της χώρας, κοντά στην ορεινή περιοχή De syv fjell ("Τα Εφτά Βουνά"). Η πόλη είναι το επίκεντρο της πετρελαιοβιομηχανίας στη Νορβηγία, ενώ το λιμάνι εξυπηρετεί εμπορικά πλοία, σκάφη αναψυχής, κρουαζιερόπλοια και μικρά αλιευτικά σκάφη του εκεί πληθυσμού.




Η μακρά ιστορία του

Η πόλη του Μπέργκεν λέγεται ότι ιδρύθηκε από το βασιλιά Όλαφ το 1070. Το 1217 αντικατέστησε το Τρόντχαϊμ ως πρωτεύουσα της Νορβηγίας, η οποία ακολούθως έδωσε τη σειρά της στο Όσλο το 1299. Στα τέλη του 13ου αιώνα, το Μπέργκεν έγινε μια από τις σημαντικότερες εμπορικές πόλεις της Χανσεατικής Ένωσης, της οποίας Σάξονες έμποροι διέμεναν σε ξεχωριστή συνοικία της πόλης και απολάμβαναν αποκλειστικά προνόμια στο εμπόριο με τους ψαράδες του Βορρά, οι οποίοι κάθε καλοκαίρι κατέφθαναν στο λιμάνι της πόλης.
Σήμερα η παλαιά προκυμαία του Μπέργκεν, το Μπρύγκεν, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.



Στην πόλη υπάρχει το Πανεπιστήμιο του Μπέργκεν από το 1946, μέρος του οποίου αποτελεί το Μουσείο του Μπέργκεν, και ένα πανεπιστημιακό κολέγιο, με συνολικό αριθμό 22.000 φοιτητών και 3.600 εργαζομένων. Το 2002, βραβεύτηκε σε τρεις τομείς: κλιματική έρευνα, έρευνα για το πετρέλαιο, καθώς και μεσαιωνικές σπουδές.

Eνα θαύμα αρχιτεκτονικής

Τεχνίτες και ξυλουργοί από όλο τον κόσμο καταφτάνουν ακόμα και σήμερα στο Μπέργκεν για να μάθουν τα μυστικά της ξυλουργικής τέχνης, ανακατασκευάζοντας με παραδοσιακές μεθόδους τα ξύλινα κτίρια της πόλης. "Αυτά τα κτίσματα είναι η πύλη εισόδου στο Μπέργκεν για πάνω από 600 χρόνια κι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς της", συμπληρώνει καθώς μας δείχνει τις πολύχρωμες προσόψεις της αποβάθρας.
Γιά περισσότερες καί ομορφότερες φωτογραφίες>>>>>>>>>>

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ σε όλους τους νομούς




ta-apotelesmata-twn-eklogwn-tis-nd-se-olous-tous-nomous

Η «ακτινογραφία» της ψηφοφορίας για την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ. Πώς ψήφισαν οι νεοδημοκράτες ανά Νομό και Περιφέρεια. Ποιά τα «κάστρα» των υποψηφίων

Πολίτες διαφορετικής οικονομικής και κοινωνικής θέσης εξέφρασαν οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας, ενώ με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά ήταν η επιλογή των 400.000 ψηφοφόρων ανά γεωγραφική περιοχή.
Χαρακτηριστικά, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης πρώτευσε σε λαϊκές και αγροτικές περιοχές, ενώ αντίθετα ο Κυρ. Μητσοτάκης πήγε καλά στις αμιγώς αστικές περιοχές και πάρα πολύ καλά όπου το βιοτικό επίπεδο είναι υψηλότερο.
Όπως φαίνεται από την «ακτινογραφία» των αποτελεσμάτων ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπερίσχυσε κατά κράτος στη Θράκη, την Ηπειρο, τα Ιόνια νησιά και την Πελοπόννησο, καταγράφοντας παράλληλα υψηλά ποσοστά στα αστικά κέντρα όπως στην Α' Αθηνών και την Α' Πειραιά.
Η ισχύς του Κυριάκου Μητσοτάκη πηγάζει από την εκλογική του περιφέρεια, τη Β'Αθηνών, αλλά και την Κρήτη, ενώ κατέγραψε αξιοσημείωτα ποσοστά στην Πελοπόννησο και τα αστικά κέντρα, γεγονός που τον έφερε στην δεύτερη θέση των συνυποψηφίων του.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας απέδειξε ότι -και ως περιφερειάρχης- εξακολουθεί να έχει ισχυρά ερείσματα στη Μακεδονία, ενώ έπιασε πρωτιά στην Α' και Β' Θεσσαλονίκης και κατέγραψε υψηλά ποσοστά στη Θράκη.
Από τα «ατού» του Αδωνι Γεωργιάδη τέλος αποδείχθηκαν περιοχές που είναι παραδοσιακά «δεξιά κάστρα», όπως η Μεσσηνία, ενώ εντυπωσιακό ήταν το ποσοστό του στην Α' Αθήνας.

Πώς ψήφισαν οι Νεοδημοκράτες ανά Περιφέρεια

Αστικά κέντρα: Αθήνα - Πειραιάς - Θεσσαλονίκη
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγήθηκε καθαρά στην Α' Αθήνας, είχε βραχεία κεφαλή στην Ανατολική Αττική, ενώ νίκησε κατά κράτος στον Πειραιά.
Στην Β' Αθήνας προηγήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ πήρε υψηλό ποσοστό ο Αδωνις Γεωργιάδης και βγήκε τελευταίος ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος όμως υπερίσχυσε σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης.



ακολουθούν τά αποτελέσματα όλων τών νομών τής χώρας

Η Παγωμένη Πανσέληνος των Χριστουγέννων, Αθήνα

Straight Out Of Camera

Πέθανε η αδελφή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη



tvxs.gr | 27 Δεκ. 2015
Δύσκολες ώρες για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς το Σάββατο έφυγε από τη ζωή η αδερφή του, Βάσω, η οποία έδινε μάχη με τον καρκίνο.
Η κατάσταση της υγείας της είχε παρουσιάσει επιδείνωση, καθώς βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο. Δεν τα κάταφερε και έφυγε από τη ζωή την επομένη των Χριστουγέννων.
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης σε δήλωσή του για την απώλεια της Βάσως Μεϊμαράκη, ανέφερε:
«Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και συγκίνηση για το θάνατο της Βάσως Μεϊμαράκη, αδελφής του καλού φίλου και συναγωνιστή Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή προσωπικότητα, που διακρίθηκε ως οικογενειάρχης, αλλά και για το ήθος, την ευγένεια και την κοινωνική της προσφορά.
Θερμά συλλυπητήρια στα τρία παιδιά της και τους οικείους της».

Τα συλλυπητήρια προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον χαμό της αδελφής του εξέφρασαν μέσω Twitter ο συνυποψήφιος του κ. Μεϊμαράκη, Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πρώην υποψήφιοι για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης.
Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

Το μισό του παγκόσμιου πλούτου ανήκει στο 0,7% του πληθυσμού

Πρόκληση

tvxs.gr | 27 Δεκ. 2015
Τελευταία ανανέωση 09:08 | 27 Δεκ. 2015
Μιχάλης Γιαννεσκής
Οι ετήσιες Εκθέσεις Διεθνούς Πλούτου (Global Wealth Reports) του Ινστιτούτου Έρευνας της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse περιέχουν πολλά διαφωτιστικά στοιχεία για τον παγκόσμιο πλούτο.
Τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι η κατανομή του διεθνούς πλούτου γίνεται ολοένα και πιο ανισομερής και, παρά την οικονομική κρίση, οι εκατομμυριούχοι αυξάνουν τον πλούτο τους.
Σύμφωνα με την έκθεση της τράπεζας για το 2015, περίπου ο μισός πλούτος της υφηλίου (το 45,2%) ανήκει στους εκατομμυριούχους, οι οποίοι αποτελούν το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα εύπορα κοινωνικά στρώματα που αποτελούν το 7,3% του πληθυσμού και κατέχουν περίπου 40% του πλούτου.
Οι υπόλοιποι κάτοικοι της υφηλίου, το 92%, κατέχουν μόνο το 15,4% του πλούτου, και η πλειοψηφία από αυτούς, το 71%, κατέχει μόλις 3% του παγκόσμιου πλούτου.

Μια σύγκριση της φετινής έκθεσης με τις παρόμοιες εκθέσεις της τράπεζας για προηγούμενα χρόνια προσφέρει αποκαλυπτικά συμπεράσματα. Κατά την περίοδο 2010-2015, η περιουσία των εκατομμυριούχων σε δολάρια αυξήθηκε κατά 60%, και το ποσοστό του παγκόσμιου πλούτου που κατέχουν ανέβηκε κατά περίπου 10%. Σε αντίθεση, η περιουσία των πτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων (του 71% του πληθυσμού) σε δολάρια μειώθηκε κατά την ίδια περίοδο κατά 10%.
Κερδισμένοι από την ανακατανομή του πλούτου βγαίνουν κυρίως οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι, των οποίων η περιουσία αυξήθηκε φέτος κατά 6-7% σε σύγκριση με το 2014, ενώ αντίθετα η περιουσία των Ελλήνων μειώθηκε κατά 17%, των Τούρκων κατά 21%, των Ρώσων κατά 38%, και των Ουκρανών κατά 41%.
Παρόλο που οι εκθέσεις της Credit Suisse συμπεριλαμβάνουν στους υπολογισμούς τους στοιχεία πλασματικού πλούτου, η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για όλα τα χρόνια είναι παρόμοια και οι συγκρίσεις είναι ενδεικτικές. Το αναμφισβήτητο συμπέρασμα των εκθέσεων είναι ότι η οικονομική κρίση έχει ευνοήσει τους εκατομμυριούχους, ενώ αντίθετα τα κοινωνικά στρώματα με χαμηλά εισοδήματα έχουν επωμιστεί τις αρνητικές επιπτώσεις της.
Οι εικασίες των νεοφιλελεύθερων οικονομολόγων περί διάχυσης του πλούτου προς τα κάτω μέσω των μηχανισμών της διεθνούς αγοράς (το λεγόμενο trickle down effect) διαψεύδονται παντελώς από τα στοιχεία που οι ομοϊδεάτες τους παρουσιάζουν, καθότι αυτά δείχνουν ότι στην πράξη οι μηχανισμοί δουλεύουν αντίθετα, και η διάχυση του πλούτου γίνεται προς τα πάνω, προς τα πλουσιότερα κοινωνικά στρώματα.