Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020

Kαθ' οδόν πρός τά 200 χρόνια από τήν επανάσταση τού '21...

                                                                                                          ...τού Πέτρου Ζερβού
14.02.2020
από : efsyn.gr

Τό «επικίνδυνο» 5G εξεγείρει...


«Εξέγερση» και στην Ελβετία για το «επικίνδυνο» 5GΗ Ελβετία ήταν από τις πρώτες χώρες, που ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία 5G, ωστόσο οι φόβοι για τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, λόγω της ακτινοβολίας από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας, προκάλεσαν εθνική εξέγερση, γράφουν οι Financial Times.Πιάνοντας το νήμα από την αρχή, το site Activist Post, μας θυμίζει με αφορμή το ρεπορτάζ των FT, ότι το 2017, γιατροί και επιστήμονες παγκοσμίως, ζήτησαν μορατόριουμ, πριν δώσουν το πράσινο φως στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Όταν το 2018 εγκαταστάθηκαν οι σχετικές κεραίες  σε γειτονιές της Νέας Υόρκης, κάτοικοι αλλά και κατοικίδια ζώα, άρχισαν να έχουν συμπτώματα από την έκθεση, γράφει το ρεπορτάζ. Κάποιοι μάλιστα, πούλησαν τα σπίτια τους εξαιτίας αυτού, όπως έγραψε στα social media η διδάκτωρ Naomi Wolf. 
Ανάλογες αντιδράσεις είχαμε και στην Ελβετία με αποτέλεσμα να έχει μπει φρένο στη χρήση των νέων πύργων, που ήταν έτοιμοι να εγκατασταθούν σε πολλά σημεία. Αν και η χώρα, είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας, λόγω της έντονης ανησυχίας, έθεσε αόριστο μορατόριουμ.

Την ίδια στιγμή, σε ολόκληρη την Ευρώπη, αναβαθμίζουν τα δίκτυα τους, στα πρότυπα του 5G, «εν μέσω μιας άγριας εκστρατείας από την πλευρά των ΗΠΑ, προκειμένου να πάψει η Ευρώπη να χρησιμοποιεί για την αναβάθμιση των δικτύων  την κινέζικη τεχνολογία της εταιρείας Huawei που την κατηγορεί ως επικίνδυνη» γράφουν οι FT.
Παράλληλα όμως με την αυξανόμενη διάδοση του 5G, μεγαλώνει και το κύμα αντίδρασης παγκοσμίως. 
Η πρώτη παγκόσμια ημέρα εναντίωσης στο 5G, πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο. Πολλές πόλεις αλλά και ολόκληρες χώρες,  έχουν λάβει μέτρα απαγόρευσης.  Τον περασμένο Δεκέμβριο, γιατροί,  επιστήμονες,  μηχανικοί και δημόσιοι σύμβουλοι,  ζήτησαν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλλει μορατόριουμ στο 5G εξαιτίας των βιολογικών και περιβαλλοντικών κινδύνων για την ασφάλεια ενώ παράλληλα έχουν κατατεθεί πολλές αγωγές.

Σύμφωνα με την άποψη των φορέων, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών εξακολουθούν να υποστηρίζουν, ότι το 5G είναι ασφαλές, χωρίς τεκμηρίωση επιστημονική. Φυσικά όλες οι πηγές κινητού τηλεφώνου και η ασύρματη WiFi ακτινοβολία - 1G έως 4G - είναι επίσης επιβλαβείς για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. «Η ρύπανση από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία («Electrosmog») ήταν  πρόβλημα και πριν την εμφάνιση του 5G. Πολλοί ειδικοί έχουν επιμείνει ότι πρέπει να μειώσουμε δραστικά τις πηγές ηλεκτροσμόγκ, ενώ με την διάδοση του 5G κάνoυμε ακριβώς το αντίθετο», γράφει το  Activist Post. 

από : Τvxs.gr
15 Φεβρουαρίου 2020

Όλοι οι μεγάλοι είχαν τίς "αδυναμίες" τους, έστω καί πρωθύστερα...


Η φιλοζωΐα υπεράνω ιδεολογιών...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ γιά τήν "Δήλωση Ορθών Στοιχείων Ακινήτων στό ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
Θέμα: ΔΗΛΩΣΗ ΟΡΘΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019 τεύχος Α’), οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ηλεκτροδοτούμενων ή μη ηλεκτροδοτούμενων, έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν στο Δήμο Μυκόνου και να καταθέσουν ως τις 31/3/2020 διορθωτική ή αρχική δήλωση, με τα ορθά στοιχεία, για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου, για τον υπολογισμό φόρων, τελών και εισφορών.
Η ρύθμιση ισχύει για κάθε κτίσμα ή οικόπεδο που δεν είναι δηλωμένο, για κάθε ακίνητο που έχει δηλωθεί με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό, καθώς και για κάθε ακίνητο στο οποίο έχει επέλθει μεταβολή στα στοιχεία της αρχικής δήλωσης (διαφορά στα τ.μ. της επιφάνειας, προσθήκες, τακτοποιήσεις, διακοπή παροχής ενέργειας από την ΔΕΗ ή άλλο πάροχο, αλλαγή ιδιοκτήτη κλπ.).
Σημειώνεται ότι με την υποβολή της διορθωτικής ή αρχικής (εφόσον πρόκειται για αδήλωτο ακίνητο) δήλωσης, δεν θα επιβληθεί κανένα πρόστιμο για μη προηγούμενη υποβολή ή για υποβολή ανακριβούς δήλωσης σε παλαιότερο χρόνο.
Κατόπιν τούτου, σας καλούμε να προβείτε στη δήλωση των ορθών τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων σας μέχρι και την 31η Μαρτίου 2020 , χωρίς καμία επιβάρυνση από τον Δήμο.
Οι διαφορές θα υπολογίζονται από 1/1/2020 και όχι από τα προηγούμενα έτη.
Η μη ορθή εμφάνιση της επιφάνειας των κτισμάτων θα δημιουργήσει στο μέλλον πρόβλημα σε οποιαδήποτε μεταβίβαση του ακινήτου ενώ μετά την 31/3/2020 ο Δήμος Μυκόνου θα προχωρήσει σε ελέγχους και σε διασταυρώσεις μεταξύ της δήλωσης ακινήτων Ε9 και των στοιχείων επιφάνειας στις παροχές ρεύματος.
Μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δώσει στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να δηλώνουν ηλεκτρονικά τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους,  καλούμε τους δημότες-ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν δηλώσει στον Δήμο ακίνητά τους ή τα έχουν δηλώσει με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό να προσέρχονται στα γραφεία του Δήμου (Κτίριο Μαύρου)  προκειμένου να υποβάλουν δήλωση με τα πλήρη και ορθά στοιχεία των επιφανειών όλων των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων τους χωρίς την επιβολή προστίμων για το παρελθόν και χωρίς αναδρομικές χρεώσεις πολλών ετών, όπως προέβλεπε η σχετική νομοθεσία.

Για την υποβολή της δήλωσης που γίνεται αυτοπροσώπως στον Δήμο μας, οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να προσκομίζουν τα εξής δικαιολογητικά:
  1. Έντυπο Διορθωτικής Δήλωσης.
  2. Διορθωμένη Βεβαίωση δηλωθείσας Περιουσιακής Κατάστασης Ε9.
  3. Πρόσφατος λογαριασμός ρεύματος του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας ή βεβαίωση από τον ΔΕΔΔΗΕ (εφόσον έχει γίνει διακοπή).
  4. Δήλωση οριστικής υπαγωγής στις διατάξεις των Ν.3843/2010, 4178/2013, Ν.4495/2017.
  5. Σε περίπτωση υποβολής από τρίτο πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση θεωρημένη από ΚΕΠ ή Αστυνομία.
Εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι του Δήμου Μυκόνου είναι στην διάθεση σας για την ορθή και έγκαιρη συμπλήρωση της Διορθωτικής Δήλωσης καθώς και για την διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων (φωτοτυπίες ή scannering).

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2289360132, 2289360128 και 2289360115.
Υποχρέωση τροποποιητικής δήλωσης, υπάρχει και για τις περιπτώσεις που έχει ήδη ζητηθεί βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ.
 Μύκονος, 11-02-2020                                                                                   
                                                                                     
                                                                                    Η Αντιδήμαρχος Μυκόνου

                                                                                 Κωνσταντινιά Σαμψούνη