Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Καυγάς μεταξύ χασισεμπόρων στή Μύκονο καί άμεση σύλληψη! Έχει καί τό εμπόριο τά ...ρίσκα του...!

Μύκονος: «Πλακώθηκαν» μεταξύ τους και… καρφώθηκαν!
Συνελήφθησαν χθες το βράδυ (12.01.2018) στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, τέσσερις υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 28, 34, 30 και 38 ετών κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη διαμονή και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης επεισοδίου μεταξύ των δραστών, εντοπίστηκε μέσα σε εγκαταλειμμένο κτήριο (οικοδομή) που διέμεναν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -114- γραμμαρίων, τοποθετημένη σε τριάντα εννέα πλαστικές συσκευασίες.
Η ναρκωτική ουσία, καθώς και δυο ξύλινοι ράβδοι που βρέθηκαν στην κατοχή τους, κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

από cyclades24.gr

«Έτσι στα μάτια της κοινής γνώμης ξεδιπλώθηκε και αποκαλύφθηκε ο ορισμός της διαπλοκής...»

 Ο ορισμός της διαπλοκής...

Δύο χρόνια υστερίας και σκληρής πολιτικής κόντρας διαψεύστηκαν με θόρυβο μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση των αιτήσεων για τις τηλεοπτικές άδειες. Και μόνο η νομοθέτηση ανέτρεψε όλο το μιντιακό τοπίο ενώ τώρα, στην τελική ευθεία, έχει γίνει σαφές ότι οι μιντιάρχες πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
Διαψεύστηκαν εμφατικά όσοι υποστήριζαν ότι ο περιορισμένος αριθμός αδειών είναι ενάντια στους «νόμους της αγοράς». Η ΝΔ ζητούσε απεριόριστες άδειες ενώ η Ένωση ιδιοκτητών ζητούσε 18 άδειες. Τελικά δεν συμπληρώθηκε ούτε ο ελάχιστος αριθμός! Ενώ τα ποσά που θα εισπράξει το δημόσιο καθορίστηκαν από τους ίδιους τους επιχειρηματίες μέσω των…«νόμων της αγοράς».
Οι τηλεοπτικές άδειες ήταν μια κομβική μεταρρύθμιση για την κυβέρνηση. Έστω και καθυστερημένα, εν μέσω τρομερών αντιστάσεων από την ελίτ της πολιτικής και των επιχειρήσεων, αποδείχτηκε ότι όταν το τοπίο είναι θεσμικά ρυθμισμένο και η στρόφιγγα των θαλασσοδανείων κλειστή, πολλοί εξαφανίζονται. Όλοι όσοι ζητούν επιδεικτικά όρους «ελεύθερης αγοράς» αλλά εννοούν τη σημαδεμένη τράπουλα του παρασιτικού καπιταλισμού.  
Τόσο καιρό ο θόρυβος και το «αίτημα των απεριόριστων αδειών» είχε απλά έναν σκοπό: Να μην πληρώσουν οι καναλάρχες.
Ιδιαίτερη περίπτωση είναι το Μega, που κατέρρευσε μόλις σταμάτησε η δανειοδότηση ενώ όταν ο Σαββίδης ενεπλάκη και στήριξε ένα επιχειρηματικό πλάνο που περιελάμβανε και πληρωμή των εργαζομένων, οι υπόλοιποι «παίκτες» έσπευσαν να αποκτήσουν την πλειοψηφία και τώρα κλείνουν το κανάλι. Δεν υπάρχει προηγούμενο επιχειρηματιών που απαιτούν δημόσια μια εταιρία «κέλυφος» να πάρει την άδεια και το κανάλι με τα assets, αποφεύγοντας τα χρέη και τους ανεπιθύμητους συνεταίρους.
Οι επιχειρηματίες απέδειξαν ότι δεν «παίζουν» με όρους επιχειρηματικούς αλλά ξεκάθαρα πολιτικά και παραγοντικά.
Έτσι στα μάτια της κοινής γνώμης ξεδιπλώθηκε και αποκαλύφθηκε, σε όλο το εύρος, ο ορισμός της διαπλοκής...

14 Ιαν. 2018
tvxs.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"
καί είναι βγαλμένος μέσα από τό κείμενο

Δεν υπάρχουν πολιτικές εκπομπές...

Γι' αυτήν την φοβερή "έλλειψη" απεφάνθη, μετά λόγου γνώσεως, η παρουσιάστρια της εκπομπής DΟΤ (ΣΚΑΪ), Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

"Δεν ξέρω στην ΕΡΤ τι γίνεται, γιατί δεν βλέπω", είπε και ο συνομιλητής Βαγγέλης Περρής συμφώνησε μαζί της .

Μα καλά, ΕΡΤ ίσως να μη βλέπουν, αλλά στο κανάλι το δικό τους δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι υπάρχουν πολιτικές εκπομπες (εκτός αν οι "Ιστορίες" με τον Αλέξη Παπαχελά ή το "Ακραίως" με τον Τάκη Χατζή, δεν είναι πολιτικές εκπομπές);

Μιλάμε για...

πολύ ενημερωμένους δημοσιογράφους. Ούτε στο κανάλι το δικό τους δεν ξέρουν τι (τους) γίνεται...

Ο Καραμανλής σιωπά: Είναι ο μοναδικός Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης ο οποίος αρνείται να μιλήσει...

Η αφωνία και η στρεψοδικία…
Ο Κώστας Καραμανλής ως απλός βουλευτής. Οπου και πάλι δεν μιλά
|Nikos Libertas / SOOC
Η διακυβέρνηση Καραμανλή έσπρωξε την οικονομία στη χρεοκοπία, η οποία έσκασε στα χέρια της κυβέρνησης Παπανδρέου. Εκτοτε ο πρώην πρωθυπουργός σιωπά αιδημόνως και αναθέτει την υπεράσπισή του σε τρίτους. Ομως, τα γεγονότα και τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Εναντίον του
 
Γιώργος Καρελιάς
13 Ιανουαριου 2018 
Η ενασχόληση με το παρελθόν είναι τις περισσότερες φορές αντιπαραγωγική, για να μην πούμε επιζήμια. Πόσο μάλλον όταν αυτό το παρελθόν είναι σχετικά πρόσφατο και μπορεί να αναζωπυρώσει αχρείαστες αντιπαραθέσεις.
Με μια διαφορά. Δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε με το παρελθόν αυτό, αν όσοι έχουν διαδραματίσει καίριο ρόλο έχουν μιλήσει και έχουν δώσει εξηγήσεις για τα πεπραγμένα τους. Αντίθετα, αν ένας βασικός πρωταγωνιστής αρνείται επίμονα και συστηματικά να πει έστω και μια κουβέντα και αναθέτει σε τρίτους να τον υπερασπίζονται, απολογούμενοι γι’ αυτόν, τότε η επιλογή αυτή δεν πρέπει να αγνοείται, πρέπει να κριτικάρεται και να επικρίνεται.

hands new

Τέτοια επιλογή είναι αυτή του Κώστα Καραμανλή να έχει σφραγίσει το στόμα του για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο, μολονότι πολλοί τού απευθύνουν τη βαριά κατηγορία ότι, ειδικά η διαχείριση της περιόδου 2007-2009, είναι ο βασικός υπεύθυνος για την επελθούσα χρεοκοπία. Ο πρώην Πρωθυπουργός αρνείται εδώ και οκτώ χρόνια να πει οτιδήποτε. Ούτε μια ομιλία, ούτε μια συνέντευξη, ούτε ένα άρθρο. Τίποτα. Πρόκειται για πρωτοφανή τακτική, που μπορεί να ερμηνευθεί και ως περιφρόνηση προς τους πολίτες και ιδίως προς αυτούς που τον ψήφισαν...