Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Η «κακή ώρα», στο Καλό Λιβάδι…

Σωρεία εγκληματικών παραλείψεων…

Μόλις μια τραγωδία, όπως αυτή με το 10χρονο στη Μύκονο, έρχεται στο προσκήνιο, τότε αρμόδιοι και αναρμόδιοι και φυσικά οι δημοσιογράφοι ανακαλύπτουν και απαριθμούν τις εγκληματικές παραλείψεις.

- Ο…
χειριστής του σκάφους ήταν μόλις 22 ετών χωρίς εμπειρία
- Θα ‘πρεπε να υπάρχουν δύο χειριστές κι όχι ένας
- Θα ‘πρεπε να έσερνε πίσω του ένα μόνο φουσκωτό παιχνίδι κι όχι δύο
- Δεν υπολόγισαν τον καιρό (5 μποφόρ) κλπ. κλπ.

Μετά από δυο τρεις μέρες κανείς, εκτός από την οικογένειά του, δεν θα θυμάται το άτυχο 10χρονο αγόρι.

Ούτε τις – εγκληματικές – παραλείψεις. Που, πάλι, θα συνεχίζονται…
 

Κομπόστες και πελτέδες

Να το ξεκαθαρίσουμε. Το εξαγωγικό εμπόριο της χώρας προς τη Ρωσία την «έβαψε». Και δεν ξεβάφει ούτε αν ο Τσίπρας γράψει γράμμα στο Μεντβέντεφ , ούτε αν ο Κουτσούμπας κάνει λιτανεία στη Ρωσική μονή του Αγίου Όρους.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΗΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΗΛΟΣ

  Τα λεφτά των ντόπιων παραγωγών πέταξαν, ακόμα κι αν ο Βενιζέλος καλέσει το Λαβρόφ σε δείπνο και δεν φάει μπουκιά, ή αν ο Σαμαράς κάνει το δεξιό ψάλτη σε λειτουργία του πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο. Οι δύο τελευταίοι ας το σκέφτονταν καλύτερα όσο καιρό προήδρευαν καμαρωτοί της Ε.Ε. Τώρα είναι αργά
Το ερώτημα, βέβαια, είναι ποιος θα πληρώσει τη νύφη. Οι απερχόμενοι πολιτικοί πυγμαίοι της Κομισιόν, προφανώς δεν θα αναγνωρίσουν τα ολέθρια λάθη τους. Η πεισματικά επιπόλαια Κάθριν Άστον, ο ανόητος γραφειοκράτης Χέρμαν βαν Ρομπάι και η μαριονέτα Ζοσέ Μπαρόζο, που πηγαινοέρχονταν στο Κίεβο για να παίξουν το θέατρο σκιών της Ουάσινγκτον, μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς. Και κυρίως απλήρωτους.
Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν τα σπασμένα από τα ρωσικά αντίμετρα θα αναπληρωθούν, κατά ένα μέρος, από κοινοτικά χρήματα. Για την ώρα η πιο πιθανή αλλά και ρεαλιστική λύση είναι να αναλάβουν τα βάρη των αποζημιώσεων οι κρατικοί προϋπολογισμοί των κρατών-μελών.
Πράγμα που σημαίνει ότι τη ζημιά, δυστυχώς, θα κληθούν και πάλι να την φορτωθούν οι φορολογούμενοι. Προς όφελος, φυσικά, μεσαζόντων και λαθρεμπόρων που ως συνήθως κάνουν πάρτι σε κάθε εμπάργκο
Για την χειμαζόμενη Ελλάδα ένας λογαριασμός 130 πάνω κάτω εκατομμυρίων ευρώ είναι αναμφίβολα ζόρικος. Και όταν με τις παράπλευρες απώλειες αγγίζουν τα 400 εκ. η λυπητερή εκτός από αστρονομική είναι και δυσβάστακτη. Χειρότερες, όμως, από τις χασούρες στο εξαγωγικό εμπόριο είναι οι συναφείς απώλειες.
Η χώρα πλήττεται πολλαπλώς στον τουρισμό, στην προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, και από το ενδεχόμενο διαταραχής της προμήθειας ρωσικού αέριου και πετρελαίου. Κυρίως , όμως , βγαίνει εξασθενημένη διπλωματικά από τον άτυπο πόλεμο Ε.Ε.-Ρωσίας. Ειδικότερα στα μονίμως ανοιχτά μέτωπα του Σκοπιανού και του Κυπριακού
Σε αυτό το τοπίο των απρόβλεπτων και δυσμενών επιπτώσεων για μια χώρα που δεν έχει την ισχύ να παραγάγει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, η Ελλάδα σύρεται από τη συγκρουσιακή επιλογή της αμερικανικής αλαζονείας στην Ουκρανία. Αναγκασμένη, όπως και η υπόλοιπη ΕΕ να υποστεί μαζί με το υψηλό οικονομικό κόστος και την απομείωση της όποιας γεωπολιτικής της ζωτικότητας, υπό την αμερικανό- νατοϊκή ομπρέλα.
Από τη άλλη όσο η Ρωσία δεν μετατρέπεται σταδιακά σε εθνικό κράτος με αναπτυγμένους θεσμούς της κοινωνίας των πολιτών αλλά ρέπει νοσταλγικά προς την αίγλη του τσαρικό-σοβιετικού παρελθόντος της , τα περιθώρια ελιγμών με τους ομόθρησκους στενεύουν ανεπανόρθωτα. Ήδη φρουτοπαραγωγοί από Αργεντινή, Χιλή και Τουρκία στριμώχνονται στις πύλες του Κρεμλίνου.
Σε αυτή την αποπνικτική ατμόσφαιρα μια πιθανή ετεροβαρής διατλαντική συμφωνία κοινού εμπορίου με τους Ρώσους χαρίζει στην Ελλάδα το ρόλο του βατράχου που βυθίζεται στο βάλτο όπου τσακώνονται τα βουβάλια. Και εξαναγκάζει την ημιθανή ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητας να κολυμπήσει αδέξια στην νέο-ψυχροπολεμική σαλάτα ανάμεσα σε κομπόστες και πελτέδες
matrix24

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Λένε πώς έρχεται καύσωνας...

Εως την Παρασκευή θα διαρκέσει ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού

Εως την Παρασκευή θα διαρκέσει ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού

Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού βρίσκεται προ των πυλών. Από σήμερα Τρίτη και μέχρι την Παρασκευή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στα ηπειρωτικά της χώρας, κατά τόπους, θα φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου, ιδιαίτερα την Παρασκευή και στα ανατολικά το Σάββατο.

Στις Κυκλάδες θα φτάσει τους 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά κυρίως την Κυριακή, ο καιρός θα αλλάξει αισθητά με ενισχυμένους βόρειους ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς σε ορισμένες ηπειρωτικές περιοχές και πιθανές καταιγίδες, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια. Παράλληλα θα αυξηθούν οι βόρειοι άνεμοι στα 7 με 8 μποφόρ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά σε περιόδους καύσωνα να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία, το βάδισμα, το τρέξιμο και η βαριά σωματική εργασία. Να προτιμώνται τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, καθώς και τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά με περιορισμό των λιπαρών τροφών. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για τα νεογνά, τα βρέφη, ηλικιωμένους ανθρώπους και άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
tanea.gr


Oδηγίες από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Οδηγίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, μετά το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ στη χώρα μας τις επόμενες πέντε ημέρες, σύμφωνα με το οποίο θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες που σε ορισμένες περιοχές θα ξεπεράσουν τους 41 βαθμούς Κελσίου.
Το υπουργείο Υγείας, για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες, έχει, ήδη, ενημερώσει τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας να βρίσκονται σε ετοιμότητα έως και το τέλος της εβδομάδας, που αναμένεται να διαρκέσει ο καύσωνας.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα είναι τα εξής:
- Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως.
- Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών.
- Προτίμηση στα ανοιχτόχρωμα και ελαφρά ρούχα και κάλυψη κεφαλιού (χρήση, ομπρέλας κ.λπ.).
- Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας.
- Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως, πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών, αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών, ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και πάσης φύσεως φρούτα, με περιορισμό των λιπαρών, συχνά λουτρά και ελαφρύ ντύσιμο σε βρέφη και παιδιά.
Το υπουργείο Υγείας εφιστά την προσοχή στις αποκαλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ. και τα άτομα τα οποία, για καθαρά ιατρικούς λόγους, παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως διουρητικά, αντιχολινεργικά, ψυχοφάρμακα, ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.

Το «κατηγορώ» της οικογένειας του 10χρονου

Διαβάστε τα βασικά επιχειρήματα των νομικών της οικογένειας του άτυχου αγοριού που έχασε τη ζωή του στην παραλία Καλό Λιβάδι της Μυκόνου - Η προπέλα του σκάφους σκότωσε το 10χρονο αγόρι, σύμφωνα με το Λιμενικό

Το «κατηγορώ» της οικογένειας του 10χρονου

«Nα μας απαντήσουν οι αρμόδιοι πόσες φορές στο πρόσφατο παρελθόν κλήθηκε το Λιμενικό για τους ιδιοκτήτες και τον χειριστή στην επιχείρηση με τα θαλάσσια σπορ στο Καλό Λιβάδι», είναι το αμείλικτο ερώτημα που θέτει η οικογένεια του 10χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Δευτέρας στη Μύκονο βυθίζοντας στη θλίψη όλη την Ελλάδα. 

Τα βασικά σημεία των επιχειρημάτων της οικογένειας συγκροτούν ένα δριμύ κατηγορώ εναντίον όλων όσοι με πράξεις ή και με παραλείψεις τους οδήγησαν την ακολουθία των γεγονότων στο θάνατο του 10χρονου την ώρα που έκανε θαλάσσια σπορ σε μια από τις παραλίες του δημοφιλέστερου τουριστικού προορισμού στην Ελλάδα.

«Να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι που δηλώνουν με ταχύτητα αστραπής ότι όλα είναι «νόμιμα», τι μέτρα ασφαλείας προβλέπει η εν λόγω άδεια;», επισημαίνουν οι νομικοί της οικογένειας του 10χρονου.

«Να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι που κόπτονται για τα δήθεν μέτρα ασφαλείας αν στο τραγικό έγκλημα τηρήθηκαν τα νόμιμα μέτρα ασφαλείας που προβλέπουν την ύπαρξη και δεύτερου ατόμου στο σκάφος κι αν ο νόμος επιτρέπει τέτοιου είδους σπορ με επτά μποφόρ», λένε οι ίδιες πηγές καταγγέλλοντας παραβίαση των όρων ασφαλείας και προσθέτουν: «Να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι αν η αντίδραση του χειριστή του σκάφους και η απότομη στροφή που πήρε ο χειριστής-φονιάς σε εκείνη την περίσταση με εκείνη την κατάσταση θαλάσσης συνάδει με τα προσήκοντα μέτρα ασφαλείας».

Αξίζει να σημειθεί πως, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα, η προπέλα του σκάφους ήταν εκείνη που τραυμάτισε θανάσιμα το 10χρονο αγόρι. Μεταξύ, άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Κατά τη διάρκεια ελιγμών του εν λόγω Τ/Χ, ενώ αυτό έλκυε δύο θαλάσσια έλκηθρα (σ.σ. κουλούρες) με τέσσερις ανήλικους επιβαίνοντες επί αυτών, (δύο σε κάθε έλκηθρο αντίστοιχα) ο 10χρονος βρέθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους».
Πηγή: protothema.gr

Τραγωδία στη Μύκονο : Ελεύθεροι οι υπεύθυνοι

Ελεύθεροι οι υπεύθυνοι των θαλάσσιων σπορ της Μυκόνου όπου σκοτώθηκε ο δεκάχρονος

Ελεύθεροι οι υπεύθυνοι των θαλάσσιων σπορ της Μυκόνου όπου σκοτώθηκε ο δεκάχρονος

Ελεύθεροι αφέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, με προφορική εντολή του εισαγγελέα Σύρου, οι δύο άνδρες - ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών και ο χειριστής του ταχύπλοου- για την τραγωδία που σημειώθηκε τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή Καλό Λιβάδι Μυκόνου, όπου ένα 10χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του.

Ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι δύο συλληφθέντες δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στη Σύρο και ζήτησε από τη λιμενική αρχή Μυκόνου να συνεχιστεί η προανάκριση για την υπόθεση και αφού ολοκληρωθεί θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Η σορός του άτυχου παιδιού αναμένεται να μεταφερθεί την Τρίτη στο νοσοκομείο Σύρου για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Ο 10χρονος που συνοδευόταν από τον νονό του ζήτησε τη Δευτέρα να πάρει μέρος σε φουσκωτό θαλάσσιο παιχνίδι. Όταν το ταχύπλοο άρχισε να σέρνει το συγκεκριμένο παιχνίδι, λόγω του μικρού κυματισμού στην περιοχή, ο 10χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στα νερά.

Ο χειριστής του σκάφους αντιλήφθηκε τι συνέβη και γύρισε για να ανασύρει το 10χρονο, αλλά δεν μπόρεσε να προσδιορίσει σε ποιο σημείο ακριβώς είχε πέσει το παιδί με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να τον τραυματίσει θανάσιμα με την προπέλα του ταχύπλοου.

Ο 10χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο κέντρο υγείας του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
tanea.gr

Ένας Δανός ειδικός παρατηρεί το ελληνικό σύστημα δημόσιας υγείας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Βασίλη Βενιζέλο για το Protagon.gr παραχώρησε ο Δανός Wim Van Lerberghe, επικεφαλής του κλιμακίου του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Ελλάδα.
Παραθέτω συνοπτικά τα πιο ενδιαφέροντα σημεία:
-Δεν θα κάνεις ποτέ πράγματα σωστά μέσα σ' έναν μήνα. Το ελληνικό δημόσιο σύστημα Υγείας είχε καταρρεύσει πολύ πριν από την έλευση της κρίσης. Άρα, από κάπου οφείλουμε να ξεκινήσουμε και, στη συνέχεια, να φροντίσουμε να αναπτυχθεί το σύστημα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Προς το παρόν έχουν ληφθεί κάποια πρώτα μέτρα, τα οποία αποτελούν μια πραγματική πρόοδο, αυτό, όμως, δεν λύνει όλα τα προβλήματα. 
-Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου η οποία διαθέτει μία από τις υψηλότερες αναλογίες γιατρών ανά κατοίκους. Η Ελλάδα διαθέτει περισσότερους χειρουργούς, καρδιολόγους και ουρολόγους από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Όμως η Ελλάδα διαθέτει επίσης πολύ χαμηλό αριθμό οικογενειακών γιατρών, ψυχιάτρων και γηριάτρων, τους οποίους χρειάζεται πραγματικά. Αυτή η πολύ σοβαρή στρέβλωση της διάρθρωσης του ανθρωπίνου δυναμικού στην Ελλάδα αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση την οποία έχει να αντιμετωπίσει η χώρα. Αυτό παίρνει χρόνο.
-Πρέπει να δουλέψεις με την κουλτούρα και την εργασιακή ηθική των γιατρών, πρέπει να αλλάξεις την κουλτούρα των χρηστών των υπηρεσιών Υγείας, αλλά χρειάζεται και οι ενώσεις των ασθενών και των καταναλωτών να αρχίσουν να λειτουργούν ως ένας παρατηρητής του συγκεκριμένου φαινομένου. Να αναλάβει δράση η κοινωνία των πολιτών. Θα πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο, στο οποίο οι χρήστες των υπηρεσιών Υγείας δεν θα βλέπουν το φακελάκι ως μια φυσιολογική συνθήκη, αλλά ως ένα πραγματικό σκάνδαλο. Αυτό σημαίνει παράλληλα ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας πρέπει να φτάσουν σε ένα σημείο, όπου θα εργάζονται κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες και με αξιοπρεπείς μισθούς, ώστε να μην υπάρχει καμία δικαιολογία για τη διαφθορά και το φακελάκι. Επίσης, οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν δικαίωμα στην υγεία και αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να τους το στερήσει κανείς με απαίτηση πληρωμών κάτω από το τραπέζι.

12.8.14  parapolitiki.com

Λόγια συγκίνησης διασήμων για το θάνατο του Γουίλιαμς...

Λόγια συγκίνησης διασήμων για το θάνατο του ΓουίλιαμςΣυγκλονισμένος είναι ο κόσμος του θεάματος για τον θάνατο του Ρόμπιν Γουίλιαμς και δεκάδες διάσημοι είχαν να γράψουν δύο λόγια για τον αγαπημένο ηθοποιό που μέσα από τους ρόλους του σκόρπιζε γέλιο και...
συγκίνηση.

Συγκλονισμένος από το άκουσμα της είδησης ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν εκφωνητής, γιατρός, τζίνι, νταντά και πολλά άλλα... Ήταν όμως μοναδικός. Έφτασε στη ζωή μας ως εξωγήινος και κατέληξε να αγγίξει κάθε στοιχείο της ανθρώπινης ψυχής. Μας έκανε να γελάσουμε. Μας έκανε να κλάψουμε. Πρόσφερε το ανεξάντλητο ταλέντο του με γενναιοδωρία σε όλους όσοι το χρειάζονταν περισσότερο. Από τα στρατεύματά μας στο εξωτερικό, μέχρι τους περιθωριοποιημένους ανθρώπους των δρόμων. Η οικογένεια Ομπάμα εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια Ουίλιαμς, τους φίλους και όλους όσοι βρήκαν φωνή, χάρη στον Ρόμπιν Γουίλιαμς».

«Ράγισε η καρδιά μου. Ο Ρόμπιν ήταν μία όμορφη, ευγενική ψυχή. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του» (Μίνι Ντράιβερ)

«Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έκανε τον κόσμο να γελά και να σκέφτεται. Θα το θυμάμαι και θα το τιμώ αυτό. Ένας σπουδαίος άνθρωπος, καλλιτέχνης και φίλος. Θα μου λείψει απεριόριστα» (Κέβιν Σπέισι)

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο συγκλονισμένος από την απώλεια του Ρόμπιν Γουίλιαμς. Ενα μεγάλο ταλέντο, συνεργάτης, μία ευγενική ψυχή» (Στιβ Μάρτιν)

«Δεν μπορώ να πιστέψω την είδηση για τον Ρόμπιν Γουίλιαμς. Έδωσε τόσα σε τόσο πολύ κόσμο. Είμαι συντετριμμένη» (Έλεν ντε Τζενέρις)

«Gooood morning Vietnam! It's 0600 hours. What does the "O" stand for? O my God, it's early», χρησιμοποιώντας την αξέχαστη καλημέρα του «Κρονάουερ» αποχαιρέτισε μέσω Twitter τον Ρόμπιν Γουίλιαμς η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία.
«Τζίνι, είσαι ελεύθερος» (Ακαδημία Κινηματογράφου)

«Όχι! Ρόμπιν Γουίλιαμς ήσουν τόσο αγαπητός» (Μία Φάροου)

«Τόσο θλιμμένος για τον Ρόμπιν. Η σκέψη μου και η καρδιά μου στην οικογένειά του» (Τιμ Άλεν)

«Συνταρακτικά νέα για τον Ρόμπιν Γουίλιαμς. Ας αναπαυθεί η ψυχή του εν ειρήνη» (Ριάνα)..
ethnos.gr

Τέλος στη ζωή επέλεξε να βάλει χθες ο Robin Williams

«Μπορεί η οικονομία σας να πηγαίνει κατά διαόλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε ανίσχυροι»

Τέλος στη ζωή επέλεξε να βάλει χθες ο Robin Williams, ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς των τελευταίων ετών, μετά από μια μακρά μάχη για το θηρίο της κατάθλιψης. Τo Hollywood θρηνεί και μαζί του εκατομμύρια.
Πριν από τρία χρόνια, στην κορύφωση της ελληνικής κρίσης, είχε μιλήσει στον Γιώργο Σατσίδη για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος. Τα λόγια του για την Ελλάδα ήταν γλυκά αλλά κυρίως ενδεικτικά του τρόπου που προσέγγιζε τη ζωή:
Έχω έρθει για διακοπές με ένα σκάφος και γυρίσαμε όλα τα νησιά.Αντικρίζοντάς τα λες: «Δεν το πιστεύω ότι εδώ εξιστορούνται όλα όσα διαβάζουμε στην ελληνική μυθολογία». Η Ελληνική Ιστορία είναι κάτι στο οποίο οφείλει να υποκλίνεται όλη η ανθρωπότητα.
Μπορεί η οικονομία σας να πηγαίνει κατά διαόλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε ανίσχυροι. Τα οικονομικά δεδομένα διαρκώς αλλάζουν σε Ευρώπη και Αμερική για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι εκεί για να υπενθυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορεί να επιστρέψουν. Εγώ τώρα στην Αγγλία, για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Ήρθα για την προώθηση της ταινίας και θα φύγω. Τι να δω, το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δεν με νοιάζει.
Όπως κι αν πάω στη Γερμανία, δεν με ενδιαφέρει το Τείχος του Βερολίνου, το οποίο δεν αποτελεί σύμβολο ευημερίας αλλά το αντίθετο. Ωστόσο τη Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τα αγνοήσεις!
 12.8.14  parapolitiki.com

Επιχειρηματικό δαιμόνιο...


Επιχειρηματικό δαιμόνιοΦΩΤΟ...

Γιατί με μία...
δουλειά δε βγαίνει!...













Επίθεση Παναγιωτακόπουλου στους "καταληψίες της Χαριλάου Τρικούπη"...

Επίθεση Παναγιωτακόπουλου στους «καταληψίες της Χαριλάου Τρικούπη»Ξεσπάθωσε ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος το μεσημέρι της Δευτέρας για μια ακόμη φορά κατά του κόμματος Βενιζέλου. Με ανάρτησή του στο Facebook έγραψε:

Συνοδοιπόρος το...
ΠΑΣΟΚ στη "μεγάλη προσπάθεια" σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη! Πόσο περήφανοι αλήθεια νοιώθουν οι καταληψίες της Χαριλάου Τρικούπη για τα εύσημα του γνωστού ακροδεξιού; Πόσο ικανοποιημένοι νοιώθουν για την κατάντια τους;
panagiotakopoulos
Καταληψίες ξε-καταληψίες, αυτοί είναι το ΠΑΣΟΚ σήμερα Γιώργο Παναγιωτακόπουλε… Τώρα εσύ φωνάζεις για να σώσεις την ιστορία, αλλά… δεν σώζεται τίποτα...
πηγή tribune.gr
 
 

«Μην ιδιωτικοποιείται τον αιγιαλό»...

λέει η σκηνοθέτης του «Mamma Mia»...

Την έντονη διαμαρτυρία της για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του αιγιαλού, αλλά και τον θαυμασμό της για τις ομορφιές της χώρας μας, που...
αποτελεί έναν «από τους τελευταίους παρθένους προορισμούς στον κόσμο», εξέφρασε η σκηνοθέτις της ταινίας «Mamma Mia» Φιλίδα Λόιντ (Phyllida Lloyd), με επιστολή της προς την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Ως σκηνοθέτις του μιούζικαλ “Mamma Mia”, με πρωταγωνίστρια τη Μέριλ Στριπ, σας γράφω για να διαμαρτυρηθώ έντονα σχετικά με τις τελευταίες προτάσεις περί ιδιωτικοποίησης των ακτών σας. Έχετε δώσει σε εμάς και στο κινηματογραφικό κοινό παγκοσμίως το μεγαλύτερο δώρο: απαράμιλλης ομορφιάς νησιωτικά τοπία. Είναι αδιανόητο για όσους από εμάς συνδέθηκαν με την ταινία (και αισθανόμαστε περήφανοι που εξυμνήσαμε τα υπέροχα νησιά της Σκοπέλου και της Σκιάθου) ότι οι εκπληκτικής ομορφιάς ακτές σας θα μπορούσαν να “βγουν σε πλειστηριασμό” κατά αυτόν τον τρόπο», γράφει στην επιστολή της η κ. Λόιντ και επισημαίνει: «Όλος ο κόσμος βλέπει την Ελλάδα ως έναν από τους τελευταίους παρθένους προορισμούς -κάτι που για εσάς αποτελεί μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα-, σε συνδυασμό δε με τη μεγάλη αρχαιολογική σας ιστορία, εξασφαλίζει στον τόπο σας μια θέση ανάμεσα στους επίγειους παραδείσους».

Η κ. Λόιντ σημειώνει επίσης: «Κινηματογραφήσαμε στην Ελλάδα επειδή προσφέρει αυτή την ομορφιά, ποτέ ωστόσο δεν σκεφτήκαμε τις ακτές αυτές γεμάτες με ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις. Από τη στιγμή που ξεπεραστεί αυτή η γραμμή δεν υπάρχει επιστροφή, όπως έχουν αποδείξει παραδείγματα φρικτών ακτογραμμών σε χώρες της Ευρώπης. Φυσικά όλοι αναγνωρίζουμε ότι η καταστροφική οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά την Ελλάδα. Εντούτοις, πιστεύω ακράδαντα ότι το να διακινδυνεύσετε την εμπορευματοποίηση αυτής της μοναδικής συνεισφοράς σας στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, θα αποφέρει βραχυπρόθεσμα κέρδη και μακροπρόθεσμη καταστροφή, τόσο για το μέλλον της χώρας σας όσο και για ολόκληρο τον κόσμο»...
matrix24.gr

Δίδυμο της συμφοράς...


Το δίδυμο Αντώνη Σαμαρά - Ευάγγελου Βενιζέλου δεν τα κάνει μαντάρα μόνο στη διαχείριση της ουκρανικής κρίσης, αλλά συνολικά στα...
ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και μάλιστα σε αυτή τη συγκυρία, που η περιοχή γύρω από την Ελλάδα φλέγεται.

Πλήρης απουσία ελληνικής διπλωματίας καταγράφεται και στη γειτονική Αλβανία, όπου οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές καθώς ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός φουντώνει με ευθύνη και του Βερολίνου που οργώνει στα Τίρανα αλλά και της Αγκυρας.

Πρόσφατα, θυμίζουμε, η Αλβανία προχώρησε στη συνένωση της Χιμάρας με δήμους που υπονομεύουν το μειονοτικό της χαρακτήρα και απειλούν τον ελληνικό πληθυσμό, την ίδια ώρα που ιδρύθηκε ένας νέος δήμος στα ελληνοαλβανικά σύνορα με την ονομασία «Δήμος Τσαμουριάς». Δυστυχώς, με ευθύνη του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου του, υπουργού των Εξωτερικών, η ρημαγμένη από την κρίση Ελλάδα οδηγείται γοργά στο περιθώριο των διπλωματικών εξελίξεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εθνικά συμφέροντα...

Σ.Κ. - enet.gr

Ούτε ο Καραγκιόζης τέτοια μαεστρία!..

Η ελληνική κυβέρνηση ήθελε και τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ενωση να μην κακοκαρδίσει και γι΄ αυτό στήριξε αναφανδόν την πολιτική των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και...
ήταν περίπου βέβαιη ότι θα εξαιρεθεί ως παραδοσιακά φίλη χώρα από το εμπάργκο που επέβαλε ο Πούτιν στη Δύση.

Ούτε ο Καραγκιόζης τέτοια μαεστρία!..

Τάσος Παππάς
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο Β.Παπαγεωργόπουλος

Στο εδώλιο για μία ακόμη υπόθεση

Σε δίκη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος παραπέμπεται ο Β.Παπαγεωργόπουλος

Σε δίκη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος παραπέμπεται ο Β.Παπαγεωργόπουλος
Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Θεσσαλονίκη
Μόλις 28 μέρες μετά την 12ετή κάθειρξη που του επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος παραπέμπεται για μία ακόμη υπόθεση στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης με βούλευμα του τον στέλνει σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' εξακολούθηση (ξέπλυμα ‘βρώμικου' χρήματος).

Στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, γίνεται αναφορά σε τραπεζικό λογαριασμού που διατηρούσαν από κοινού ο Β.Παπαγεωργόπουλος με τον άλλοτε γενικό γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια.

Όπως αναφέρεται, μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού...