Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Η κακοποίηση καί ο βασανισμός τών ζώων είναι αυτόφωρο αδίκημα...

Αυτόφωρο για όσους βασανίζουν ζώα
Σκύλος ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Φωτό: αρχείου)
Αυτό που ζητά ο αντιεισαγγελέας από τους συναδέλφους του, είναι να παρεμβαίνουν σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός ζώων και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση, τον βασανισμό, τη χρησιμοποίησή τους για κερδοσκοπία, κλπ.
Παράλληλα, στην εισαγγελική παραγγελία αναφέρεται ότι δεν πρέπει να διαφεύγουν από την ποινική δίωξη και την τιμωρία τα παραβατικά άτομα και ειδικά εκείνα των οποίων οι πράξεις τους...

Δεσμεύτηκαν ζωικά και φυτικά προϊόντα στην αγορά του Πειραιά...

Από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη
Δεσμεύτηκαν ζωικά και φυτικά προϊόντα στην αγορά του ΠειραιάΕκατοντάδες κιλά τροφίμων, ακατάλληλων προς διάθεση και κατανάλωση, κατέσχεσαν τα στελέχη της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, κατασχέθηκαν έντερα συνολικού βάρους 230 κιλών, διότι κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο- ψυγείο μεταφοράς κρεάτων στον χώρο του λιμανιού του Πειραιά, δεν υπήρχε η σήμανση καταλληλότητας και συσκευασίας.

Επίσης, δεσμεύτηκαν κολοκύθια αγνώστου προελεύσεως, συνολικού βάρους 480 κιλών, διότι κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κρίθηκαν ως μη κανονικά. Ήταν συσκευασμένα σε 80 χαρτοκιβώτια και σύμφωνα με τον έλεγχο, δεν πληρούσαν τις διατάξεις ως προς τη σήμανση.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν παρασκευάσματα κρέατος, συνολικού βάρους 90 κιλών, σε κρεοπωλείο του Πειραιά, διότι κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο βρέθηκαν κατεψυγμένα κοκορέτσια σε απόψυξη, από τα οποία απουσίαζε η σήμανση καταλληλότητας.

Τέλος δεσμεύτηκαν 2,4 τόνοι πατάτας σε επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων στον Πειραιά, καθώς δεν υπήρχε η προβλεπόμενη από τον νόμο σήμανση στα μέσα συσκευασίας...
newsbeast.gr

Ορισμένα πλεούμενα λές καί είναι "εύφλεκτα"...

Μύκονος: Βυθίστηκε, έπειτα από πυρκαγιά...
τουριστικό σκάφος... Σώοι οι 10 επιβάτες...
Καλά στην υγεία τους είναι οι 10 επιβαίνοντες του τουριστικού επιβατικού σκάφους Saint, στο οποίο τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά από αδιευκρίνιστη αιτία στο μηχανοστάσιό του, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Ψαρού της Μυκόνου, 100 μέτρα από την ακτή.

Οι 10 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και το τριμελές πλήρωμα, χρησιμοποίησαν τα σωστικά μέσα του σκάφους για να βγουν στη στεριά, ενώ υπήρξε συνδρομή και από άλλο σκάφος.

Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε το λιμεναρχείο Μυκόνου...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
από

H ιστορία τής πανέμορφης αμερικάνικης σκούνας "LYΝΧ" (VIDEO)


Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους




2)  Λαγκάρντ προς Βερολίνο: Προκαταβολικά τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Τη θέση του ΔΝΤ ότι η συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους πρέπει να είναι «σύμφωνη με τους κανόνες του ΔΝΤ» εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Bruegel στις Βρυξέλλες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Αλλά και συνάντηση Λαγκάρντ - Μοσκοβισί για το ελληνικό πρόγραμμα.
3) Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση στο Ντόρτμουντ - Για τρομοκρατικό χτύπημα μιλούν οι αρχές: Ενα άτομο συνελήφθη για την επίθεση στο λεωφορείο της ομάδας της Ντόρτμουντ, το βράδυ της Τρίτης. Κρατείται επίσης άλλο ένα άτομο που δεν έχει συλληφθεί ακόμη.
4) Η σιωπηρή συμμαχία Σουλτς - Μέρκελ για την Ελλάδα: Το προσύμφωνο της Μάλτας, όπως επιβεβαιώνει πλέον ανοιχτά και ο γερμανικός Τύπος, ήταν μεταξύ άλλων και προϊόν της παρέμβασης του σοσιαλδημοκρατικού άξονα της γερμανικής κυβέρνησης στην Μέρκελ, κόντρα στη σκληρή γραμμή Σόιμπλε.
5) ΗΠΑ - Βόρεια Κορέα: Γραφικοί, αλλά άκρως επικίνδυνοι «λεονταρισμοί»: Τα «τύμπανα του πολέμου» ηχούν στην κορεατική χερσόνησο, με τις εκατέρωθεν απειλές και «λεονταρισμούς» μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας να μην μπορούν να κρύψουν, παρά την γραφικότητά τους, την σοβαρότητα της κατάστασης.
6) Το Αγιο Φως του πολιτικού (και όχι μόνο) διχασμού: Δεν είναι η πρώτη φορά που το Αγιο Φως προκαλεί πολιτικές κόντρες, έως και... πολιτική κρίση.
7) Νέο προκλητικό άρθρο Κασιμάτη: «Τι προσέφερε στη χώρα ο Νίκος Τεμπονέρας, εκτός από τον θάνατό του;»
8) Φονικό στα Ανώγεια: Κατηγορίες για ανθρωποκτονία σε πατέρα και γιο.
9) Σκίνχεντ: Από την πολυφυλετικότητα και την πανκ στον νεοναζισμό.
10) Πρόβατα που έγιναν λιοντάρια: Η άνοδος των Αλαουιτών στην εξουσία της Συρίας. 
tvxs.gr

Υγεία : Δεκτή από την Βουλή η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Εξεταστική για την Υγεία την περίοδο 1997 - 2014 ψήφισε η Βουλή

Στιγμιότυπο από τη σημερινή Ολομέλεια της Βουλής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Δεκτή έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ  για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, για την περίοδο 1997 - 2014.
Η κυβερνητική πρόταση έλαβε 187 θετικές ψήφους και 71 αρνητικές.
Η πρόταση της Ν.Δ. να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, κατά τα έτη 1996 μέχρι σήμερα, δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, καθώς ψηφίστηκε από 107 βουλευτές και καταψηφίστηκε από 151 βουλευτές. «Παρών» ψήφισαν 21 βουλευτές.
Συνολικά, ψήφισαν 279 βουλευτές.
Στην ονομαστική ψηφοφορία επί των δύο προτάσεων για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:

  • Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν «ναι» στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και «όχι» στην πρόταση της Ν.Δ.
  • Οι βουλευτές της Ν.Δ. ψήφισαν «όχι» στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και «ναι» στην πρόταση της Ν.Δ.
  • Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσαν ότι στηρίζουν την δική τους πρόταση, η οποία ωστόσο δεν τέθηκε σε ψηφοφορία επειδή δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών και η στάση τους λογίζεται «παρών» και στις δύο προτάσεις.
  • Η Χρυσή Αυγή ψήφισε «ναι» και στις δύο προτάσεις.
  • Το ΚΚΕ ψήφισε «ναι» και στις δύο προτάσεις.
  • Η Ένωση Κεντρώων, ψήφισε «παρών» και στις δύο προτάσεις.
  • Το Ποτάμι ψήφισε «ναι» και στις δύο προτάσεις.
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Π. Πολάκης: Κάποιοι να κοιμούνται ανήσυχοι...

Βίντεο...

«Όταν ο ελληνικός λαός, μετά από 20 χρόνια σας εμπιστευθεί ξανά, να μας ελέγξετε εσείς», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με αφορμή το αίτημα της αντιπολίτευσης περιληφθεί στην Εξεταστική για την Υγεία και η περίοδος διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ σημείωσε ότι «κάποιοι να κοιμούνται ανήσυχοι», καθώς θα ελεγχθεί η διαδρομή του «μαύρου» χρήματος.
Όπως ανέφερε μιλώντας στη Βουλή, το «μαύρο» χρήμα ανέρχεται σε 85 δισ. ευρώ, ενώ έκανε λόγο για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, αναλώσιμων και ορθοπεδικών υλικών, που έγιναν, όπως είπε, με τις ευλογίες ενός κατεστημένου που κυβέρνησε την Ελλάδα 40 χρόνια.
Σημείωσε ότι από το 1991 έως 2010 δόθηκαν για δημόσια και ιδιωτική δαπάνη στον χώρο της υγείας, περίπου 265 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 60% δημόσια και 40% ιδιωτική. «Τα 45 δισ. από την δημόσια δαπάνη και τα 40 δισ. από την ιδιωτική, ήταν “μαύρο” χρήμα», πρόσθεσε.

Σχετικά με την φαρμακευτική δαπάνη, ανέφερε ότι από 1,9 δισ. ευρώ το 2001, έφτασε τα 5,4 δισ. το 2009. «Τόσο πολύ αρρωστήσαμε, τόσο πολύ αυξήθηκαν οι τιμές;» αναρωτήθηκε.
Ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ «μαυσωλείο διαφθοράς» ενώ μίλησε και για παράνομες προσλήψεις από υπουργούς Υγείας.
Απαντώντας στο επιχείρημα της αντιπολίτευσης, γιατί στην εξεταστική δεν περιλαμβάνονται και τα δύο τελευταία χρόνια, είπε: πως «όταν ο ελληνικός λαός, μετά από 20 χρόνια σας εμπιστευθεί ξανά, να μας ελέγξετε εσείς»...

naftemporiki.gr

Τέλος στη συγκέντρωση αποδείξεων για το αφορολόγητο...

λέει η Γενική Γραμματεία Εσόδων...
Τέλος στη συγκέντρωση αποδείξεων για το αφορολόγητο, λέει η Γενική Γραμματεία Εσόδων - Media
Τέλος στο χαρτοβασίλειο των αποδείξεων βάζει, με απόφασή του ο διοικητής της ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, απαλλάσσοντας τους...
φορολογούμενους από την υποχρέωση να κρατούν τις αποδείξεις πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών για να χτίζουν το αφορολόγητο.

Στην απόφαση ορίζεται ότι οι φορολογούμενοι οι οποίοι δικαιούνται το αφορολόγητο -μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες- δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να κρατούν τις αποδείξεις. Οι συγκεκριμένες δαπάνες τους που μετρούν στο αφορολόγητο θα μπορούν να επιβεβαιώνονται από την μηνιαία statement των τραπεζών που αφορούν στην κίνηση των χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών τους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση στην περίπτωση συζύγων με κοινό τραπεζικό λογαριασμό, όπου ο ένας φορολογούμενος δικαιούται αφορολόγητο (πχ μισθωτός) και ο έτερος δεν δικαιούται (πχ ελεύθερος επαγγελματίες), ο δικαιούχος αφορολογήτου μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύνολο των ηλεκτρονικών πληρωμών του κοινού λογαριασμού για το χτίσιμο του αφορολογήτου.

Υπενθυμίζεται ότι ελάχιστα ποσά δαπανών με πλαστικό χρήμα που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι για να δικαιούνται το αφορολόγητο είναι τα ακόλουθα:

* 10% του ετησίου εισοδήματος, εφόσον αυτό ανέρχεται έως 10.000 ευρώ,
* 15% του κλιμακίου εισοδήματος από 10.001 έως και 30.000 ευρώ και
* 20% για το υπερβάλλον των 30.000 ευρώ εισόδημα...
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακόμη μια (θλιβερή) παράσταση...

"...κυβέρνηση και αντιπολίτευση έδωσαν για άλλη μια φορά, εξαιρετικά αρνητικά δείγματα του πιο κακού εαυτού τους..."
Μεγάλη Τετάρτη ανήμερα, η Βουλή… για τα πανηγύρια, που από το 2015 αποφασίζει για το μέλλον μας, χωρίς εμάς, και με ένα εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο πολιτικού προσωπικού, έδωσε ακόμη μια παράσταση.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, με τη συζήτηση να ανοίγει εκ των πραγμάτων και αναπόφευκτα στο σύνολο των θεμάτων της καυτής επικαιρότητας, με προεξάρχουσα τη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση έδωσαν για άλλη μια φορά, εξαιρετικά αρνητικά δείγματα του πιο κακού εαυτού τους.

Ατάκες εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου, που σε stand-up comedy θα προκαλούσαν τη θυελλώδη αντίδραση του ακροατηρίου, ή σε μια σοβαρή δουλειά θα οδηγούσαν σε άμεση απόλυση, και αποζημίωση της… εταιρείας, όχι του απολυθέντος, για ψυχική οδύνη.

Ρητορική… Ψυχρού Πολέμου, αν όχι… Εμφυλίου (του βουνού) δηλαδή. Και πλήρης απουσία αξιόπιστου πολιτικού λόγου για το αύριο της χώρας. Ώστε να σταματήσουμε να αλλάζουμε κυβερνήσεις… σαν τα πουκάμισα, και με την ίδια ακριβώς ταχύτητα να πηγαίνουμε από το ένα Μνημόνιο στο επόμενο.

Μέχρι την Ανάσταση, θεολογικά τουλάχιστον, έχουμε μερικές μέρες μπροστά μας. Εκεί ωστόσο πρέπει να είναι ο στόχος μας. Στη νίκη του φωτός απέναντι στο σκοτάδι. Και η Βουλή αυτή, σε όλες τις πτέρυγές της, είναι πολύ σκοτεινή. Μιζεριάζει την Ελλάδα. Δεν αξίζει στους Έλληνες...

ysterografa.gr