Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ο Αποκριάτικος χορός τών ΦΙΛΩΝ τού ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ


«Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Γερμανία. Δεν ξέρω τι θα πει, αλλά δεν θα αναφέρει το ζήτημα της έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου»

  Τσίπρας: Παίζουν με τη φωτιά...

όσοι παίζουν παιχνίδια για Ευρωζώνη δυο ταχυτήτων... 

Μήνυμα στο ΔΝΤ να αναθεωρήσει τις «λανθασμένες» εκτιμήσεις του για την Ελλάδα, αλλά και στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, να σταματήσει «τη διαρκή επιθετικότητα» κατά της χώρας, έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.  «Έχουμε μπροστά μας μια αξιολόγηση που δεν είναι από μόνη της δύσκολη. Την κανει δύσκολη η διαρκής διαφωνία ανάμεσα στους πιστωτες μας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει οτιδήποτε στο πλαίσιο της συμφωνίας, αλλά «όχι πράγματα που είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας και από το πλαίσιο της λογικής».
Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΔΝΤ ότι...

Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη με Μέρκελ - Σόιμπλε...

Κυριάκος Μητσοτάκης
Κρίσιμης σημασίας θεωρεί η ηγεσία της Ν.Δ. τη διήμερη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του κόμματος στο Βερολίνο τη Δευτέρα και την Τρίτη, όπου θα έχει και τις πρώτες συναντήσεις με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι τώρα είχε ολιγόλεπτες συναντήσεις με την κ. Μέρκελ στο πλαίσιο των συνόδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Αυτή τη φορά θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, αλλά και την κατάσταση στη χώρα και να αναπτύξει το δικό του σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.
Η συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία του CDU. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί στη γερμανική Βουλή με βουλευτές του κόμματος.
Την Τρίτη θα συναντηθεί, στις 11:30, με τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών. Το μεσημέρι, στις 13:00, θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.
Τον κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύουν ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι συνεργάτες του, Γιάννης Σμυρλής, Θανάσης Μπακόλας και Στέλιος Πέτσας...
efsyn.gr

Ο Λουκιανός δεν ήθελε, το Πρώτο Θέμα όμως μπορεί...

«Το Πρώτο Θέμα δεν το διαβάζω, δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο που εκφράζει και το απεχθάνομαι. Δεν θέλω να συνδεθεί η μουσική μου με τη συγκεκριμένη εφημερίδα, διότι μου είναι αντιπαθής με όσα έχει κάνει μέχρι τώρα». Τα παραπάνω δήλωνε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης πριν από τέσσερα χρόνια περίπου.

Αυτή την Κυριακή λοιπόν το Πρώτο Θέμα εκμεταλλεύεται το θάνατο του Λουκιανού και κυκλοφορεί έχοντας ένα cd με τραγούδια του. Προσβάλλοντας έτσι τη μνήμη του. Και πετώντας στα σκουπίδια τις επιθυμίες του... e-tetradio.gr

Domine quo vadis...

Ψωμί, τυρί δεν έχουμε, ραπανάκια για την (εκδοτική μας) όρεξη ζητάμε...
Με προβλήματα στις εκδοτικές του επιχειρήσεις (απλήρωτους εργαζόμενους κλπ), ο κ. Ν. Χατζηνικολάου, ξαφνικά, εκδίδει καθημερινή πρωινή εφημερίδα. «Ειδήσεις» θα λέγεται και του ευχόμεθα καλή επιτυχία.
Όμως, η απορία αυτή παραμένει. Πως ένας εκδότης με οικονομικά προβλήματα, σ’ ένα περιβάλλον σκληρό και κορεσμένο (και σε περίοδο βαθιάς κρίσης), αποφασίζει αυτού του είδους την επιχειρηματική προσπάθεια.
Η απορία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, όταν ξαφνικά αυτόν τον δρόμο φαίνεται να ακολουθούν κι άλλοι, μικροί, μικρομεσαίοι ή μεγάλοι εκδότες, με οικονομικά ή όχι προβλήματα.
Ποιος θα αγοράσει τις εφημερίδες τους κι από πού θα καλύψουν τα μεγάλα έξοδα που απαιτούνται;
Αλλά, αυτό φαίνεται να μην τους απασχολεί κι είναι πράγματι εξαιρετικά παράδοξο…
 

Η Merkel θα αναγκαστεί να παρέμβει...

σημειώνει Ανώτατη κυβερνητική πηγή...
Ανώτατη κυβερνητική πηγή: Η Merkel θα αναγκαστεί να παρέμβει
Για παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου A. Merkel για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, έκανε λόγο ανώτατη κυβερνητική πηγή, η οποία παράλληλα μίλησε για τις αποκλίσεις μεταξύ των θεσμών. "Πρέπει να υπάρχει ίδια βάση για την διαπραγμάτευση και να αναθεωρήσουν στο ΔΝΤ τις εκτιμήσεις τους" ανέφερε, στο πλαίσιο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Είπε ακόμη, πως υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις, αλλά δεν υπάρχει θέμα επιστροφής των κλιμακίων ακόμη.
Σε ερώτηση για το πόσο αισιόδοξος είναι ότι παρά τις αποκλίσεις θα κλείσει η αξιολόγηση είπε:
"Θέλει η Άνγκελα Μέρκελ να πάει στις Γερμανικές εκλογές με το ελληνικό ζήτημα ανοιχτό; Δεν θέλει. Κάποια στιγμή θα παρέμβει"...


capital.gr

Πρός γεφύρωση τών διαφορών...

DW: Προσέγγιση με αμοιβαίες υποχωρήσεις Ελλάδας - δανειστών

Μπορεί να μην έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία σε σχέση με το περίγραμμα στο οποίο θα κινηθούν στην Αθήνα οι θεσμοί, ωστόσο στις Βρυξέλλες θεωρούν ότι η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι μικρή και μέσα στις επόμενες ώρες, το αργότερο στην αρχή της εβδομάδας, θα έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές.  
REUTERS/YVES HERMAN
Η χθεσινή τετράωρη διαπραγμάτευση των αξιωματούχων της Ευρωζώνης, του ΔΝΤ και του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται ότι ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα μέσα στην επόμενη βδομάδα προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Μπορεί να μην έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία σε σχέση με το περίγραμμα στο οποίο θα κινηθούν στην Αθήνα οι θεσμοί, ωστόσο στις Βρυξέλλες θεωρούν ότι η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι μικρή και μέσα στις επόμενες ώρες, το αργότερο στην αρχή της εβδομάδας, θα έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές. Άλλωστε και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο συντονιστής της χθεσινής συνάντησης, ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος πάντα μετράει τα λόγια του, στην ουσία «φωτογραφίζει» την επιστροφή των θεσμών.
Εφικτό ακόμη το ορόσημο της 20ής Φεβρουαρίου
Η χθεσινή πρόοδος είναι προϊόν αμοιβαίων υποχωρήσεων όλων...

Ο εθισμός στο ψεύδος



Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να δικαιούται τα πρωτεία ειλικρίνειας, αφού κατάφερε να πείσει πως είναι πρώτον αυτοδημιούργητος και δεύτερον απολύτως επιτυχημένος επιχειρηματίας, ενώ, όπως είχε υπογραμμίσει αρκετά νωρίς το Newsweek, «είναι ακόμα πλούσιος επειδή γεννήθηκε πλούσιος, και αν δεν είχε τον πατέρα του να τον στηρίζει σε κάθε αποτυχημένο και μη επαγγελματικό του βήμα θα είχε χρεοκοπήσει από τα 35 του χρόνια», φαίνεται ωστόσο ότι γενικότερα στο περιβάλλον του είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος ο σεβασμός της αλήθειας. Αποκαλύφθηκε, λοιπόν, ότι ο επικρατέστερος υποψήφιος ως νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, ο Τεντ Μάλοχ, εμπλούτισε το βιογραφικό του με αξιοθαύμαστη επινοητικότητα. Τα αποκαλυπτήρια οφείλονται σε συντάκτες των Financial Times, οι οποίοι μελέτησαν αράδα την αράδα την αυτοβιογραφία του ανδρός για να ελέγξουν τους ισχυρισμούς του. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι δεν είχε χριστεί ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ, όπως διατεινόταν, δεν είχε επαινεθεί από τη Μάργκαρετ Θάτσερ για την πολιτική του οξύνοια και ουδέποτε έφτιαξε ντοκιμαντέρ τόσο άρτιο ώστε να κριθεί υποψήφιο για βραβείο Emmy. Λεπτομέρειες.


Ας μην περιμένουμε, πάντως, ότι ο κ. Τραμπ θα...

Αύριο Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ο Αποκριάτικος χορός τών ΦΙΛΩΝ τού ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ - ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Γραφείο Περιφερειάρχη 

                                                                                 


Μελέτη για την κατασκευή διάβασης πεζών και ποδηλάτων μεταξύ Χώρας και Τούρλου Μυκόνου, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Το έργο έχει στόχο την ασφαλή κίνηση των πεζών και την ανάδειξη του νησιώτικου τοπίου


Στην ασφαλή κίνηση των επισκεπτών και των κατοίκων της Μυκόνου που κινούνται πεζή από τη Χώρα μέχρι το λιμάνι του Τούρλου, παράλληλα με την ανάδειξη του περιβάλλοντος και της γραφικότητας του νησιωτικού τοπίου, αποσκοπεί το έργο «Διάβαση πεζών και ποδηλάτων μεταξύ Χώρας Μυκόνου και Τούρλου», η υλοποίηση του οποίου δρομολογείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Μυκόνου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου.
Η ανάληψη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου της αρμοδιότητας για την εκπόνηση  των μελετών του έργου, αποτελεί αντικείμενο Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας, την οποία υπέγραψαν  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου κ. Ελένη Καλπουρτζή.
Με βάση την Διαβαθμιδική Σύμβαση, η Περιφέρεια Νοτίου...

Αθήνα: Παραμένουν οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ


ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Παρά το μήνυμα προόδου που εξέπεμψε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας της συνάντησης των επικεφαλής των θεσμών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στις Βρυξέλλες, το βράδυ της Παρασκευής, η ελληνική πλευρά μεταφέρει εικόνα μεγαλύτερων δυσκολιών, όσον αφορά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Όπως τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, «όσο παραμένουν παράλογες απαιτήσεις από πλευράς ΔΝΤ, δυσχεραίνονται οι προϋποθέσεις για συνέχεια της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων».
Συνεπώς, η αβεβαιότητα γύρω από την ημερομηνία επιστροφής των θεσμών εξακολουθεί να υφίσταται, ενώ, όπως όλα δείχνουν, το ορόσημο για ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις 20 Φεβρουαρίου έχει πλέον χαθεί.
Νωρίτερα, πάντως, ο κ. Ντάισελμπλουμ, σε γραπτή δήλωσή του, είχε τονίσει πως...

...Καί πάει λέγοντας...

Από τον Ολάντ στο Σουλτς κι από εκεί...

Υπό άλλες (κανονικές) συνθήκες ίσως και να ήταν απολύτως θεμιτή η προσδοκία πολλών κυβερνητικών στελεχών πως ενδεχόμενη αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στη Γερμανία θα...
αποτελούσε εφαλτήριο για ευρύτερη μετατόπιση των πραγμάτων στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Άλλωστε, όπως κι αν το δει κανείς, τη στάση της σημερινής γερμανικής ηγεσίας τα τελευταία χρόνια την έχουν πληρώσει πολύ ακριβά οι λαοί του ευρωπαϊκού νότου κι όχι μόνο.

Βέβαια, το κατά πόσο τα δεδομένα θα αλλάξουν ουσιωδώς, εφόσον στα τέλη Σεπτέμβρη ο Μάρτιν Σουλτς επικρατήσει της Άνγκελα Μέρκελ, είναι κάτι που μένει να αποδειχτεί στην πράξη. Ας μην ξεχνάμε, ήταν επί ηγεσίας του σοσιαλδημοκράτη Γκέρχαρντ Σρέντερ, όταν η Γερμανία απέκτησε το «συγκριτικό πλεονέκτημα» εντός της (Ενωμένης κατά τ’ άλλα) Ευρώπης, προχωρώντας σε μια άνευ προηγουμένου εσωτερική υποτίμηση. Πως το πέτυχε αυτό; Μα προφανώς θεσπίζοντας τα λεγόμενα mini jobs, δημιουργώντας...

Nέα παράταση για τα αυθαίρετα

Τρίμηνη παράταση της ρύθμισης για τα αυθαίρετα
Εως τις 8 Μαΐου παρατείνεται η ισχύς της ρύθμισης για τα αυθαίρετα.
Η τρίμηνη παράταση, που είχε προ μηνός προαναγγείλει το υπουργείο Περιβάλλοντος δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σήμερα (ΦΕΚ Β 364). Η προηγούμενη προθεσμία είχε λήξει προχθές.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζει νέο πλαίσιο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την άνοιξη. 
kathimerini.gr