Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

26,5% : "Όμφακες εισίν"

Αν λύνεις και δένεις με 8%, σκέψου με 9,4% τι κάνεις...


Παραπολιτική

Παρακαλούνται οι διάφοροι ανόητοι που προσπαθούν να μας πείσουν ότι το 8% της Ελιάς είναι ένα τρομακτικά σπουδαίο ποσοστό που μπορεί να οδηγήσει τον πλανήτη στη νέα εποχή να αντιληφθούν ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έλαβαν 9,4% στην ακριβώς ίδια εκλογική αναμέτρηση.

Ας κατανοήσουν επιτέλους κάποιοι ότι όσο κι αν χαμηλώσουν τον πήχη, πάντα θα τον περνάνε από κάτω και εκείνοι που τρέφονται πολιτικά από την αποτυχία και τον απεχθή κυνισμό τους, θα τον περνάνε από πάνω και άνετα.

Είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνη για τη Δημοκρατία η τόση προπαγάνδα για το αποτέλεσμα απλών μαθηματικών πράξεων.

Μεγάλη Ελληνική-μαθητική επιτυχία στό διεθνή σχολικό διαγωνισμό : «A beamline for School», τού CERN!

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Θα διεξάγει δικό του πείραμα στον επιταχυντή

Ελληνικό λύκειο νίκησε σε διαγωνισμό του CERN

Το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Βαρβακείου Σχολής της Αθήνας είναι το ένα από τα δύο σχολεία, μαζί με το ολλανδικό Κολλέγιο Ντομίνικους, που κέρδισε στον διεθνή σχολικό διαγωνισμό «A beamline for School» τον οποίο είχε διοργανώσει το CERN.
cern 
Σχεδόν 300 ομάδες μαθητών λυκείου, μεταξύ των οποίων 19 από την Ελλάδα, πρότειναν ένα συγκεκριμένο πείραμα και οι δύο νικήτριες ομάδες που επιλέχθηκαν θα φιλοξενηθούν μετά το καλοκαίρι στο CERN, όπου θα έχουν την ευκαιρία να εκτελέσουν το πείραμά τους στον βοηθητικό επιταχυντή SPS (Super Proton Synchrotron), μήκους επτά χιλιομέτρων.

Η 12μελής ομάδα με την ονομασία «Σύντροφοι του Οδυσσέα» του Βαρβακείου έχει υπεύθυνο καθηγητή τον φυσικό Ανδρέα Βαλαδάκη. Οι Έλληνες μαθητές πρότειναν να μελετήσουν τη διάσπαση των φορτισμένων πιονίων, μίας κατηγορίας μεσονίων, σωματιδίων που περιέχουν ένα κουάρκ και ένα αντικαουάρκ, με στόχο να ερευνήσουν την ασθενή πυρηνική δύναμη, μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις στη φύση.
Ο διαγωνισμός συμπίπτει με τα 60ά γενέθλια του CERN, φέτος, και έχει σκοπό να θέσει στη διάθεση των μαθητών έναν επιταχυντή για την πραγματοποίηση ενός πειράματος, με τον ίδιο τρόπο που γίνονται τα κανονικά πειράματα από τους ερευνητές του Οργανισμού.
Σε λιγότερες από 1.000 λέξεις, κάθε πρόταση έπρεπε να εξηγεί γιατί οι μαθητές ήθελαν να πάνε στο CERN, τι περίμεναν να αποκομίσουν από την εμπειρία τους και πώς σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τη δέσμη των σωματιδίων για το πείραμά τους. Επίσης, έπρεπε να δημιουργήσουν ένα σύντομο ψυχαγωγικό βίντεο με τα βασικά σημεία της πρότασής τους.
«Όταν είχαμε την αρχική ιδέα για τα σχολεία, ποτέ δεν περιμέναμε μία τόσο φανταστική γκάμα προτάσεων από όλο τον κόσμο» δήλωσε ο συντονιστής της πρωτοβουλίας, Κριστόφ Ρέμπσερ. «Έμεινα έκπληκτος από τη δημιουργικότητα και την κινητοποίηση των μαθητών… Για πολλούς μαθητές ήταν η πρώτη γεύση τους από την πραγματική επιστήμη» πρόσθεσε.
Μία ομάδα επιστημόνων του CERN αξιολόγησε τις προτάσεις και επέλεξε αρχικά τις 16 καλύτερες από τις συνολικά 292 και τελικά τις δύο που ξεχώρισαν. Μάλιστα, η τελική επιλογή της ελληνικής και της ολλανδικής μαθητικής ομάδας έγινε από επίσημη επιτροπή του CERN, η οποία, όντως, αποφασίζει πώς θα κατανείμει τον χρόνο χρήσης του επιταχυντή σε διάφορα προτεινόμενα πειράματα επιστημόνων.
Ήδη, επιστήμονες του CERN εξετάζουν τις επιστημονικές και τεχνικές λεπτομέρειες, σε συνεργασία με τις δύο νικήτριες ομάδες, ώστε να προετοιμαστεί σωστά η διενέργεια των αντίστοιχων πειραμάτων, τα οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο.
 Matrix24.gr

Δέκα λόγοι για να λατρεύετε την μπίρα

Πώς ωφελεί στην υγεία

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές έρευνες για τις ευεργετικές ιδιότητες της μπύρας στην ανθρώπινη υγεία.
beer 
Δείτε λοιπόν 10 καλά που κάνει η μπίρα στον άνθρωπο:

1. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος
Η μπίρα ρίχνει τα ποσοστά ρίσκου εμφάνισης εμφράγματος κατά 20-40%, ενώ έρευνα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου δείχνει πως η μέτρια κατανάλωση μπίρας μειώνει και τα ποσοστά εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στις φυτικές ίνες που περιέχονται στην μπίρα και ρίχνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα. Οι μικρές ποσότητες μπίρας σε συχνή βάση αυξάνουν, δε, τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης η οποία με τη σειρά της μειώνει τις πιθανότητες σκλήρυνσης των αρτηριών που οδηγούν στο έμφραγμα. Η μπίρα περιέχει ακόμα πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν την υγεία της καρδιάς.
2. Ελαττώνει τις πέτρες στους νεφρούς
Φινλανδική έρευνα συσχέτισε τη μέτρια κατανάλωση μπίρας με τη μείωση, κατά 40%, των πιθανοτήτων εμφάνισης πέτρας στους νεφρούς. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπίρας (γύρω στο 93%) βοηθάει στη σωστή λειτουργία των νεφρών και την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.
Επιπλέον, οι διουρητικές ιδιότητες της μπίρας, αποτρέπουν το φαινόμενο της αφυδάτωσης, που είναι ένας από τους κύριους λόγους εμφάνισης πέτρας στους νεφρούς. Τέλος, συστατικά του λυκίσκου επιβραδύνουν την απελευθέρωση του ασβεστίου από τα οστά, εμποδίζοντας έτσι τη συσσώρευσή του στους νεφρούς και τη συνεπαγόμενη ανάπτυξη πέτρας.
3. Ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου

Νέα βόμβα από την Εφορία...

Θα πληρώνουμε φόρο κάθε μήνα, θα παρακρατείται από το μισθό...

Οι πρώτοι που θα δοκιμαστούν στο νέο μέτρο δεν είναι άλλοι από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Το σχέδιο προβλέπει η έναρξη του νέου συστήματος φορολόγησης να ξεκινήσει από...
την 1η Ιανουαρίου του 2015 με τους πρώτους μισθούς και τις πρώτες συντάξεις του χρόνου δηλαδή θα γίνει και η αφαίρεση του φόρου.
Ο φόρος που θα αναλογεί στον καθένα θα υπολογίζεται με βάση τη δήλωση της περασμένης χρόνιας και την ευθύνη για την αφαίρεση του φόρου θα έχει αποκλειστικά ο εργοδότης ή ο φορέας που πληρώνει τον μισθό ή τη σύνταξη.

Κάθε μήνα παρακράτηση φόρου -Τι θα υπολογίζεται

Στο φόρο δεν θα υπολογίζεται μόνο το εισόδημα από τον μισθό ή τη σύνταξη αλλά κάθε εισόδημα του φορολογούμενου (ενοίκια κλπ) Ο φόρος αυτός θα επιμερίζεται σε 12 δόσεις ή 14 για όσους παίρνουν δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα άδειας, οι οποίες θα αφαιρούνται απευθείας, με τον τρόπο που ήδη γίνεται η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης τα τελευταία χρόνια.

Για παράδειγμα ένας μισθωτός που πληρώνεται με 1.000 ευρώ το μήνα και επιπλέον εισόδημα 400 ευρώ τον μήνα από κάποιο ενοίκιο θα παίρνει μισθό 915 ευρώ. Θα γίνεται δηλαδή παρακράτηση 44 ευρώ για τα έσοδα από τον μισθό του και 50 ευρώ για τα έσοδα από το ενοίκιο.

Αντίστοιχα ένας συνταξιούχος με σύνταξη 1.333 ευρώ το μήνα και εισοδήματα από αγροτικές εκμεταλλεύσεις 4.000 ευρώ το χρόνο θα παίρνει σύνταξη αντί 1.333 ευρώ μόλις 1.173 ευρώ καθώς θα παρακρατείται φόρος 116 για τη σύνταξη και 43 ευρώ για τα άλλα εισοδήματα...
iefimerida.gr

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΕΚΛΟΓΕΣ...



Ο ανασχηματισμός ξεκίνησε. Από τον Χάρη Θεοχάρη. Και ξεκίνησε μάλλον άσχημα.

Φελνίκος
Ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων απομακρύνθηκε επειδή την καρατόμησή του δεν έπρεπε να την χρεωθεί ο νέος υπουργός Οικονομικών. Κυρίως όμως απομακρύνθηκε όχι γιατί δεν έκανε καλά τη δουλειά του, αλλά γιατί η δουλειά του είχε, όπως λένε, επιπτώσεις στο εκλογικό αποτέλεσμα των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Έπρεπε να εξευμενιστούν παράγοντες του γκουβέρνου που αίφνης διαπίστωσαν ότι είχαν χάσει το προνόμιο να ρυθμίζουν αυτοί τα των εφοριών και των εφόρων με βάση το κομματικό ή άλλο συμφέρον. Η δουλειά που έκανε ο Θεοχάρης ήταν συγκεκριμένη. Έπρεπε να εφαρμόζει τους νόμους που ψήφιζαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Οι εγκύκλιοι μπορεί να εξειδικεύουν το νόμο, όμως δεν τον αντικαθιστούν.
Ο Θεοχάρης σίγουρα έκανε λάθη και ενδεχομένως το μεγαλύτερο να ήταν ότι πίστεψε πως αρκεί η στήριξη της τρόικας και το πενταετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει για να έχει μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία από τις στρατηγικές των κομμάτων της συγκυβέρνησης όσον αφορά την πολιτική διαχείριση της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής. Αν η σχετική αυτονόμηση του Θεοχάρη συν την επικοινωνιακά προκλητική, σε ορισμένες περιπτώσεις, δημόσια συμπεριφορά του ήταν το δικό του λάθος, το λάθος της συγκυβέρνησης είναι ότι με την απομάκρυνση Θεοχάρη ουσιαστικά απονευρώνεται ένας θεσμός -αυτός του ανεξάρτητου και με πενταετή θητεία ειδικού γραμματέα για τα φορολογικά έσοδα- που κατά κοινή ομολογία είναι απαραίτητος για να ξεφύγει το κράτος από την άσκηση στενά κομματικών πολιτικών.
Μετά από δύο ή ορθότερα τέσσερα χρόνια προσπάθειας να υπάρξουν μαζί με την δημοσιονομική προσαρμογή και μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση που θα εμπεδώνουν την αντίληψη ό,τι όντως μαζί με τον περιορισμό του Δημοσίου και των δαπανών του γίνεται και θεσμική επανεκκίνηση του κράτους, φαίνεται πως επανερχόμαστε στα στερεότυπα του παρελθόντος. Η εξουσία αρνείται να μεταρρυθμιστεί όταν βλέπει πως...

Τα νομοσχέδια που πάνε στα θερινά τμήματα

vouli edranaΚαι στη νέα Σύνοδο της Βουλής

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται σημαντικά νομοσχέδια, μετά τη λήξη της Συνόδου της Βουλής, τα οποία, πιθανότατα, θα πρέπει να συζητηθούν στα θερινά τμήματα ή από τον Οκτώβριο, με τη νέα Σύνοδο.
Μεταξύ αυτών, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και το νομοσχέδιο «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας», γνωστό και ως νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», για την οποία πολλοί βουλευτές έχουν διατυπώσει σοβαρότατες επιφυλάξεις.
Επίσης, εκκρεμούν το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής- Θεσσαλονίκης, το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων Εφοδιαστικής» αλλά και το νομοσχέδιο για τις υδατοκαλλιέργειες.
Στο opengov
Την ίδια ώρα, δεκαεννέα νομοσχέδια με κρίσιμες διατάξεις έχουν βγει στη διαβούλευση από την κυβέρνηση και είναι τα εξής:

Aφιέρωμα των New York Times στην αγορά ακινήτων της Μυκόνου

Επενδυτικές ευκαιρίες για τους ξένους αγοραστές εξοχικών κατοικιών εντοπίζονται στην αγορά της Μυκόνου, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των New York Times. Σε αυτό επισημαίνεται ότι η πτώση των τιμών των πολυτελών κατοικιών που πωλούνται στο νησί των Κυκλάδων αγγίζει ακόμα και το 40%, δείγμα των ευκαιριών που προκύπτουν. Πάντως, παρά την κρίση, η εν λόγω κατηγορία ακινήτων συνέχισε να καταγράφει αγοραστικό ενδιαφέρον και κατά τη διάρκεια των ετών της κρίσης που έχουν μεσολαβήσει.

Σήμερα, που οι προοπτικές της οικονομίας έχουν αρχίσει να βελτιώνονται, έχει αναθερμανθεί και το αγοραστικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, καθώς όσοι διαθέτουν την απαιτούμενη ρευστότητα επιδιώκουν να επωφεληθούν της μείωσης των τιμών. Στο πλαίσιο αυτό, τη μεγαλύτερη ζήτηση, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, παρουσιάζουν πολυτελείς βίλες στη δυτική πλευρά του νησιού, οι οποίες μπορούν να κοστίσουν ακόμα και πάνω από 3,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για παραθαλάσσια ακίνητα με πρόσβαση στην παραλία και θέα. Μικρότερα ακίνητα σε λιγότερο προνομιακά σημεία του νησιού κοστολογούνται αντί ποσών της τάξεως των 1,5 – 1,8 εκατ. ευρώ. Ακόμα φθηνότερα πωλούνται οι κατοικίες που αποτελούν μέρος συγκροτημάτων πολυτελών εξοχικών κατοικιών.

Σύμφωνα με τις απόψεις φορέων της αγοράς που φιλοξενούνται στο δημοσίευμα, το ενδιαφέρον για τα εν λόγω ακίνητα προέρχεται αποκλειστικά από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Ευρωπαίους αγοραστές (Γάλλους, Βρετανούς, Ιταλούς και Γερμανούς), όπως επίσης και από ενδιαφερόμενους από χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ και ο Λίβανος. Ενδιαφέρον καταγράφεται επίσης και από ομογενείς Αμερικανούς. Κοινή συνισταμένη των περισσότερων υποψήφιων αγοραστών είναι η πρόθεσή τους να εκμεταλλευτούν επενδυτικά τα ακίνητα αυτά για την περίοδο που απουσιάζουν από την Ελλάδα.
kathimerini.gr

Συνάντηση Στουρνάρα με Λαγκάρντ στο «μυστικό» ταξίδι


Συναντήθηκε με Λαγκάρντ και Τόμσεν για τη βιωσιμότητα του χρέους. Η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε από το ΔΝΤ εκθέτοντας τον έλληνα ΥΠΟΙΚ, που διαψεύδοντας τη συνάντηση ισχυρίστηκε «εγώ ψέματα δεν λέω»
Οι ελληνικές θέσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μέχρι και το 2017 και θέματα σχετικά με το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής απασχόλησαν τη «μυστική» συνάντηση που είχαν στο Παρίσι στις 3 Ιουνίου ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Στ. Παπασταύρου, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος για το ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.
Η συνάντηση επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστική από την ελληνική πλευρά, αλλά την επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο χθες Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράϊς. Μάλιστα, εξέθεσε τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ο οποίος μία ώρα νωρίτερα από την ανακοίνωση του ΔΝΤ είχε αρνηθεί στους δημοσιογράφους ότι συνάντησε την Κριστίν Λαγκάρντ. Μάλιστα, συνόδευσε τη διάψευση του ραντεβού με τη φράση «εγώ ψέματα δεν λέω».
Όπως αναφέρει το in.gr, η επιβεβαίωση του ραντεβού έγινε με προσωπική απόφαση της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ και δεν ήταν σε γνώση του Πόουλ Τόμσεν (ταξίδεψε από την Ουάσιγκτον στο Παρίσι για να παραστεί στη συνάντηση) ο οποίος είχε συνεννοηθεί με τον κ. Στουρνάρα να μην γνωστοποιήσουν τη συνάντηση.

Σε δύο στρατόπεδα, γράφει η «Καθημερινή», φαίνεται να έχουν χωριστεί ΔΝΤ και Κομισιόν στο θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Πιο συγκεκριμένα...

Διαψεύδει τις απειλές, ο Χάρης...


Διαψεύδει τις πληροφορίες o Χαρης Θεοχάρης που διακινούνται απο χθες το βράδυ, περί απειλών του ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις εφόσον δεν...
τον καλύψει η κυβέρνηση.
 «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν δημοσιογράφο χθες το βράδυ, δεν καταλαβαίνω απο που προκύπτουν όλα αυτά», είπε συγκεκριμενα στο newmoney.gr. Και πρόσθεσε: «δεν είναι του χαρακτήρα μου να εκτοξεύω απειλές»...

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                    "Αν η κυβέρνηση δεν με καλύψει, θα μιλήσω"...

Ο Χάρης Θεοχάρης ισχυρίζεται πως δεχόταν πιέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του...

"Αν η κυβέρνηση δεν με καλύψει, θα μιλήσω", ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, μία μέρα μετά την...
παραίτησή του μίλησε στο κανάλι για την αποχώρησή του και ισχυρίστηκε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του δεχόταν πιέσεις.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος (Ανδρέας Χριστοδουλάκης,)ο οποίος μίλησε μαζί του, ο κ. Θεοχάρης δέχθηκε πιέσεις για να παραιτηθεί και τόνισε πως αν δεν τον καλύψουν, θα μιλήσει.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη, ο κ. Θεοχάρης έκανε τις δουλειές της κυβέρνησης και τελικά κατηγορούνταν εκείνος...
newsbeast.gr

Το παρασκήνιο της προκλητικής παρέμβασης της Ε.Ε., για τον Χάρη Θεοχάρη...

barroso1510



"Με το σκεπτικό αυτό, οι Βρυξέλλες όχι μόνο θα αλλάζουν τους εκλεγμένους πρωθυπουργούς της χώρας, όπως φαίνεται ότι έγινε κατόπιν εντολής Βερολίνου και Παρισιού για τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά θα έχουν λόγο και γενικά για τον σχηματισμό κάθε ελληνικής κυβέρνησης και των στελεχών που την περιβάλλουν"...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Tου Κ. Μοσχονά
Με μια προκλητική και απειλητική ανακοίνωση, που αποτελεί πρωτοφανή παρέμβαση στα εσωτερικά ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντέδρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Φινλανδού αντιπροέδρου της Όλι Ρεν, στην παραίτηση του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.
Στη γραπτή δήλωση που εξέδωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Φινλανδού, η Επιτροπή χαρακτηρίζει την παραίτηση Θεοχάρη «αιτία βαθιάς ανησυχίας», απαιτεί τη συνέχιση της υλοποίησης των φορολογικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και με απειλητικό ύφος προειδοποιεί την Αθήνα ότι σε συνεργασία με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παρακολουθούν στενά την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ στον φορολογικό τομέα και τη διαδικασία διαδοχής του Χ. Θεοχάρη.
Πρωτοφανής αντίδραση
Δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία της Ε.Ε. να αντιδρά με τέτοιο τρόπο η Κομισιόν (μια ομάδα υπαλλήλων που διορίζεται από τα κράτη-μέλη, όπως την είχε χαρακτηρίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου) κατά ενός κράτους-μέλους και μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, για την παραίτηση ενός διοικητικού στελέχους του υπουργείου Οικονομικών. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι της παραίτησης του Χάρη Θεοχάρη, δεν δικαιολογείται η απειλητική δήλωση της Επιτροπής, η οποία αντιμετωπίζει την ελληνική κυβέρνηση (που εκπροσωπεί στο κάτω κάτω ένα ισότιμο κράτος-μέλος) σαν μια κυβέρνηση υποτελών ιθαγενών τριτοκοσμικού κράτους.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες...