Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Οι διορθωτές και το παραμύθι των Ψυχάρηδων

Μιν πηρωβολοίται tους δηωρθοταίς

Ο παραπάνω τίτλος θα έπρεπε να υπάρχει σε κάποια γραφεία εκδοτών. Οι οποίοι στο παραλήρημα της μείωσης του κόστους έκδοσης, έκοψαν μισθούς, έκοψαν σελίδες, έκοψαν τιράζ, έκοψαν γραμματείς, έκοψαν αποστολές, έκοψαν και τους διορθωτές! Όχι έναν και δύο, αλλά ΟΛΟΥΣ! Τι να τους έκαναν; Αφού υπάρχει ο αυτόματος ορθογράφος του word. Και, ακόμα, αφού και οι ίδιοι οι συντάκτες των κειμένων γράμματα γνωρίζουν. Άρα ας ανοίξουν τα μάτια τους και ας αυτοδιορθώνονται. Έτσι, ορφάνεψαν οι θέσεις των διορθωτών σε (κάποια) έντυπα και άρχισαν να βγαίνουν μάτια από χοντρά τυπογραφικά και ορθογραφικά λάθη. Βέβαια, στα σάιτ ουδέποτε απολύθηκαν διορθωτές γιατί ουδέποτε υπήρξαν. Και εκεί τα λάθη κάνουν πάρτι. Το συγκεκριμένο που εικονογραφεί τούτο το θέμα, έδωσε την ευκαιρία σε φίλη.. συνάδελφο, παλιά συνεργάτιδα, να αναρτήσει στο fb το συγκεκριμένο και να γράψει τα εξής:
«Ιστοριούλα: Η πρώτη αφεντικίνα μου τρίβει τα χέρια της σκεπτόμενη πόσα θα γλιτώσει από το τμήμα της διόρθωσης. Την είχε παραμυθιάσει άγρια ο αδελφός του Ψυχάρη, ο Βασίλης, ότι με την αυτόματη διόρθωση στο κομπιούτερ δεν θα χρειάζονται διορθωτές. Είδα αυτό στη σελίδα του ''ΕΘΝΟΥΣ'' και το θυμήθηκα».

 - από το harddog-sport

Τι είπαν Παυλόπουλος – Πιτέλα...

για την αξιολόγηση και το ελληνικό χρέος...
Τι είπαν Παυλόπουλος – Πιτέλα για την αξιολόγηση και το ελληνικό χρέος - Media
Τις πέντε βασικές αρχές για την Ευρώπη του μέλλοντος, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα στο Προεδρικό Μέγαρο. Από την πλευρά του, ο κ. Πιτέλα, αφού δήλωσε φανατικός υπερασπιστής της Ελλάδας, τόνισε ότι πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ευρώπης προς την κατεύθυνση της Ομοσπονδιακής Διακυβέρνησης και ολοκλήρωσης, αρκεί όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ακολουθώντας, όπως σημείωσε, τις αρχές της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Βιώσιμης Ανάπτυξης, που θα οδηγήσουν σε μια Ευρώπη συνεκτική και ισχυρή. 

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων σε Αυστρία και Ολλανδία, σημείωσε ότι...

"Θεσμοί - Τσακαλώτος στίς 14.30' σήμερα...

Τηλεδιάσκεψη Ευκλ. Τσακαλώτου - θεσμών...

Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να έχει στις 14.30 ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγα 24ωρα πριν το Eurogroup  της Δευτέρας.

Στόχο της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας αποτελεί το κλείσιμο όσο το δυνατόν περισσότερων εκκρεμοτήτων, ώστε οι διαφορές Αθήνας - δανειστών να περιοριστούν και να καταγραφεί περαιτέρω πρόοδος, προς την κατεύθυνση της τεχνικής συμφωνίας...