Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Τό επίκαιρο σκίτσο...

               ...του Μιχάλη Κουντούρη
                                               από τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Μηνύσεις ενυπωσιασμού...


Στο αρχείο οι μηνύσεις των Αβραμόπουλου, Βενιζέλου και Σαμαρά κατά των εισαγγελέων για το σκάνδαλο της Novartis

Οι κύριοι Αβραμόπουλος, Σαμαράς και Βενιζέλος, είχαν υποβάλλει μηνύσεις σε βάρος της επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς, Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη, λες κι έφταιγαν αυτοί που ενεπλάκησαν τα ονόματα τους στην υπόθεση του Novartis_Gate.
Οι εισαγγελικοί λειτουργοί όμως - όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε - έκαναν το καθήκον τους χωρίς να παραβιάσουν καμία διάταξη του νόμου.
Έτσι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στη Βουλή τη διάταξη του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου , Ιωάννη Αγγελή, δια της οποίας τίθενται στο αρχείο οι μηνύσεις Δημητρίου Αβραμόπουλου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά κατά των εισαγγελικών λειτουργών Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη.
17.05.2018

Κατερίνα Κατή
documentonews.gr 

H παραίτηση που δεν είναι παραίτηση...

Το χειρότερο κύκνειο άσμα...
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να επιχρωματιστεί αρνητικά το αποτύπωμα που αφήνει στην ιστορία του δικαστικού σώματος ο απελθών πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου. Τον τελευταίο τον κατασκεύασε ο ίδιος, ώστε να τον προβάλλουν ορισμένα ΜΜΕ, με τα οποία συντονίζεται, κατά τρόπο που να πλήττει την κυβέρνηση.
 
Είναι η παραίτηση που δεν είναι παραίτηση. Κάποιος που πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί τον επόμενο μήνα προκαλεί θόρυβο φεύγοντας  δήθεν «αιφνιδίως» και για λόγους που θα προκαλούσαν αγανάκτηση, αν δεν έφερναν θυμηδία και απορίες για τα κίνητρα και τις επιδιώξεις του.

Ένας πρόεδρος ανώτατου Δικαστηρίου «παραιτείται» σε ζωντανή μετάδοση, με σπόντες για την κυβέρνηση, που δεν έχει καμία συμμετοχή στο λόγο που επικαλείται. Αποχωρεί «πρόωρα» επειδή ο ίδιος δεν είναι ικανός να διασφαλίσει τη στεγανοποίηση του δικαστηρίου του...

Στό νέο PARKING θά σταθμεύουν μόνο ΙΧ μάρκας VW POLO...???

Θέλοντας νά συνεισφέρω καί νά συμμετέχω, όπως έχει υποχρέωση ο καθένας μας, στή δημόσια διαβούλευση γιά :
"την παραχώρηση χώρου στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Μυκόνου με σκοπό την εκμετάλλευση αυτού ως υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων (parking)"
καί εξαιτίας τού ότι απουσιάζω, περιστασιακά, από τό νησί μας...
...εξουσιοδοτώ οποιονδήποτε συμπατριώτη μας πού έχει κουράγια γιά τέτοια...
...νά επιστήση τήν προσοχή τών εχόντων τό γενικό πρόσταγμα... 
...ούτως ώστε : ...
...νά συμπεριληφθεί όρος πού θά τεθεί πρός τόν μέλλοντα εκμεταλλευτή-ανάδοχο, τού δημόσιου τούτου χώρου...
...πού θά προβλέπει τό παρκάρισμα όλων, ανεξαιρέτως, τών αυτοκινήτων ΙΧ, ανεξάρτητα από μάρκα... 
...διότι εκφράζονται φόβοι από σοβαρή μερίδα -μή φοβικών αλλά διορατικών- συμπολιτών μας... 
...ότι εκπονούνται ετερόκλητα "πλάνα" πού -εκ νιτερέσου ορμώμενα- βυσσοδομούν* πρός μεροληπτική κατεύθυνση...
...νά εισέρχονται, δηλ., στό "νέο λιμενοPARKING"... 
...μόνον ΙΧ μάρκας VW POLO !!!...
...πράγμα πού θεωρώ ότι εμπεριέχει γιά όλες τίς υπόλοιπες μάρκες (εάν, βεβαίως, προκριθεί ως τελική λύση) έναν ιδιότυπο "ρατσισμό//μαρκισμό"...

...μή μάς πούνε καί ...μεροληπτικούς!!!

Δ.Ν.Α 

*βυσσοδομώ :
ενεργώ με ύπουλο, δόλιο και παρασκηνιακό τρόπο, σχεδιάζω και προγραμματίζω κρυφά 
Συνώνυμα :
  • δολοπλοκώ
  • μηχανορραφώ
 (από τό Βικιλεξικό)

Ισόβια στον ιερέα για το σκάνδαλο στα Φάρσαλα!...

Πώς «εξαφανίστηκαν» 3,8 εκατ. ευρώ...
papas_farsalaΚαταδικαστική για τρεις και αθωωτική γι’ άλλους τόσους ήταν η κρίση στην οποία έφτασε το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση του σκανδάλου συνεργασίας ιερέα και εφοριακών, μέσω της οποίας «φούσκωναν» τις μισθοδοτικές καταστάσεις των ιερέων στα χαρτιά και είχε ως αποτέλεσμα να «εξαφανιστούν» 3,8 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου.

Χθες το απόγευμα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έστειλε πίσω στη φυλακή τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, επιβάλλοντας στον ρασοφόρο των Φαρσάλων ποινή ισόβιας κάθειρξης για την πράξη της υπεξαίρεσης.

Με ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών τιμωρήθηκαν δύο γυναίκες εφοριακοί για την πράξη της συνέργειας σε υπεξαίρεση, τους αναγνωρίστηκε όμως το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Αθώοι κρίθηκαν οι δύο εφοριακοί άνδρες και ένας ιερέας.

onlarissa.gr

Πόση, άραγε, "ευθιξία" εμπεριείχε η παραίτηση Σακελλαρίου;

Δεν το λες και ευθιξία...

Στην πραγματικότητα η «ηρωική έξοδος» του έρχεται λίγο πριν την αναγκαστική αποχώρηση - συνταξιοδότησή του στα τέλη Ιουνίου, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας. Η δε «ευαισθησία» του για τη διαρροή και το δικαστικό απόρρητο, γεννά ερωτήματα καθώς κάτι ανάλογο έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν σε κρισιμες συνεδριάσεις του ΣτΕ και επιπλέον ο ίδιος έχει κατηγορηθεί για «διαρροές» στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Η τηλεοπτική «πολιτική διακήρυξη» της ξαφνικής αποχώρησής του, δεν μαρτυρά «ευθιξία», αλλά περισσότερο ενόχληση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί ενός θέματος, στο οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης - και δεν είναι κρυφό - είχε επενδύσει πολιτικά με στόχο την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών για την οικονομία. Μάλιστα πολλοί εξέλαβαν την τελευταία αποστροφή του σε σχετική ερώτηση («εχουν γνώσιν οι φύλακες [...] οι δικαστικοί λειτουργοί θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων») με απόπειρα πίεσης για ανατροπή της διαφαινόμενης οριακής πλειοψηφίας υπέρ της συνταγματικότητας του Νόμου Κατρούγκαλου. Εξάλλου η ΝΔ έσπευσε να συνταχθεί αμέσως μαζί του, ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την παραίτησή του. 
Όσο για το «αντιμνημονιακό μανιφέστο» και την όψιμη ευαισθησία του κ. Σακελλαρίου μάλλον προκαλούν θυμηδία, καθώς το ΣτΕ, του οποίου ο ίδιος προήδρευε, στα χρόνια της κρίσης έχει κρίνει συνταγματικά τα μνημόνια, το PSI και πόσες περικοπές, μισθών και συντάξεων. Εκτός βέβαια από αυτές των δικαστικών και των ενστόλων... Όσο για τις πρόσφατες αποφάσεις, όπως αυτή για το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών, τα σχόλια περισσεύουν. 
Σε κάθε περίπτωση, τα τελευταία χρόνια οι αποφάσεις του ΣτΕ προκάλεσαν μεγάλες συζητήσεις και αντιδράσεις, καθώς συχνά κινήθηκε κόντρα στο κοινό αίσθημα και το δημόσιο συμφέρον. Πολλοί έχουν μιλήσει για πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο και άντε μετά να τους αμφισβητήσεις αν επιβεβαιωθεί και η φήμη περί υποψηφιότητας του Νίκου Σακελλαρίου με τη ΝΔ. 
 



ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" :  Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας

Δυό λέξεις γιά τήν παραίτηση Σακελλαρίου διά στόματος Ε.Βενιζέλου σέ ανύποπτο χρόνο...

Μια παραίτηση σε ζωντανή σύνδεση...
Νίκος ΣακελλαρίουΆντα Ψαρρά

Την παραβίαση του απορρήτου της διασκέψεως του Δικαστηρίου σχετικά με το νέο ασφαλιστικό σύστημα επικαλέστηκε ο -τέως πλέον- πρόεδρος του ΣτΕ για να παραιτηθεί λίγο πριν από τη λήξη της θητείας του.

Αρχικά η εμβληματική υπόθεση που έφερε τον Νίκο Σακελλαρίου στον αφρό της επικαιρότητας ήταν οι χειρισμοί του την περίοδο της υπόθεσης εξέτασης από το ΣτΕ της συνταγματικότητας του νόμου για τις άδειες των καναλιών. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος μετά τις υπαινικτικές δηλώσεις του είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους μεγάλους μιντιάρχες, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Είχε δηλώσει τότε: «Το καθήκον μας ως δικαστών είναι να πιάσουμε τον σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας». Ακολούθησαν σκανδαλώδη σε βάρος του πρωτοσέλιδα που προκάλεσαν ακόμα και λεκτικές επιθέσεις εναντίον του στην πλ. Κολωνακίου.

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Οι δηλώσεις του κυρίου Σακελλαρίου ότι αφουγκράζεται την κοινωνία προκαλούν θεσμικό τρόμο!».
efsyn.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"