Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ξεκίνησε σήμερα, στό τριμελές Εφετείο κακουργημάτων, η πολύκροτη υπόθεση για το οικονομικό σκάνδαλο τού δήμου Μυκόνου

Με την κατάθεση του Δημάρχου Μυκόνου, κύλησε η πρώτη μέρα της εκδίκασης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου. Η υπόθεση διεκόπη για την επόμενη Δευτέρα.

Ξεκίνησε σήμερα η πολύκροτη υπόθεση για το οικονομικό σκάνδαλο Μυκόνου
                                                                                                            (η φωτογραφία είναι από τήν πρώτη μέρα τής δίκης)

 Ο Δήμαρχος Μυκόνου στα πλαίσια της πολιτικής αγωγής ήταν ο πρώτος που κατέθεσε. Για περισσότερο από τέσσερεις ώρες ο κ. Κουκάς δέχονταν αλλεπάλληλες καί εμπεριστατωμένες ερωτήσεις  από την έδρα, τον εισαγγελέα αλλά και από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων.
Η δίκη θά συνεχιστεί την επόμενη Δευτέρα.

Δεμένα τα πλοία σήμερα και αύριο λόγω 48ωρης απεργίας...

Με δεμένους κάβους τα πλοία στα λιμάνια από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) να προχωρήσει ...
σε 48ωρη πανελλαδική απεργία. Όπως σημειώνει η ΠΝΟ προς ενημέρωση του επιβατικού κοινού, δε θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο.
 

Ανατροπή : Το AKP του «σουλτάνου» Ερντογάν κερδίζει και πάλι την αυτοδυναμία

tvxs.gr | 01 Νοε. 2015
Ανατρέποντας τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων που ήθελαν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) να μην εξασφαλίζει ούτε αυτή τη φορά την αυτοδυναμία που έχασε στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, ο Αχμέτ Νταβούτογλου και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναδεικνύονται αυτοδύναμοι «σουλτάνοι» στην Τουρκία.

Το κλίμα πόλωσης που καλλιεργήθηκε το καλοκαίρι βγήκε τελικά σε καλό στο ισλαμοσυντηρητικό AKP, που κατέγραψε μεγάλη νίκη με ποσοστό 49,4% εξασφαλίζοντας 317 έδρες στην τουρκική Εθνοσυνέλευση των 550 εδρών. Στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015 το κόμμα είχε ποσοστό 40,87% και 258 έδρες.
Ο Ερντογάν όχι μόνο κατάφερε κόντρα σε όλες τις προβλέψεις να είναι αυτοδύναμός αλλά κατάφερε και να αποδυναμώσει σημαντικά τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Τις δυνάμεις του διατηρεί το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), συγκεντρώνοντας το 25,4% και 134 έδρες, όταν τον Ιούνιο είχε λάβει 24,95% και 132 έδρες.
Μεγάλος χαμένος των τουρκικών εκλογών το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) το οποίο έλαβε το 11,9% των συνολικών ψήφων, όταν στις εκλογές του Ιουνίου είχε καταγράψει ποσοστό 16,29%. Από τις 80 έδρες που είχε το καλοκαίρι το ακροδεξιό κόμμα θα έχει τώρα 41.
Αισθητά μειωμένο και το ποσοστό που έλαβε το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), που τερμάτισε την εκλογική κούρσα με ποσοστό 10,5%, μπαίνοντας οριακά στη Βουλή. Τον Ιούνιο είχε κάνει την μεγάλη έκπληξη λαμβάνοντας ποσοστό 13,12%, αλλά οι επιχειρήσεις υπό το πρίσμα της «τρομοκρατίας» σε Συρία και Ιράκ αλλά και κατά του PKK, καθώς και η φίμωση του αντιπολιτευόμενου Τύπου, φαίνεται να έριξαν το ποσοστό του.
Παρ' ότι το Κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκέντρωσε ένα εντυπωσιακό ποσοστό αυτό δεν αρκεί για να κάνει το όραμα του πραγματικότητα… να αποκτήσει δικαίωμα αναθεώρησης του Συντάγματος και να μετατρέψει το πολίτευμα σε προεδρική δημοκρατία.
Νταβούτογλου: Νίκη για τη δημοκρατία το αποτέλεσμα
«Νίκη για τη δημοκρατία», χαρακτήρισε τη νίκη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στις εκλογές ο επικεφαλής του Αχμέτ Νταβούτογλου.
«Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα σας υπηρετήσουμε με επάρκεια τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα βρεθούμε ενώπιόν σας για μία ακόμη φορά το 2019» πρόσθεσε αναφερόμενος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για ενότητα στην χώρα, ενώ επεσήμανε ότι κανείς δεν πρέπει «να νιώθει ηττημένος». «Σήμερα, δεν υπάρχουν ηττημένοι παρά μόνο νικητές» δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου σε ομιλία που εκφώνησε ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του κόμματός του στο Ικόνιο.
«Είχαμε απέναντι μας ένα κράτος τύραννο»
Την εκτίμηση ότι η εκλογική διαδικασία δεν ήταν δίκαιη, ούτε και ελεύθερη, εξέφρασε ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Όπως τόνισε, το κόμμα του «δεν έκανε προεκλογική εκστρατεία, αλλά προσπάθησε να προστατεύσει τους νέους μας απέναντι σε δολοφονίες».
Ο κ. Ντεμιρτάς ανέφερε ότι μπορεί το HDP να έχασε περίπου ένα εκατομμύριο ψήφους, αλλά ήταν αντιμέτωπο με μια πολιτική «σφαγής». «Καταφέραμε να ξεπεράσουμε το όριο του 10%, απέναντι σε ένα κράτος τύραννο», συνέχισε.
«Μπορεί ένα πολιτικό κόμμα να εξασφάλισε ποσοστό περίπου 50%, αλλά ένα πολύ μεγάλο μέρος τμήμα της κοινωνίας μας εκφράζει ανησυχία», κατέληξε ο κ. Ντεμιρτάς.
Η συνεπικεφαλής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, δήλωσε μετά την καταμέτρηση των ψήφων ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν αποτέλεσμα της σκόπιμης πόλωσης που δημιούργησε ο Πρόεδρος Ερντογάν». Όπως σημείωσε η Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, το HDP θα αναλύσει λεπτομερώς τις αιτίες της πτώσης του ποσοστού του, παρ' όλ' αυτά, όπως υπογράμμισε, το γεγονός ότι το κόμμα ξεπέρασε το όριο του 10% που χρειαζόταν για να μπει στη Βουλή ήταν οπωσδήποτε μια σημαντική επιτυχία.
Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και Κούρδων διαδηλωτών
Οι φόβοι για επεισόδια ενόψει των σημερινών εκλογών στην Τουρκία επιβεβαιώθηκαν.
Επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και Κούρδων διαδηλωτών στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πρώτων βουλευτικών εκλογών.
Οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών που τους απάντησαν με πέτρες.