Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Τα αυθαίρετα...

Με υποθήκη τη ζωή τους...
Έρρικα Βαλλιάνου

Αυθαιρέτησαν. Για να βάλουν το κεφάλι τους κάτω από μια στέγη. Σε ένα δικό τους σπίτι.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής (και όχι μόνον) μπήκαν άθελά τους σ' ένα άθλιο κύκλωμα παρανομίας, με συνεργεία, εργολάβους, πολεοδομίες, δημόσιες υπηρεσίες. Πλήρωναν... Μέχρι που πλήρωσαν και με την ίδια τη ζωή τους..

Κι ήρθαν και ξανάρθαν οι πολιτικοί για να τους πουν (για να τους πιάσουν ψηφοφόρους) πως τα αυθαίρετα νομιμοποιούνται. Με το αζημίωτο φυσικά. Οι πολίτες πλήρωναν. Και υπέγραφαν τη καταδίκη τους.

Κι' ήταν όλοι ευχαριστημένοι σ' ένα πλαστό συμβόλαιο πολιτείας - πολίτη.

Που έσπασε! Γιατί έφθασε μια θεομηνία για ν' αποκαλύψει τις ολέθριες σχέσεις που χρόνια αναπτύσσει το πολιτικό σύστημα, που ήταν σαθρές και κατέρρευσαν.

Τουλάχιστον η Δικαιοσύνη να μη κάνει... επίκαιρες προκαταρκτικές…
newpost.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος δικός μας.

Το γελεκάκι που φορείς...

Η ΕΣΗΕΑ απαγορεύει στα μέλη της να διαφημίζουν εμπορικά προϊόντα. Ο λόγος είναι απλός. Eνα κομμάτι του κοινού που εμπιστεύεται τους δημοσιογράφους είναι πιθανόν να παρανοήσει την πρόθεση, που ασφαλώς είναι το κέρδος, και να εκλάβει το διαφημιστικό μήνυμα ως πληροφορία ισοδύναμη του διασταυρωμένου ρεπορτάζ. Η απαγόρευση δεν τηρείται πιστά αλλά είναι ορθή, γιατί ο ρεπόρτερ είναι ταυτισμένος στη συνείδηση ενός τμήματος της κοινωνίας με την ακριβή πληροφόρηση ενώ ο διαφημιστής είναι ταυτισμένος με τη μεροληψία υπέρ του προϊόντος του πελάτη του- άρα ο δημοσιογράφος προσφέρει αδικαιολόγητο άλλοθι αξιοπιστίας.

Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς, το κομμάτι του πληθυσμού που εμπιστεύεται ένα πολιτικό για την πολιτική του δράση είναι δυνατόν να επηρεαστεί από αυτόν και στην επιλογή προϊόντων- συμβαίνει άλλωστε και με καλλιτέχνες, αθλητές κλπ. Αυτό όμως αποτελεί μια οιονεί εξαπάτηση του κοινού – αυτός που είναι καλός στην επιλογή πολιτικών δεν είναι απαραίτητα καλός και στην επιλογή γιλέκων, όμως παρέχει το όποιο κύρος του και στα δύο...

Βρέθηκε ζωντανός ο ένας από τους έξι αγνοούμενους...

Ζωντανός βρέθηκε ο ένας από τους έξι αγνοούμενους στην Μάνδρα Αττικής, που βρέθηκε στο έλεος της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, κτήρια και καταστήματα και να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές.

Από το πρωί πέφτει βροχή και χαλάζι στην περιοχή και υπάρχει έντονη ανησυχία, ενώ η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι αγνοούνται ακόμη 6 άτομα...


newsbeast.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΧΥΤΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                        
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ – ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΧΥΤΑ
Ο Δήμος Μυκόνου σημείωσε μία ακόμα μεγάλη επιτυχία στον τομέα του περιβάλλοντος με την Έγκριση των Νέων Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο: «Λειτουργία, εργασίες βελτίωσης και επανένταξη του υφιστάμενου έργου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη θέση «Φτελιά» του Δήμου Μυκόνου», από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Πρακτικά ανανεώθηκε η άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ για τα επόμενα δέκα (10) χρόνια, η οποία είχε λήξει πριν αναλάβει η παρούσα Δημοτική Αρχή και δεν είχε ανανεωθεί. Τα τελευταία 3 χρόνια συστηματικά όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου ασχολήθηκαν με αυτό το σύνθετο ζήτημα που εξ αρχής έθεσε ως προτεραιότητα η Δημοτική Αρχή.

Με την έγκριση των Νέων Περιβαλλοντικών Όρων αποκαθιστούμε τη νομιμότητα, λύνουμε ένα χρόνιο πρόβλημα που μάστιζε το νησί.

Επιπλέον, άλλη μία σημαντική επιτυχία είναι, ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε τη σύμβαση με ιδιώτη ανάδοχο για την διαχείρισή του ΧΥΤΑ, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό που έχει ήδη ολοκληρωθεί και έθετε την ανανέωση των Περιβαλλοντικών Όρων ως προϋπόθεση.

Υλοποιούμε, λοιπόν, ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποκομιδής και απόθεσης απορριμμάτων, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία, το συμφέρον του πολίτη και την εικόνα του νησιού μας. Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά, προκειμένου να επιτύχουμε αυτή τη τόσο σημαντική περιβαλλοντική αδειοδότηση.

  Μύκονος, 15-11-2017
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Οι πλημμύρες του Λεκανοπεδίου με τα περισσότερα θύματα

Οι πλέον πολύνεκρες πλημμύρες στο Λεκανοπέδιο...
  Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αττική από την κακοκαιρία τα τελευταία 120 χρόνια. Η πιο ισχυρή θεομηνία έχει καταγραφεί το 1961 και προκάλεσε τον θάνατο 40 ανθρώπων αλλά και τεράστιες καταστροφές από το Μπουρνάζι και τα Νέα Λιόσια, μέχρι το Κολωνάκι και την Συγγρού.
 
Η πρώτη καταγεγραμμένη θεομηνία με 61 νεκρούς έγινε...

Ε, όχι και “δεν είχε μηχανισμό ο Γεννηματάς”!

Θέλουν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ να  συμβιβαστούν με την ιδέα “τη Φώφη έχουμε, με τη Φώφη θα πάμε”, αλλά η ίδια δεν τους αφήνει.   Όταν κλήθηκε να σχολιάσει στην τηλεόραση όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την οικογενειοκρατία τα χαρακτήρισε «μικρότητες».
Και πρόσθεσε: «Τι σημαίνει οικογενειοκρατία. Το ακούω 17 χρόνια που είμαι στην πολιτική. Ο Γιώργος Γεννηματάς δεν υπήρξε ποτέ τζάκι της πολιτικής.  Δεν είχε μηχανισμούς. Ούτε εγώ έχω».
Εδώ κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έσπασαν και την τηλεόρασή τους. Την στήριξαν την Κυριακή προκειμένου να μην πέσει το ΠΑΣΟΚ στα χέρια όσων ήθελαν να το εξαφανίσουν. Αλλά να μην τους εμπαίζει και μπροστά στα μάτια τους; Ποτέ άλλοτε πολιτικός δεν εξόργισε τόσο πολύ με τόσες λίγες λέξεις.
Κατ’ αρχήν γιατί είναι «μικρότητα» να μέμφεται κάποιος την οικογενειοκρατία στην πολιτική; Αν πράγματι η ίδια δεν ξέρει  τι σημαίνει οικογενειοκρατία μπορεί να ανοίξει ένα λεξικό. Στην περίπτωσή της σημαίνει να είναι κάποιος εξαφανισμένος από ένα κόμμα και μετά από χρόνια να χρησιμοποιεί το όνομα του πατέρα του για να μπει στην πολιτική.
Επειδή προφανώς δεν είχε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε κανείς δεν τη θυμάται πέρα από το πολιτικό γραφείο του πατέρα της,  ίσως δεν ξέρει ότι αν υπήρχε κάποιος που είχε προσωπικό μηχανισμό στο ΠΑΣΟΚ αυτός ήταν ο Γιώργος Γεννηματάς.
Καλός και αγαπητός πολιτικός, αλλά ο μηχανισμός- μηχανισμός. Τόσο που πολλοί υπέθεταν τότε -μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Παπανδρέου- ότι προετοιμάζεται για να ιδρύσει δικό του  κόμμα.
Η περίφημη «Ομάδα Γεννηματά» ήταν τυπική περίπτωση εσωκομματικής φράξιας και υπάρχει ακόμη. Δεν είναι ώρα για ονόματα και λεπτομέρειες- έχουν αναφερθεί τόσες φορές άλλωστε. Αλλά όχι και «δεν είχε μηχανισμό ο Γεννηματάς. Ή ότι δεν έχει η ίδια. Υπάρχουν και άνθρωποι που ξέρουν και βλέπουν. Και η ίδια δεν θέλει να αρχίσουν να θυμούνται, μέρες που είναι.

Μηνυτήρια αναφορά της Δούρου για να αποδοθούν ευθύνες για τις φονικές πλημμύρες

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου κατέθεσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για να αποδοθούν ευθύνες για τους θανάτους και την καταστροφή περιουσιών από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Ρένα Δούρου τόνισε ότι υπέβαλε την αναφορά ώστε αυτή τη φορά κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν...

Προσοχή στην αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, συστήνει ο ΠΟΥ

Με αφορμή την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών η οποία είναι από 13-19 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάνει εκστρατεία προκειμένου να ενθαρρύνει την ορθή χρήση αντιβιοτικών, τόσο από τους επαγγελματίες Υγείας όσο και από το κοινό.
Να σημειωθεί ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός καθιέρωσε την εβδομάδα αυτή το 2015 με στόχο την ενημέρωση όλων για το πότε, πώς και γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται οι αντιβιώσεις και για να μη γίνεται αλόγιστη χρήση. Και ο λόγος είναι ότι τα πολυανθεκτικά μικρόβια έχουν αυξηθεί παγκοσμίως με αποτέλεσμα να μην έχουμε διαθέσιμα φάρμακα ικανά να τα καταπολεμήσουν.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι λοιμώξεις προκαλούνται από μικρόβια, ωστόσο, τα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία τους είναι αποδεδειγμένο ότι δεν ασκούν καμία επίδραση σε αυτές, ειδικά στο κοινό κρυολόγημα.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του ΠΟΥ, η αλόγιστη χρήση τους το μόνο που καταφέρνει είναι να...

Μια ιστορία για τον ΔΟΛ του Χρήστου Λαμπράκη

Στα υπόγεια του ΔΟΛ, υπήρχε γραφείο ηλεκτρολόγων. Εκεί, ένα πρωϊ έφυγε από τη ζωή ένας υπάλληλος. Ξεψύχησε πάνω στο γραφείο του, από ανακοπή.
Το έμαθε την επόμενη ημέρα ο Χρήστος Λαμπράκης, ο οποίος ερχόταν με τα πόδια από το σπίτι του στο Κολωνάκι την Χρήστου Λαδά και πιο σπάνια με έναν παλιό «σκαραβαίο».
Μόλις μπήκε στο γραφείο του, τηλεφώνησε στο λογιστήριο και έδωσε την εντολή: παρακαλώ να.. κανονίσετε την απόλυση του με προχθεσινή ημερομηνία! (προκειμένου να πάρει η οικογένεια του ολόκληρη την αποζημίωση!)
- από το υστερόγραφο στο κείμενο του Σωτήρη Βετάκη για την απόλυσή του από τα ΝΕΑ του Βαγγέλη Μαρινάκη (διαβάστε ΕΔΩ)

Ο Δήμος έχτισε το ρέμα και πνίγηκε η Μάνδρα...

Το διδάσκω 20 χρόνια, ότι θα γίνει τραγωδία, δήλωσε ο καθηγητής Παπανικολάου...
Αποκαλυπτικός για τις ανθρώπινες παρεμβάσεις στις πληγείσες από την θεομηνία περιοχές της Ν. Περάμου και της Μάνδρας ήταν ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Δημήτρης Παπανικολάου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη.

Ο κ. Παπανικολάου έκανε λόγο για το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το μάθημα που έκανε σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ήταν πάνω στις συγκεκριμένες περιοχές με βάση τις προηγούμενες καταστροφές.

Ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχουν μπαζωμένα ρέματα και επισήμανε πως «εάν θέλουμε κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε και να κάνουμε κάτι σωστό πρέπει η περιφέρεια σε συνεργασία με την γραμματεία πολιτικής προστασίας και τους άλλους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται να κάνουν μια μελέτη η οποία ταυτόχρονα θα προτείνει και τα έργα»...


real.gr

Κακές υποδομές αφήνουν τους πολίτες ευάλωτους...

To Reuters για την τραγωδία στη Δυτική Αττική...
Τηλεγραφήματα απ' όλα τα μεγάλα πρακτορεία...
Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις μεγάλες καταστροφές και τους νεκρούς από τη θεομηνία που έπληξε τη Δυτική Αττική το πρωί της Τετάρτης, παρουσιάζουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, εστιάζοντας τις παρατηρήσεις τους στις ελλιπείς υποδομές και στα προβλήματα συντήρησης των δικτύων.
Οι εικόνες από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Ελευσίνα, τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, έκαναν το γύρο του κόσμου. Το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως «τόσο έντονες καταρρακτώδεις βροχές δεν είναι συνηθισμένες στην Ελλάδα, όπου οι κακές υποδομές αφήνουν τους πολίτες ευάλωτους στις πλημμύρες».

Το Associated Press, το τηλεγράφημα του οποίου αναμετέδωσαν όλα τα μεγάλα αμερικανικά Μέσα (Fox News, ABC News και CTV News), ανέφερε πως «πλημμύρες στις δυτικές συνοικίες της ελληνικής πρωτεύουσας μετέτρεψαν τους δρόμους σε χείμαρρους λάσπης και μπάζων».

Το BBC είχε τα γεγονότα στην Ελλάδα στην πρώτη σελίδα του, κάνοντας λόγο για καταστροφές σε τρεις περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα Αθήνα, ενώ τόνισε πως η πλειοψηφία των νεκρών ήταν άτομα ηλικιωμένα, που δεν πρόλαβαν να κετακινηθούν από τις οικίες τους.

To αραβικό δίκχτυο Al Jazeera φιλοξενεί τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Μεγαρέων Σταύρου Φωτίου, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επαφή: «Δεχόμαστε εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές και στους ανοιχτούς δρόμους αλλά η βροχή δεν έχει σταματήσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων...

Γωνία Paradise και Panama Papers...

Ιδιαίτερα μετά τη διεθνή κατακραυγή για τα Panama ή τα Paradise Papers, αν σε οποιαδήποτε σοβαρό ευρωπαικό κόμμα, δεξιό ή αριστερό, ο αντιπρόεδρος του υποστήριζε ότι καλώς οι εύποροι πολίτες αποφεύγουν την φορολογία με offshore εταιρείες και συγχρόνως πλασάριζε προιόντα από την... εκπομπή του, θα είχε ξεσπάσει σοβαρή κρίση. Ή θα είχε αποβάλλει τον αντιπρόεδρο από το κόμμα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε μια ακόμη επίδειξη κυνικότητας, επιχείρησε να κάνει σαφές ότι για τη Νέα Δημοκρατία και το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, η φοροαποφυγή είναι νόμιμη όσο και ηθική. Ότι οι υπεράκτιες εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους, ακόμη και αν πρόκειται για τη σύζυγο ενός επίδοξου Πρωθυπουργού ή τον - «νά'χαμε άλλους 10» - Παπασταύρου, στενό συνεργάτη των τελευταίων Προέδρων της ΝΔ, είναι μια απολύτως δικαιολογημένη πρακτική.

Μετά την προώθηση των "μαγικών" - "θεραπευτικών" νανογιλέκων από την εκπομπή του (το ειδαμε κι αυτό!) και αφού στο παρελθόν έχει υποστηρίξει ότι θα έπρεπε να δοθεί μέχρι και όνομα δρόμου στο εμπλεκόμενο σε όλες τις λίστες φοροδιαφυγής Α. Παπασταύρου, ο Άδωνις Γεωργιάδης μας "ενημέρωσε" πως οι φόροι που έχουν επιβληθεί με τα τρία μνημόνια είναι υποχρέωση των φτωχών πολιτών, ενώ οι ισχυροί, όπως τα στελέχη της πολιτικής ελίτ, έχουν το ηθικό δικαίωμα να αποφεύγουν τη φορολογία με τη δικαιολογία ότι είναι υπερβολική.

Στη ΝΔ δεν άνοιξε ούτε μύτη. Άρα είτε ο αντιπρόεδρος κρατάει από κάπου τον πρόεδρο ή η ΝΔ δεν είναι σοβαρό κόμμα. 'Η μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο μαζί...

tvxs.gr

Θύμιο, αυτό δεν είναι χιούμορ... Ύβρις είναι...


Βλέπουμε "Ελληνοφρένεια" και μας αρέσει. Αλλά, χθες, ανατριχιάσαμε. Και μαζί μας, πιστεύουμε, πλήθος τηλεθεατών - ιδιαίτερα εκείνοι που είχαν ζήσει τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Θύμιο (Καλαμούκη), το να μεταφέρεις, χάριν, υποτίθεται, σάτιρας, τις συγκλονιστικές στιγμές των εκκλήσεων από τον ραδιοσταθμό του Πολυτεχνείου, στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, δεν είναι μόνο ύβρις, αλλά προσβάλει και -πέραν της ιστορικής πραγματικότητας- τα ιερά και τα όσια μας.
Το "αδέλφια μας στρατιώτες", "αδέλφια μας στρατιώτες", παραφρασμένο σε "αδέλφια μας ΝΑΤΟϊκοί" είναι από τα πιο κατάπτυστα και  χυδαία κείμενα, που διαβάσαμε -και ακούσαμε- ποτέ...