Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                      από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (06.10.16)

Λιου στην «Κ»: «Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το συντομότερο»


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ.  
Την αναγκαιότητα να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το συντομότερο δυνατό, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, απαντώντας σε ερώτηση της "Κ" στη διάρκεια εκδήλωσης στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
«Έχουμε εμπλακεί σε βάθος με την Ελλάδα και στα θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και το χρέος, εδώ και πολύ καιρό. Ευτυχώς, δεν είμαστε σε φάση άμεσης κρίσης. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε να βρεθούμε και πάλι σε φάση κρίσης» τόνισε ο κ. Λιού, και συμπλήρωσε: «Ήταν σημαντικό ότι στην τελευταία συμφωνία που έκανε η Ελλάδα με τους εταίρους της αποφασίσθηκε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους έπρεπε να βρίσκεται στο τραπέζι. Οτι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, και ότι η Ελλάδα έπρεπε να σημειώσει πρόοδο στην υλοποίηση του σχεδίου. Και πως στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει μια συναίνεση που θα περιλαμβάνει και αναδιάρθρωση του χρέους. Πάντα πίστευα ότι το συντομότερο που θα φθάσουμε σε αυτό, το καλύτερο, διότι η μόνη σταθερή απάντηση σε ένα μη βιώσιμο χρέος, είναι η αναδιάρθρωση του χρέους. Όσο καθυστερείς να το κάνεις, τόσο πιο δύσκολο γίνεται για την οικονομία που στηρίζει το χρέος».
Στη συνέχεια εξήγησε ότι «όταν όλοι μιλούν για τη σχέση χρέους με το ΑΕΠ, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι το ποσοστό μειώνεται όταν η οικονομία αναπτύσσεται. Ετσι, ακόμη και αν το χρέος παραμένει σταθερό, χρειάζεσαι μια αναπτυσσόμενη οικονομία. Το χρέος αυξάνεται όταν η οικονομία συρρικνώνεται».
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών ολοκλήρωσε επισημαίνοντας ότι «καθώς η Ελλάδα συνεχίζει να εργάζεται με όλους τους θεσμούς, το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους παραμένει στο τραπέζι. Πιστεύω ότι μπήκε ξεκάθαρα στο πακέτο την τελευταία φορά που συζητήθηκε, προφανώς με ανοικτό το ερώτημα για το πως θα πρέπει να υλοποιηθεί αυτό, και το συντομότερο που μπορεί αυτό να αποφασισθεί, τόσο το καλύτερο».

Με Κιμούλη, Μίχαλο και Δούρου η επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Τα μέλη

tvxs.gr 15:14 | 06 Οκτ. 2016
Τελευταία ανανέωση 19:01 | 06 Οκτ. 2016
Τα πρόσωπα που θα ηγηθούν της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση υποδέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συντονιστής της επιτροπής θα είναι ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιευτεί και το κείμενο που θα αποτελέσει τη βάση διαλόγου της επιτροπής. 

Στην Επιτροπή συμμετέχουν:
Από τον ακαδημαϊκό χώρο:
  • Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ
  • Ιωάννης Γκόλιας, Πρύτανης ΕΜΠ
  • Ναπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής ΕΚΠΑ
  • Πέτρος Παραράς, Ομότιμος Καθηγητής ΔΠΘ, πρώην Αντιπρόεδρος ΣτΕ
  • Ανδρέας Δημητρόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ 
  • Νίκος Μουζέλης, Ομότιμος Καθηγητής LSE
Από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 

Στίγκλιτς: Σε δέκα χρόνια Ελλάδα και Ιταλία θα έχουν φύγει από την ευρωζώνη

tvxs.gr 13:05 | 06 Οκτ. 2016
Τελευταία ανανέωση 13:06 | 06 Οκτ. 2016
Βέβαιος ότι η ελλιπής αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη των χωρών μελών θα οδηγήσει τα επόμενα χρόνια στη διάλυση της ευρωζώνης εμφανίζεται ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς.

«Με ανησυχεί η ταχύτητα με την οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις στην Ευρώπη», λέει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός οικονομολόγος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, στη Die Welt.
Και προσθέτει: «Η πολιτική αποφασίζει για το τι πρέπει να γίνει, αλλά στη συνέχεια υπάρχουν ενστάσεις, κωλυσιεργίες και καθυστερήσεις».
Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς υπογραμμίζει την ανάγκη υλοποίησης εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων, όπως τη δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης ή ενός συστήματος κοινής εγγύησης καταθέσεων.
Ο ίδιος εμφανίζεται πάντως απαισιόδοξος, εκτιμώντας ότι πλέον η ευρωπαϊκή πολιτική δεν μπορεί να σώσει την παραπαίουσα νομισματική ένωση σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
«Σε δέκα χρόνια θα υπάρχει ακόμη ευρωζώνη, αλλά το ερώτημα είναι ποια μορφή θα έχει. Είναι εξαιρετικά απίθανο ότι θα συνεχίσει να έχει 19 μέλη», λέει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Σε ερώτηση ποιες χώρες θα συνεχίσουν να είναι μέλη της ευρωζώνης ο Στίγκλιτς απαντά ότι «είναι πιο εύκολο να πει κανείς ποιος δεν θα είναι μέσα. Στη Γερμανία έχουν ήδη αποδεχτεί ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη και πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή ως προς αυτό».
Η Ιταλία δεν μπορεί να λειτουργήσει στο ευρώ
Σύμφωνα με τον ίδιο, ώθηση στην αναιμική ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ηπείρου μπορεί να δώσει μόνον η διάλυση της νομισματικής ένωσης ή η διάσπασή της σε ευρώ του βορρά και ευρώ του νότου.
O Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος εκφράζει αμφιβολίες και για την παραμονή της Ιταλίας στο κοινό νόμισμα. «Όταν συζητώ με Ιταλούς, διαισθάνομαι ότι οι άνθρωποι εκεί είναι όλο και πιο απογοητευμένοι από το ευρώ».
Παράλληλα, όπως λέει, και στους οικονομολόγους αλλά και στους κορυφαίους πολιτικούς της χώρας γίνεται όλο και πιο σαφές ότι «η Ιταλία δεν μπορεί να λειτουργήσει στο ευρώ. Αυτό είναι για τους Ιταλούς συναισθηματικά πραγματικά δύσκολο και για μεγάλο διάστημα αρνούνταν να το αποδεχθούν».
ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Ξέχασε η Ντόρα τον παράνομο Air 104,4;

06/10/2016

air 104,4
ΣΧΟΛΙΟ
Η Ντόρα Μπακογιάννη στα  Παραπολιτικά  FM κατήγγειλε διορισμούς στην ΕΡΤ και έκανε την  εκτίμηση - …που δεν συνιστά πίεση προς το ΣτΕ- πως ο νόμος του θα καταπέσει 
Φτάνουμε σήμερα ο κατώτατος μισθός, τον οποίο παίρνουνε οι άνθρωποι να είναι λιγότερος από το επίδομα ανεργίας. Και τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Διορίζει στην ΕΡΤ, παρακαλώ. Δηλαδή, πέστε μου σας παρακαλώ, όταν ο κύριος Παππάς θεωρεί ότι 480, δεν ξέρω πόσοι, είναι αρκετοί για το κάθε ιδιωτικό κανάλι, γιατί αυτό προέβλεψε ο περίφημος νόμος του, πού θα πέσει στο Συμβούλιο Επικρατείας, κάνω πρόβλεψη εγώ…Αλλά, κλείνω την παρένθεση…480….Θεωρεί ότι πάνω στους 2.500 της ΕΡΤ πρέπει να διορίσει κι άλλους;
Πέραν από το γεγονός πως δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων στην ΕΡΤ και τον στρογγυλεύει προς τα πάνω, η πρώην αντιπρόεδρος της ΝΔ και της τέως πρόεδρος Δημοκρατικής Συμμαχίας, ξεχνάει τους διορισμούς της εποχής που ήταν δήμαρχος Αθηναίων. Όταν αποφάσισε “για τις άναγκες των Ολυμπιακών Αγώνων” να φτιάξει ένα σταθμό χωρίς άδεια, το  Air 104.4, και να το λειτουργήσει με χρήματα των δημοτών της Αθήνας, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Και ήταν τόσο μεγάλη η παρανομία που ακόμη και το ΕΣΡ που δεν διακρίθηκε για την αξιοπιστία του, αποφάσισε να να μην επιτρέψει άλλο την  εκπομπή του. Πόσοι τότε διορίστηκαν;
Η κυβέρνηση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και δεν ασχολείται και δεν κάνει έρευνα στο παρελθόν για τα πεπραγμένα όσων την κατηγορούν.  Αλλά και η ΝΔ και κυρίως η οικογένεια Μητσοτάκη πιστεύει πως έχουμε ξεχάσει τι έκαναν στα media.

typologies.gr

Αληθινός τρόμος από Βενιζέλο...

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή

Μόλις σήμερα αναφέραμε σε ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» τις γνωστές καλές και πολύ στενές σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με δικαστές. Σχέσεις που μάλλον ξεπερνούν την...
ειδίκευση του πρώην αντιπροέδρου στο συνταγματικό δίκαιο.

Εξάλλου στο παρελθόν συχνά οι όψιμοι συνοδοιπόροι του της Ν.Δ. με δημοσιεύματα ακόμα και χαρακτηρισμούς στηλίτευαν τις συγκεκριμένες αυτές σχέσεις.

Δεν είναι λοιπόν παράξενο που πριν ολοκληρώσει τα λόγια του βγαίνοντας από το Μαξίμου ο πρόεδρος του ΣτΕ, έσπευδε ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να τον κατακρίνει για τις δηλώσεις του και ειδικά για το ότι είπε το προφανές. Ότι δηλαδή και οι δικαστές αφουγκράζονται τα μεγάλα προβλήματα που περνάει ο ελληνικός λαός τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

«Οι δηλώσεις του κυρίου Σακελλαρίου ότι αφουγκράζεται την κοινωνία προκαλούν θεσμικό τρόμο», δήλωσε σε κάθε κατεύθυνση λίγη ώρα αργότερα με περισσή αμετροέπεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε εμάς όλους τους υπόλοιπους βέβαια ο τρόμος προκλήθηκε με τον τρόπο που «κουρεύτηκαν» οι καταθέσεις του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων με το PSI του κ. Βενιζέλου. Τρόμος όμως μας πιάνει και για το πώς τόσο ωμά παρενέβη σήμερα ο συνταγματολόγος υποδεικνύοντας ακόμα και το τι επιτρέπεται να λέει και τι όχι ο πρόεδρος του ΣτΕ.

Α.Ψ.
efsyn.gr

Αυστηρότερο το «πόθεν έσχες»...

Αποτέλεσμα εικόνας για Εδρανα βουλής
... με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή...
Τροπολογία που υποχρεώνει στην υποβολή όλων των εγγράφων, από τα οποία προκύπτει η δηλούμενη περιουσιακή κατάσταση ενώπιον της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής και της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.
Η...
σχετική διάταξη, περιλαμβάνει τους υποχρεωτικώς (σ.σ. και όχι τους δειγματοληπτικώς) ελεγχόμενους σύμφωνα με τον νόμο για το πόθεν έσχες. Σημειώνεται, ότι στον υποχρεωτικό έλεγχο εμπίπτει ένας ευρύς κύκλος κρατικών λειτουργών, καθώς και προσώπων που δραστηριοποιούνται σε τομές που σχετίζονται με τον δημόσιο βίο ή συναλλάσσονται με το Δημόσιο. Μεταξύ αυτών, είναι και ο πρωθυπουργός, τα μέλη της κυβέρνησης, ευρωβουλευτές, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, εισαγγελείς και δικαστές των ανωτάτων δικαστηρίων, τα ανώτατα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, και ιδιοκτήτες και μέτοχοι, αλλά και διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων ΜΜΕ (τηλεοπτικοί σταθμοί και έντυπα πανελλήνιας κυκλοφορίας).

Ειδικότερα, με την τροπολογία, στόχος είναι, για τα...

Να τον πάρεις στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου...

Μα πόσο Λοβέρδος ο άνθρωπος...

Μία... σημαντική ερώτηση ξέχασε να κάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Mega Ηλία Τσίγκα και ζήτησε την άδεια από την αρμόδια επιτροπή στη Βουλή για μία μικρή παρέμβαση.

«Κύριε Τσίγκα», είπε με...

στόμφο και ζήτησε να μάθε αν χρωστάει χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ στο Mega οπότε φέρει και αυτός ευθύνη για την κατάσταση αποσύνθεσης στην οποία βρίσκεται το κανάλι. Αν χρωστάει ο ΣΥΡΙΖΑ (μετά πρόσθεσε και τη φρασούλα «και τα άλλα κόμματα φυσικά») στο κανάλι από προεκλογικά διαφημιστικά σποτ.

«Μα είναι δωρεάν αυτά τα σποτάκια κύριε Λοβέρδο» του απάντησε, έκπληκτος (ακόμα και) ο Ηλίας Τσίγκας. «Είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο».
 

Λοβέρδος. Να τον πάρεις στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Γάτες...

Cat-table-fly-jump-fail

Τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων συναντάει ο Τσίπρας

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την παραίτηση δύο αντιπρόεδρων από την Ένωση Δικαστών ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων σε συνάντηση στο Μαξίμου στις 9:30 το πρωί της Πέμπτης (σήμερα).

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού στη συνάντηση θα παρευρεθούν η Βασιλική Θάνου, (Πρόεδρος του Αρείου Πάγου), η Ανδρονίκη Θεοτοκάτου (Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου) και ο Νίκος Σακελλαρίου (Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας).  
thepressproject.gr 

«Παρμενίων 2016»

Άσκηση «Παρμενίων 2016». Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχουν στην άσκηση «Παρμενίων 2016», Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR
Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχουν στην άσκηση «Παρμενίων 2016», Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016.
από naftemporiki.gr

«...στην Ελλάδα έχουμε μάχη με τα κατεστημένα συμφέροντα»

Γ. Δραγασάκης: Το σύστημα της διαπλοκής θα ξεριζωθεί
Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «οι βάσεις της μεταμνημονιακής Ελλάδας, θα τεθούν μέσα από την ανατροπή του παλιού και την ανάδειξη του νέου παραδείγματος διακυβέρνησης» (φωτ. αρχείου). 
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Το σύστημα της διαπλοκής θα ξεριζωθεί, επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.Όπως σημείωσε, «στην Ελλάδα έχουμε μάχη με τα κατεστημένα συμφέροντα», ενώ επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει εξαρτήσεις».

Eξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας. Ο ρόλος των οίκων δημοπρασίας. Πώς δρούσαν...

Πώς δρούσε το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας - Ο ρόλος των οίκων δημοπρασιών
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 18:12

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Στην εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας προχώρησε η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών συλλαμβάνοντας 26 μέλη και ταυτοποιώντας ακόμη 27. Στο κύκλωμα είχαν ενεργό ρόλο και συμμετοχή τέσσερις οίκοι δημοπρασιών του εξωτερικού, ενώ τα αρχαία αντικείμενα που διακινούνταν ήταν ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας. Το παράνομο περιουσιακό όφελος της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν για περισσότερους από 14 μήνες ξεπερνά τα 650.000 ευρώ. 
Όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης πρόκειται, για εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, με διακριτούς ρόλους και δομημένη ιεραρχία, τα μελή της οποίας δραστηριοποιούνταν από την λαθρανασκαφή μέχρι και την νομιμοποίηση των αρχαίων αντικειμένων και την πώληση τους, σε διεθνείς οίκους μέσω δημοπρασίας.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
 
Ειδικές ανακριτικές μέθοδοι  
Κατά την αστυνομική έρευνα αναπτύχθηκαν ειδικές ανακριτικές μέθοδοι, διορίστηκαν αρχαιολόγοι ως πραγματογνώμονες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία υποβολής αιτήματος για την παροχή δικαστικής συνδρομής από τις Αρχές της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Βουλγαρίας.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης υπήρξε...

Τυφώνας Μάθιου : πάει πρός ΗΠΑ...

Σαρώνει τα πάντα ο τυφώνας Μάθιου. Προς τις ΗΠΑ κατευθύνεται ο τυφώνας Μάθιου, ο ισχυρότερος εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, μετά το φονικό του πέρασμα από την Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Στην Αϊτή έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και στη Δομινικανή Δημοκρατία τέσσερις, ενώ καταστράφηκαν χιλιάδες σπίτια. 
REUTERS / ALEXANDRE MENEGHINI
Προς τις ΗΠΑ κατευθύνεται ο τυφώνας Μάθιου, ο ισχυρότερος εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, μετά το φονικό του πέρασμα από την Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Στην Αϊτή έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και στη Δομινικανή Δημοκρατία τέσσερις, ενώ καταστράφηκαν χιλιάδες σπίτια. 
από naftemporiki.gr

«...όσο πιο διεφθαρμένο είναι ένα σύστημα, τόσο μειώνονται οι επενδύσεις και οι οικονομικές επιδόσεις»!

Handelsblatt: Η διαφθορά κοστίζει ακριβά στη νότια Ευρώπη


Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 00:56
Η εφημερίδα παρατηρεί ότι η διαφθορά κοστίζει ακριβά σε αυτές τις χώρες: «Έρευνες δείχνουν ότι όσο πιο διεφθαρμένο είναι ένα σύστημα, τόσο μειώνονται οι επενδύσεις και οι οικονομικές επιδόσεις».  
 SHUTTERSTOCK


Στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, οι οποίες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης της ΜΚΟ Transparency International αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σε άρθρο της με αντικείμενο τη διαφθορά στις χώρες της νότιας Ευρώπης.
Η εφημερίδα παρατηρεί ότι η διαφθορά κοστίζει ακριβά σε αυτές τις χώρες: «Έρευνες δείχνουν ότι όσο πιο διεφθαρμένο είναι ένα σύστημα, τόσο μειώνονται οι επενδύσεις και οι οικονομικές επιδόσεις».
Το άρθρο που συνυπογράφουν τρεις ανταποκριτές από κάθε χώρα δίνει και μια ερμηνεία σε ότι αφορά την «πηγή του κακού»: «Το γεγονός ότι υπάρχει τόσο μεγάλη διαφθορά στις χώρες της νότιας Ευρώπης στην οικονομία έγκειται μεταξύ άλλων σε...

Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος : «λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις»

Διπλωματική υπαναχώρηση Τσίπρα υπέρ Εκκλησίας για τα θρησκευτικά

Η συνάντηση


tvxs.gr 21:41 | 05 Οκτ. 2016
Τελευταία ανανέωση 22:43 | 05 Οκτ. 2016
Σχεδόν δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όπου επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία.  Η συζήτηση κατέληξε στη διπλωματική λύση του να συνεχίσει να γίνεται το μάθημα των θρησκευτικών με τα παλιά βιβλία φέτος, μέχρι να γραφτούν νέα.

Η συνάντηση έγινε έπειτα από αίτημα του αρχιεπισκόπου Αθηνών, και το παρών σε αυτή έδωσε τόσο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, αλλά ύστερα από αίτημα του Ιερώνυμου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο προκαθήμενος της ελληνικής Εκκλησίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις», κι αφού έκανε γνωστό ότι δεν αλλάζουν για φέτος τα βιβλία που ήδη έχουν μοιραστεί άλλωστε στα σχολεία, σημείωσε ότι ο διάλογος για το μάθημα θα συνεχιστεί. 
...

ΔΝΤ : Μέ νέα έκθεσή του χτυπά Βρυξέλλες καί Βερολίνο αποδομώντας τό πρόγραμμα πού έχει συμφωνηθεί μέ τόν ESM

Σκωτσέζικο ντους από το ΔΝΤ

Η Έκθεση

tvxs.gr Τελευταία ανανέωση 18:54 | 05 Οκτ. 2016
Σκωτσέζικο ντους από το ΔΝΤ για την Ελλάδα και πρόγραμμα. Χτες με έκθεση του, ανέτρεπε προηγούμενες εκτιμήσεις του, και προέβλεπε ανάκαμψη 2,8% για το 2017, πάνω και από τις προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Σήμερα με νέα έκθεσή του χτυπά Βρυξέλλες και Βερολίνο και αποδομεί το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με τον ESM και εκτιμά πως παρά την ανάκαμψη δεν πρόκειται να πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Στην έκθεση Fiscal Monitor, αναφέρει πως ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% που καλείται να πετύχει η Ελλάδα το 2018 δεν πρόκειται να επιτευχθεί, σημειώνοντας μάλιστα πως σε καμία χρονιά έως το 2021 το πλεόνασμα δεν πρόκειται να περάσει το 1,6%.
Ειδικότερα στην έκθεσή του για τη δημοσιονομική πορεία των...