Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Δ.Χατζόπουλος καί Κ. Μητρόπουλος σατυρίζουν...



Η Ακρίτα για την Χρυσή Αυγή...




Με μιά ανάρτήση-φωτιά, στην προσωπική της σελίδα στο facebook, η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα σχολιάζει τις σημερινές εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τις συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής. (Σημείωση Νέας Μυκόνου : η Ελενα Ακρίτα είναι κόρη τού Λουκή* καί τής Σύλβας Ακρίτα τό γένος Γιαβάσογλου).
*Ο Λουκής Ακρίτας (1909-7 Φεβρουαρίου 1965[1]) ήταν λογοτέχνης (ασχολήθηκε με την πεζογραφία, το θέατρο, και το δοκίμιο), δημοσιογράφος και πολιτικός από την Κύπρο. Εκλέχτηκε βουλευτής στις εκλογές του 1963 και 1964 οπότε ως υφυπουργός Παιδείας υλοποίησε την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση που εισηγήθηκε ο Ευάγγελος Παπανούτσος. Το λογοτεχνικό του έργο διέπεται από την προοδευτική του ιδεολογία και την ανθρωπιστική του κοσμοθεωρία και χαρακτηρίζεται από μια αισιόδοξη προοπτική, που προκύπτει από την πίστη του στην ψυχική αντοχή των κοινωνικά αδικημένων.
Γυναίκα του υπήρξε η Σύλβα Ακρίτα κόρη του Κωνσταντίνου Γιαβάσογλου, Υπουργού Πρόνοιας και Γερουσιαστή με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Η Σύλβα Ακρίτα υπήρξε η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, μέλος του Συμβουλίου Ευρώπης και Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Μαζί αποκτήσανε μια κόρη, την δημοσιογράφο και συγγραφέα Έλενα Ακρίτα.





Ραγδαία εξελιξη στή δικαστική έρευνα...


Ραγδαίες είναι εξελίξεις στην δικαστική έρευνα για την Χρυσή Αυγή, καθώς νωρίς το πρωί του Σαββάτου συνελήφθησαν ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και ο «πυρηνάρχης» της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ στη Νίκαια Κώστας Πατέλης, ο οποίος συνομίλησε με τον καθ' ομολογίαν του ιδίου δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γ.Ρουπακιά, πριν και μετά τη δολοφονική ενέργεια.


Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις έρευνες στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκαν τρία πιστόλια χωρίς σχετική άδεια.

Συνολικά έχουν γίνει γίνει 16 συλλήψεις, τεσσάρων βουλευτών και 12 στελεχών, μετά το καταληκτικό συμπέρασμα στο εννεασέλιδο πόρισμα του Αρείου Πάγου ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση.

Διαφεύγουν της σύλληψης οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Νίκος Μίχος, παρά τις έρευνες στην Αθήνα και στην επαρχία. (
                                                                                                                                                   ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
19:00μμ. Μεταφέρονται ΤΩΡΑ στα δικαστήρια στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες αρχηγοί της Χ.Α. Κραυγές Λαγού και Κασιδιάρη στην είσοδο της ΓΑΔΑ, ο Μιχαλολιάκος δεν ήθελε να τον κρατούν οι αστυνομικοί, αλλά επέμεναν οι αστυνομικοί. Βγήκαν όλοι με τις χειροπέδες.                                                                                               21:22 Μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων 13 στελέχη της Χρυσής Αυγής που έχουν συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος της Τ.Ο. Νίκαιας Γ.Πατέλης, καθώς και ο ειδικός φρουρός της ΔΙΑΣ Πειραιά και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στην Ασφάλεια Πειραιά στο σπίτι της οποίας βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο και κάρτα μέλους της Χ.Α.                                                                      00:40  Ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών σε βάρος των συλληφθέντων βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.
00:55  Τρία άτομα, ηλικίας 29, 40 και 43 ετών, συνελήφθησαν κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αρτέμιδα (Λούτσα) λίγο πριν τα μεσάνυχτα.


Συλλήψεις σέ όλη τήν ιεραρχία τής Χρυσής Αυγής από νωρίς το πρωί*

Ομελέτα μέ αυγά φιδιού παρασκευάζουν από τά χαράματα. Εάν είναι έτοιμη πρίν τίς εκλογές θά σάς ενημερώσουμε

*Εχουν συλληφθεί Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος καί όσοι άλλοι εμπλέκονται σέ εγκληματικές πράξεις. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται καί γιά σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η είδηση κάνει τό γύρο τού κόσμου μέσω τών ειδησεογραφικών πρακτορείων. Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται ως απότοκες τών γεγονότων...




η φωτογραφία -κατ΄εξαίρεση, σήμερα, λόγω τής επικαιρότητας καί τού θέματος- μπήκε στή φυσική της θέση, στό δεξιό άκρο τής ιστοσελίδας, Τό "σερβιριζόμενο, συγκεκριμένο, πιάτο" υποδηλώνει ότι σ΄αυτές τίς δουλειές, ο γράφων, είναι αναφανδόν υπέρ τού "όλα στό τηγάνι" ως, εν πάση περιπτώσει, η πλέον σύντομη οδός...           Ν.Δ.Α.



        *Τις εξελίξεις δρομολόγησε παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αφού τεκμηριώθηκε ότι το νεοναζιστικό κόμμα συνιστά εγκληματική οργάνωση.
Οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για πράξεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, εξού και η άρση της ασυλίας τους. Συνελήφθη και ο Κώστας Πατέλης, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί συνολικά για 36 στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Προηγήθηκε παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αφού τεκμηριώθηκε ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση. Μεσολάβησε σύσκεψη των υπουργών Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.Την ευθύνη των ερευνών που οδηγούν σε αλλεπάλληλες συλλήψεις στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που συλλαμβάνονται βουλευτές και αρχηγός κόμματος.    
Newsroom Enet 

Του κόπηκε ο βήχας...




Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης μπορεί να έχει μακρά προϊστορία σε θορυβώδεις εμφανίσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα των ελληνικών καναλιών, τα βρήκε όμως λίγο σκούρα όταν... εμφανίστηκε προχθές το βράδυ στο BBC.
Κατ' αρχάς δεν ήταν ο γνωστός Αδωνις με τις κραυγές. Μάλλον επειδή δεν τον έπαιρνε, καθώς ο παρουσιαστής του BBC δεν του χαρίστηκε, αλλά τον έφερε σε δύσκολη θέση με τις ερωτήσεις του για το ακροδεξιό παρελθόν του ιδίου και το παρόν της κυβέρνησης.

Επειδή το BBC αποτελεί, σύμφωνα με την κυβέρνηση, πρότυπο για την οργάνωση της Δημόσιας Τηλεόρασης, ευελπιστούμε να δούμε αντίστοιχα συνέντευξη του κ. Γεωργιάδη στο νέο κρατικό κανάλι, όπου να δέχεται ομοίως σοβαρές και αυστηρές ερωτήσεις, χωρίς να του επιτραπεί να καταφύγει στο γνωστό σπορ της φωνασκίας...

Β.ΣΑΜ.
Πολιτικά Παρασκήνια (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Αντισυνταγματική η τακτοποίηση αυθαιρέτων νέας γενιάς

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ΄ αριθμ. 3341/2013 απόφασή της έκρινε αντισυνταγματική την τακτοποίηση των αυθαιρέτων με "πάγωμα" της κατεδάφισής τους για 30 χρόνια (αφού καταβληθεί το σχετικό πρόστιμο), καθώς και συνολικά τον νόμο 4014/2011 (σημείωση Ν.Μ. : είναι o προηγούμενος νόμος) για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, την δημιουργία του «Πράσινου Ταμείου», κ.λπ.
Πρόσφατα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει αντισυνταγματική την παλαιότερη προσπάθεια (παλαιό νομοθετικό πλαίσιο) νομιμοποίησης των αυθαιρέτων.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια των συμβούλων της Επικρατείας έκρινε κατά πλειοψηφία ότι ο Ν. 4014/2011 είναι αντίθετος στο άρθρο 24 παράγραφος 2 του Συντάγματος που προστατεύει το περιβάλλον, τον ορθολογικό πολεοδομικό σχεδιασμό, το οικιστικό περιβάλλον, κ.λπ.
Οι δικαστές έκριναν ότι οι ρυθμίσεις του επίμαχου άρθρου 24 του νόμου 4014/2011 έχουν ως συνέπεια «να ανατρέπεται και σε κάθε περίπτωση να νοθεύεται, ο επιβαλλόμενος από το άρθρο 24 του Συντάγματος ορθολογικός πολεοδομικός σχεδιασμός και να επέρχεται αλλοίωση της λειτουργικότητας των οικισμών και επιδείνωση των όρων διαβιώσεως των κατοίκων, δεδομένου ότι η αναστολή αυτή επέρχεται με μόνη την υποβολή αίτησης του ενδιαφερομένου και των σχετικών δικαιολογητικών και την καταβολή του οριζόμενου στο νόμο ποσού ειδικού προστίμου, χωρίς την ειδική για κάθε αυθαίρετο κρίση του αρμοδίου οργάνου της διοίκησης, ύστερα από εκτίμηση πολεοδομικών και κτιριολογικών κριτηρίων, που εξαρτώνται από το μέγεθος, τη χρήση, το είδος και τη σημασία της αυθαίρετης κατασκευής, καθώς και από τις επιπτώσεις στο χώρο που την περιβάλλει, δηλαδή τη συνολική επιβάρυνση της περιοχής».
Ακόμη, επισημαίνουν ότι δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις που δημιουργούνται από το Ν. 4014/2011 δεν αναιρούνται από την πρόβλεψη ότι το ειδικό πρόστιμό που επιβάλλεται για το "πάγωμα" της κατεδάφισής τους περιέρχεται στο «Πράσινο Ταμείο».
Και αυτό γιατί, μόνο το 25% των πόρων του «Πράσινου Ταμείου» διατίθενται «αποκλειστικά για τις λειτουργικές του ανάγκες και την εκπλήρωση των σκοπών του», ενώ για το υπόλοιπο ποσοστό μπορεί με υπουργικές αποφάσεις να περιέλθει «στο κρατικό προϋπολογισμό, προδήλως εν όψει της οικονομικής κρίσης της χώρας».
Εξάλλου, συνεχίζει η Ολομέλεια του ΣτΕ, «οι εισπρακτικοί και λοιποί σκοποί δεν θα ήταν δυνατόν να θεμελιώσουν λόγο δημοσίου συμφέροντος που θα δικαιολογούν τη θέσπιση ρυθμίσεων με ευρύτερες συνέπειες σε βάρος του περιβάλλοντος όπως είναι οι ρυθμίσεις» του επίμαχου νόμου.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει κάτοικοι του Αμαρουσίου Αττικής, της Φθιώτιδος, Θεσπρωτίας, κ.λπ., ζητώντας την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που καθορίζουν τις διαδικασίες είσπραξης και απόδοσης του ειδικού παραβόλου-προστίμου στο «Πράσινο Ταμείο»                                                       Πηγή:www.reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr