Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Τά γαλλόπουλα χωρίς κινητά στά σχολεία από φέτος...

Γαλλία: Τέλος τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία 
Παρελθόν θα αποτελούν από φέτος τα tablets, τα smartwatches και τα κινητά τηλέφωνα από τα γαλλικά σχολεία - μέτρο το οποίο είχε ανακοινωθεί στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Μακρόν και ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της για την συχνότητα χρήσης των κινητών συσκευών από τους μαθητές, καθώς εκτιμά ότι μετατρέπεται σε εξάρτηση, με αποτέλεσμα να τους αποσπά από τις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές δεν θα είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα καθ‘ όλη την διάρκεια παραμονής τους στους σχολικούς χώρους.
Το μέτρο θα έχει καθολική εφαρμογή σε δημοτικά και γυμνάσια, ενώ στο λύκειο οι διευθυντές θα επιλέγουν τον βαθμό στον οποίο θα εφαρμόσουν το μέτρο.
Σύμφωνα με τους εισηγητές και τους υποστηρικτές της εν λόγω απόφασης, το μέτρο θα βελτιώσει τις μαθησιακές επιδόσεις, δεδομένου ότι δεν θα αποσπάται η προσοχή των μαθητών και θα είναι πιο δραστήριοι την ώρα της διδασκαλίας.
Επιπλέον, η στέρηση των δυνατοτήτων καταγραφής/βιντεοσκόπησης που προσφέρουν οι κάμερες των «έξυπνων» συσκευών θεωρείται πως θα επιφέρουν μείωση σε προβληματικές συμπεριφορές, όπως ο σχολικός εκφοβισμός.
ΠΗΓΗ: Euractiv

Δελτίο Τύπου: Παιδικοί σταθμοί ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                  
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ  ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ
Ασφαλείς «και με τη βούλα» πρέπει να θεωρούνται πλέον οι παιδικοί σταθμοί του νησιού.

«Οταν φτάσεις στην άκρη του σκοινιού, δέσε έναν κόμπο και κρατήσου εκεί»...

Ο Βαξεβάνης, η Ζαχαράκη και τα (μη) αυτονόητα…

Η πολιτική ζωή κατρακυλάει σε μια σύγκρουση χωρίς φραγμούς και όρια. Κι αν οι δημοσιογράφοι τα ξεπερνούν, οι πολιτικοί δεν είναι το ίδιο. Εχουν μεγαλύτερη ευθύνη. Ο Βαξεβάνης έκανε το λάθος να ζητήσει τη σύλληψη της εκπροσώπου της ΝΔ. Η ΝΔ έκανε το λάθος να ηρωοποιήσει την εκπρόσωπό της, δικαιολογώντας έναν ανυπόστατο ισχυρισμό της

Γιώργος Καρελιάς                                                                       

Για τους πιθανούς μη γνώστες της υπόθεσης, την θυμίζω εν τάχει: ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη είχαν μια αψιμαχία στον αέρα ενός τηλεοπτικού καναλιού, με αφορμή τον ισχυρισμό της δεύτερης ότι ο πρώτος «είναι συκοφάντης που έχει καταδικαστεί» (εδώ το βίντεο). Η Ζαχαράκη δεν ανακάλεσε και ο Βαξεβάνης τής έκανε μήνυση ζητώντας τη σύλληψή της. Οπως προβλέπεται, η Αστυνομία την αναζήτησε για να την συλλάβει στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Ακολούθησε η συνήθης αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ. 

Για όποιον δεν ελκύεται από τις οπαδικού τύπου εκατέρωθεν κραυγές, ας υπενθυμίσουμε ορισμένα αυτονόητα:

Financial Times: Στο στόχαστρο της Ε.Ε. το βρώμικο χρήμα...

Προτείνεται πανευρωπαϊκός οργανισμός
Σοβαρές ελλείψεις και κενά στην αντιμετώπιση των ροών του βρώμικου χρέους και κυρίως στο συντονισμό μεταξύ των εθνικών και κοινοτικών αρμόδιων αρχών διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε εμπιστευτικό έγγραφο, που έρχεται στο φως, σε μία περίοδο αποκάλυψης αρκετών σκανδάλων ξεπλύματος χρήματος, στα οποία εμπλέκονται ευρωπαϊκές τράπεζες. 
Το εμπιστευτικό έγγραφο, που ετοίμασαν αξιωματούχοι της ΕΚΤ, της EBA και της Κομισιόν, προσδιορίζει τις σοβαρές αδυναμίες στην αντιμετώπιση των δικτύων βρώμικου χρήματος και προτείνει τη σύσταση ενός πανευρωπαϊκού σώματος, που θα διασφαλίζει ότι οι τράπεζες διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους...

Ω, καιροί! Ω, ήθη!...


Μια σειρά από δηλώσεις και συμπεριφορές το τελευταίο διάστημα δοκιμάζουν σοβαρά τη λογική αλλά και τη σοβαρότητα του πολιτικού συστήματος καθώς η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει.Ενδεικτική η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση αντικαθιστά τα Λατινικά με την Κοινωνιολογία στις Πανελλήνιες για κάνει να τoυς μαθητές Αριστερούς που εκτός από θυμηδία προκαλεί και προβληματισμό, όταν αυτή προέρχεται από αντιπρόεδρο της ΝΔ ή όταν τα επιχειρήματα που κάποιοι μεταχειρίζονται για την αναγκαιότητα των Λατινικών ανάγονται στο... 1824!

Μονά ζυγά κερδίζω...

Όλοι μαζί μπορούνε...
Όταν πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μάτι και υπόσχεται να μην ξεχαστεί τίποτα, είναι μια επίσκεψη αλληλεγγύης και ευαισθησίας του αρχηγού της Ν.Δ.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήδη από την επομένη της τραγωδίας υποσχέθηκε να μην ξεχαστεί τίποτα και κανένας, λέει ψέματα ενώ η κάθε επίσκεψή του «παράγει εικόνα και σόου». 

Όταν στήνεται και μέσω Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών τυφλότητας για τη χορήγηση συντάξεων, φταίνε...