Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Πόσο εθισμένοι είμαστε στην καφεΐνη;

ΕΠΙΣΤΗΜΗ MURRAY CARPENTER / THE GUARDIAN


 Στις 9 Απριλίου 2010, ο 23χρονος φοιτητής Μάικλ Μπέντφορντ βρέθηκε σε πάρτι κοντά στην κατοικία του στο Μάνσφιλντ της Μασαχουσέτης. Εκεί, αστειευόμενος, κατανάλωσε δύο κουταλάκια του γλυκού καφεΐνης σε σκόνη, που είχε αγοράσει μέσω Διαδικτύου, για να τα ξεπλύνει με ένα ενεργειακό αναψυκτικό. Ο Μάικλ, που πρέπει να είχε καταναλώσει συνολικά 5 γραμμάρια καφεΐνης, άρχισε αμέσως να εμφανίζει προβλήματα στην ομιλία, προτού κάνει εμετό και λιποθυμήσει. Λίγη ώρα αργότερα, ο 23χρονος ήταν νεκρός. Ο ιατροδικαστής ανέφερε ως αιτία θανάτου «καρδιοτοξικές επιπτώσεις».
Πόση καφεΐνη καταναλώνει σε καθημερινή βάση ο μέσος άνθρωπος; Παρότι οι περισσότεροι από εμάς, εάν ερωτηθούμε για τις συνήθειές μας, θα απαντήσουμε απαριθμώντας πόσους «καφέδες» πίνουμε κάθε ημέρα, η πραγματική πρόσληψη καφεΐνης εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες. Ενα φλιτζάνι 40 ml καφέ –μέγεθος που χρησιμοποιείται συνήθως στις επιστημονικές μελέτες– μπορεί να διαθέτει λιγότερα από 60 mg καφεΐνης ενώ μία κούπα 450 ml μπορεί να έχει δεκαπλάσιο ποσοστό της δραστικής αυτής ουσίας. Και τα δύο θεωρούνται, όμως, από το κοινό «ένας καφές».
Ο ειδικός τοξικολόγος Μπρους Γκόλντμπεργκ, ο οποίος εργάστηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Βαλτιμόρης των ΗΠΑ, καταθέτει ένα σημαντικό ερώτημα. Πόση καφεΐνη λαμβάνουμε από τα ποτά και τα αναψυκτικά μας;

Σε μεγάλη μελέτη, που δημοσίευσε ο δρ Γκόλντμπεργκ το 2003, η ομάδα του διαπίστωσε μεγάλες αποκλίσεις στην περιεκτικότητα καφεΐνης όχι μόνο σε καφέδες από διαφορετικές μάρκες, αλλά και μεταξύ καφέδων από το ίδιο καφενείο. Σε πείραμά...

Αμεση ανάλυση: Ποιοί είναι οι ναζί στην Ουκρανία;




ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ 
Πάσχος Μανδραβέλης
 Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα -από blogs και (δυστυχώς) καθιερωμένα ΜΜΕ- οι Ναζί κυριαρχούσαν στις διαδηλώσεις της Πλατείας Μέιντεν του Κιέβου και άλλων πόλεων της Ουκρανίας. «Οι φασίστες απέκτησαν την κυριαρχία των δρόμων», μας έλεγαν, και μάλιστα σύμφωνα με διάφορους από τον ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσαν να βγάλουν και πρωθυπουργό (πρβλ. left.gr  και Δημήτρης Παπαδημούλης) αφού ανέτρεψαν τον «δημοκρατικά εκλεγμένο» πρόεδρο Γιακούκοβιτς.
Τελικά το καρέ ενός βίντεο που προωθούσε η ρωσική προπαγάνδα δεν έλεγε όλη την αλήθεια. Αν δει κάποιος ολόκληρο το βίντεο (εδώ στο στο 0:11) θα διαπιστώσει ότι ο Ουκρανός πρωθυπουργός απλώς χαιρετούσε (και όχι ναζιστικά) του συγκεντρωμένους.

Η αλήθεια είναι ότι στην Πλατεία της Ουκρανικής Αγανάκτησης υπήρξαν πολλές βιαιότητες, εκατέρωθεν. Επιθέσεις όμως κατά δημοσιογράφων δεν υπήρξαν, παρά το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς μετέδιδαν ειδήσεις και φωτογραφίες από μέλη νεοφασιστικών οργανώσεων. Οι ακροδεξιοί της Ουκρανίας προφανώς μετείχαν στις διαδηλώσεις και πιθανότατα να ήταν οι πιο βίαιοι απ' όλους τους υπόλοιπους διαμαρτυρόμενους.

Έπρεπε να έρθουν οι «απελευθερωτές» χωρίς διακριτικά του Πούτιν για να δούμε εγκληματικές επιθέσεις σαν αυτή που έγινε στον ανταποκριτή της «Καθημερινής» κ. Κώστα Ονισένκο. Πρβλ. εδώ.
Δεν είναι το πρώτο συμβάν. Υπάρχει και ο ξυλοδραμός μετά ληστείας του Βούλγαρου δημοσιογράφου• με γρονθοκοπήματα, κλωτσιές και ένα πιστόλι στον κρόταφο:  Το βίντεο εδώ.

Το πρώτο ερώτημα που εγείρεται είναι: ποιοι ακριβώς είναι οι Ναζί στην Ουκρανία; Το δεύτερο ερώτημα είναι: τι προσπαθούν να κρύψουν οι «απελευθερωτές» του Πούτιν από τα δυτικά και ανατολικά Μέσα Ενημέρωσης; Δεν είναι περήφανοι για τα έργα τους;
Εκτός αν αυτοί οι φασίστες χωρίς διακριτικά δεν είναι του Πούτιν, οπότε ο Ουκρανικός στρατός μπορεί να τους μαζέψει χωρίς να φοβάται αντίποινα από την μεγάλη και απειλητική Ρωσία. Κι αυτό διότι οι καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας δεν προστάτευσαν ούτε τους ακτιβιστές, ούτε συναδέλφους σαν τον Κώστα...
kathimerini.gr

Απτόητη η Ρωσία...


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε χθες Παρασκευή «τις συντονισμένες θέσεις» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία όσον αφορά την...
ουκρανική κρίση στη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.
Ο Ομπάμα και η Μέρκελ συμφώνησαν «για την αναγκαιότητα η Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της, να επιτρέψει την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών και επιθεωρητών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κριμαία και να υποστηρίξει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές τον Μάιο», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
«Αναφέρθηκε η αναγκαιότητα η Ρωσία να δεχθεί σύντομα τον σχηματισμό μιας ομάδας επαφής η οποία θα διεξάγει διάλογο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ώστε να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», συνέχισε η ανακοίνωση.
«Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν την ανησυχία τους μπροστά στην προφανή παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία με την στρατιωτική της επέμβαση στην Ουκρανία», επεσήμανε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Μέχρι τώρα πάντως δεν φαίνεται να...

Δεν βρίσκουν βουλευτές... για περιοδείες ...

Όλη την εβδομάδα γίνονταν τηλέφωνα από την Κ.Ο. της ΝΔ σε   βουλευτές της για να δημιουργηθούν κλιμάκια που θα επισκεφθούν γειτονιές της Β' Αθήνας.
Κανείς ομως δεν δέχθηκε να συμμετάσχει για προφανείς λόγους, καθώς...
οι ίδιοι εκλέγονται σε νομούς της επαρχίας και όχι στη Β' Αθήνας.
Πάντως, αυτό που κάνει εντύπωση, είναι ποιος είχε αυτή την -φοβερή- ιδέα...

πηγη parapolitika.gr

Δεν με εκφράζουν οι μαϊμουδιές, τα μπαλαμούτια...


 ...και οι ευκαιριακές συμφωνίες στρατηγών χωρίς στρατούς...
Με μια σκληρή ανακοίνωση  κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ (κι όχι μόνο), το στέλεχος του κόμματος και μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής,  Ντίνα Λάζαρη, κάνει γνωστό πως...
δεν πρόκειται να πάει στη Συνδιάσκεψη της «Ελιάς».
 Οπως γράφει η ίδια:
«Με ρωτάνε αν θα πάω στη «Συνδιάσκεψη». Ασφαλώς ΟΧΙ! Πέρασε ο καιρός που μπορούσαμε να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Οι τακτικισμοί, τα αδειάσματα, οι ευκαιριακές συμφωνίες στρατηγών χωρίς στρατούς, το μπαλαμούτι, τα στημένα photo opportunities, η προσχηματική ενότητα, οι μαϊμουδιές, οι παράγκες και τα παραπήγματα οδηγούν στην εξαΰλωση. Δε με εκφράζουν και με βρίσκουν κάθετα αντίθετη. Θλίβομαι…»
 

Λαβροφ: Τεχνητή η κρίση στην Ουκρανία...



Με δηλώσεις του στο BBC ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε τεχνητή την κρίση στην Ουκρανία η οποία έγινε για...
γεωπολιτικούς λόγους.
Ο κ. Λαβρόφ στην συνέντευξή του επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα είχε επικοινωνία με την μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, αλλά όπως είπε, το Κίεβο είναι υποχρεωμένο στην άκρα δεξιά.
Η Ρωσία, είπε ο Λαβρόφ, είναι ανοιχτή σε περαιτέρω διάλογο με τη Δύση αν «είναι έντιμος και έχει τον χαρακτήρα συνεργασίας».
Ο Λαβρόφ ζήτησε επίσης από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) τη διεξαγωγή έρευνας ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο τον περασμένο μήνα δεκάδων ατόμων στο Κίεβο από τις σφαίρες ελεύθερων σκοπευτών.
Παράλληλα, τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν δήλωση αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας σύμφωνα με τον οποίο η Μόσχα μελετά το ενδεχόμενο αναστολής των διεθνών επιθεωρήσεων του οπλοστασίου της στρατηγικών επιθετικών όπλων ως απάντηση στις απειλές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία για την ουκρανική κρίση.
nonews-NEWS

Βία κατά των γυναικών...


Η αθέατη πλευρά του... φεγγαριού...

Όταν πρόσφατα η επιτροπή Ισότητας της Βουλής δέχτηκε βροχή καταγγελιών από γυναίκες βουλευτές ότι είναι θύματα σεξιστικής συμπεριφοράς αλλά και...
λεκτικών επιθέσεων, οι περισσότεροι έδειξαν να εκπλήσσονται. Αλλωστε θεωρητικά οι γυναίκες έχουν κατακτήσει πια τα υψηλότερα κλιμάκια τόσο της εξουσίας όσο και του επαγγελματικού στίβου.

Η αλήθεια όμως απέχει παρασάγγας, καθώς οι γυναίκες ανά τον πλανήτη πέφτουν καθημερινά θύματα κακοποίησης, είτε ψυχολογικής είτε σεξουαλικής.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας βρίσκει περίπου 13 εκατομμύρια γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ενωση να έχουν πέσει θύματα σωματικής βίας, δηλαδή ποσοστό 7% των γυναικών ηλικίας 18-74 ετών, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις 28 χώρες της Ε.Ε. από τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Και το ζήτημα είναι ότι περίπου 1 στις 3 γυναίκες έχει πέσει θύμα παρενόχλησης, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα, το 28,18% των γυναικών στην Ε.Ε. είναι θύματα παρενοχλητικής παρακολούθησης από την ηλικία των 15 ετών και άνω, ενώ το 5% των γυναικών έχουν πέσει θύματα παρενοχλητικής παρακολούθησης κατά τους 12 μήνες που προηγήθηκαν της έρευνας.

Το συγκεκριμένο ποσοστό αντιστοιχεί σε 9 εκατομμύρια γυναίκες στην Ε.Ε. των 28.

Η Ε.Ε. επιχειρεί να λάβει μέτρα για την προστασία των γυναικών δεδομένου ότι σε πολλές χώρες δεν είναι απολύτως σαφές το νομικό πλαίσιο στο οποίο θα μπορούσαν να στηριχθούν τα θύματα για να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη. Συνήθως η βία κατά των γυναικών προσδιορίζεται στις σεξουαλικές επιθέσεις, στους βιασμούς αλλά και στην ενδοοικογενειακή βία.

Ωστόσο τα πρόσφατα παραδείγματα εντός της Βουλής των Ελλήνων με τις λεκτικές επιθέσεις κατά των γυναικών αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα είναι ευρύτερο και περιλαμβάνει πολλές παραμέτρους που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά της ζωή μιας γυναίκας. Ποιος ξεχνά άλλωστε τις εκφράσεις τύπου: «καλτσοδέτα» που ακούστηκαν εντός του Κοινοβουλίου και έκαναν το γυναικείο πληθυσμό να ανατριχιάσει...

Εν έτει 2014 οι διακρίσεις και η βία κατά του ωραίου φύλου εξακολουθούν να ζουν και να βασιλεύουν...
enet.gr

Αχ...

 
 Ένα σύντομο αλλά
καυστικό σχόλιο έκανε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής, Μαριλένα Κοππά στο...
twitter, για την Συνδιάσκεψη της Ελιάς.Διαβάστε το κείμενο...

ΥΠΟΙΚ: Πάμε στο Eurogroup με λυμένο το θέμα των τραπεζών...

"Πάμε στο Eurogroup με λυμένο το θέμα των τραπεζών" επισήμανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δηλώνοντας...
αισιόδοξος ότι έως την άλλη Κυριακή, 16 Μαρτίου, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο σύνολό τους.

Ειδικά για το ζήτημα των τραπεζών, ο ίδιος διευκρίνισε ότι σημαντικό ρόλο προς την επίλυση του προβλήματος διαδραμάτισε η πρωινή συνάντηση, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, του υπουργού Οικονομικών με τον Πολ Τόμσεν.
Στη διάρκεια της συνάντησης, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποχρεώθηκε να υποχωρήσει από τις αρχικές ακραίες θέσεις του και να δεχθεί την ίση μεταχείριση των ελληνικών τραπεζών με τις άλλες ευρωπαϊκές.
Έτερος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι υπέρ της επίλυσης μπορεί να συνετέλεσαν οι ανακοινώσεις δύο συστημικών τραπεζών για Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου.
Ερωτηθείς ο παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών για το εάν αιφνιδιάστηκαν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι από την ένταση τής εμπλοκής του ΔΝΤ στο θέμα των ελληνικών τραπεζών, απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε ότι «το ΔΝΤ έχει εμπλοκή σε όλες τις χώρες που είναι σε πρόγραμμα. Θα πρέπει να βρουν φόρμουλα στην Ευρώπη για αυτόν τον ρόλο του ΔΝΤ».

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ενδεχομένως την άλλη εβδομάδα να κατατεθούν στη Βουλή...

Τρομοκρατία βλέπουν οι Αμερικάνοι...

...γιά τό χαμένο αεροπλάνο...


Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ή να εξηγήσει πως χάθηκε ξαφνικά εν πτήσει ενα αεροσκάφος, χωρίς να υπάρξει καμιά προειδοποίηση. Συνέβη κάτι ξαφνικό? Και τι? Ηταν τρομοκράτες μέσα στο αεροσκάφος?
Οι αμερικανοι - που παντα το πρώτο που εξετάζουν, ειναι η τρομοκρατία - στρέφονται σ' αυτο το ενδεχόμενο, για ενα λόγο : Το...
γεγονός οτι , οπως μετέδωσε στο MEGA ο Μιχάλης Ιγνατίου, στο αεροσκάφος υποτίθεται οτι υπήρχαν δύο επιβάτες, ενας Ιταλός και ένας Αυστριακός, που όμως εμφανίστηκαν ζωντανοί στις αρχες, λέγοντας οτι πριν από 2 χρόνια είχαν χάσει τα διαβατήρια τους.
Κι αυτό είναι εξαιρετικά παράδοξο. Πρώτον, πως, μπόρεσαν να μπουν μέσα στο Boeing δύο επιβάτες με κλεμμένα διαβατήρια.
Και δεύτερον, πως, συνέπεσε να βρεθούν μαζί οι κάτοχοι δυο κλεμμένων και μάλιστα πριν από δυο χρόνια, διαβατηρίων...

Τσίπρας-Κουβέλης με το βλέμμα στραμμένο στον ΓΑΠ...



Σε... κατάσταση συναγερμού βρίσκονται από χθες το βράδυ τα επιτελεία του Αλέξη Τσίπρα και του Φώτη Κουβέλη.
 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχαν ζητήσει από...
τους στενούς τους συνεργάτες να τους ενημερώνουν για όλες τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αφού Αγίου Κωνσταντίνου και Κουμουνδούρου «διαβάζουν» με τον ίδιο τρόπο την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην παραστεί στην συνδιάσκεψη της «Ελιάς» και να διαφωνήσει με την αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ.

Εκτιμούν, δηλαδή, ότι ο πρώην πρωθυπουργός χαράζει σαφή διαχωριστική γραμμή με την «Ελιά» ενόψει Ευρωεκλογών και προβλέπουν αναδιάταξη του χώρου της Κεντροαριστεράς και ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές. Και αυτό είναι κάτι που αφορά και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ…

matrix24.gr

Η τρόικα αποσύρει το "χαρτί" για τις τράπεζες...



Ξαφνικά η τρόικα αποσύρει τις απαιτήσεις της για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που σημαίνει οτι μέχρι τώρα, o κ. Τόμσεν έπαιζε παιχνίδια του ΔΝΤ.
Και ενώ...
βγάζει απ' το τραπέζι, οπως ανέφερε ο οικονομικός συντάκτης του MEGA, Γιώργος Παππούς, το θέμα των τραπεζών, βάζει ένα άλλο . Το εργασιακό, παρεμβαίνοντας μάλιστα και στην ναυτιλία .
Τα παιχνίδια και οι εκβιασμοί συνεχίζονται...
 

Ελιά - Ελιά και Μπένυ "βασιλιά"...



Ο Παπανδρέου (που διαφώνησε με αυτή τη φαιδρή κίνηση της Ελιάς) θα κάνει δικό του κόμμα, ρώτησε - αυτό τους κόφτει, εκεί στο MEGA- ο Στραβελάκης τον Χασαπόπουλο.
Και παρά το γεγονός οτι τέτοιο ενδεχομενο δεν φαίνεται να προκύπτει στον ορίζοντα, ο Χασαπόπουλος είπε πως ...
του το συνιστούν οι φίλοι του Γιώργου.
Ο Παπανδρέου, που δεν πήγε στην Συνδιάσκεψη, υποστηρίζει - και δεν είναι ο μόνος- πως αυτή η κίνηση δεν εχει σχέση με την συσπείρωση των δυνάμεων που υπάρχουν στον χώρο της ευρυτερης  δημοκρατικής παραταξης, αλλά στην επάνοδο στελεχών που είχαν φύγει από το ΠΑΣΟΚ, για να κάνουν κόμματα δικά τους (Λοβέρδος και Μοσιαλος) και επιστρέφουν ως συνεργαζόμενοι.
Συνεπως, τι νόημα έχει η Ελιά? Στο μόνο πάντως που έχει δίκιο το MEGA, είναι ότι υπάρχει πλεον μια ανοιχτή ρήξη μεταξύ Παπανδρέου και Βενιζέλου...
από nonews-NEWS

Κινδυνεύει τουρκικό πλοίο που προσάραξε στη Μύκονο

Κινδυνεύει τουρκικό πλοίο που προσάραξε στη ΜύκονοΚινδυνεύει το  τουρκικό πλοίο μεταφοράς  κοντέινερ YUSUF CEPNIOGLU  που προσάραξε ανοιχτά της Μυκόνου, σε βραχώδη περιοχή, καθώς έχει  σημειωθεί κλίση και υπάρχει μεγάλη εισροή υδάτων, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες, με βόρειους ανέμους που φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στην περιοχή δυσκολεύουν τις  προσπάθειες διάσωσής του, αν και ευτυχώς οι  14 τούρκοι υπήκοοι που αποτελούσαν το πλήρωμά του πρόλαβαν να  το εγκαταλείψουν.

Συγκεκριμένα, 11 άτομα από το πλήρωμα παρελήφθησαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ενώ τα υπόλοιπα 3 παρελήφθησαν από ελικόπτερο Super Puma και μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο της Μυκόνου.

Στη θαλάσσια περιοχή έχει προκληθεί μικρή ρύπανση, αλλά δεν μπορούν προς το παρόν να τοποθετηθούν αντιρρυπαντικά φράγματα δεν, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα, οποιαδήποτε επιχείρηση διάσωσης του πλοίου, με απάντληση των υδάτων, σφράγιση των ρηγμάτων και ρυμούλκησή του, θα επιχειρηθεί  αφού υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

YΠOIK: "Πάμε με λυμένο το θέμα τραπεζών στο Eurogroup"

Της Δήμητρας Καδδά

«Πάμε με λυμένο το θέμα των τραπεζών για τη Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών.  Εξήγησε ότι μεγάλο μέρος των διαφορών με το ΔΝΤ εξομαλύνθηκε στη συνάντηση διάρκειας μιάμισης ώρας που στο ξεκίνημα ης σημερινής μαραθώνιας διαπραγμάτευσης ο ΥΠΟΙΚ, Γ.Σουρνάρας με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Πωλ Τόμσεν.

Η ιδία πηγή εκτίμησε ότι «έως την άλλη Κυριακή θα έχουμε τελειώσει» τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση  επιθυμεί την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις ΑΜΚ των τραπεζών εντός της εβδομάδας, ενδεχομένως και πριν την οριστική συμφωνία με την Τρόικα, ενώ εντός εβδομάδα επιθυμεί να προωθηθεί στη Βουλή και το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο με τις μειώσεις προστίμων, το φόρο υπεραξίας, τον συμψηφισμό οφειλών και την αύξηση του ακατάσχετου.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα συζητηθεί εκ νέου σήμερα με την Τρόικα- υπάρχει σύγκλιση σε ορισμένα πεδία- και αν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία, δεν απέκλεισε η ίδια πηγή, μονομερή νομοθέτηση.

Τι συζήτησε ο Στουρνάρας με τον Τόμσεν για τις τράπεζες
περισσότερα εδώ

Η γυναίκα στην Ευρώπη σήμερα: χρειάζεται θαύμα;

 
Υπάρχει λόγος; Υπάρχει απάντηση;   Υπάρχει λόγος; Υπάρχει απάντηση;
Πραγματικά θαυματουργές ιδιότητες πρέπει ως φαίνεται να έχει ακόμα μια γυναίκα για να ανέβει στην κορυφή της ιεραρχίας στις περισσότερες επιχειρήσεις. Ίσως και για να καταφέρει απλά να έχει τον ίδιο μισθό με τους άνδρες όταν οι γυναίκες κατά μέσον όρο κερδίζουν 8000 ευρώ λιγότερο κάθε χρόνο και ότι συγκριτικά ελάχιστες φθάνουν στην κορυφή της πυραμίδας. Το ΕΚ έχει αφιερώσει τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας στη γυναίκα και την κρίση. Περισσότερα στο γράφημά μας.

Στο γράφημα αναλυτικά όλες οι διακρίσεις που εξακολουθιούν να υφίστανται οι γυναίκες στο χώρο εργασίας: διακρίσεις που υπάρχουν παρά το ότι η πλειοψηφία των πτυχιούχων στην Ευρώπη είναι, φυσικά, γυναίκες.

Η εξωτική πανίδα των Ποταμιών

 
9ZERVOS(1)
                                                                                                     τού  ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

Ο ειρμός του ποταμού διεκόπη. Η συνοχή όμως του τοπίου είταν τόση που και ο ποταμός κυλούσε υπογραμμίζει ο Ανδρέας Εμπειρίκος σ” ένα σουρεαλιστικό ξέσπασμα που κινητοποιεί τη φαντασία, τα μάτια της οποίας διακρίνουν τα τεκταινόμενα στην ακροποταμιά, όπου, σύμφωνα με την παμπάλαια κινεζική ρήση κατευθύνεται ένα παπάκι με ονοματεπώνυμο. Το λένε Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη Θεοδωράκη, για να παραφράσουμε και ολίγον από Νιόνιο. Το ’χουν τα ποτάμια να συγκεντρώνουν τη σπάνια πανίδα και χλωρίδα εκτεταμένων περιοχών και πρωτίστως τα παραδείσια, καλλικέλαδα πτηνά.

Χθες γράφαμε ότι το πόπολο παραμυθιάζεται εθελοβούλως, παίρνοντας συλλήβδην τα βατράχια για αρχοντόπουλα. Γνωρίζουν καλά τα χούγια του όχλου, αφού τα ίδια τα καλλιεργούν επί δεκαετίες, τα πολιτικά τζάκια. Πρόκειται για παλιούς, γωνιακούς εμπορικούς οίκους, χτισμένους με άφθονο δημόσιο χρήμα, που αλίμονο αν δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν στους γόνους τους μια αβασάνιστη καριέρα στους κρατικούς θώκους. Οι εκλεκτοί κληρονόμοι, όμως, είναι λίγοι. Περισσεύουν θέσεις και για όλους όσοι προέρχονται από φουφούδες και διατίθενται να ασπαστούν τις κατουρημένες ποδιές των ταγών φορώντας προσωπίδα νομοταγών.

Λαοπρόβλητοι κολαούζοι της εξουσίας κατελάμβαναν τα προηγούμενα έτη τα κενά έδρανα παριστάνοντας τους αυτοδημιούργητους, αυτόκλητους σωτήρες. Διαπρεπείς δικηγόροι, γιατροί και διανοούμενοι, πρόεδροι επαγγελματικών συνδικάτων και επιστημονικών φορέων πλαισίωναν τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κι αν οι ψηφοφόροι δεν τους έστελναν στη Βουλή, οι κομματικοί μηχανισμοί τούς τοποθετούσαν στο χείλος της καρδάρας με το μέλι απ” όπου βουτούσαν πρόθυμα τ’ ακροδάχτυλα, τις φούχτες, τους βραχίονες, τις ωμοπλάτες και στο τέλος εμβάπτιζαν τα άθλια σαρκία τους μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Οταν όμως το βρόμικο 1989 οι εκδότες εξαγόρασαν με την αποκάλυψη του σκανδάλου Κοσκωτά την ιδιωτική τηλεόραση ελάχιστοι προεξοφλούσαν ότι η ταχύρυθμη μετατροπή της σε σκουπιδαριό θα ανέτρεπε άρδην τα πατροπαράδοτα ήθη του εκλέγεσθαι. Διότι το φιλοθεάμον κοινό έπεσε με τα μούτρα στη χαβούζα, συγχέοντας την αποφορά της με τα πιο εκλεπτυσμένα γαλλικά αρώματα. Οποιος εμφανιζόταν στην τιβί γινόταν αυτομάτως σημαντικός. Κάτι απίθανα σούργελα απέκτησαν όνομα, κύρος, αναγνωρισιμότητα, οπαδούς. Οι πολιτικάντηδες κατάλαβαν ότι ο δρόμος για την κάλπη περνάει απ” την οθόνη· χαζοκούτια και τα δυο.

Στα χρόνια που ακολούθησαν τα επιτελικά στελέχη των καναλιών έκαναν αρπαχτές εκατομμυρίων βγάζοντας στο γυαλί όσους τους έσταζαν μαλλί κι οι εντιμότατοι βουλευτές βαρούσαν προσοχές με ενθουσιασμό νεοσύλλεκτου μπροστά σε αμφιλεγόμενους και αμόρφωτους τηλεαστέρες. Οι τελευταίοι αντελήφθησαν πρώτοι τη δύναμη του μέσου και άρχισαν σιγά σιγά να στρογγυλοκάθονται στις πολυθρόνες του Κοινοβουλίου. Ακόμα και κόμματα δημιούργησε η οθόνη με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον αχαρακτήριστο Καρατζαφίρερ. Τα αφεντικά των διαύλων πριμοδοτούν ασφαλώς τους υπαλλήλους τους με το αζημίωτο όπως τώρα με τον «σταυρό στον Σταύρο», όστις δυστυχώς παρουσίασε ένα ανερμάτιστο πρόγραμμα, μία απ” τα ίδια με τους προκατόχους του, σαν τα νερά και τα καρεκλοπόδαρα που προοιωνίζονται σήμερα τα μετέωρα.

07/03/14  Μετέωρος meteoros@efsyn.gr
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                                                                       ( ΤΑ ΝΕΑ 7/3/14)

Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης : Ισόβια σε 3 εφοριακούς!

Ισόβια σε 3 εφοριακούς για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ 

«Σύννεφο» πήγαν τα ισόβια από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος εφοριακών που κατηγορούνταν για την γνωστή υπόθεση των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ.
  Μάλιστα, σύμφωνα με νομικούς, είναι η πρώτη φορά που ποινικό δικαστήριο της πόλης επιβάλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης εναντίον κατηγορούμενων εφοριακών σε δίκη που συνδέεται με το συγκεκριμένο σκάνδαλο, το οποίο αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 15χρονια, με τη συνολικά προκληθείσα ζημιά για το ελληνικό δημόσιο να εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ισόβια δεσμά σε τρεις ήδη φυλακισμένους εφοριακούς, όπως επίσης σε έναν υποτιθέμενο βιοτέχνη ενδυμάτων, ο οποίος εμφάνιζε δήθεν εξαγωγική δραστηριότητα, εισπράττοντας έτσι παράνομα τον ΦΠΑ.
Η συγκεκριμένη δικογραφία, μία από τις δεκάδες που σχηματίστηκαν για το ίδιο σκάνδαλο, αφορούσε την Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και η ζημιά για το δημόσιο υπολογίζεται εδώ σε 1 εκατ. ευρώ. Ένας από τους εφοριακούς ήταν, το διάστημα που έγινε η απάτη, δηλ. τη δεκαετία του ΄90, προϊστάμενος της Α΄ ΔΟΥ, ενώ οι άλλοι δύο προϊσταντο του τμήματος ΦΠΑ της ίδιας ΔΟΥ.
Για την συγκεκριμένη περίπτωση, το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε άλλους τρεις εφοριακούς, σε ποινές από φυλάκιση 4 ετών έως κάθειρξη 10 χρόνων, αλλά αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους ενόψει του εφετείου υπό τον όρο της καταβολής χρηματικών εγγυήσεων.
Μέχρι στιγμής έχουν καθίσει στο εδώλιο και κρίθηκαν ένοχοι για το συγκεκριμένο σκάνδαλο περισσότεροι από δέκα εφοριακοί, από τους οποίους κάποιοι εκτίουν ποινές εγκλεισμού, ενώ αρκετές ακόμη υποθέσεις της ίδιας ‘κομπίνας΄ εκκρεμούν στα ποινικά δικαστήρια.



Πηγή:www.capital.gr

capital.gr


Πήρε το χρίσμα του ΕΛΚ για την Προεδρία της Κομισιόν ο Ζ. Κλ.Γιούνκερ...


Πήρε το χρίσμα του ΕΛΚ για την Προεδρία της Κομισιόν ο Ζ. Κλ.ΓιούνκερΗ διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε...

Υποψήφιος του ΕΛΚ για τη θέση του Προέδρου της Κομισιόν είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε και ...
η καταμέτρηση των ψήφων ανέδειξε νικητή τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου...

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί δημητριακά...


Την απόσυρση παρτίδας δημητριακών ολικής αλέσεως με την εμπορική ονομασία «Nestle Fitness Fruits» ζητά ο ΕΦΕΤ, καθώς διαπίστωσε  παρουσία προνυμφών εντόμων.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ
  
"Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διακίνηση τροφίμου με δημητριακά ολικής αλέσεως με παρουσία προνυμφών εντόμων.
Πρόκειται για το τρόφιμο με την εμπορική ονομασία «Nestle Fitness Fruits» με δημητριακά ολικής αλέσεως, σε συσκευασία των 375g, με αρ. παρ.:
L3185081900 06 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 04/07/2014. Το προϊόν διανέμεται από την CPW ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Πατρόκλου 4, 15125, Μαρούσι.
 
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση της εν λόγω παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι, να μην το καταναλώσουν"...