Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

"Σάν βγείς ...από τόν πηγαιμό στό τούνελ..."

Βγαίνουμε μωρό μου, βγαίνουμε...
Τα μνημόνια είναι σαν ένα τούνελ τρένου, σκοτεινό, υγρό, γεμάτο παγίδες, κακοτοπιές και αρουραίους, πάρα πολλούς αρουραίους.

Πολιτικοί αρουραίοι, αρουραίοι των media, αρουραίοι των αγορών, αρουραίοι με απλωμένο χέρι σε φρικαλέο χαιρετισμό καραδοκούν να σε δαγκώσουν σε κάθε βήμα προς την έξοδο. Ειδικά το τούνελ των μνημονίων είναι η χαρά του αρουραίου.

Όταν μπήκαμε το 2010 λίγοι γνώριζαν πως θα είναι μακρύ το ταξίδι, οι περισσότεροι έλπιζαν πως θα βγούμε στην επόμενη στροφή. Έτσι προχωρήσαμε για χρόνια, κάναμε υπομονή, δεν κάναμε υπομονή, δίναμε κουράγιο ο ένας στον άλλο, βρίζαμε ο ένας τον άλλον και κάποιοι δεν άντεξαν...

Το 2015 μερικοί νόμισαν πως είδαν το φως της εξόδου κι άρχισαν να πανηγυρίζουν, οι πιο ψύχραιμοι γνώριζαν πως δεν είναι τίποτα άλλο από το φαινόμενο της οφθαλμαπάτης. Αυτό που παθαίνει ο διψασμένος στην έρημο όταν βλέπει λίμνες και δέντρα και νερά να τρέχουν.

Ετσι πέρασαν μερικά ακόμα δύσκολα χρόνια όταν επιτέλους αρχίζει να αχνοφαίνεται φως. Δεν το πιστεύεις αλλά θες πολύ να το πιστέψεις. Είναι αυτό το τέλος της πορείας;

Κάνεις τα τελευταία μέτρα τρέχοντας, βγαίνεις, τα μάτια σου προσπαθούν ακόμα να προσαρμοστούν στο φως, δεν βλέπεις τίποτα αλλά κάτι ακούς. Κι αυτό που ακούς μοιάζει πολύ με το σφύριγμα ενός τρένου που έρχεται καταπάνω σου...
Eva_N_Agnosti

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" :  Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας

Κωνσταντινούπολη: Έχει 10 εκατομμύρια ψηφοφόρους και εκλέγει 98 βουλευτές από τους 600...

Το ενδιαφέρον στην Κωνσταντινούπολη...




Η Κωνσταντινούπολη εκλέγει σήμερα πρόεδρο στην Τουρκία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που ο Ερντογάν πραγματοποίησε στην Πόλη, τις τελευταίες δύο μέρες, εννιά ομιλίες. 
Οπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ, Μ. Κωστίδης, στην εκπομπή του Γ. Αυτιά:

Η Κωνσταντινούπολη είναι η πιο σημαντική πόλη, εκλογικά, αλλά και Οικονομικά. Διότι, θα εκλέξει 98 βουλευτές από τους 600 και έχει 10 εκατομμύρια ψηφοφόρους.
Αυτός είναι κι ο λόγος που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε τις τελευταίες δύο μέρες 9 ομιλίες.
Στις 19.30 περίπου θα έχουμε καταμετρημένο το 20% των ψήφων. Κατά τις 21:30 θα έχουμε ενα τελικό αποτέλεσμα.
Πάμε για μια νέα εποχη στην Τουρκία. Αν εκλεγεί πρόεδρος ο Ερντογάν θα είναι ενας υπερπρόεδρος, τύπου Πούτιν, με όλες τις εξουσίες στα χέρια του. Αν δεν μπορέσει να εκλεγεί, ο τουρκικός λαός θα αποφασίσει σε 15 μέρες...

Κατεβαίνει συνέχεια η κυκλοφορία τών "Κυριακάτικων" (τί έχουν τά έρμα καί ψοφάνε;...)

Συνεχίζεται η κατρακύλα…
Άλλα 14.320 φύλλα έχασαν οι Kυριακάτικες εφημερίδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες είχαν το «Βήμα» με -5.590 φύλλα και το «Έθνος» με -4.590. 
Συνολικά πούλησαν 201.470 φύλλα από 215.790 που είχαν την προηγούμενη Κυριακή.

Κάτω και οι αθλητικές
Την κόκκινη γραμμή των 20.000 φύλλων πάτησαν την περασμένη Κυριακή οι αθλητικές. Πούλησαν 2.800 φύλλα λιγότερα. Από 22.870 που είχαν μία βδομάδα πριν, την Κυριακή που μας πέρασε πούλησαν 20.070. Τις μεγαλύτερες απώλειες είχε το «Φως των Σπορ», που έχασε 1.250 φύλλα. Η «SportDay» ήταν πρώτη με 4.970 φύλλα.
Πηγή :   typologies.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" :  Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας