Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Διαμαρτυρία τού Δημάρχου Μυκόνου πρός τόν Πρωθυπουργό γιά τίς παραλίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                         
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ         
                                                                                                                                                                                                                                                         
  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό για την καθυστέρηση έκδοσης της σχετικής εγκυκλίου για τη μίσθωση τμημάτων αιγιαλού και αιτήθηκε την άμεση ανταπόκριση του Πρωθυπουργού σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα, που απασχολεί το νησί της Μυκόνου και σίγουρα και πολλούς άλλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ανέφερε πως ενώ διανύουμε το μήνα Μάιο και η τουριστική σεζόν έχει πλέον αρχίσει δυναμικά, δεν έχει εκδοθεί ακόμα η προβλεπόμενη εγκύκλιος για τη μίσθωση των τμημάτων του αιγιαλού, σπάζοντας κάθε ρεκόρ καθυστέρησης σε αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα, αφήνοντας παράλληλα έωλα τα συμφέροντα του δημοσίου, ενώ παράλληλα έχει λήξει από τις 30.04.2017 η παράταση της αριθ. ΔΔΠ0005159/586Β ΕΞ 2015/7.4.2015 ΚΥΑ (Β΄578), όπως ισχύει (ΦΕΚ Α΄ 78/26.05.2016).

Συνέχισε τονίζοντας πως στην παρούσα δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία και την προσπάθεια ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας και τον έντονο διεθνή ανταγωνισμό, ιδίως στην περιοχή της Μεσογείου, όσον αφορά το πεδίο της παροχής υπηρεσιών τουρισμού, η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και συγχρόνως η ενίσχυση των δημοσίων εσόδων και της οικονομικής ζωής δια της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων κατά τη διαδικασία παραχώρησης της απλής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού είναι επιτακτική.

Αναγνώρισε πως η τροπολογία που ψηφίστηκε για την μίσθωση του αιγιαλού βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά επισήμανε πως έχει καθυστερήσει σημαντικά η εφαρμογή της, με αποτέλεσμα να έχει ήδη αρχίσει η τουριστική σεζόν και οι παραλίες να βρίσκονται στον «αέρα» και οι επιχειρηματίες να βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, καθότι ταυτοχρόνως έχουν αρχίσει οι έλεγχοι από το Α.Τ. Μυκόνου.

Τέλος κάλεσε τον Πρωθυπουργό να επιληφθεί άμεσα του θέματος προκειμένου, να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος περί παραχώρησης της απλής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, καθότι κάθε μέρα που περνά χάνονται σημαντικά χρηματικά ποσά για το ελληνικό δημόσιο, οι επιχειρηματίες είναι έκθετοι και οι λουόμενοι δεν λαμβάνουν τις προσήκουσες υπηρεσίες.

Μύκονος, 12-05-2017
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ποιός θάναι ο νέος πρωθυπουργός τού Μακρόν;

«Ο Μακρόν θα επιλέξει για πρωθυπουργό την Λαγκάρντ»...
«Ο Μακρόν θα επιλέξει για πρωθυπουργό την Λαγκάρντ» - Τι λέει ο εκδότης της La Repubblica - MediaΤι λέει ο εκδότης της La Repubblica...

Την πεποίθησή του ότι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα επιλέξει ως πρωθυπουργό την...
επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι La7 ο εκδότης της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica και γνωστός επιχειρηματίας Κάρλο Ντε Μπενεντέτι.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή "Piazza Pulita", ο Ντε Μπενεντέτι δήλωσε, «Πιστεύω ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα επιλέξει ως πρωθυπουργό την Κριστίν Λαγκάρντ, είναι φυσικό να μη θέλει τον Βαλς», αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

«Περίμενα ότι θα κέρδιζε ο Μακρόν, οι Γάλλοι είναι ένας λαός με κουλτούρα και δημοκρατική βάση, δεν μπορούσαν να διαλέξουν την Λεπέν», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν που ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την περασμένη Κυριακή.

«Ο Μακρόν είναι εκτός των σχημάτων της δεξιάς και της αριστεράς. Αυτοχαρακτηρίζεται ως ευρωπαίος φιλελεύθερος. Είναι ένας τρόπος για να αποφύγει να επιλέξει μια ταμπέλα», τόνισε.

Μιλώντας για τις σχέσεις Γαλλίας-Ιταλίας, ο Ντε Μπενεντέτι είπε, «H Iταλία είναι ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης αλλά δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τον Μακρόν να ενισχύσει, για τον λόγο αυτό, την ιταλογαλλική σχέση», ενώ θεωρεί ότι η χώρα του «θα αντιμετωπίσει ένα δύσκολο φθινόπωρο» λόγω της ασθενούς οικονομικής ανάκαμψης και του τεράστιου όγκου του δημοσίου χρέους, «κάτι που δεν ξεχνούν ποτέ οι αγορές».

Σε σχέση, τέλος, με τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Ιταλός επιχειρηματίας, ο οποίος είναι σθεναρός υποστηρικτής της κεντροαριστεράς, υπογράμμισε ότι «αν η διαφορά των ποσοστών της (συντηρητικής καγκελαρίου Άγγελας) Μέρκελ και του (σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν) Σουλτς δεν είναι μεγάλη, ο τελευταίος ενδέχεται να εξασφαλίσει το υπουργείο Οικονομικών, και τότε θα μπορούσαμε να δούμε μια διαφορετική Ευρώπη»...

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Αθήνα 2017: Βόθρος ή Διαμαντόπετρα;

Πάμε άλλη μια φορά με τα παραμυθάκια της ευταξίας και της ευνομίας
"...Η Αθήνα δεν ήταν ποτέ όμορφη. Και δεν θα γίνει ποτέ όμορφη. Είχαμε μια ευκαιρία πριν από εβδομήντα χρόνια και τη χάσαμε με την Αντιπαροχή. Και τα παραμυθάκια τύπου πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου είναι φτηνά κόλπα του real estate, που καμία σχέση δεν έχουν με τη ζωή και τον πόνο του άστεως.
Η Αθήνα ούτε ήταν ούτε θα γίνει όμορφη. Αλλά δεν έγινε και ψοφίμι σαν το Μανχάταν ή το κεντρικό Λονδίνο, που φιλοξενούν πλέον μόνο εκατομμυριούχους ή γόνους εκατομμυριούχων. Είναι μια πόλη αναβράζουσα και αφρώδης, είναι μια πόλη με κατοίκους ανήσυχους και υποψιασμένους, είναι μια πόλη ανοιχτή που υποδέχεται τους επισκέπτες της με ανοιχτή αγκάλη, είναι μια πόλη στην οποία ταιριάζει απόλυτα η αλήστου μνήμης φράση της Βάνας Μπάρμπα: Εδώ γίνονται πράγματα!
Και δεν είναι κοιμητήριο ή σανατόριο, όσο κι αν αγωνιούν κάποιες ψυχές περί τούτου…"

(Απόσπασμα από τό άρθρο τού Νίκου Ξανθάκη στό newpost.gr)
Ολόκληρο τό άρθρο ΕΔΩ

Στο Πεκίνο προσγειώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας...

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με Ερντογάν, Πούτιν και Λαγκάρντ
Στο Πεκίνο προσγειώθηκε ο Αλέξης ΤσίπραςΣτο Πεκίνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τις 6:00 ώρα Ελλάδος, συνοδευόμενος από...
τους Ν. Κοτζιά και Ν. Παππά, προκειμένου να συμμετάσχει στη διεθνή συνάντηση κορυφής Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Σε λίγη ώρα πρόκειται να ξεκινήσουν οι συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα με εκπροσώπους μεγάλων κινεζικών τραπεζών.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, στο περιθώριο της συνόδου, στις 14 και 15 Μαΐου, ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων με ηγέτες χωρών και επικεφαλής διεθνών οργανισμών.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τους εξής:

    Τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
    Τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ
    Τον Πρόεδρο της ΛΔ της Κίνας, Σι Τσινπίνγκ
    Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν
    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
    Τον Πρωθυπουργό της ΛΔ της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ

Στις 12 και 13 Μαΐου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους επενδυτικών, τραπεζικών και επιχειρηματικών ομίλων...


newsbeast.gr