Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Documento: Ο Θέμος Αναστασιάδης πληρώνει 5 εκατ. ευρώ ή δημεύεται η περιουσία του

Το χρονικό μιας απόφασης που άργησε πολύ και το ερώτημα αν υπάρχει πλέον η περιουσία του εκδότη του Πρώτου Θέματος
Να γυρίσει πίσω το μαύρο χρήμα καλεί το ελληνικό Δημόσιο τον Θέμο Αναστασιάδη, αλλιώς είναι θέμα ημερών να δημευθεί περιουσία του εκδότη του «Πρώτου Θέματος» μέχρι του ποσού των 4.937.500 ευρώ.
Το παραπάνω απεφάνθη με οριστική κι αμετάκλητη απόφαση της η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συμβουλίου, η οποία επιδόθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, πριν λίγα 24ωρα έφυγε προς την αρμόδια ΔΟΥ, με εντολή άμεσης εκτέλεσης.
Πρόκειται για την πιο σοβαρή από τις νομικές υποθέσεις που αφορούν τον Θέμο Αναστασιάδη γιατί πέραν από το γεγονός ότι καλείται να καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο σχεδόν 5 εκατ. ευρώ, για τις μαύρες σακούλες στα γαλλοελβετικά σύνορα, η Δικαιοσύνη αναγνωρίζει ότι πρόκειται για μαύρο χρήμα.

Το χρονικό μιας απόφασης που άργησε πολύ...

Τσίπρας για ΕΛΣΤΑΤ : "Όσοι επένδυσαν στην καταστροφή, τώρα δεν λένε λέξη"...

Αποτέλεσμα εικόνας για Επίθεση Τσίπρα στη Ν.Δ...
Τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την οικονομία απαντούν σε όσους επένδυσαν στην καταστροφολογία, τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως...

«τότε πανηγύριζαν και σήμερα σιωπούν».
Αφήνοντας αιχμές κατά της Ν.Δ., προσθέτει πως «εκείνοι που έβαλαν τον τόπο σε χαράδρα, κουνάνε το δάχτυλο και επικρίνουν όσους ανέλαβαν την τιτάνια προσπάθεια να ξελασπώσουν το μέλλον».

Η χαιρεκακία απέναντι στη προσπάθεια εξόδου απ'την κρίση δεν συνιστά αντιπολιτευτική γραμμή αλλά ανοησία, γιατί δεν αφορά κυβερνητικό αλλά εθνικό στόχο, συμπληρώνει...

Δειτε ολοκληρο το κείμενο του πρωθυπουργού:


ΝΔ σε Τσίπρα: Είσαι εκτός τόπου και χρόνου

ΝΔ σε Τσίπρα: Είσαι εκτός τόπου και χρόνου
Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε η Νέα Δημοκρατία στην εξίσου σκληρή δήλωση του πρωθυπουργού σχετικά με την αναθεώρηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, που πριν έναν μήνα προέβλεπαν ύφεση αλλά τώρα προβλέπουν ανάπτυξη 0,4%. «Το μόνο που τον νοιάζει είναι να μένει γαντζωμένος στην καρέκλα», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Σε δήλωσή του για την αναθεώρηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, ο πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για χαιρεκακία και ανοησία από την πλευρά της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως ο στόχος για την έξοδο από την κρίση είναι εθνικός.
Η ανακοίνωση από πλευράς Νέας Δημοκρατίας ήρθε λίγες ώρες αργότερα, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται στον πρωθυπουργό κατηγορώντας το πως «βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου», «ζει σε ένα δικό του κόσμο, σε μια άλλη πραγματικότητα».
«Το μόνο που νοιάζει τον κ. Τσίπρα είναι να μένει γαντζωμένος στην καρέκλα, υπονομεύοντας κάθε εθνική προσπάθεια και διχάζοντας τον ελληνικό λαό. Ο εθνικός στόχος για την έξοδο από την κρίση θα επιτευχθεί μόνο αν συντελεστεί στον τόπο μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Όλο το κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΔ :
«Ο κ. Τσίπρας σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του επιβεβαιώνει, δυστυχώς, με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Ζει σε ένα δικό του κόσμο, σε μια άλλη πραγματικότητα. 

Φαντάζεται ευημερία και ανάπτυξη την ώρα που η χώρα μένει καθηλωμένη και εγκλωβίζεται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο λιτότητας για πολλά ακόμα χρόνια.

Πρόσφατα, ψήφισε το τέταρτο Μνημόνιο, με πολύ σκληρά μέτρα, χωρίς να πάρει τίποτε σε αντάλλαγμα. 

Ούτε για το χρέος, ούτε για την ποσοτική χαλάρωση. 

Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα, που βιώνουν όλοι οι Έλληνες, όσο και αν ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο. 

Γι' αυτό καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας να είναι πιο προσεκτικός.

Δυόμιση χρόνια τώρα η Κυβέρνησή του απέδειξε ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει κανένα εθνικό στόχο. 

Το μόνο που νοιάζει τον κ. Τσίπρα είναι να μένει γαντζωμένος στην καρέκλα, υπονομεύοντας κάθε εθνική προσπάθεια και διχάζοντας τον ελληνικό λαό. 

Ο εθνικός στόχος για την έξοδο από την κρίση θα επιτευχθεί μόνο αν συντελεστεί στον τόπο μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η οποία όσο πιο γρήγορα έρθει, τόσο καλύτερα για τους πολίτες και την πατρίδα μας». 

newsit.gr