Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

«Πόλεμο» με την Τουρκία ξεκινάνε οι Έλληνες Anonymous...

Ετοιμάζουν 100 χτυπήματα-αστραπή...
Τούρκοι και Έλληνες χάκερ ετοιμάζονται να εμπλακούν σε κυβερνοπόλεμο, σύμφωνα με νέες πληροφορίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν...
Τούρκοι χάκερ έριξαν την ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, primeminister.gr, απαντώντας στην αντίδραση της Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία.

Τώρα, Έλληνες χάκερ της λεγεώνας των Anonymous ετοιμάζουν πολλαπλά χτυπήματα σε τουρκικές ιστοσελίδες.

«Τουρκία Τουρκία, πόσες φορές σου έχουμε πει ότι οι Έλληνες Hackers και οι Anonymous είναι 100 φορές πιο δυνατοί από εσάς. Μάλλον ήρθε η ώρα να γνωρίσεις την δική μας πραγματική δύναμη. Έριξες μια ιστοσελίδα, θα πέσουν 100 δικές σας. Ερχόμαστε! #OpAnonymousGreece», γράφουν σε ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Anonymous θα «χτυπήσουν» όλες τις κυβερνητικές ιστοσελίδες της Τουρκίας και το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας, yirmidort.tv...

Αλέξης Τσίπρας: «Κερδίζει για τους… εχθρούς που κάνει»!

Του Γ. Λακόπουλου

Όταν το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν προχώρησε στην ανασύσταση της Ένωσης Κέντρου με την παλιά φρουρά της, αλλά ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, αυτοί που ο ίδιος ονόμαζε «κατεστημένο» , διαισθανόμενοι ότι δεν θα τον ελέγχουν συντονίσθηκαν στο σύνθημα: «να φορτισθεί αρνητικά το όνομά του».
Με τις αντιλήψεις της εποχής γι’ αυτά τα πράγμα, επακολούθησε ένας ορυμαγδός δημοσιευμάτων, διαδόσεων και καταγγελιών εναντίον του: δεν φοράει γραβάτα, πίνει, δεν πήγε στο στρατό, είναι πράκτορας των Αμερικανών και άλλα παρεμφερή και ευωδιαστά.
Τέσσερις δεκαετίες αργότερα το ίδιο σύστημα, αλλά με τα ανώτερα μέσα προπαγάνδας που διαθέτει πλέον, έβαλε στο σημάδι τον Αλέξη Τσίπρα με τον ίδιο στόχο: να τον ακυρώσει.
Με κάποια καθυστέρηση βέβαια γιατί δεν πίστευαν ότι μπορεί να γίνει ποτέ Πρωθυπουργός κάποιος που δεν προέρχεται από τζάκι. Είναι ο πρώτος μη-γόνος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης. Και αφού δεν δέχθηκε να τον «υποστηρίξουν» -με το αζημίωτο. Ρωτήστε και τις γάτες Ιμαλαΐων.
Οι πολέμιοί του  παραβλέπουν  ότι όσα διαπραγματεύεται αυτή την περίοδο δεν αφορούν το κόμμα του, αλλά τη χώρα.  Αν αποτύχει θα χαθεί η χώρα, δεν θα χάσει  απλώς τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η επίθεση κατά Τσίπρα υπερβαίνει τα όρια της παραπληροφόρησης και εκτείνεται στην περιοχή της χυδαιότητας με χαρακτηρισμούς χαμαιτυπείων που υιοθετούν μάλιστα νυν και πρώην αντιπρόεδροι κομμάτων και κυβερνήσεων. Χώρια ο οχετός του Διαδίκτυου που καθοδηγείται από συγκεκριμένα κομματικά κέντρα.
Βέβαια ο Τσίπρας έκανε ό,τι μπόρεσε να τους διευκολύνει. Επέτρεψε στο κόμμα του όταν ήταν στην αντιπολίτευση να...

Επιστολή Μητσοτάκη στην UNESCO...

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακό ΜΗτσοτάκη
 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απέστειλε επιστολή στη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, κυρία Irina Bokova, με την οποία ζητά να καταδικαστούν τα προκλητικά και απαράδεκτα γεγονότα που έγιναν στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για... «απαξία και έλλειψη σεβασμού στον οικουμενικό χαρακτήρα του μνημείου της Αγίας Σοφίας, η οποία έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά», και προσθέτει πως «η τουρκική Κυβέρνηση όχι μόνο επέτρεψε, αλλά και ενθάρρυνε την  τέλεση προσευχών και την ανάγνωση θρησκευτικών κειμένων εντός της Αγίας Σοφίας, παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας, που, σαν να μην έφτανε αυτό, μεταδόθηκαν τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας». 

Επίσης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι «σε μια περίοδο όπου ο φανατικός εξτρεμισμός στο όνομα της πίστης και οι πράξεις μίσους αυξάνονται, κάθε Κυβέρνηση όπως και η Τουρκική Κυβέρνηση θα έπρεπε να προάγει τον διαθρησκειακό διάλογο. Αντίθετα γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης συμπεριφοράς και πρακτικής». 

Τέλος στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης ζητά την αποφασιστική παρέμβαση της UNESCO προς την τουρκική Κυβέρνηση «με στόχο την υπεράσπιση της Αγίας Σοφίας ως πανανθρώπινου μνημείου, ανεξαρτήτως θρησκείας και πίστης».

Η Δύση δεν έχει πάρει μυρωδιά, τι μαγειρεύει η Ευρασία

21 Ιούνιος, 2017
·
Στην ετήσια σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ), που ιδρύθηκε το 2001, έγιναν μέλη τόσο η Ινδία όσο και το Πακιστάν, για να συναντήσουν τα ήδη μέλη, τη Ρωσία, την Κίνα και τέσσερα –σταν της Κεντρικής Ασίας (Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν και Τατζικιστάν).
Τώρα λοιπόν, ο ΟΣΣ δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος πολιτικός οργανισμός –σε γεωγραφική έκταση και πληθυσμό- στον κόσμο, αλλά ενώνει και τέσσερις πυρηνικές δυνάμεις. Το G-7 έχει χάσει τη σχετική του σημασία, όπως κατέδειξε η τελευταία σύνοδος στην Ταορμίνα. Οι εξελίξεις τώρα πια συμβαίνουν στο G-20, αλλά και στο εναλλακτικό G-8.
Μονίμως υποτιμημένος από τη Δύση για μιάμιση δεκαετία σαν λέσχη διαλόγου, ο ΟΣΣ αργά αλλά σταθερά, προωθεί ένα πρότυπο που ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίν αξιολογεί ως «ένα νέο τύπο διεθνών σχέσεων που προάγει τη συνεργασία χωρίς να δημιουργεί ηττημένους».
Αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς όταν έχεις Κίνα, Ινδία και Πακιστάν στην ίδια ομάδα.  
Το σήμα κατατεθέν του ΟΣΣ, οι κινήσεις δηλαδή κάτω από το ραντάρ, είναι πολύ διακριτικό. Η αρχική έμφαση, καθώς μπαίναμε στην εποχή μετά τη 9/11, ήταν να χτυπηθούν αυτά που οι Κινέζοι χαρακτηρίζουν ως «τα τρία κακά»: την τρομοκρατία, τα αποσχιστικά κινήματα και τον εξτρεμισμό. Το Πεκίνο –και η Μόσχα- από την αρχή σκέφτονταν τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, και τους συνδέσμους τους στην Κεντρική Ασία, ειδικά το Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν (ΙΚΟ).
Τώρα ο ΟΣΣ προειδοποιεί για την επιδείνωση της ασφάλειας στο Αφγανιστάν και καλεί όλα τα μέλη να στηρίξουν τη διαδικασία «ειρήνευσης και συμφιλίωσης». Αυτό είναι κώδικας για τον ΟΣΣ, που από δω και πέρα θα προσπαθήσει να βρει μια Ασιατική λύση για το πρόβλημα –που θα περιλαμβάνει Ινδία και Πακιστάν- που θα υπερβαίνει την αποτυχημένη λύση του Πενταγώνου: περισσότερο στρατό.
Το ΝΑΤΟ, παρεμπιπτόντως, έχασε κατά κράτος τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν ελέγχουν τουλάχιστον το 60% της χώρας –και συνεχίζουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ΙΚΧ) –το παρακλάδι του ISIS στο Αφγανιστάν- κατέλαβε την Τόρα Μπόρα, την οποία βομβάρδιζαν τα αμερικανικά Β-52 ήδη από τα τέλη του 2001 κι από όπου δραπέτευσαν ο Οσάμα μπιν Λάντεν και ο Αϊμάν αλ-Ζαουαχίρι.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΟΣΣ θα επέμβει στο Αφγανιστάν, κι αυτό περιλαμβάνει το να φέρει τους Ταλιμπάν στο τραπέζι των συνομιλιών. Η Κίνα έχει αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία του ΟΣΣ και θα προσπαθήσει να επιδείξει απτά αποτελέσματα στην επόμενη σύνοδο τον Ιούνη του 2018.
Πατάμε γκάζι, πληρώνουμε σε γιουάν
Ο ΟΣΣ έχει εξελιχθεί και από την άποψη της οικονομικής συνεργασίας. Πέρυσι, ο Κου Σουεμίν, επικεφαλής της Κινεζικής Ακαδημίας Διεθνούς Εμπορίου και Οικονομικής Συνεργασίας στο υπουργείο Εμπορίου, πρότεινε μια συμμαχία... 

Τό σκίτσο...

                                             ...τού Αρκά

Τα ρέστα της Χούντας...

Πέπη Ραγκούση  
Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και αμέσως μετά, οι ανάγκες θεραπείας των χιλιάδων τραυματιών συντέλεσαν στο να...
επινοηθούν καινούργια φάρμακα, να δουλέψουν στο φουλ οι φαρμακοβιομηχανίες και να γνωρίσει η φαρμακολογία μια εντυπωσιακή εξέλιξη. Αντίστοιχα, η πλαστική χειρουργική αναπτύχθηκε μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οχι βέβαια για κοσμητικούς λόγους αλλά για την αποκατάσταση των εγκαυμάτων που είχαν πολλοί πιλότοι της RAF. Παλαιότερα, αν δεν θέριζε η ελονοσία, δεν θα είχαν εφευρεθεί τα ανθελονοσιακά φάρμακα. Με αυτά ως δεδομένα όμως, δεν σημαίνει πως ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος ή ο Β’ ή η ελονοσία έκαναν καλό στην ανθρωπότητα.

Αν κάποιος κατανοήσει αυτές τις σχηματικές αναφορές και παραδείγματα θα είναι εύκολο να αντιληφθεί τη μονοδιάστατη, ας μου επιτρέψει ο κύριος καθηγητής, προσέγγιση του Στάθη Καλύβα για την περίοδο της Χούντας στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην «Καθημερινή» (εδώ) και πυροδότησε γενική σύρραξη στα social media.

Σε ένα λεξικό της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, στο λήμμα Χούντα δεν θα γράφει «μία επταετία που στην Ελλάδα έγιναν δημόσια έργα». Ούτε «μια επταετία που η Ελλάδα εκσυγχρονίστηκε κοινωνικά». Ούτε «μία εποχή που επιτάχυνε την ανάπτυξη του δημοκρατικού φρονήματος των Ελλήνων». Θα την αναφέρει ως μία περίοδο κατάλυσης της Δημοκρατίας. Τόσο απλά! Οι παράπλευρες εξελίξεις δεν αποχρωματίζουν μία δικτατορία.

Η ανοικοδόμηση και η ηλεκτροδότηση της Ελλάδας είχε αρχίσει χρόνια πριν. Θα συνεχιζόταν και με δημοκρατικό πολίτευμα. Το ίδιο και ο μετασχηματισμός της κοινωνίας που έγινε λόγω, κυρίως, της...