Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ο άρχων φαρισαϊσμός

"Σκληρή ποινή 10 μηνών με αναστολή επέβαλλε το δικαστήριο στον 27χρονο Φ. Λοϊζο, ο οποίος έγινε γνωστός ως "Γέρων Παστίτσιος" από την σελίδα που είχε ανοίξει στο facebook."        "Οι εφημερίδες"

Ο άρχων φαρισαϊσμός 
Του Παντελη Μπουκαλα
Δεκάμηνη φυλάκιση στον σατιρικώς αυτοονομασθέντα «Πατέρα Παστίτσιο» για «εξύβριση των Θείων»; Μα και με το ένα εκατομμυριοστό του πάθους της Ιεράς Εξέτασης αν δουλεύαμε, θα φυλακίζαμε τους δέκα στους δέκα Ελληνες, και τα παιδάρια μαζί, θα κλεινόμασταν μαζί τους κι εμείς, θα πετάγαμε τα κλειδιά και θ’ αρχίζαμε να βριζόμαστε χωρίς άλλο φόβο. Διότι οι δέκα στους δέκα Ελληνες, και οι ιερωμένοι, εξυβρίζουμε παντοιοτρόπως τα Θεία, το όνομα και πρωτίστως το πνεύμα τους. Κάθε μέρα. Και όχι μία φορά.
From the Church of Saviour, Kalymnos
From the Church of Saviour, Kalymnos
From the Church of Saviour, Kalymnos
From the Church of Saviour, Kalymnos
 Ο προγάστωρ Φαρισαίος ρίπτων επιδεικτικά τόν οβολόν του, ακολουθούμενος από τόν Τελώνη καί ακολουθών τήν κοιλάρα του...

Υπερβολικό; Μάλλον δεν είναι. Ας το δούμε συγκεκριμένα. Η δίωξη του κ. Φίλιππου Λοΐζου, για τη σελίδα του «Γέρων Παστίτσιος» στο φέισμπουκ, ασκήθηκε κατόπιν ερωτήσεως στη Βουλή του προφυλακισμένου βουλευτή της (δωδεκαθεϊστικά χριστιανικής) «Χ.Α.» κ. Χρήστου Παππά, που υποστήριξε ότι ο «Παστίτσιος» «υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να ευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον γέροντα Παΐσιο». Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να αναγορευτεί κανείς «ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας», δεν είναι πάντως δουλειά κανενός βουλευτή αυτό. Υπάρχει η επίσημη Εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Αυτοί αποφασίζουν. Οχι η τηλεόραση, οι έμποροι «προφητειών» του Αγιορείτη και οι λοιποί φαρισαίοι. Και δεν θυμάμαι να συμπεριελήφθη στο αγιολόγιο ο γέροντας. Ούτε γνωρίζω αν είναι τόσο εύκολος ο εξαγιασμός ή η ιεροποίηση κάποιου που πολέμησε στον Εμφύλιο μόλις χθες, και μάλιστα και από την πρώτη γραμμή.
Από την άλλη, ο κ. βουλευτής ανήκει σε όσους μισούν όχι μόνο τους ξένους αλλά και τα 9/10 των Ελλήνων που δεν έχουν χρυσαυγίτικες ιδέες. Και αυτό, ναι, συνιστά βαρύτατη εξύβριση των Θείων, της ουσίας τους. Διότι ακόμα κι αν ξεχάσουμε όσα είπε ο Χριστός, ένας ξένος, υπέρ των ξένων, κήρυξε και τα εξής: «Εγώ δε λέγω υμίν, αγαπάτε τους εχθρούς υμών, ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς και προσεύχεσθε υπέρ των επηρεαζόντων υμάς και διωκόντων υμάς». Αλλά πού να τα ξέρει, να τα θυμάται ή να τα τηρεί αυτά κάθε Παππάς, όταν τα παραβλέπουν συχνά πυκνά οι ίδιοι οι παπάδες. Και οι επίσκοποι επίσης. Ο γέρων Παΐσιος σίγουρα θα τα γνώριζε. Κι αν ήταν όντως ό,τι λένε οι πιστοί του και ζούσε σήμερα, θα κατέθετε ως μάρτυρας υπεράσπισης του «επηρεάζοντος αυτόν» Παστιτσίου.
(Καθημερινή 18/1/14)

Σημ. Ν. Μ. : Η φωτογραφία καί η λεζάντα, στό άρθρο, έχει προστεθεί από τή Νέα Μύκονο. Προέρχεται από τοιχογραφία στόν Ιερό Ναό τού Σωτήρος τής Καλύμνου. Δ.Ν.Α.

Μάνος: Έχουμε εφησυχάσει και εναποθέσει τις ελπίδες μας στους ξένους


 
Παραθέτω το σημερινό εκτενές σχόλιο που δημοσίευσε ο Στέφανος Μάνος στη σελίδα του στο Facebook:

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο κ. Στουρνάρας είπε ότι, ενώ ένα κούρεμα του χρέους θα βοηθούσε πραγματικά την Ελλάδα, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ούτε καν να συζητηθεί επειδή ο κ Σόιμπλε του είπε: «Γιάννη ξέχνα το».

Μετά τη δήλωση αυτή που δημοσιεύτηκε στους Financial Times, δεν είναι παράδοξη η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ που, απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά στην Ευρωβουλή, του είπε: "Δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα. Η τρόικα κυβερνά!"

Το 2014 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη του πρώτου παγκόσμιου πολέμου που ήλθε μετά από μια εξαιρετικά μακρά περίοδο ειρήνης, τεχνολογικής προόδου και ευημερίας. Χαρακτηριστικό της εποχής ήταν ο εφησυχασμός της κοινωνίας. Η υφήλιος από μη πόλεμο βρέθηκε σε παγκόσμιο πόλεμο μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες. Ο πόλεμος άφησε δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς και ακόμη περισσότερους τραυματίες. Στο τέλος του πολέμου εξαφανίστηκαν αυτοκρατορίες. Λίγοι άνθρωποι (οι ηγέτες των μεγάλων κρατών) όρισαν τις τύχες της υφηλίου, έκοψαν και έραψαν τον χάρτη της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και πολλών άλλων περιοχών του κόσμου κατά τις επιθυμίες τους και τις προκαταλήψεις τους. Οι "μικροί", ανήμποροι, αναγκάστηκαν να υποκύψουν στις επιθυμίες των ισχυρών. Ολόκληρη υφήλιος πλήρωσε τις αποφάσεις των ολίγων εκείνων ηγετών με νέους πολέμους, διενέξεις και αιματοχυσίες που συνεχίζονται ακόμη και στις μέρες μας.

Το πόσο εύκολα και πρόχειρα και επιπόλαια λαμβάνονται οι αποφάσεις των ολίγων ισχυρών το είδαμε στην περίπτωση της Κύπρου. Νύχτα αποφάσιζαν ομοφώνως να κουρέψουν όλες τις καταθέσεις. Μετά, πάλι ομοφώνως, άλλαξαν γνώμη.

Τι για μας με όλα τα παραπάνω; Πρέπει να φροντίσουμε να περιορίσουμε κατά το δυνατό τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να αποφασίζουν άλλοι για μας. Οι κραυγές κατά της τρόικας και του μνημονίου δεν αλλάζουν την πραγματικότητα που οι δικές μας αθλιότητες και επιπολαιότητες διαμόρφωσαν. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν βάλει ως εθνικό στόχο το γενναίο κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους. Δεν λέω, καλό θα ήταν για την Ελλάδα, αλλά αν δεν αποφασίσουν οι άλλοι να μας κάνουν τη χάρη; Για να βγάζει νόημα η "εθνική κυριαρχία" πρέπει να μπορέσουμε να ζούμε με τις δικές μας δυνάμεις. Και γι' αυτό είναι απόλυτη ανάγκη να έχουμε πλεόνασμα, όχι απλώς πρωτογενές, αλλά πλεόνασμα. Διότι πρέπει να μπορούμε να πληρώνουμε και τους τόκους. Χρειάζεται πλεόνασμα. Χρειάζεται όμως ταυτόχρονα και ανάπτυξη. Επενδύσεις και εξαγωγές. Αυτό το "ταυτόχρονα" το έχει ξεχάσει η κυβέρνηση. Με όσα έκανε για να επιδείξει ένα ισχνό και ανεπαρκές πρωτογενές πλεόνασμα υπονόμευσε την ανάπτυξη. Αντί για ανάπτυξη προκάλεσε ύφεση και ανεργία. Επέλεξε η κυβέρνηση να συντηρήσει ανέπαφες τις δομές του Ελληνικού κράτους που όπως όλοι γνωρίζουν - έστω και αν δεν το παραδέχονται - είναι το πρόβλημα. Πως συντηρείται το εν πολλοίς άχρηστο κράτος; Με περισσότερους φόρους. Οι περισσότεροι φόροι όμως σκοτώνουν την οικονομία και την ανάπτυξη. Σκοτώνουν τις επενδύσεις. Το πρόβλημα διαιωνίζεται. Μία είναι η λύση: Πλεόνασμα με μικρότερο κράτος και λιγότερους φόρους.

Το ευρωπαϊκό εγχείρημα αντιμετωπίζει αυξανόμενες αντιδράσεις και αμφισβητήσεις. Έχει χάσει τον "μπούσουλα" του. Ο κίνδυνος να ληφθούν γρήγορες (και φοβάμαι επιπόλαιες) αποφάσεις από τους μεγάλους - που δεν θα ρωτήσουν τους μικρούς και τους αδύναμους -για να αντιμετωπισθούν οι δυσλειτουργίες της Ευρώπης έχει μεγαλώσει. Οι μικροί αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους. Περισσότερο από τους άλλους, εμείς. Γι αυτό είναι επείγον να σταθούμε στα πόδια μας. Πλεόνασμα, μικρότερο κράτος και λιγότεροι φόροι είναι η σωστή (και η μόνη) πολιτική.

Αλλά δεν φθάνει να γίνει μικρότερο το κράτος. Πρέπει να γίνει και καλύτερο, αποτελεσματικότερο. Πόση εμπιστοσύνη μπορούμε ως πολίτες να έχουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά από όσα μάθαμε για τη διαφθορά; Αγοράσαμε σωστό εξοπλισμό; Είναι σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση; Ποιος θα μας πει την αλήθεια και ποιον να πιστέψουμε; Οι πολιτικοί; οι αξιωματικοί; οι ξένοι (πάλι οι ξένοι); Για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος κόπηκαν οριζόντια δαπάνες. Πως και πόσο επηρεάστηκε το αξιόμαχο των Ε.Δ.; Τι να πω για τα κρατικά πανεπιστήμια;

Εφησυχάζουμε και περνάμε την ώρα μας αποβλακωνόμενοι με τα καμώματα των πολιτικών που διαλέγουν να μας ταΐζουν τα ΜΜΕ. Έχουμε δυστυχώς εναποθέσει τις ελπίδες μας στους άλλους, στους ξένους. Από αυτούς περιμένουμε τη σωτηρία. Φοβάμαι, πραγματικά φοβάμαι ότι κάνουμε λάθος.

Ρώτησε τον Βενιζέλο για τον Χριστόδουλο Ξηρό ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ


Παραπολιτική

Την άμεση σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού φέρεται να ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κατά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή εκφράζοντας την ενόχληση της Ουάσιγκτον για την υπόθεση.

«Πώς είναι δυνατόν να αφήνετε εγκληματίες να παίρνουν άδειες;» διερωτήθηκε ο κ. Κέρι, σύμφωνα με πληροφορίες. «Ήταν η κακή εφαρμογή ενός κακού νόμου», φέρεται να τού απάντησε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

Την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού είχε εκφράσει επισήμως και η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι.

«Ανησυχούμε βαθύτατα για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, καίριο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", η οποία δολοφόνησε πέντε μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές όπου εκτίει ποινή εξάκις σε ισόβια για φόνους» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΣΚΑΙ 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αν δεν κάνω λάθος, η υπόθεση της Χρυσής Αυγής και η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού είναι τα μόνα δύο μη οικονομικά θέματα της εγχώριας επικαιρότητας που προξένησαν το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον των διεθνών συνομιλητών της χώρας.

Το να ρωτάει, ουσιαστικά επίσημα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τον ομόλογο του για την απόδραση ενός Έλληνα τρομοκράτη, προκαλεί σημαντική ζημιά στη διεθνή εικόνα της χώρας και καλό θα ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά αυτό να το αναλογιστεί και να μην πιστεύει ότι θα σώσει την κατάσταση εμφανίζοντας το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως το κόμμα...της τρομοκρατίας.

Από που θα προέλθουν οι 11.400 απολύσεις του 2014...



Βρέθηκαν οι κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων απ' όπου το 2014 θα απολυθούν 11.400 εργαζομένοι από το Δημόσιο.
Το πλάνο θα αποτελέσει...
αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα στο τέλος του μηνός, οπότε αναμένεται η έλευσή της.
Θα υλοποιηθεί με καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών αλλά και απομάκρυνση προσωπικού.
Από καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου αλλά και απομακρύνσεις υπαλλήλων που θα έχουν τεθεί ή πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα ολοκληρώνουν την 8μηνη παραμονή τους στο ιδιότυπο καθεστώς χωρίς να καταφέρουν να μετακινηθούν θα πραγματοποιηθούν οι 11.400 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014 που προβλέπονται από το Μνημόνιο.
Ο τελικός σχεδιασμός έχει την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου και έχει προέλθει από τη συνεργασία όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα διαπραγματευτεί με την τρόικα στα τέλη Ιανουαρίου που αναμένεται να έρθει στην Αθήνα, καθώς το σχέδιο τελεί υπό την έγκριση των δανειστών.

Ειδικότερα, ο χάρτης των απολύσεων διαμορφώνεται ως εξής:
-500 επίορκοι
-1.000 για ιατρικούς λόγους
-1.500 από ΔΕΚΟ και δημοτικές επιχειρήσεις
-2.400 από τον ΕΟΠΥΥ
-6.000 από τη «δεξαμενή» της διαθεσιμότητας

Πηγή: Έθνος

Προφυλακιστέος ο Γιάννης Μπέλτσιος

Προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα, ο πρώην στενός συνεργάτης του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, ο Γιάννης Μπέλτσιος κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών.
Ο Μπέλτσιος απολογήθηκε επί περίπου 3 ώρες για τις κατηγορίες της δωροδοκίας, και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορούν την εμπλοκή του σε διακίνηση παράνομων αμοιβών στην υπόθεση των υποβρυχίων που φέρονται να ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ.

Mε την προφυλάκιση του Γιάννη Μπέλτσιου ήδη οι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση προμηθειών του υπουργείου Άμυνας είναι πέντε.
enet.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια λόγω παρατεταμένης ξηρασίας
Κανένας κίνδυνος -μαθαίνουμε- γιά τούς Μυκονιάτες τού Σάν Φρατζίσκο, Ζαννή καί Δημητρό!
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ξηρασίας που πλήττει την αμερικανική Πολιτεία και η οποία ίσως είναι...
η χειρότερη των τελευταίων 100 χρόνων.

Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης χθες επιτρέπει στην Καλιφόρνια να λάβει βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσει την ξηρασία, η οποία μετάτρεψε στρέμματα δασικών εκτάσεων σε προσάναμμα. Την Πέμπτη ήδη πυρκαγιά έπληξε δασική περιοχή κοντά στο Λος Άντζελες, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν 900 κατοικίες.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν κάλεσε τους κατοίκους της Πολιτείας να περιορίσουν την κατανάλωση νερού κατά τουλάχιστον 20%. «Δεν μπορούμε να καταναλώνουμε νερό σαν να έχουμε βροχοπτώσεις, αλλά μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα για να αντιμετωπίσουμε τις φοβερές συνέπειες που η ξηρασία μπορεί να επιφέρει, όπως η δραστική μείωση των αποθεμάτων νερού για τους αγρότες μας και τις κοινότητές μας και ο αυξημένος κίνδυνος
πυρκαγιάς στις αγροτικές και αστικές περιοχές».

Στο Φαν Φρανσίσκο, ο κυβερνήτης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η ξηρασία αυτή μπορεί να είναι η χειρότερη των τελευταίων 100 χρόνων.

Η Πολιτεία διανύει τον τρίτο κατά σειρά ξηρό χειμώνα και τα αποθέματα νερού έχουν μειωθεί περαιτέρω.

Οι περίοδοι των βροχών του 2012 και του 2013 χαρακτηρίστηκαν από έντονη και παρατεταμένη ανομβρία σε όλη την Πολιτεία, επισημαίνει το πολιτειακό υπουργείο υδάτινων πόρων. «Η περίοδος των βροχών του 2014, που άρχισε την 1η Οκτωβρίου, ξεκινά από την ίδια βάση. Οι βροχοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές της Πολιτείας ομοιάζουν με εκείνες της ξηρότερης χρονιάς που έχει καταγραφεί ποτέ».

Οι μισές από τις βροχοπτώσεις στην Καλιφόρνια σημειώνονται γενικά τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Nέος έλεγχος για τα δάνεια του Τ.Τ. ...



Ποιοι ελέγχονται?...
Ρόλο στις εγκρίσεις των δανειοδοτήσεων από το ΤΤ σε επιχειρηματίες, αλλά και απλούς πολίτες με όρους που ενδεχομένως να είναι και επισφαλείς φαίνεται ότι είχαν εκτός των διευθυντικών στελεχών και...
υπάλληλοι, αλλά και συνδικαλιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται πλέον νέος έλεγχος από την Τράπεζα της Ελλάδος αναφορικά με δάνεια που έχουν δοθεί από το ΤΤ την επίμαχη περίοδο.

Κατά τις ίδιες πηγές το νέο πόρισμα που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στις δικαστικές αρχές περιλαμβάνει και μια περίπτωση συνδικαλίστριας, η οποία τόσο επί διοίκησης Άγγελου Φιλιππίδη, όσο και επί διοικήσεως Κλέονα Παπαδόπουλου είχε πάρει δυο δάνεια συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει και περίπτωση που ελέγχθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος και αφορά πρώην διευθυντή χορηγήσεων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ο οποίος είχε εγκρίνει επιχειρηματικό δάνειο για τον γιο του ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδος εστιάζονται στο κατά πόσο έχουν δοθεί οι απαιτούμενες εγγυήσεις για τα δάνεια, αν έχει δοθεί περίοδος χάριτος, αλλά και το κατά πόσο εξυπηρετούνται τα δάνεια.

real.gr

Έχουν και κότερα, «πάνε Ολλανδία» ...


...αλλά χρωστούν εκατομμύρια στο Δημόσιο!...
Σε κατασχέσεις, πρόστιμα και αναδρομικούς φόρους οδηγούν οι έλεγχοι σε 255 «σκαφάτους» που φιγουράρουν στην λίστα που προ μηνών παρέδωσε προς διερεύνηση στον Γιάννη Στουρνάρα ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τα κότερα με σημαία Ολλανδίας.

Με μια κίνηση που θύμιζε Λαγκάρντ, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών (ή «ιπτάμενος Ολλανδός» όπως τον αποκαλούν πολλοί) τύλιξε στα «δίχτυα» του πάνω από 280 «πλοία-φαντάσματα», με τα οποία οι ιδιοκτήτες τους αρμένιζαν στις ελληνικές θάλασσες και σε εξωτικούς προορισμούς, αλλά δεν τα δήλωναν στην εφορία ή γλίτωναν αντί να πληρώνουν αυξημένους φόρους στη χώρα μας.

Αντίθετα όμως με ό,τι είχε συμβεί με τη λίστα Λαγκάρντ, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης «έδεσε» με κατασχέσεις και μέτρα αναγκαστικής είσπραξης τους πρώτους 88 «πτωχούς» σκαφάτους που είχαν πολυτελείς θαλαμηγούς, αλλά σήκωναν ξένη σημαία για να τις κρύψουν από την εφορία και να πληρώνουν «ψίχουλα» στην Ελλάδα.

Μέσα σε λίγους μήνες ο φορολογικός έλεγχος οδήγησε στους τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων ιδιοκτητών που είχαν μεταφέρει τα ταχύπλοα σκάφη αναψυχής που διέθεταν στο ολλανδικό νηολόγιο.
(από  no news-NEWS)

Οι δήμοι ψάχνουν να βρουν σημεία, για να... έρθει το δωρεάν WiFi ...




To υποσχέθηκε ο Σαμαράς...
Ποικίλα σχόλια, όχι ιδιαίτερα θετικά, είχε προκαλέσει η δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Νοέμβριο για δωρεάν WiFi. Η επόμενη κίνηση πάντως προς...
αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πως έγινε, καθώς ήδη οι δήμοι αναζητούν τα σημεία συνάντησης των πολιτών.

«Μπορώ σήμερα να υποσχεθώ ότι θα έχουμε δωρεάν ασύρματο WiFi ίντερνετ σε όλη την Ελλάδα σε ένα χρόνο», ήταν η φράση του πρωθυπουργού που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, κυρίως γιατί είχε ειπωθεί ως απάντηση στην ερώτηση για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η δυσπιστία των νέων στο πολιτικό σύστημα.

Τώρα γίνεται το επόμενο βήμα. Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, οι δήμαρχοι όλης της χώρας έλαβαν επιστολή από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με το οποίο καλούνται να κάνουν «έρευνα αγοράς». Συγκεκριμένα, η επιστολή τους ζητούσε να υποδείξουν έως τις 15 Ιανουαρίου τα σημεία τα οποία συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο στο δήμο τους, καθώς και τα σημεία στα οποία οι δημότες παραμένουν για κάποιο χρονικό διάστημα. Στόχος του υπουργείου είναι να καλυφθούν οι συγκεκριμένες τοποθεσίες με ελεύθερο ασύρματο ίντερνετ. Οι δήμοι δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά για την εγκατάσταση και λειτουργία του δικτύου.

 

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                                   (από "TA NEA")

Νέες μοτοσικλέτες-περιπολικά για το Λιμενικό Σώμα

Προτεραιότητα η παραμεθόριος

Νέες μοτοσικλέτες-περιπολικά για το Λιμενικό Σώμα
Αθήνα
Με 32 μοτοσικλέτες-περιπολικά, οι οποίες πρόκειται να διατεθούν άμεσα στις λιμενικές αρχές της χώρας, με προτεραιότητα την παραμεθόριο, ενισχύθηκε το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής στον χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στον Πειραιά, παρουσία του υπουργού, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχου ΛΣ, Δημήτρη Μπαντιά.

Η αγορά των εν λόγω μηχανών πραγματοποιήθηκε κατόπιν δημόσιου, τακτικού διαγωνισμού ανοικτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής και ολοκληρώθηκε λόγω της έγκαιρης απορρόφησης πόρων, κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

«Έχω τονίσει, εδώ και καιρό, ότι η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος σε προσωπικό και τεχνικά μέσα, για την αντιμετώπιση των πολυδιάστατων αναγκών του, λόγω και της πίεσης της παράνομης μετανάστευσης, για εμάς αποτελεί προτεραιότητα» δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης μετά το πέρας της εκδήλωσης παραλαβής.

«Σε αυτό το πλαίσιο, επιταχύνουμε την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και ενισχύουμε το Σώμα, ιδίως στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας, όπου υπάρχει και μεγαλύτερη ανάγκη» πρόσθεσε.