Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

"Δεν θα αντιδράσουμε ειρηνικά την επόμενη φορά''...

H προειδοποίηση από τον Νίκο Κοτζιά...


Ανοιχτή προειδοποίηση στην Τουρκία απευθύνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα αντιδράσει με τον ίδιο ειρηνικό τρόπο την επόμενη φορά που θα δεχθεί πρόκληση στα Ίμια, σαν τον προχθεσινό εμβολισμό του πλοίου «Γαύδος» του λιμενικού μας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ, που θα μεταδώσει απόψε ο Alpha, ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι η Τουρκία άγγιξε τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας. «Για να μην πω ότι τις ξεπέρασε», επισημαίνει. Για να προσθέσει ότι αν και υπουργός της διπλωματίας οφείλει να στείλει το μήνυμα στην Τουρκία.

«Η Ελλάδας δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Ιράκ, πρέπει να το καταλάβουν στην Άγκυρα».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου «πώς θα αντιδράσουμε αν αύριο κάνει κάτι ανάλογο στο Αιγαίο η Τουρκία;» ο κ. Κοτζιάς απαντά «δεν θα το ξανακάνουν, πρέπει να μην το ξανακάνουν».
Ο Κοτζιάς προειδοποιεί: Δεν θα αντιδράσουμε ειρηνικά την επόμενη φορά...


aixmi.gr

Σκιτσάροντας τήν επικαιρότητα...

                                                           ...τού Πέτρου Ζερβού
                   από τήν:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                   efsyn.gr

Μια μαρτυρία για τη NOVARTIS χωρίς κουκούλα!

Γράφει η Μαριάννα Κορνάρου*

Πολλοί ακούνε το σκάνδαλο Novartis και αδυνατούν να καταλάβουν τι πρακτικά συνέβη. Ή έστω καταλαβαίνουν πως κάποιοι απλώς έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι. Ε λοιπόν, αφήστε με να σας πω μια ανθρώπινη ιστορία για κάποιους άλλους, που για χάρη της Novartis δε χώθηκαν στο μέλι αλλά στην απόγνωση. Και επειδή πήξαμε στους κουκουλοφόρους μάρτυρες, επιτρέψτε μου να την …καταθέσω χωρίς κουκούλα.
Ήταν περίοδος των Δημοτικών εκλογών του 2010: Παρακολουθούσαμε τα αποτελέσματα σε δημοσιογραφικό γραφείο, όταν ξαφνικά ο Α. άρχισε να παραπονιέται για την ευκρίνεια.. της εικόνας στην οθόνη. Τον αποπήραμε, αφού η εικόνα ήταν κανονικότατη. Στην αρχή σάστισε. Μετά περιέφερε το βλέμμα στο χώρο και ξαφνικά άρχισε να ουρλιάζει.
Έχετε δει άνθρωπο να χάνει απότομα το φως του; Το σκηνικό ήταν συγκλονιστικό. Πασχίζαμε να καταλάβουμε τι συνέβη. Το οπτικό του πεδίο είχε ξαφνικά έναν τεράστιο μαύρο κύκλο στο κέντρο κι όπου κι αν κοίταζε έβλεπε ελάχιστα κάτι να ξεκαθαρίζει στις απολήξεις αυτού του κύκλου. Περιφερειακή όραση μόνο είπαν οι γιατροί την επόμενη μέρα και διέγνωσαν εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Μοναδική ελπίδα ίασης ήταν το ενέσιμο σκεύασμα Lucentis: το «καμάρι» της Novartis....

Γιατί δεν πέφτεις εσύ πρώτος;

Αιγαίο ωραίο ή μοιραίο;
του Χρήστου Ξανθάκη

Απλά είναι τα πράγματα στο Αιγαίο παιδιά, μην το κουράζουμε πολύ με αναλύσεις και στοχασμούς. Η κατάσταση έχει ως εξής:
Είναι σαν να είσαι τσακωμένος με έναν μαλάκα και να έρχεται ο μαλάκας αυτός και να σκάβει ένα λάκκο. Και να σε ρωτάει:
 
Θες να πέσεις μέσα; 

Τι του απαντάς δηλαδή; Θες να του κάνεις το χατίρι; Θες να τη ρίξεις τη βουτιά και να σε... σκεπάσουν ύστερα με τα χώματα; Και να σε κλαίει η μανούλα σου στο μνήμα με δάκρυ μαύρο; Τα θες όλα αυτά; Ή μήπως είσαι λίγο πιο ψύχραιμος και απαντάς στον μαλάκα: ...

Ηχηρό «καπέλωμα» Σαμαρά σε Μητσοτάκη...



Τι κρύβεται πίσω από τη δήλωση Σαμαρά για τη μήνυση σε Τσίπρα από τα γραφεία της ΝΔ...

Δεν πέρασε ασχολίαστο τόσο στα δημοσιογραφικά, όσο και στα «γαλάζια πηγαδάκια» η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να κάνει δήλωση, σχετικά με τη μήνυση που υπέβαλε στον Αλέξη Τσίπρα για την αναφορά του ονόματός του στη δικογραφία της Novartis, από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς και μάλιστα λίγη ώρα πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Συγκεκριμένα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που είδαν «καπέλωμα» του προέδρου της ΝΔ από τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος δεν θα πρέπει να παραληφθεί ότι εκτός από την έντονη παρασκηνιακή του κινητικότητα στα «γαλάζια» δρώμενα, έχει δείξει διάθεση να επιβάλλει τη δική του πολιτική ατζέντα, κάτι που άλλωστε έχει αποδειχτεί πολλάκις στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα της γραμμής της ΝΔ, σχετικά με το Σκοπιανό και τα συλλαλητήρια.

Στα παραπάνω αξίζει να προστεθεί το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς, παρά το ότι είχε προαναγγείλει τη μήνυσή του προς τον πρωθυπουργό εδώ και ημέρες, προχώρησε στην κατάθεσή της την ίδια ημέρα που διεξαγόταν η προγραμματισμένη συνεδρίαση της «γαλάζιας» Κ.Ο. υπό τον κ. Μητσοτάκη και μάλιστα λίγη ώρα νωρίτερα, προκαταλαμβάνοντας έτσι την ομιλία του προέδρου της ΝΔ.

Επιπλέον, εξίσου σημαντικής πολιτικής σημασίας είναι το ότι...

Τό επίκαιρο σκίτσο...

                                                          ...του Ανδρέα Πετρουλάκη
από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (14.02.18)

Πού τό πάνε οι Τούρκοι στό Αιγαίο...;

Αμεση Ανάλυση: Περιμένοντας ένα νέο θερμό επεισόδιο
ΑΓΓΕΛΟΣ Μ. ΣΥΡΙΓΟΣ*
Το βράδυ της Δευτέρας οι Τούρκοι άλλαξαν ύστερα από δεκαετίες την τακτική τους στο Αιγαίο. Επεδίωξαν ένα κτύπημα υψηλού συμβολισμού προσπαθώντας να βυθίσουν έξω από τα Ίμια τη ναυαρχίδα του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων έχει καθιερωθεί μετά το 1996 να περιπολούν κυρίως λιμενικά πλοία των δύο χωρών. Δεν χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα. Με τις κινήσεις τους όμως παρενοχλούν την άλλη πλευρά αλλοτε με τον κυματισμό που δημιουργούν οι θηριώδεις μηχανές τους και μερικές φορές ακόμη και με επαφή των σκαφών.
Το βίντεο που κυκλοφόρησε στις 18 Ιανουαρίου 2018 είναι ενδεικτικό των όσων συμβαίνουν εδώ και χρόνια. Το τουρκικό σκάφος εφορμά προς το ελληνικό και την τελευταία στιγμή στρέφει το τιμόνι του πηγαίνοντας παράλληλα προς αυτό και ακουμπώντας το ελαφρά.
Το βράδυ της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου όμως τα πράγματα ήσαν ...

Τού Bενιζέλου οι νόμοι...

Είναι γλύκα, είναι μέλι, οι νόμοι του Βαγγέλη...
Το σχόλιο της ημέρας με...
το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου...

Η ανακοίνωση του Μαξίμου για τη μήνυση Σαμαρά...

''Συνωμοσιολόγος που τον καταδιώκει το παρελθόν του''...


Σκληρή ανακοίνωση κατά του Αντώνη Σαμαρά μετά την μήνυση που κατέθεσε ο πρώην Πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση Novartis εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Το Μέγαρο Μαξίμου αποκαλεί τον
Αντώνη Σαμαρά συνωμοσιολόγο που τον καταδιώκει το παρελθόν του.

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου
Ανυπομονούμε να διαβάσουμε τη νέα συνωμοσιολική θεωρία του σε μόνιμη μανία καταδιώξεως τελούντος κυρίου Σαμαρά.

Ο μόνος, ωστόσο, που τον καταδιώκει είναι το παρελθόν του. Του συνιστούμε να μηνύσει και αυτό...


πηγη: topontiki.gr

«Ο Σαμαράς παρέλειψε να μηνύσει το FBI»...

Η απάντηση Παπαγγελόπουλου στη μήνυση του ΣαμαράΆμεση ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του για την υπόθεση της Novartis ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

«Είναι προφανής ο στόχος του για αντιπερισπασμό, αποπροσανατολισμό και εκφοβισμό δικαστικών λειτουργών και μαρτύρων», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο υπουργός, ο οποίος με σκωπτική διάθεση υπογραμμίζει: 

«Ευχαριστώ τον κ. Σαμαρά για τις υπερφυσικές ικανότητες που μου αποδίδει, οι οποίες μου επιτρέπουν, για ένα διεθνές σκάνδαλο, να προκαλώ και να χειραγωγώ έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο και να καθοδηγώ ακόμα και το FBI, το οποίο o κύριος Σαμαράς παρέλειψε να μηνύσει»...

Κακός σύμβουλος η βιασύνη...

Ας μάθει και κάτι από την ιστορία...
«Προκαλεί απορίες η επιλογή, εν μέσω έντασης με την Τουρκία, η αξιωματική αντιπολίτευση να δίνει διαρροές για έλλειψη επικοινωνίας με την κυβέρνηση»…

Την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρίσκονται μαζί στο Μόναχο, στο πλαίσιο της Munich Security Conference, της σημαντικότερης παγκόσμιας συνάντησης για της πολιτικής ασφάλειας, που διεξάγεται κάθε χρόνο στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

Αρκετά λογικά, ο υπουργός επικοινώνησε με τη ΝΔ, προκειμένου να προτείνει να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη στο Μόναχο και να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Αιγαίο. Από την πλευρά της ΝΔ βγήκε ως απάντηση μια αρκετά επιθετική διαρροή, η οποία έδινε έμφαση στην κατηγορηματική άρνηση της να συναντήσει ο κ. Μητσοτάκης «άτυπα» τον Πάνο Καμμένο.

Βέβαια είναι δικαίωμα της ΝΔ να μη θέλει να ενημερωθεί «άτυπα» ο πρόεδρός της από τον υπουργό Άμυνας και να θέλει κάτι πιο επίσημο. Προκαλεί ωστόσο απορίες η επιλογή, εν μέσω έντασης με την Τουρκία, η αξιωματική αντιπολίτευση να δίνει διαρροές για έλλειψη επικοινωνίας με την κυβέρνηση πάνω στο ζήτημα του Αιγαίου.

Έχει μια σημασία να δούμε πώς είχε λειτουργήσει το ίδιο κόμμα πριν 30 χρόνια, όταν στο τιμόνι του βρισκόταν ο πατέρας του σημερινού αρχηγού της, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Τότε λοιπόν...