Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Καυτός Σεπτέμβριος -μέ πλειστηριασμούς- γιά "επώνυμους" (περιβόητους) πού δέν “τό φυσάνε πιά”...!

Στο σφυρί τα κτήματα του Π. Κωστόπουλου στη Μύκονο
Ο Σεπτέμβριος προµηνύεται πιο καυτός και από τον ∆εκαπενταύγουστο για αρκετούς επωνύµους που βλέπουν, λόγω οικονοµικών προβληµάτων, τις περιουσίες τους να εξανεµίζονται και να βγαίνουν στο σφυρί από τις τράπεζες.
Πρώτος θα κόψει το νήµα ο συνηθισµένος πλέον στη διαδικασία Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος θα δει στις 4 Σεπτεµβρίου να πλειστηριάζονται δύο κτήµατά του στη Μύκονο. Ο πρώην εκδότης και παρουσιαστής αναµένεται να χάσει ένα αγροτεµάχιο έκτασης 6.125 τ.µ. που βρίσκεται στη θέση Χουλάκια-Ανερούσκα (ή Αναρούσικα) στην κοσµοπολίτικη Μύκονο, µε το ακίνητο να βγαίνει σε πλειστηριασµό µε τιµή πρώτης προσφοράς στα 46.795 ευρώ. Το δεύτερο αγροτεµάχιο βρίσκεται στην ίδια περιοχή και είναι έκτασης 6.017 τ.µ., ενώ η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 45.970 ευρώ.
Τα δύο αποκτήµατα του άλλοτε κραταιού επιχειρηµατία είναι άρτια και οικοδοµήσιµα, αλλά κατασχέθηκαν για οφειλές 50.000 ευρώ στην τράπεζα Eurobank.
Υπενθυµίζεται ότι ο Πέτρος Κωστόπουλος είδε το προηγούµενο διάστηµα την πολυτελή βίλα της οικογένειας στη Φιλοθέη να αλλάζει χέρια και να καταλήγει στον πρώην αντιπρόεδρο της Jumbo, Ευάγγελο Παπαευαγγέλου, ενώ πλέον δεν του ανήκει ούτε το εξοχικό της Μυκόνου. Το σπίτι που έχτισε στα µέσα της δεκαετίας του ’90, όταν µεσουρανούσε επιχειρηµατικά, ήταν υποθηκευµένο σε τράπεζα, µε αποτέλεσµα η διάσηµη βίλα των 1.500 τ.µ. να πωληθεί τελικά στους πολυεκατοµµυριούχους κοµµωτές Αλαν Πίτερς Ρέτζιναλντ και Τζον Τσαρλς Γουόρθινγκτον.

- από ρεπορτάζ της Σοφίας Σπίγγου στο ΕΘΝΟΣ 

Μέ δύο μέτρα καί δύο σταθμά...

Όταν είναι «πλήγμα στον τουρισμό» οι απεργίες κι όχι οι αποκλεισμοί νησιών...
Ο πολυήμερος αποκλεισμός εκατοντάδων επισκεπτών στο νησί της Σαμοθράκης, αποτέλεσε ένα ουσιαστικό πλήγμα στον τουρισμό του νησιού. Οι εικόνες απελπισμένων Ελλήνων και ξένων τουριστών να κοιμούνται στο λιμάνι έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω των social media, αλλά... 
...για τα ελληνικά ΜΜΕ, τους εφοπλιστές και τα τουριστικά γραφεία το γεγονός ήταν ήσσονος σημασίας — σε πλήρη αντίθεση με τις κραυγές τους οποτεδήποτε ένας κλάδος που σχετίζεται έμμεσα ή άμεσα με τον τουρισμό διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Με τους επιχειρηματίες του νησιού να καταγράφουν μεγάλο ποσοστό ακυρώσεων κρατήσεων και την κυβέρνηση να συνεδριάζει κατόπιν εορτής και διακοπών (που δε θα έκανε), θα περίμενε κανείς το ζήτημα να παίζει στα πρώτα θέματα τηλεοπτικών δελτίων, εφημερίδων και ενημερωτικών ιστοσελίδων. Καθώς φαίνεται, όμως, το ρεζιλίκι της χώρας σε έναν τομέα στον οποίο βασίζει υποτίθεται την οικονομική της ανάκαμψη δεν είναι τόσο σημαντικό, όσο μια απεργία ναυτεργατών ή εργαζομένων σε αρχαιολογικούς χώρους...

Η εχθρική στάση των ΜΜΕ και των εργοδοτικών ενώσεων απέναντι στις εργατικές διεκδικήσεις και η δικαιολόγηση αυτής της στάσης με το επιχείρημα ότι αποτελούν «πλήγμα στον τουρισμό», είναι διαχρονική. Παρακάτω παραθέτουμε μια, ενδεικτική μονάχα, επιλογή από δημοσιεύματα, των τελευταίων δύο χρόνων:

«Δεμένος…στα πλοία ο τουρισμός», διαβάζουμε στο DikaiologitikaNews
«Απρόβλεπτες συνέπειες στον τουρισμό», λένε οι εφοπλιστές και μεταφέρει η Athens Voice
«Σε απόγνωση τα τουριστικά γραφεία», καταγράφει το το NewsIt
««Έμφραγμα» για τον τουρισμό» βλέπει με περισσό δράμα το NewsBomb

Όλα για μια 24ωρη απεργία της ΠΝΟ στις αρχές του φετινού Ιουλίου.

«Ως πότε οι απεργίες θα θέτουν σε κίνδυνο τον ελληνικό τουρισμό», διεμήνυε πέρυσι το καλοκαίρι η Ομοσπονδία Τουριστικών Γραφείων, θέση που απ’ ό,τι φαίνεται επαναλαμβάνει κάθε χρόνο — «Πλήγμα για τον τουρισμό και την οικονομία η απεργία των αρχαιοφυλάκων» και «Ένα ταξίδι ζωής για πολλούς ταξιδιώτες (…)θα μείνει ξανά ένα απραγματοποίητο όνειρο», μας έλεγε με αφορμή απεργία αρχαιοφυλάκων το 2017...

info-war.gr

Pearls are for ever...!

«...ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στο νησί, με άμεση ενέργεια την προσέλκυση Ρουμάνων τουριστών από τη Ρουμανία...» (!!!)
Πορτοκαλάδα θέτε; Από πορτοκάλι;...
 Καμία σοβαρότητα!
Αργήσανε που αργήσανε να συνεδριάσουν 15 μέρες, συνεδρίασαν με τον πρωθυπουργό σε διακοπές (!) και τι λύση βρήκαν οι «άριστοι» της κυβέρνησης για το φιάσκο της Σαμοθράκης;

Μεταξύ άλλων, να γίνει, όπως λέει επί λέξει η ανακοίνωσή τους, «ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στο νησί, με άμεση ενέργεια την προσέλκυση Ρουμάνων τουριστών από τη Ρουμανία...».

Ρουμάνοι τουρίστες από τη Ρουμανία; Οπως λέμε πορτοκαλάδα από πορτοκάλι; (!)

ΝΟ.ΡΑ.
efsyn.gr

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος καί οι φωτογραφίες προστέθηκαν από τή "Νέα Μύκονο"

Παραμένει πολύ χαμηλά, στήν Ελλάδα, η συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις (στοιχεία από τόν Ο.Ο.Σ.Α.)

Η κρίση δεν αύξησε τον εθελοντισμό των Ελλήνων...
Η κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα έχει βελτιωθεί σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν,  εν μέρει λόγω της οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και της μεταρρύθμισης της κοινωνικής πρόνοιας.

Μετά το 2012 έγιναν σημαντικά βήματα για τη βελτίωση της αποδοτικότητας, της αποτελεσματικότητας και της επάρκειας του ελληνικού συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, κυρίως με την καθιέρωση του συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τη μεταρρύθμιση των οικογενειακών επιδομάτων και την θέσπιση του νέου επιδόματος στέγασης.

Ωστόσο, μπορεί οι δείκτες του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας να έχουν βελτιωθεί, αυτό όμως που παραμένει πολύ χαμηλά είναι η συμμετοχή των Ελλήνων και ειδικά των νέων Ελλήνων σε εθελοντικές δράσεις...